Hoe hou je je speeltjes proper?

Een vraag die ik echt heel erg veel krijg is “hoe hou ik dat proper?”
Wel, daar ga ik hier nu eens een antwoord op geven! 🙂

Om te beginnen: hou je speeltjes altijd zo proper mogelijk. Dat wil zeggen: clean ze iedere keer nadat je ze gebruikt hebt! Ik ben daar zelf enorm slecht in en dat is echt geen aanrader. Doe jezelf een plezier en kuis ze gewoon heel erg regelmatig. Het is tenslotte toch iets wat je inwendig gaat gebruiken.

Wat belangrijk is om te weten, is dat je vagina een erg directe verbinding heeft met je bloedbanen. Breng je langs die kant bacteriën naar binnen, dan verspreiden die zich uitzonderlijk snel doorheen je hele lichaam, sneller dan via je mond, bijvoorbeeld. Denk maar aan die rage in Engeland waar jonge meisje een tampon in alcohol doppen en vaginaal inbrengen en dan volledig dronken raken. Dat komt omdat je vagina in heel erg dicht contact staat met je bloedbanen. Erg belangrijk dus!

Hoe hou ik mijn speeltjes dan proper?

Bewaring

Het is aangeraden om je speeltjes op een stofvrije locatie te bewaren. Vooral toys die gemaakt zijn van medische silicone (dat is sowieso de beste kwaliteit, dus zoek daarnaar), bewaar je best zo goed mogelijk weg van stof. Het materiaal trekt dat namelijk super hard aan.

Hiervoor kan je een speciale schuif of doos reserveren (pun not intended :D). Maar ook daar kruipt meestal stof in, tenzij je ze regelmatig proper maakt. Een speciale zak is beter. En kies dan liefst voor een desinfecterende, die je ook kan uitwassen.
Heb je er geen zakje bijgekregen? Bewaar je toys dan toch zoveel mogelijk gescheiden.
Als je speeltjes van minder degelijke kwaliteit zijn, kunnen de batterijen lekken of kan het materiaal onstabiel worden. En dat wil je niet in de buurt van je sekstoys die wel van degelijke kwaliteit zijn.
Heb je een vibrator die op batterijen werkt? Haal de batterijen er ook gewoon best uit als je hem niet gebruikt, om lekken en andere problemen te voorkomen.

Gleufje voor oplaadkabel
Sommige doosjes hebben zelfs een opening om je oplaadkabel door te steken.

Water!

Ook handig is een toy die volledig waterdicht is. Op die manier kan je hem (haar 😉 ) makkelijk afspoelen na en eventueel voor gebruik.

Je speeltje gewoon afkuisen met water is algemeen prima. Zeker een toy van 100% medische silicone heeft eigenlijk niet veel meer nodig qua onderhoud.

Maak je toy proper onder de kraan!

Glazen en houten sekstoys zijn ook echt heel makkelijk proper te houden met water.
Silicone laat je trouwens best altijd gewoon op zichzelf opdrogen. Als je je silicone speeltjes afdroogt met een doek, is de kans groot dat ze alweer vol pluisjes hangen.

Heb je een toy van “jelly” materiaal? Gebruik dan gewoon water om hem te reinigen en bewaar hem ver van je andere speeltjes, op een koele en donkere plaats.

Sprays en doekjes

Uiteraard is het ook gezond om je toy af en toe eens degelijk te ontsmetten en te desinfecteren. Dat kan met verschillende cleaning-sprays die er op de markt zijn. Ook reinigingsdoekjes kunnen prima. Let er wel op dat je ook hier producten van goede kwaliteit koopt, zodat het materiaal van je toy niet wordt aangetast. 
Zelf desinfecteer ik mijn speeltjes 1 keer om de paar weken. Alles in één keer. Lekker gemakkelijk 🙂

Dit is een cleaningspray van FUN Factory.

Alternatieven

Sommige toys kan je ook desinfecteren door ze af te koken. Zoals je dat bijvoorbeeld met menstruatiecups doet, die ook van silicone gemaakt zijn. Maar check het eerst grondige voor je dat doet. Het zou zonde zijn een dure toy te verpesten op deze manier. En als het een goedkope toy is, is de kans dat ie er tegen kan sowieso al klein.

Sommige mensen beweren dat ze hun sekstoys proper maken in de vaatwasser… Of dat je ze kan desinfecteren met dreft… Don’t… Echt, gewoon niet doen.
Als ze niet elektrisch zijn kan de vaatwasser misschien nog werken. Zonder tabletten, uiteraard. Maar waarom zou je dat doen, als er zo veel andere manieren zijn?

Heb je toch een speeltje dat je moeilijk proper krijgt? Bijvoorbeeld omdat er overgangen tussen verschillende materialen aan zijn, randjes of kleine openingen aan zitten of wat dan ook? Je kan altijd kijken naar alternatieve oplossingen zoals bijvoorbeeld een tandenborstel. Uiteraard kies je hier een apart exemplaar voor dan die waar je effectief je tanden mee poetst.
En dan schrob je je toy ook gewoon met water schoon.

Conclusie

Als je je toy regelmatig proper houdt, gaat je speeltje veel langer mee. En als je iets regelmatig schoon maakt, heb je er ook gewoon minder werk aan.

Algemeen kan je zo goed als al je speeltjes met water proper maken! Super simpel!

Wil je een zakje, doos of cleaningspray van FUN Factory? Die kan je kopen via mij!
Op zo goed als alle andere websites waar ze speeltje verkopen, vind je deze natuurlijk ook!

Nog vragen? Ik beantwoord ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *