Review: Pink Frolic en Sparkle. Voor al je speeltjes.

Glijmiddelen van het merk Pink. Ze zien er zo mooi uit!
Alleen al om die reden (en omdat ik al een paar keer gehoord had dat ze echt super goed zijn van kwaliteit) nam ik een tijdje geleden contact op met Pink zelf. Ik kreeg ongelooflijk snel en heel erg vriendelijk reactie: “wat ik precies allemaal wilde testen?”
Moeilijk, dat soort vragen. Want hoe kies je precies wat je wil testen? Ik zei een dus dat vooral hun silicone glijmiddel me heel erg aansprak, dat ik eventueel hun gewone waterbasis wel eens wilde proberen en dan ook graag een hybride. En oh ja! De toy cleaner is ook wel anders dan anders! Die wilde ik zoo graag!

En wat kreeg ik? Alles. Gewoon alles! Hun hele lijn (behalve de Sutra met cbd, jammer genoeg :D). Maar wauw! Hoe geweldig is dat! Ik kreeg dus de mogelijkheid om al hun glijmiddelen uit te proberen en te vergelijken met elkaar. 

Ik kreeg het hele Pink gamma! Kijk hoe super!

Om het makkelijk en overzicht te houden, heb ik het een beetje opgesplitst. Hier vind je de review over de Pink Silicone & Pink Hybirde glijmiddelen en dan vind je hier ook nog een review over de 4 verschillende waterbasis glijmiddelen. ’t Is veel, ik weet het. 😀

Waarom glijmiddel gebruiken?

Ik schreef er een hele tijd geleden al een stukje over: waarom gebruik je glijmiddelen? En vooral: welk glijmiddel kies je best?
Glijmiddel gebruiken maakt alles makkelijker. Heb je momenten dat het allemaal even wat minder nat is? Dat is heel erg normaal. Het heeft niets te maken met hoe opgewonden jij (of je partner) bent. Inwendige vochtigheid en het opwekken van “geil” is afhankelijk van zo veel factoren. En ja, het kan zijn dat jij (of je partner :)) altijd zo enorm nat bent dat glijmiddel echt té zou zijn, natuurlijk, dat kan. Maar voor heel veel lichamen is dat niet zo. En daar hoef je je helemaal niet voor te schamen. 

In dit geval review ik een glijmiddel dat speciaal gemaakt is om op speeltjes te gebruiken. Er zijn materialen waarbij je eigen inwendige vochtigheid voldoende kan zijn (zoals bijvoorbeeld glas en metaal), maar dan nog is een glijmiddel wel aangeraden. 

Pink Frolic: glijmiddel voor op speeltjes

Deze Pink Frolic is een heel dik waterbasis glijmiddel. Waterbasis, dus veilig op alle soorten materialen. Het is erg fijn dat dit een dikker glijmiddel is, een soort gel-achtig, want dat blijft gewoon heel erg goed liggen op je speeltje.

De Pink Frolic zit in een knijp-tube, wat wel handig is, aangezien het zo’n dikke gel is. 

Om samen te gebruiken, ben ik persoonlijk meer te vinden voor een dunner glijmiddel, al heeft dat als nadeel dat het gewoon overal afloopt. Dat kan al lastig zijn als je het met partner wil gebruiken, op een speeltje is het echt helemaal vervelend! Vandaar dus dat dit glijmiddel een dikkere textuur heeft. 

Het glijdt ook heel erg goed, al gebruik je er wel best genoeg van, als je toy van silicone gemaakt is. Ik vind het ook een eerder plakkerige textuur hebben, als je het wat langer wil gebruiken, bijvoorbeeld met partner. 

Voor mij is dit dus een ideaal glijmiddel als ik een speeltje wil gebruiken. Het blijft echt heel goed liggen, smeert goed uit en is aangenaam in gebruik. 

Pink Sparkle: een schuimende toy cleaner

Sinds ik een toy cleaner kreeg die je eerder als een soort zeep kunt gebruiken wanneer je je speeltjes afspoelt, ben ik eigenlijk voortdurend op zoek naar nieuwe varianten toy cleaner. De meest gangbare toy cleaners zijn sprays. Een spray is leuk om te ontsmetten, maar ik hou er meer van om mijn speeltje gewoon goed onder de kraan te kunnen reinigen. Bovendien begrijp ik niet zo heel goed waarom geen enkele toy cleaner met een echte handleiding komt… 

Dat is bij deze Pink Sparkle niet anders. De toy cleaner zit in een busje met een pompsysteem, waar je eerst goed mee moet schudden. Alle verpakking van Pink zijn heel erg mooi, ook de Pink Sparkle. Alleen zou het plastiek moeten loskomen als je het dopje van het flesje afdraait en dat lukt bij mij gewoon niet. Nu zit ik dus met een lelijk uitziend flesje met loshangende plastiek. Zonde, als je zoveel aandacht aan uiterlijkheden besteed als Pink doet. 

Er staat duidelijk op het flesje dat je je speeltje voor en na ieder gebruik dient af te spoelen. Dan spray je deze Pink Sparkle over je speeltje en wrijf je het proper met een propere doek. Ok, begrepen, denk ik. Een instructie- stappenplan zou wel handig zijn!
Dan staat er ook bij dat dit schuimende goedje prima op je speeltje blijft liggen en dat alles overal evengoed verdeeld zal zijn. Voor sommige speeltjes klopt dat inderdaad, bij anderen glijdt de Pink Sprakle er gewoon af (denk aan glas, metaal, moeilijkere vormen, …) Maar de speeltjes lijken wel proper. 

Wat ik er een beetje jammer aan vind, is dat deze Pink Sparkle het speeltje niet verfrist. Ik zeg niet dat een toy cleaner een echte geur moet hebben, want dat vind ik persoonlijk echt maar niets, maar ik verwacht wel dat mijn speeltje achteraf terug geurloos is, zoals silicone hoort te zijn. En dat is dus niet zo met deze Pink Sparkle. 

Het is verder wel een leuk product. Ik gebruik het alvast liever dan een gewone spray. Maar ik zoek toch zeker nog verder naar een zeepachtig soort Toy Cleaner! 😀

Conclusie?

Beide producten blijven absoluut op mijn nachttafeltje staan (en dat wil wel wat zeggen als je weet hoeveel ik nog heb liggen om te testen 😀 ). De Pink Frolic gebruik ik heel graag op mijn toys als ik aan het testen ben, omdat de gel zo heerlijk dik en makkelijk te verdelen is. 

Pink Sparkle staat dan weer in de badkamer, om mijn speeltjes zo bacteriën-vrij te houden. Het is niet mijn favoriet, maar het blijft wel een goed product!

Nood aan een nieuw glijmiddel voor op je speeltjes? Je koopt de Pink Frolic bij Bol voor €17,95. En koop er voor jezelf dan ook eens de Pink Sparkle bij voor €16,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *