Sextoy Review: Lovense Dolce (was Quake, maar veranderde van naam)

Ik mocht de laatste tijd al enkele producten testen van Lovense. Daaruit kon ik al concluderen dat het echt een supergoed merk is, dat best innovatieve producten maakt. En vooral de APP werkt echt heel makkelijk.
Van Rebecca van Loveware kreeg ik ineens 4 Lovense producten om te testen! De Osci 2 en de Hush 2 reviews kan je al lezen, de Domi 2 komt later en hier is alvast de review van de Lovense Dolce!

De Lovense Dolce is een speeltje dat je vaginaal inbrengt en waarvan je het andere deel tegen je clitoris kan plooien. Het speeltje kan ook handsfree gebruikt worden en aangestuurd worden met de APP.

Details

De speeltjes van Lovense zijn allemaal verpakt in eenvoudige witte doosjes. Op de voorkant zie je het speeltje in het groot. Heel klinisch, maar ook stijlvol en alles wat erop staat is ook echt relevant.

In het doosje vind je de Dolce, een handleiding, een eenvoudig bewaarzakje en een magnetische oplaadkabel. Allemaal heel netjes. Zelf zie ik liever wat meer kleur en fun in de verpakking, maar dat is uiteraard persoonlijk.

Opladen is makkelijk met de magnetische oplaadkabel. Reinigen is dan weer wat lastiger, want de Dolce heeft best veel ribbeltjes. Je gebruikt dus best een borsteltje om echt overal goed bij te raken. Meer over het reinigen van je toy, lees je hier

Knopjes

Zoals gezegd is de Dolce bestuurbaar met de Lovense APP. Maar het speeltje heeft ook gewoon twee knopjes. Hier ben ik heel blij mee, want daardoor is de toy ook redelijk volwaardig om gewoon zonder APP te gebruiken. En dat is best uitzonderlijk, meestal zijn de knopjes van toys met een app behoorlijk minimaal.

Met het ene knopje zet je de Dolce aan en zap je door de standjes. Met het andere knopje zap je terug. Een nadeel eraan voor mij is dat de knopjes wat moeilijker indrukbaar zijn. En omdat ze op het clitoris-stuk staan, druk je de toy dus telkens heel hard tegen je clit. Dat kan best vervelend zijn.

De Lovense App

De Lovense App werkt echt ongelooflijk goed. Je kan makkelijk een speeltje connecteren, de app slaat ze op, zodat je ze achteraf makkelijk terug kunt vinden. Daarnaast kan je ook meerdere toys van Lovense tegelijk besturen. Dat zorgt uiteraard voor verschillende geweldige mogelijkheden!

De App is in het geval van de Dolce extra leuk, omdat je hier beide delen van de toy apart kunt besturen. Je kan dus het clit-deel harder laten trillen dan het inwendige deel bv. Of omgekeerd. Of kiezen voor een patroontje inwendig en rechtlijnig tegen de clit. Of omgekeerd. Je snapt het wel. 😉

De Test

Ik had best al wel wat positieve reviews gelezen over deze Lovense Dolce, dus mijn verwachtingen zijn dan ook meteen redelijk hoog gespannen. Maar: ik merk ook wel meteen op dat het deel voor inwendig gebruik best wel groot is. En als je mijn reviews wel eens vaker leest, dan weet je ook dat dat niet altijd helemaal mijn ding is.
Daarnaast is het speeltje plooibaar: het ene deel breng je in, de andere kant komt uitwendig tegen je clitoris. En daarvan weet ik al eventjes dat mijn lichaam hier niet zo makkelijk in is. (zie de review van de Lora DiCarlo Osé). Maar hier kom ik op terug! 

Beginnen doe ik, zoals gewoonlijk, met glijmiddel. Op dit moment gebruik ik liefst Sliquid Sizzle, maar dat verandert al wel eens. Omdat het inwendige deel van de Dolce voor mij wel groot genoeg is, begin ik sowieso rustig met een uitwendige opwarming. Dat kan prima met de Dolce, want je kan het speeltje ook helemaal open plooien. Zo is het eigenlijk ook een hele handige uitwendige toy! 

De vibraties van de Lovense Dolce zijn echt behoorlijk krachtig en naar mijn gevoel ook eerder aan de scherpe kant. Je kan ze ook moeilijk minder hard zetten met de knopjes (gelukkig wel met de App, maar ik ben niet zo een App-mens als ik een toy gebruik, dus dat is lastig 😉). Na een tijdje raak ik wel gewoon aan de kracht, maar toch maakt het dat ik hier niet zo super blij van word.

Inwendig is de vorm wel fantastisch. Het dikkere deel weet zich perfect te plaatsen tegen mijn G-spot. En daar zijn die krachtigere vibraties dan weer wel helemaal prima natuurlijk. 

Duo stimulatie?

Waar deze Lovense Dolce voor ontworpen is, is natuurlijk het stimuleren van je clitoris en je vagina tegelijkertijd. Op zich een super goed idee en omdat het design zo flexibel is, past het absoluut prima voor de meeste lichamen. Je kan het buigen en strekken langs alle kanten en richtingen, zodat het perfect tegen je G-spot én je clitoris komt. 

Maar zoals ik al aangaf: dit werkt dus voor de meeste lichamen. Ik heb intussen al vaker gemerkt dat mijn lichaam er gewoon niet geschikt voor is. Mijn clitoris is blijkbaar erg klein en ligt dus een redelijk stukje onder mijn venusheuvel. Ik krijg de Dolce dus gewoon niet zo gebogen dat hij mijn clitoris raakt. Het lukt soms, met veel trekken en sleuren en duwen, maar dan zit het binnenin ook weer niet geweldig. Moeilijk dus. 

Op zich voelt het ook allemaal niet echt slecht hoor. Best goed zelfs: ik krijg hier makkelijk een orgasme mee. Maar: het voelt ook wel een beetje als “net niet”. Alsof ik voel dat het allemaal nog beter zou kunnen als het gewoon iets beter zou passen met mijn lichaam. Alsof ik de schaduw krijgt van wat het kan zijn als het wel gewoon allemaal past… 😌

Conclusie

Ik ben een beetje teleurgesteld dat de Lovense Dolce toch nog niet helemaal goed is voor alle lichamen. Alsof hier echt wel wat meer research naar had mogen gebeuren. Maar aan de andere kant, kan ik ook niet anders dan zeggen dat dit gewoon echt een hele fijne toy is. 

De vibraties zijn krachtig en komen goed door in beide delen van de toy en het inwendige stuk is gewoon fantastisch (is hetzelfde als de Lovense Lush btw, wat een wereldwijde bestseller is!). Het uitwendige deel is ook best goed en ik vind het heel fijn dat je de Dolce ook volledig open kunt plooien. Op die manier past het speeltje ook makkelijker tussen twee lichamen en de mogelijkheden van gebruik zijn echt heel groot. 

De kans dat de Lovense Dolce wel werkt voor jou, is naar mijn gevoel een dikke 90%. Jep, ik heb gewoon een beetje pech… 😁

Je koopt de Lovense Dolce bij Loveware voor €129,00.

One thought on “Sextoy Review: Lovense Dolce (was Quake, maar veranderde van naam)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *