Sextoy review: de Swan van Ylva&Dite.

Ylva & Dite. Een gloednieuw, Nederlands dildo-merk! Ik kwam hen onlangs tegen op Instagram. Joepie! Nieuwe dildo’s en helemaal gemaakt in Europa (in Nederland zelfs). Daar wordt ik gewoon heel blij van! 

Ik mocht van hen enkele modellen kiezen. Niet makkelijk, want als ik heel eerlijk ben, heb ik eigenlijk erg weinig dildo ervaring. Ik ben (of was? 😉 ) eerder een vibrator-meisje. Tot ik de Njoy Wand ontdekte. En later ook nog de glazen dildo van Gildo.
Ik was en ben over beide erg enthousiast. Maar die twee zijn gemaakt van gladde materialen, een echte silicone dildo heb ik dus nog nooit echt uitgetest. 

Intussen heb ik er 3. En 3 totaal verschillende. Dus mogelijkheden genoeg om een beetje te testen en uit te zoeken welke vorm ik het leukst vind! En of het materiaal me wel aanstaat enzo.
(de review van de Ivy Toys Demon en de Ylva&Dite Eros staan intussen ook al online).

Ik liet hen weten dat ik graag enkele meer eenvoudige en minder grote of speciale modellen van hen wilde testen, aangezien ik dus nog redelijk beginner ben.
Ik kreeg van hen de Swan, de Icarus en deze Eros toegestuurd.
1tje ervan mocht ik weggeven, dus het was nog even heel erg moeilijk kiezen welke dat zou worden! Maar ik ben een sucker voor kleurtjes, dus ik geef de witte weg. Sorry! 😀

De 3 modellen die ik kreeg!

De verpakking van Ylva & Dite

Even heel eerlijk: ik vind deze verpakking maar niets. In tijden waarin we allemaal heel erg ons best doen om zo weinig mogelijk plastiek te gebruiken, is een dildo verpakken in zoveel onnodig plastiek echt zonde. Vooral omdat ik de Swan er ook niet uit kreeg zonder de verpakking dan ook nog eens helemaal stuk te moeten maken. 

Aan de andere kant kan ik er ook wel relatief vergevingsgezind over zijn: je ziet de dildo zo prima als je hem wil kopen. En we hebben het hier natuurlijk ook over prijs-kwaliteit. De Swan is een dildo van een degelijke kwaliteit, gemaakt in Europa, die je al hebt voor amper €50. Al blijf ik van mening dat je makkelijk een paar euro meer kunt vragen en dan kunt opscheppen met je prachtige ecologische verpakking. 🙂

Update: intussen zijn de verpakkingen van de Ylva&Dite dildo’s aangepast! Joepie!

Genoeg gezaag, hoe zit dat met die Swan?

De Swan is het model dat me het meest aansprak van alle 3 de dildo’s. Ik heb namelijk redelijk recentelijk (zo een jaar een half geleden) mijn G-spot ontdekt. Deze Swan ziet er dus uit alsof hij prima mijn G-spot zal kunnen stimuleren. 

Op een test-avondje nam ik er dus de Swan bij. Glijmiddel erop (waterbasis, want deze Swan is gemaakt van silicone) en de Swan naar binnen. En hmmm… Het deed me eigenlijk weinig. Ik snapte ook meteen wel waarom.
Deze Swan is namelijk gemaakt van een erg aangenaam en zacht silicone. Maar daardoor is het ook een behoorlijk flexibele dildo. Ik kan me voorstellen dat dat voor prostaat-stimulans net ideaal is, maar daarvoor is deze dildo voor mij toch net een stapje te ver. Ik verwijs voor de anale kant graag door naar de review van Jay op tesstesst.nl.

Meer over vaginaal gebruik dus. Aangezien de eerste test-sessie niet helemaal was wat ik ervan verwacht had (wat eigenlijk eerlijk gezegd wel vaker zo is), begon ik een paar dagen later met goede moed nog eens opnieuw. 

Ylva&Dite Swan Poging nummer 2

Na een beetje opwarming, begon ik aan de 2e testronde. Deze keer heb ik erg goed opgelet dat de top van de Swan naar omhoog wees, richting de buik, want jawel: daar zit de G-spot. En nu raakte deze Swan mij echt heel goed.
Omdat het niet zo’n hele dikke dildo is, kan je er ook goed mee bewegen. Waardoor al je gevoelige plekjes geraakt worden. Maar omdat de Swan van een erg glad silicone gemaakt is, heb je ook best wel veel glijmiddel nodig. En dat maakt dan weer dat de dildo uit zichzelf van plaats veranderd wanneer je druk probeert te zetten. Ik moest de Swan dus een paar keer uit me halen om de gebogen kop iets meer richting mijn G-spot te kunnen draaien (want het is heel moeilijk om exact te voelen welke kant en hoeveel je de dildo moet draaien als die in je zit. Voor mij dan toch). 

Met een vibrator erbij (de volta, mijn favoriet), had ik vrij snel een krachtig en diep orgasme. Ik blij. 🙂

Reinigen

De Ylva&Dite dildo’s zijn allemaal gemaakt van silicone. Dat maakt ze erg makkelijk om te onderhouden. Deze Swan heeft ook helemaal geen rare bobbeltjes of hoekjes, dus je kan hem makkelijk afspoelen onder de kraan en als je wil een lichte handzeep gebruiken. Ik hou mijn speeltjes wel graag goed proper, dus ik doe dat echt regelmatig.

Samen

Omdat de Swan een relatief smalle dildo is, met een mooi gebogen hoofdje om de G-spot te stimuleren, is deze dildo voor mij ideaal om met mijn partner te gebruiken. Het kan al eens wat ruwer, om het zo te zeggen. Daarnaast helpt het ook om de G-spot juister en krachtiger te raken, wat met vingers toch niet altijd even evident is. 

Conclusie

Na wat zoeken en uitproberen ben ik eigenlijk best wel tevreden over deze Ylva&Dite Swan. Het design is mooi, de kleur nogal Nederlands (maar die kan je uiteraard kiezen!), de dildo is dan ook volledig gemaakt in Nederland én de prijs is heel erg redelijk. Wauw! Het kan eigenlijk bijna niet beter! 😀

Je koopt deze Swan in heel veel verschillende kleuren bij Bol voor iets meer dan €50!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *