Sextoy Review: Eros van Ylva&Dite, een leuke dildo!

Wat kan ik zeggen? Van Europese sextoy merken wordt ik erg blij!
Ik was dus ook meteen helemaal in de wolken toen ik Ylva&Dite ontdekte. Een Nederlands merk! Met eigen designs, volledig gemaakt in Nederland. Vooral dat “eigen designs” spreekt me enorm aan. Want je ziet zo veel merken die eigenlijk gewoon hun speeltjes kiezen uit een Chinese catalogus, hun merk erop plakken en that’s it. Je kan ze dan wel roemen voor het goed uitkiezen van de speeltjes, maar inzetten op eigen gemaakte dingen, dat is toch nog wel echt iets anders! 

Toen ik hen stuurde, kreeg ik heel snel reactie. Ik mocht meteen enkele modellen kiezen. Aangezien mijn ervaringen met dildo’s nogal beperkt zijn, koos ik voor enkele meer realistische modellen: de Eros, waar deze review over gaat, de Swan en de Icarus (die laatste werd intussen gewonnen door Jolien). 

De Eros van Ylva & Dite

Deze dildo heeft een licht gebogen vorm, met een “kopje”. Een beetje zoals een eikel, maar dan smaller en tegelijkertijd misschien iets meer uitgesproken. Ik kreeg de Silver Gray versie, maar je hebt op hun website echt keuze uit ontelbaar veel kleuren en kleurencombinaties. 

Volgens hen is de Eros een dildo die dankzij zijn vorm al je gevoelige plekjes weet te raken. Ik ben dus erg benieuwd of dat ook zo zal zijn! 

De verpakking

Hier kan ik kort over zijn: de Eros is verpakt in een eenvoudige plastieken koker. 
Het ziet er op zich leuk uit, maar ik heb de koker kapot moeten trekken om het deksel eraf te krijgen. En voor een merk dat Europees en eigen land enz zo belangrijk vind (ik dus ook), vind ik het wel jammer dat ze geen belang hechten aan afval. Want dit is echt een verpakking die je zo bij het plastiek kunt kegelen. Niet erg ecologisch dus. 

Ik stuurde even met de mensen van Ylva&Dite en ze zijn hard aan het werk aan hun verpakkingen. Ze zoeken een beter alternatief. Deze verpakking is dus tijdelijk. Erg begrijpelijk, bij een startende onderneming. 

Update: Intussen zijn de verpakkingen van Ylva&Dite vernieuwd! Ik hoop er binnenkort nog eens 1tje te mogen testen, zodat ik de nieuwe verpakking kan showen!

De Eros

Genoeg gezaag over de verpakking: dat is dan ook quasi het enige echte minpunt dat ik kan vinden aan deze heerlijke dildo. De vorm is eenvoudig: een rechte dildo met een eikelvormige kop. Maar dat werkt wel voor mij. Het zou helemaal ideaal zijn mocht de kop nog net iets meer gebogen zijn richting de G-spot, maar het is ook niet persé nodig. 

De dildo is gemaakt van vol silicone, waardoor hij vrij stevig is. Dat maakt het meestal makkelijker om tegen mijn G-spot aan te komen en er ook druk op uit te oefenen. 

De kop op zich doet me in de meeste gevallen weinig. Vaak vind ik die ribbel zelfs eerder vervelend. Maar bij deze Eros gaat het prima. Ik voel op zich niet veel van de “eikel”. Maar ik kan me inbeelden dat het voor sommige lichamen prima werkt. 

Een nadeel van het silicone is dan weer dat het nogal stroef aanvoelt. Het werkt echt wat tegen, om het zo te zeggen.
Het is bij dit soort dildo’s dan ook erg belangrijk dat je erg veel glijmiddel gebruikt. Silicone zoals dit werkt wat tegen als je het probeert in te brengen, zelfs al ben je goed nat. Glijmiddel op waterbasis dus: op de Eros en misschien ook een beetje op je schaamlippen. Dan kan je ook wat experimenteren door de Eros over je vulva te laten glijden, het hoeft niet altijd meteen inwendig.

Reinigen

Een groot voordeel van het silicone van de Eros is dan weer dat je de dildo erg makkelijk kunt reinigen. Je kan hem gewoon afspoelen onder de kraan. Ik spray altijd nog eens graag met een toycleaner, voor 100% zekerheid dat alles proper is (ik laat mijn speeltjes al wel eens te lang liggen). Je kan vol silicone zoals dit eigenlijk ook gewoon afkoken. Helemaal steriel dus. 
Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

Hoe voelt deze Eros?

Aan de slag! Met goed veel waterbasis glijmiddel glijdt deze Eros vlot naar binnen. Na uiteraard wat opwarming: een dildo is bij mij nooit goed om gewoon meteen mee aan de slag te gaan, ik heb altijd wat voorbereiding nodig. 

In het begin voel ik er eerlijk gezegd weinig van. De Eros is vrij recht en raakt daardoor moeilijk mijn G-spot. Maar hij kan daardoor wel vlotter door naar achter. En dat gevoel is ook wel fijn. Het kopje is relatief bescheiden, waardoor de ribbel niet stoort of “blijft haperen”, zoals ik dat bij sommige andere dildo’s heb. 

Mijn eerste test-poging is dus geen wauw-moment, maar het vraagt zeker wel om meer. 

Poging nummer 2!

Zoals gewoonlijk onderwerp ik ook deze dildo aan meer dan 1 testronde. Meestal in combinatie met een vibrator. Een dildo alleen doet het voor mij gewoonweg niet. Ook deze Eros niet. 

Net als bij de eerste testpoging, raakt de Eros ook nu moeilijk mijn G-spot. Maar als ik hem en beetje naar beneden druk, waardoor het kopje omhoog komt, dan gaat het een stuk beter. 

De Eros is smal, wat voor mijn lichaam beter werkt (voorlopig toch nog), dan een dikkere dildo. Het materiaal is ook redelijk dik en stevig, waardoor je er makkelijker bepaalde plaatsen mee kan raken en “bespelen”. 

Ook van de tweede testronde krijg ik geen wauw-gevoel, maar de dildo helpt wel heel goed bij  mijn orgasme. Hij voegt echt wel iets toe, geeft een zalige extra. 

De zuignap van Ylva&Dite

Algemeen zijn de zuignappen van de 2 dildo’s die ik getest heb heel erg krachtig. Er zijn er uiteraard nog veel stevigere op de markt, maar deze kunnen toch al wel tellen. Ze blijven prima plakken tegen gladde en propere oppervlaktes. Zoals bijvoorbeeld een douche of je bad, maar ook een gladde stoel of deur kan prima! Het voegt wel iets toe, vind ik, zo’n zuignap. Je mogelijkheden gaan er in elk geval een stuk op vooruit!

Conclusie

Dit is een hele fijne basic dildo. En jeps, ik was absoluut op zoek naar basic modellen om mee te beginnen, dus perfect! Alleen had de stimulans voor de G-spot nog net iets beter mogen zijn. 

Naar mijn gevoel weet deze dildo immers nét niet al mijn gevoelige plekjes te raken. Maar het is nipt, heel erg nipt! 😀

Op zoek naar een leuke basis dildo om mee te proberen en te experimenteren? Dan is deze Eros van Ylva&Dite misschien wel iets voor jou. 

Je koopt deze Eros bij Bol voor net iets meer dan €55.

2 thoughts on “Sextoy Review: Eros van Ylva&Dite, een leuke dildo!

  1. Dank je voor de tip. We zijn onze rommel aan het buiten smijten en deze 100% siliconen dildo (of een van zijn broertjes) zou een waardige vervanger kunnen worden.

    1. Ze zijn echt heel goed! En niet duur én je hebt ook nog eens echt ongelooflijk veel keuze in vormen en kleuren. En Nederlands. Ik kan er eigenlijk niet veel slecht over zeggen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *