Sextoy Review: Nomi Tang Flex Bi

Nomi Tang is zo’n merk waar ik algemeen heel erg weinig over hoor. Het zijn nochtans best mooie en stijlvolle speeltjes, de kwaliteit is eigenlijk best heel goed en de vibraties zijn ook echt wel prima. Toen ze me stuurden met de vraag of ik hun laatste nieuwkomer, de Nomi Tang Flex Bi, wilde testen, heb ik dus ook niet lang getwijfeld. 

Het is op het eerste zicht wel een beetje een bijzonder model, die Flex Bi. Het is best een grote toy, vooral dan het achterste deel. Maar die ring om het speeltje mee vast te houden is ook echt wel handig. Daarnaast is het een hele multi-inzetbare vibrator: je kan er veel mee! En echt heel veel verschillende delen van je lichaam stimuleren. Daar hou ik sowieso wel van!

Details

De Bi Flex is verpakt in de standaard verpakking van Nomi Tang. Ik testte van hen al eerder de “Better Than Chocolate”, de “Power Wand” en de “Tease”, dus ik kan intussen wel zeggen hoe hun verpakking er standaard uitziet. 😉
De cover-hoes rond de doos met het speeltje is wit met een tekening en wat roos-paarse accenten. Op de hoes zelf zie je ook de Flex Bi in klein model. Daarnaast staat op de zijkant van de verpakking ook alles wat je moet weten over het speeltje in een paar iconen. Verder is alles heel stijlvol en wit. 

Als je de cover van de doos schuift, vind je weer een witte verpakking. Maar deze keer wel een echte harde doos. Alweer heel klassiek en stijlvol met het logo van Nomi Tang erop. De doos klikt open met een magneetje. Binnenin vind je de Nomi Tang Flex Bi, een oplaadkabeltje en een handleiding. Allemaal mooi in het doosje gelegd in een wit satijnen onderkant. 

Opladen doe je gemakkelijk door het meegeleverde kabeltje aan de onderkant door het speeltje te duwen. De andere kant van het kabeltje is, zoals bij bijna alle speeltjes tegenwoordig, USB.
Omdat de Flex Bi gemaakt is van een heel zacht silicone, is reinigen ook heel makkelijk. Gewoon wat water en toy cleaner of een zachte zeep volstaat. De Flex Bi heeft verder ook geen rare kantjes of ingegraveerde letters ofzo, dus reinigen is echt easypeasy. Toch meer weten over het reinigen van je speeltje? Klik dan hier

De Nomi Tang Flex Bi heeft twee knopjes. Het ene is om te zappen tussen de standjes van het korte stuk, het andere voor het lange stuk. De logica is hier voor mij wel wat zoek: het clitoris-knopje zit het verst van het clitoris-deel. En het lange, inwendige deel, bestuur je dus met de knop het dichtst bij het clitoris-deeltje. Logisch… niet dus. 🙂
Je drukt wat langer op een knopje om de motor aan of uit te schakelen. Daarna zap je met datzelfde knopje door 10 standjes per motor.
Ik blijf een eeuwige voorstander van ook een knopje om de vibratie minder te zetten of gewoon uit. In dit geval moet ik al op 2 knopjes langere tijd drukken, dus dat wil zeggen dat ik het speeltje dan eigenlijk beter al gewoon uit mij haal. En daar wil je gewoon niet mee bezig zijn als je een orgasme krijgt…

De Test

Ik zei het eerder al: ik heb al redelijk wat van Nomi Tang mogen testen. En het is’n merk waar ik algemeen eigenlijk wel heel enthousiast over ben, maar wat toch zelden echt het “wauw-effect” bereikt. Echt een tussenin-merk dus. En eigenlijk verdienen ze toch wel beter, want de speeltjes zijn qua design echt heel mooi en de vibratie zit eigenlijk ook altijd wel goed.

De Flex Bi is, de naam zegt het al, best flexibel. Het inwendige deel is aanpasbaar. Je kunt het naar voren of naar achteren buigen en het blijft behoorlijk goed in die positie staan. Het uitwendige deel is dan weer heel erg flexibel. Daardoor is deze toy echt ideaal voor duo-stimulatie. Inwendige en uitwendige stimulatie tegelijkertijd, dus.

Daarmee brengen ze dus een speeltje op de markt dat wat achterloopt op de We-Vibe Nova II, de Snailvibe en nog enkele andere toys die momenteel best populair zijn. Vooral over de Nova II was ik echt super enthousiast, dus ik hoopte alvast voor Nomi Tang dat hun Flex Bi dit ook zou kunnen waarmaken. 

En het moet gezegd: dit is best een goede toy! De vibraties van het interne deel zijn echt heel diep en, indien gewenst, krachtig. Het uitwendige clitoris-deeltje lijkt wat buzzier en dus hoger en scherper van vibratie. Als ik dit nakijk op hun site, blijkt dit ook de bedoeling te zijn. En ook dit is een nieuwe trend: een diepe motor en een scherpere motor in één speeltje. Het is wel de eerste keer dat ik dit in een duo-vibrator opmerk. Of toch: dat ik het gevoel heb dat het er echt bewust om gedaan is. 

Het lange deel van de Flex Bi is dus buigbaar. In het midden, ongeveer, zit een soort van systeem dat ervoor zorgt dat je het speeltje kunt buigen naar wat werkt voor jouw lichaam. Bij de Nova II (die dit ook heeft) is dit een redelijk stevig systeem, waarvan wordt aangeraden het niet te vaak te verbuigen. Dat is echt anders bij de Flex Bi. De naam FLEX is hier echt helemaal op z’n plaats. Het lange deel buigt redelijk makkelijk naar voren toe, maar ook naar achteren!
Doordat het zo makkelijk buigt, kan ik het ook wel buigen door in mijn vagina mijn spieren aan te spannen. En dat is dan natuurlijk misschien weer wat minder interessant. Want als je echt hele sterke bekkenbodemspieren hebt, of gewoon wat te veel kracht uitoefent, kan ik me voorstellen dat je het lange deel onbewust kunt verduwen.

Dus?

Voor mij is dat allemaal eigenlijk nooit een nadeel geweest. Ik vind het fijn dat je keuze hebt uit twee soorten vibraties. Dat maakt dat je echt kan kiezen of je voor de diepere, de scherpere of beide samen gaat. Mijn lichaam kiest meestal eerst de diepere vibratie. Om er op het juiste moment de scherpere clitoris-vibratie aan toe te voegen. 

Ook de buig-functie heeft voor mij alleen maar voordelen. Hierdoor kan ik het lange deel van de Flex Bi exact zo positioneren dat het perfect past voor mijn lichaam. Dat het redelijk makkelijk buigbaar is door wat extra druk, gebruik ik echt om het speeltje exact te laten passen voor mij. Het kan dus zijn dat dit tussendoor wat verbuigt, maar dat soort me echt totaal niet.

Door de buigbaarheid, kan je de Flex Bi trouwens ook echt gebruiken voor andere manieren van stimuleren. Denk bijvoorbeeld ook aan de anus en eventueel het perineum. Doordat het speeltje in alle mogelijke richtingen kan buigen, kan je er echt heel creatief mee zijn! I like!

Conclusie

Het verraste me eigenlijk zelf, maar ik vind de Flex Bi echt een behoorlijk goede vibrator. De diepe vibratie is gewoon heel goed en de combinatie met de scherpere vibraties werkt echt wel. Het buigbare deel is ook heel fijn om het speeltje te kunnen afstemmen op wat jij precies wilt en weet me ook echt te raken net daar waar goed werkt voor mij.

Als ik iets van kritiek moet geven, dan is dat voor mij vooral op de knopjes: ik wil mijn speeltje kunnen zachter zetten op een moment dat ik het nodig heb. Dan op 2 knoppen tegelijk moeten drukken of de toy weg moeten trekken vind ik gewoon echt een nadeel. Maar: dat is voor deze prijs-kwaliteit verhouding echt muggenziften!

Je koopt de Flex Bi momenteel enkel nog maar bij Nomi Tang zelf, voor net iets meer dan €75. Met de code “misspoppie15” krijg je tot en met 10 november nog eens 15% extra korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *