Tips: De beste speeltje voor je G-spot (volgens MissPoppie)

Wat blijft het toch een mysterieus plekje, die G-spot? Sommige mensen zweren bij het stimuleren ervan, anderen ervaren het eerder als pijnlijk en heel erg intiem, nog anderen vermoeden dat het plekje helemaal niet bestaat. 

Wetenschappelijk kunnen ze intussen ook al heel wat meer verklaren over de G-spot (of misschien zeg je liever G-zone?), maar laat het duidelijk zijn: veel weten ze eigenlijk nog niet. De G-zone blijft redelijk onbekend terrein. 

Momenteel wordt gedacht dat de G-spot zo’n beetje het plaatsje is in de vagina waar alle “beentjes” van de clitoris samen komen. En als je daar druk op zet, dan stimuleer (en blokkeer) je heel wat zenuwen tegelijkertijd. Voor sommige lichamen is er veel druk nodig, voor andere eigenlijk heel erg weinig. 

Het G-plekje bevindt zich 2 tot 5 cm aan de ingang van de vagina, naar de buik toe. Er wordt intussen ook vanuit gegaan dat de G-spot een beetje durft te verschuiven, afhankelijk van waar je je bevindt in je cyclus. Het kan dus best verwarrend zijn om het te vinden. En eerlijk? Ik raad ook niet echt aan om er fanatiek naar op zoek te gaan. Volg je lichaam (en dat van je partner!) hier in. 

Daarnaast heb ik ook gemerkt hoe veel speeltjes zichzelf “G-spot-toy” noemen en hoe weinig speeltjes mij ook effectief weten te raken daar. Aangezien ieder lichaam anders is en iedere G-spot een andere soort van druk of stimulans nodig heeft, is het natuurlijk perfect mogelijk dat jij al die speeltjes fantastisch vindt voor je G-spot, of net het gevoel hebt dat er niets is dat voor jou werkt. 

Wat me opvalt is dat het voor mij (en blijkbaar voor de meeste mensen ) heel goed werkt om een toy met een stevige kromming te gebruiken, niet te zacht van materiaal en graag met een grote beweging of krachtige vibratie. 

Zonder vibratie

Voor mijn lichaam zijn vibraties eigenlijk niet echt nodig bij het stimuleren van mijn G-spot/zone. Als het speeltje gewoon de juiste kromming heeft en de kop dik genoeg is, gaat het eigenlijk het allerbeste zonder extra’s. Wat ik wel echt nodig heb is dat mijn lichaam en ik echt heel erg opgewonden zijn. Ik heb niet het soort makkelijke G-spot dat bij de minste aanraking weet ik veel wat voor genot ervaart. Maar: als er net genoeg druk wordt gezet op net het juiste plaatsje én mijn clitoris is volledig gezwollen (wat enkel gebeurd als ik echt volledig opgewonden ben), dan is stimulatie daar echt hemels!

En graag zonder vibraties dus, in de meeste gevallen. En als ik mag kiezen ook nog eens een speeltje van een glad en hard materiaal.
Deze speeltje hieronder zijn trouwens ook prima bruikbaar om anaal te gebruiken.

Njoy Pure Wand

Jaja, ik val in herhaling, maar geloof mij: het kan ook echt niet anders. Ik kan geen vergelijkende blog schrijven over de G-spot en de Njoy Pure Wand niet vermelden. Dat kan gewoonweg niet.

De Njoy Pure Wand is de moeder van alle G-spot speeltjes, om het even heel lyrisch te zeggen. En zo goed als iedereen die het speeltje heeft, zal het hierover met me eens zijn (niet alle lichamen zijn gelijk, dus ik ga niet beweren dat dit voor alle vagina’s geweldig is). De krommig is echt nét exact goed. Het handvat creëert hierdoor een soort van hefboomeffect, waardoor je precies de juiste druk kunt zetten op je G-spot. 

Zelf hou ik het meest van de kleine bol, maar de meeste Pure Wand gebruikers zweren bij de grotere kant. Als je een G-spot orgasme wil ervaren (dit is dus eigenlijk ook een clitoris orgasme, maar dan langs de achterkant) of je wil experimenteren met wat voor genot je G-spot je kan geven, of je denkt misschien dat je helemaal geen G-spot hebt? De Njoy Pure Wand helpt je, echt. 

Je koopt hem bij Euphoria voor €144,90.

Prisms Hamsa 

Een ander geweldig materiaal voor mijn G-spot is glas. Het is super glad en hard, maar ook verfijnd en makkelijk in onderhoud.
De Prims Hamsa is 1 van de beste G-spot speeltjes, naar mijn idee. En jep, je ziet het op de foto’s: ook deze Hamsa heeft zo’n kromme kop. Dat is dus exact de bocht die je nodig hebt voor je G-spot. Er zijn natuurlijk ook speeltjes die zo geen kromming hebben die het echt perfect doen dat plaatsje, maar over het algemeen is die hoek dus wat je zoekt. 

De Prisms Hamsa heeft dus die kromme kop en het kopje zelf is ook weer wat dikker. Daardoor kan je eigenlijk bijna niet missen als je gaat experimenteren. De andere kant van het speeltje heeft 3 dikke ribbels. Daardoor ligt het makkelijk in je hand, maar je kan het natuurlijk ook omgekeerd gebruiken: met de ribbels inwendig. Ideaal om bijvoorbeeld eerst rustig wat op te warmen. 

De Prisms Hamsa koop je bij Easytoys voor €47,95.

Met vibratie

Wil je toch liever een speeltje met vibratie waar je ook echt heel goed je G-spot me kunt stimuleren? Dat kan natuurlijk! Het leuke eraan is dat je dit soort speeltjes uiteraard ook perfect ergens anders kunt gebruiken: op de clitoris, tussen je schaamlippen, op je tepels, … (anaal zijn ze dan weer niet bruikbaar trouwens). 

En zoals ik al aangaf: mijn lichaam heeft dan misschien geen vibratie nodig, het jouwe misschien wel. Bovendien vind ook mijn lichaam vibratie meestal echt wel fijn. Een goede vibrator helpt je trouwens om je clitoris sneller te laten zwellen, om sneller opgewonden te raken.
Begin uitwendig en werk langzaam toe naar inwendige stimulans. Zalig!

Pillow Talk Sassy

Eén van de betere goedkope vibrators van het moment is de Pillow Talk Sassy. Simpel design met 1 knopje, waarmee je de steady vibratie kunt regelen. Geen ingewikkelde toestanden en patroontjes dus. Wel een hele grote gebogen kop, die perfect je G-spot weet te vinden. 

De vibraties zijn heerlijk diep, waardoor de Sassy ook best bruikbaar is voor uitwendige stimulans. De grotere kop is trouwens ook best flexibel, waardoor je makkelijk meer druk kan zetten (maar het kan bij dat druk zetten ook wat een nadeel zijn). De rest van de schacht is dan weer eerder aan de stevigere kant. 

Een echte top-vibrator als je het mij vraagt, op alle vlakken. 

Je koopt hem voor €59,90 bij Euhporia.

Je Joue Kii-G

Je Joue is qua vibratie echt één van mijn favoriete merken. Bijna alle speeltjes die er ervan heb liggen standaard in mijn nachtkastje. Ik wou graag eerst de Je Joue Uma bespreken voor G-spot stimulans, want die is daar ook echt prima voor, maar heb dan toch besloten om voor de Kii-G te gaan. Die is gewoon nog nét dat tikje beter. 

Dit is een speeltje dat je kan verbuigen naar de positie die voor jou het best werkt. Dat is in het begin misschien wat zoeken, maar eens je het door hebt, werkt het wel makkelijk. Het leuke eraan is dat de Kii-G zich eigenlijk aanpast aan jouw lichaam: de 1e keer wat meer gebogen, de andere keer wat rechter, afhankelijk van wat jij nodig hebt. 

Ook hier is de kop weer wat breder en ronder, zodat ze je G-spot goed weet te raken. De onderkant is ook wat breder en ligt daardoor beter in de hand. Als je het speeltje helemaal plooit, kan je er trouwens tegelijkertijd ook je clitoris mee stimuleren. 

Je koopt de Je Jou Kii-G bij bol voor net geen €75.

Of nog anders

Ik highlight hier graag nog twee andere manieren om je G-spot te stimuleren. Naast vibratie en gewoon hard materiaal, zijn er natuurlijk nog heel wat andere methodes. Zo heb je pulserende speeltjes, inwendig draaiende toys en natuurlijk ook nog de duo-speeltjes, die je een duo-orgasme zouden moeten bezorgen. 

De Swirl Touch

Eén van de meest verrassende speeltjes van afgelopen jaar was ongetwijfeld de Swirl Touch. Ik verwachtte er niets van, schrok me een ongeluk toen ik hem voor de eerste keer aanzette en voelde me overweldigd en geweldig toen ik hem de eerste keer probeerde. Wauw, echt, wauw! 

De Swirl Touch werkt heeft een roterend kopje. En het draait echt rondjes in een afschrikwekkende snelheid. Maar eens het in je vagina zit en je zet het aan en positioneert het een beetje op de juiste plaats, dan is het echt volop genieten. Het gevoel is behoorlijk onbeschrijflijk, maar geloof me als ik zeg dat je dit eigenlijk wel wil ontdekken. 

De Swirl Touch koop je bij Easytoys voor ongeveer €72.

Womanizer Duo

Luchtdruk is over het algemeen eigenlijk meestal niet echt aan mij besteed. Het is te overweldigend en op sommige momenten zelfs gewoon pijnlijk. Maar in combinatie met iets inwendig is het echt een heel ander verhaal! De Womanizer Duo heeft een perfect gevormd deel om inwendig te gebruiken (kijk, weer die bocht). Het clitorisstukje werkt op luchtdruk, terwijl het inwendige deel vibreert. Je kan beide delen apart aansturen en dat zorgt al snel voor een best wel heerlijk orgasme. 

Misschien niet het beste speeltje om enkel de G-spot mee te stimuleren. Daarvoor is de arm niet stevig genoeg en het clitoris-deel zit dan ook lelijk in de weg. 😀
Maar als je graag een orgasme wil ervaren waarbij je inwendig en uitwendig je clitoris stimuleert, is de Womanizer Duo echt een aanrader. 

Te koop voor €199,90 bij Loveware.

Nog meer speeltjes die ideaal zijn voor de G-spot

Een andere G-spot favoriet van mij is een heel natuurlijk iets: je heupen een beetje hoger leggen. Dat kan natuurlijk gewoon met een kussen, maar ik vind het een pak leuker met een echt seks-kussen, zoals de Liberator Heart Wedge.

Ik ben van plan om deze lijst in de toekomst regelmatig aan te vullen, telkens ik een nieuw, geweldig G-spot speeltje test! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *