Sextoy Review: Gildo Glazen Dildo no14!

Een glazen dildo… Dat stond echt al lang op mijn verlanglijstje! Ik kan het niet ontkennen: ze fascineren me enorm. 

Toen ik van Easytoys de vraag kreeg wat ik graag voor hen wilde testen, koos ik dan ook vrij meteen voor een glazen dildo van hun huismerk Gildo.

Het was moeilijk kiezen, want ze hebben echt heel erg veel modellen. Van glazen dildo’s met een dikkere kop tot lange smalle glazen dildo’s en dildo’s met grappige golvende vormen… ze hebben het allemaal.

Maar ik kreeg een tijdje geleden een Njoy Pure Wand van Euphoria en daar ben ik zo enorm tevreden van (review vind je intussen hier) dat ik wel graag eens wou proberen of andere dildo’s, met een beetje dezelfde vorm, hetzelfde effect zouden hebben.

Mooie en basic verpakking.

Verpakking en materiaal

De verpakking van deze Gildo Glazen Dildo is eenvoudig: een kartonnen hoes rond een stevigere doos. Met daarin de Gildo no14, een kleine handleiding en een zakje om de no14 in te bewaren. Hoewel ik meer te vinden ben voor zakjes die je toy ook bacteriën vrij houden, vind ik het wel leuk dat je er een zakje bij krijgt. Ik gebruik de zakjes meestal niet, maar toch: erg fijn om je speeltjes stofvrij te houden en gescheiden van je andere toys. 

Op de doos staat trouwens nog wat basis extra informatie. Er staat ook op dat het speeltje enkel voor “external use” is, waar ik bij de review van de Lily behoorlijk geschokt van was. Maar ik las een tijdje geleden dat je mond, vagina en anus vaak gezien worden als “extern” in de medische wereld. Omdat het om openingen gaat. (Hoe dat dan zit met de gehoorgang en je neusholtes dat weet ik niet :D)
Verder een propere, vrij basic, doos dus.

Het materiaal van de Gildo no14 is uiteraard glas.
Onlangs leerde ik dat er ook bij glas wel degelijk een verschil is. Je hebt glas dat sneller breekt, beter tegen warmte/koude/vallen kan en nog zoveel meer. Ik vind het een beetje jammer dat nergens vermeld staat wat voor glas dit is, want dan had ik voor mezelf wat opzoekingswerk kunnen doen. 🙂 Maar het is ook niet echt heel erg belangrijk.
Ik let sowieso wel op bij goedkopere glazen dildo’s: ze niet te hard opwarmen of laten afkoelen, niet laten vallen, …

Update: dat is een tijdje geleden dus wel gebeurd: mijn Gildo viel van het bed op de harde tegels van mijn slaapkamervloer. En dan valt zo’n speeltje dus wel stuk… Jammer, maar niet veel aan te doen. Ook wel even bij vermelden dat het speeltje niet in 1000 stukjes viel, maar gewoon proper in 3 grote delen.

De Gildo no14 test! 

Uiteraard ben ik snel beginnen testen toen ik deze dildo binnen kreeg. 😀
Het model is erg fijn en handig om vast te houden, dankzij de ring beneden. Glas blijkt ook wel echt een materiaal voor mij te zijn: ik hou wel van de gladheid. Met een beetje glijmiddel erop (en ja, dat mag in dit geval ook siliconen zijn!), glijdt deze glazen dildo echt met alle gemak naar binnen. En omdat het zo een smalle dildo is, is het zowel vaginaal als anaal een verfijnd speeltje. 

De kromming van de kop had naar mijn gevoel net iets meer mogen zijn. Het hoofdje raakt nu niet altijd even goed mijn G-spot. Daardoor was ik in het begin iets minder tevreden.
Een dildo zonder bijkomende clitoris-stimulans? Nee, tot nu toe doet dat het niet voor mij. Maar deze Gildo no14 in combinatie met iets krachtigs tegen mijn clitoris? Dat is echt vuurwerk! 

Ik denk niet dat ik nog veel van vibrators ga kunnen testen en uitproberen zonder een dildo inwendig, bedenk ik me nu net. Wauw, dat gevoel is echt zo anders! 

En ik denk ook dat het met deze glazen dildo gewoon erg aangenaam is doordat het zo’n smalle dildo is. Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen nood hebben aan meer en groter (en dat veel mannen het misschien net aangenamer vinden om naar grotere dildo’s te kijken). Maar voor mij is dit absoluut een perfect model, aangepast aan mijn wensen en mijn lichaam.

Voordeel van glas als materiaal?

Glas is een heel glad materiaal. Ik heb het al een paar keer aangegeven, maar dat maakt dus dat het, met wat glijmiddel erop, erg makkelijk te gebruiken is.
Als je het niet opwarmt, is het ook wel standaard een koud materiaal. Opwarmen kan je in warm water of door de dildo gewoon even stevig in je hand te houden. Ik vind het wel bijzonder om te voelen hoe snel je lichaam warmte afgeeft aan het materiaal en hoe snel glas die warmte opneemt. Echt heel speciaal. 😀

Qua hygiëne zit je bij glas sowieso vrij goed: glas neemt geen bacteriën op en is makkelijk te onderhouden en proper te maken. Gewoon water en eventueel een lichte zeep of toy cleaner volstaan. Ik ben fan!

Samen de Gildo Dildo gebruiken? 

Deze dildo kan je perfect samen gebruiken: geef de controle gewoon even door aan je partner, terwijl jij zelf bijvoorbeeld nog een ander speeltje kunt bedienen. Voorstander van anaal? Dan ben je helemaal aan het juiste adres! Door het gladde materiaal (ik ben echt fan van glad en metaal!) glijdt de dildo vlot naar binnen. En omdat het geen size queen (of king?) is, is de Gildo no14 perfect te gebruiken als anale opwarmer. 

Conculsie

Dit is echt een heel fijn speeltje. Of eerder een heel fijne dildo als je eventueel al wat andere speeltjes hebt. Het is geen dildo die je los van andere speeltjes geweldig gaat bekoren: de hoek is niet groot genoeg, de “eikel” is niet stevig genoeg, het is een smalle dildo,… 
Maar net die combinatie met een andere toy, maakt het voor mij echt een ideaal speeltje! Combineren dus!

Je koopt de Gildo no14 voor €24,95 bij Easytoys! (En dat is echt super goedkoop eigenlijk!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *