Sextoy Review: Nova 2 van We-Vibe.

Een maand of twee geleden vertelde Rebecca van Loveware me dat de Nova uit het assortiment van We-Vibe zou gaan. We waren beiden erg verrast: de Nova is echt een hele fijne vibrator en één van mijn favorieten. Toen ik niet veel later een mailtje kreeg van We-Vibe zelf met de vraag of ik hun vernieuwde Nova 2 wilde testen, begreep ik uiteraard meteen waarom de eerste Nova uit het assortiment verdween! En een weekje later lag er een doos op de mat met daarin de gloednieuwe Nova 2.

Was er een nieuwe versie nodig? Voor mij niet meteen, nee. De eerste Nova deed het echt super prima voor mij. Maar blijkbaar niet voor alle lichamen (dat had ik nogal horen vallen als ik met andere testers sprak). En deze Nova 2 belooft dus beter aangepast te zijn aan alle lichamen dan de eerste versie. En ja, ik vind hem ook gewoon echt prachtig!

De doos van de We-Vibe Nova 2 is paars met hetzelfde donker roos als de Nova 2 zelf. Volledig plastiek-vrij en makkelijk om te openen en in gebruik.
Plastiek-vrije en mooie kleurrijke verpakking!

Details

Zoals alle We-Vibe speeltjes, wordt ook de Nova 2 geleverd in een hele kleurrijke doos. Het design en de kleurencombinatie is echt heel erg mooi.

Ik snij de kleine plastiekjes aan de zijkanten van de doos door (zo ben je zeker dat jij echt de eerste bent die het speeltje in handen krijgt) en ontdek dat We-Vibe nog wat aanpassingen gedaan heeft. Vroeger zat er dan namelijk nog een plastieken dekseltje over het speeltje en dat was erg moeilijk om er uit te krijgen. Lijkt misschien niet zo belangrijk, maar er zijn nog steeds heel wat mensen op de wereld die daar moeite mee kunnen hebben (denk maar aan oudere mensen of mensen met een beperking). Dat plastiekje is nu dus weg en je kan zo aan de We-Vibe Nova 2 (ook veel ecologischer).

Als je het kartonnetje (ja, er zit geen plastiek meer in de verpakking!) waar de Nova 2 in ligt, opheft, vind je daaronder een oplaad-kabeltje, een opbergzakje, een uitgebreide handleiding en een staaltje glijmiddel van pjur (opgelet, hier zit glycerine in, mocht je hier gevoelig aan zijn). Nova 2 opladen doe je door het uiteinde van het kabeltje op de 2 metalen puntjes op de Nova magnetisch vast te klikken, de andere kant gaat in een USB-stopcontact.

De knopjes en de App van de Nova 2

Zoals zo goed als alle speeltjes van We-Vibe, kan je ook de Nova 2 connecteren met de We-Connect App. Daardoor zijn de mogelijkheden en keuzes in vibraties eigenlijk eindeloos.
Maar in de meeste gevallen zal je de Nova 2 vermoedelijk liefst gewoon met de knopjes gebruiken. 

De knopjes van de Nova 2 zijn veel beter voelbaar dan de eerste versie.
De vernieuwde en veel betere knopjes!

De knopjes van de Nova 2 zijn gelijkaardig aan de knopjes van de eerste Nova, maar ze zijn echt veel beter voelbaar (en dat is een grote plus). Met de + knop zet je het speeltje Aan of de vibratie harder. Met – weer Uit of zachter. En met de pijltjes-knoppen zap je door de 10 verschillende vibratie-patronen die er standaard in het speeltje zitten. En die patronen zijn echt de moeite! We-Vibe speelt met de 2 verschillen motoren in het speeltje: die in de lange staaf en die in het clitoris-deel. En dat levert echt bijzondere resultaten op.

En dan heeft de Nova 2 nog 1 nieuw knopje: een kleine “switch” knop boven de andere knopjes. Hiermee kan je ervoor kiezen om enkel het clitoris-armpje te laten vibreren. Of enkel het lange inwendige deel. Standaar vibreren ze alle twee samen.

De We-Connect App is een handige tool voor mensen die bijvoorbeeld in een lange afstandsrelatie zitten. Het kan ook heel fijn zijn als een soort uitgebreide sexting. De App is meestal makkelijk om te connecteren met het speeltje: je drukt een paar seconden op de “toggle”knop (het switch knopje) en dan open je de App en laat je je telefoon zoeken naar de toy. In de meeste gevallen gaat dat relatief vanzelf. Ik weet dat er wel wat mensen problemen hebben hiermee en ik heb gemerkt dat het mij ook niet altijd even vlot lukt. Maar intussen heb ik ook al gemerkt dat het niet altijd op de zelfde manier moet en dat ik het dus gewoon fout doe. Ook deze keer heb ik de handleiding erbij moeten nemen om uit te zoeken hoe ik de Nova 2 kon connecteren met de App. 

De We-Connect App bestaat voor Android en IOS. Ik heb zelf een Iphone, dus ik test alles met de IOS versie en die werkt voor mij eigenlijk heel stabiel. Tenminste: als ik de App gewoon alleen gebruik, zonder partner. 

Je kan in de App dus je eigen patronen tekenen, die patronen of de bestaande harder en zachter zetten en de controle doorgeven aan je partner. 

De Test

Wat ik zo geweldig vond (en vind) aan de eerste Nova, is dat het middelste deel perfect mijn G-spot raakt, terwijl het clitoris-deeltje toch prima mijn clitoris blijft stimuleren.
Nieuw aan de Nova 2 is dat je het lange deel kunt verbuigen, zodat het je exact raakt waar je dat wil. In de handleiding wordt aangeraden om de Nova te verbuigen, zodat deze in de juiste positie straat voor jou en het speeltje erna ook zo te laten. Het buig-systeem doet wat denken aan andere We-Vibe speeltjes zoals de Sync. Het werkt prima, maar het is toch ook wel een beetje opletten dat je het speeltje niet te ver buigt. Dan zou het wel eens echt stuk kunnen gaan.

Als ik de Nova 2 aan zet, herken ik meteen de typische diepe We-Vibe vibratie. Dat zit dus alvast helemaal goed. Waar ik me wel wat “zorgen” om maak, is het zachte laagje silicone rond zowel de clitoris-stimulator als het inwendige lange deel. Silicone is uiteraard een erg fijn materiaal, maar het werkt soms een beetje tegen. En het durft ook een behoorlijk deel van de trillingen te absorberen. 

Ik probeer deze Nova 2 eerst uit op de standaard vorm, dus zoals het speeltje uit de doos komt. Dit voelt helemaal prima voor mij en best wel vergelijkbaar met de eerste Nova. Het speeltje raakt mijn G-spot prima en het voelt allemaal heel erg aangenaam.
Wat ik wel opmerk, is dat ik voor een echt G-spot orgasme, toch misschien een nog net iets meer gebogen speeltje zou kunnen gebruiken. Zodat ik soms nog net iets meer druk op mijn G-spot kan zetten. 

Uiteraard probeerde ik het lange deel wat meer inwaarts te buigen. Ik probeerde enkele verschillende posities van het inwendige deel, maar het wauw gevoel bleef wat uit. Wat er wel gebeurde, is dat het speeltje meer zompig klinkende geluiden begon te maken (niet erg smakelijk, ik weet het). 

Ik kan dus concluderen dat het buigen van het inwendige deel niet nodig is voor mij. De oorspronkelijke bocht van de Nova was al prima, dus de standaard van de Nova 2 doet het ook heel goed. 

Met Cola

Het feit dat de Nova 2 een wat dikkere silicone-laag heeft, is aangenaam en neemt niets weg van de intensiteit van de vibraties. De vibraties van de Nova 2 zijn trouwens echt geweldig. Nog dieper dan de eerste Nova en gewoon helemaal zoals ik het wil. Ze kunnen heerlijk zacht en je kan ze trapsgewijs opbouwen naar heel erg krachtig.

Nova 1 vs Nova 2

Ik gaf het hier al aan: in gebruik had ik eerder het gevoel dat Nova 1 en 2 erg vergelijkbaar waren. Tot ik ze ook effectief afwisselend van elkaar probeerde!

De vibraties van de Nova 2 zijn echt veel dieper, veel zachter en krachtiger tegelijkertijd.
Dat verbuigen van de staaf maakt gewoon dat de Nova 2 geschikt is voor veel meer lichamen. En de knopjes zijn echt een wereld van verschil!

Daarnaast heb je nu ook de Tongle-knop, waarmee je kan kiezen of je bijvoorbeeld enkel uitwendige vibratie wil. Voor mij is dit een hele grote verbetering.

Koop je de Nova 2 als je de eerste al hebt en helemaal geweldig vindt? Naar mijn gevoel is dat niet nodig. Vind je de eerste Nova heel fijn, maar erger je je aan bepaalde kleine dingen? Dan heeft de Nova 2 dat zeker opgelost. 

Conclusie

Ik was al fan van de eerste Nova en ben dat nog meer van de Nova 2.
Voor mijn lichaam zijn de verbeteringen niet echt nodig. Maar ik heb wel het gevoel dat ze door het buigbare lange deel meer lichamen zullen kunnen aanspreken en dat vind ik super. 

Het korte stukje voor op de clitoris doet het nog steeds heel erg goed en de knopjes zijn echt heel erg veel beter.
De Nova 2 is een speeltje dat zeker bij mijn favorieten zal blijven liggen.

Je koopt de Nova 2 momenteel nog aan de introductieprijs van €99,00. Over iets minder dan een maand wordt dat weer de volle prijs: €149,00. (nog steeds niet veel voor wat je krijgt, vind ik, maar €99 is wel echt een koopje, dus doe het nuuuuu!)

Je koopt de Nova 2 hier bij Loveware.
En hier bij Easytoys.

3 thoughts on “Sextoy Review: Nova 2 van We-Vibe.

  1. Na al die lovende reviews kan ik niet anders dan nog eens een duo-vibrator kopen en testen.
    Ik had mij nochtans voorgenomen nooit meer een duo-vibrator te kopen maar doordat deze flexibel/aanpasbaar is moet ik het wel een kans geven! 🙂

  2. De nova 2 en ik zijn nog in de kennismakinsfase. De vibraties zijn inderdaad heel fijn. En het gemakkelijk buigen is ook super want bij duo-vibrators klopt de afstand naar de clitoris niet altijd bij mij, nu lekker wel 😊. Denk dat we hele goeie vriendjes worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *