Sextoy Review: Stronic Petite en de Clit Kit

FUN Factory is on a roll! De laatste tijd komen ze met heel wat nieuwe speeltjes. En wat ik er erg leuk aan vind, is dat ze niet de hele tijd voor groter en sneller en harder gaan. Maar dat hun speeltjes echt altijd goed doordacht blijven. Dat zie je ook aan de Stronic Petite!

De Stronic Petite is een kleinere versie van de gewone Stronic en lijkt zo wel een beetje op de Stronic Surf. Geen exacte kleinere kopie, wel een vernieuwde versie. En volgens mij is daar echt wel vraag naar, naar kleinere speeltjes. Groot kan absoluut leuk zijn, maar soms (en voor sommige lichamen al meer dan andere) is klein ook echt fijn. Naast de grootte, zijn ook de ribbels echt heel anders. Ik verwacht dus echt een andere ervaring.

FUN Factory bracht deze Stronic Petite trouwens eerst uit in combinatie met de Volita in de “Clit Kit”. Een box die helemaal in het teken staat van de clitoris. Je krijgt er leuke stickers, tatoeages, een geur-hanger voor in de auto en wat uitleg bij over de clitoris. De Volita is trouwens gratis in deze Limited Edition kit, want de prijs van de box is gelijk aan die van de Stronic Petite apart!

Details

De verpakkingen van de laatste nieuwe FUN Factory speelt zijn een beetje vernieuwd. Ze waren al volledig van karton, maar nu zijn ze nog wat meer verfijnd en nog kleurrijker geworden. 🙂

De hoes rond het doosje zelf is mooi en springt er echt uit. Eronder vind je een goudkleurig doosje. En in dat doosje zit een super uitgebreide handleiding. Echt een verbetering op hun oudere speeltjes, die handleiding. Daarbij zat gewoon een nogal cryptisch blaadje papier. Nu krijg je er echt een boekje bij met uitleg en heel wat tips en tricks. Daarnaast krijg je uiteraard ook nog het speeltje zelf en een oplaadkabel. Ook die kabel is trouwens vernieuwd. Het is nu een veel snellere laadkabel, die niet compatibel is met de oudere speeltjes, dus opgelet daarmee!

Opladen gaat wel makkelijk: je klikt het kabeltje magnetisch vast op de onderkant van het speeltje, de andere kant gaat in een USB-stopcontactje. De Stronic Petite is ook volledig waterdicht en kan je dus makkelijk reinigen. Meer over het reinigen van je speeltje, lees je hier

Met zeeblauwe Stronic Petite!

Clit Kit!

Uiteraard is het nog meer bijzonder als je deze Stronic Petite koopt in de Limited Edition Clit Kit. Die verpakking is een eenvoudige witte doos met daar een eenvoudige hoes rond. FUN Factory houdt van ecologische en eenvoudige verpakkingen en dat zie je hier best goed aan. Maar desondanks is dit echt een super fijne kit! 

In de doos vind je een paars vloeipapier. Daarin zit de Stronic Petite, een Volita (in een klein eenvoudig doosje) en dan ook nog al die kleine hebbedingetjes die ik hierboven al beschreef. I love it! 😀 

Knopjes

De Stronic Petite heeft 3 knopjes en daarmee zap je door de 8 verschillende standen. Met de FUN knop zet je het speeltje aan en uit, met de + en – knop zetje de Stronic Petite harder en zachter. Simpel, toch?
Er zijn 5 rechte stootbewegingen en 3 patroontjes. Zoals gewoonlijk bij FUN begint het speeltje op standje 3. Als je zachter wil, druk je dus een aantal keer op de -.

Let wel op: als je wat langer op de FUN knop drukt, sla je je laatste setting op, zodat je hier steeds weer kan beginnen zonder eerst door alle snelheden te moeten zappen. Kan handig zijn, maar soms ook erg vervelend. Om terug naar de fabrieksinstellingen te gaan, hou je de FUN knop een 10-tal tellen ingedrukt.

De Test

Redelijk aan het begin van mijn review-carrière, testte ik de Stronic Surft van FUN Factory. Dat was toen een gematigd succes, vooral omdat ik blijkbaar mijn bekkenbodemspieren nogal hard durf spannen en het speeltje dan gewoon uit mij duw. En qua grootte deed deze Stronic Petite me dan weer heel erg denken aan de Sundaze van FUN en die was me dan weer een beetje te klein om er echt helemaal enthousiast van te worden. Dus ja, ik wist niet heel goed wat ik van deze Stronic Petite moest verwachten. In eerste instantie niet super veel. Ik wil ook graag nog wel even benadrukken dat ik inwendig niet super gevoelig ben: ik kom niet klaar van enkel inwendige stimulans en als ik niet exact op het juiste plekje geraakt wordt, dan levert dat helaas niet zo heel erg veel op. Lastige vagina dus. 😉

Dat blijkt ook al redelijk snel bij deze Stronic Petite. Het gevoel is echt wel goed: het voelt best leuk en het is ook fijn dat je eigenlijk een soort dildo hebt die automatisch in en uit je beweegt. Alleen blijft ie bij mij dus echt slecht op zo’n plaats, ik duw hem er steeds weer uit. En dat is uiteraard wel een beetje jammer. Valt wel makkelijk op te lossen met een kussen ertegen of bijvoorbeeld door je benen wat dicht te houden. 

Wat ik er wel echt super aan vind, is de focus van FUN Factory op het clitoris-deel. In de handleiding geven ze ook echt verschillende tips en tricks van hoe je de clit kan stimuleren met de Stronic Petite en dat is verre van enkel inwendig. Het idee dat inwendige of uitwendige stimulans 2 verschillende dingen zijn en 2 verschillende orgasmes geven en dat het 1e beter zou zijn dan het andere, zit uiteraard nog behoorlijk ingebakken in onze maatschappij. Met deze Clit Kit en specifiek met de Stronic Petite laat FUN Factory goed zien dat de clitoris zowel inwendig als uitwendig een grote rol kan spelen en het is dan ook super leuk om hiermee te experimenteren. 

Volita

Jaaaaah, die Volita. Ik vind het super dat je dit kleine speeltje erbij krijgt, in deze Clit Kit, maar ik moet eerlijk toegeven dat het me verder wat teleur stelt. De FUN Factory Volta is één van mijn absolute favorieten en ik krijg vaak de vraag of de Volita enigszins vergelijkbaar is met de Volta. Mijn antwoord is resoluut “nee”.

De Volita is klein en heeft maar één standje. Je zet het speeltje aan en uit door onderaan aan de knop te draaien. Het voelt allemaal heel erg oldschool en werkt ook niet altijd even goed. Daarnaast is de Volita oplaadbaar: het speeltje werkt gewoon met één AA batterij.
Ik vind het zelf super dat je deze Volita gratis bij de Stronic Petite krijgt, zo kan je proberen en experimenteren. Maar ik raad het speeltje apart eigenlijk niet echt aan. Het is goedkoop, maar dat is ook echt op alle vlakken zo. 

De Clit Kit in combinatie!

Wat doet het nu om de Stronic Petite en de Volita samen te gebruiken? 🙂
Wel, als je me een beetje volgt, weet je dat ik sowieso uitwendige stimulatie nodig heb om tot een orgasme te komen. Daar speelt deze Clit Kit natuurlijk prima op in. Het is echt de bedoeling dat je de Petite en de Volita gaat combineren. Het ene speeltje inwendig (de Petite, uiteraard), het andere uitwendig. Zo stimuleer je de clitoris tegelijkertijd IN- en UITwendig.

In de meeste gevallen zorgt dit bij mij echt voor vuurwerk! Maar, en hier ben ik liever eerlijk, de vibraties van de Volita zijn hiervoor net een tikje te zacht voor mij. Misschien niet enkel te zacht, vermoedelijk komt het ook door de manier waarop ik mijn speeltjes gebruik: ik druk ze graag krachtig op de juiste plaats tegen mijn vulva aan. Dat is moeilijker met de Volita. Het ongelooflijk verwachte vuurwerk bleef wat uit. Let op: orgasme geen probleem he. Het kan gewoon nog beter. 😀

De Volita is uiteraard ideaal om mee te gaan uittesten wat dit voor jouw lichaam doet, de combinatie om zowel in- als uitwendig te gaan stimuleren. De zachtere vibratie kan voor veel lichamen vaak net beter zijn. Maar als je al wat ervaring heb, vermoed ik dat het je beter zal bevallen om één van je favoriete vibrators te gebruiken tegelijkertijd.

Conclusie

De Stronic Petite is een ideaal speeltje als je graag wil proberen wat zo’n stotende toy precies doet. En dan vooral ook als je niet zo houdt van grote dingen en toch zoekt naar een leuke inwendige toy. De Stronic Petite is klein en zeker krachtig genoeg. Minder krachtig dan de grote “stoters”, maar dat stoort me eigenlijk echt niet.

De Volita en de leuke extra’s zijn zeker mooi meegenomen in de Clit Kit, maar ook zonder deze set is de Stronic Petite eigenlijk wel echt een aanrader. Het is een heel ander gevoel dan de meeste andere toys en dat kan een perfecte aanvulling zijn op je al bestaande collectie. Ook als beginner zou ik je de Petite zeker aanraden. Ideaal qua grootte, heel veelzijdig in gebruik en ook nog eens een prachtig kleurtje! 😀

Je koopt de Stronic Petite bij Loveware voor €119,90! Momenteel dus nog in de geweldig leuke Clit Kit!

3 thoughts on “Sextoy Review: Stronic Petite en de Clit Kit

  1. Hey hey! Wat ik een beetje mis is een review van het combo, wat geeft het om de Volita en de Stronic Petite tegelijk te gebruiken? Lukt dat? Is het een aanrader? Is dat niet juist de bedoeling van de kit? Grtz!!

    1. Hah, ja, dat lukt hoor! De reden dat ik daar niet *euhm* dieper op in ga, is omdat de kit niet zo heel lang te koop zal zijn, dus ik heb het dan graag ook over de 2 speeltjes apart. Ik zal een stukje toevoegen aan mijn review nog 😉

  2. Ik ben superfan van de ‘gewone’ stronics. Tenzij de kleinere meer kracht hebben zou ik niet voor kleiner gaan. Maar voor anderen heeft kleiner misschien de voorkeur. Ik had hen liever een nieuwe grote vorm zien uitbrengen 🙂
    Ik ben ook fan van de Volta en zou niet voor het ‘zwakkere broertje’ gaan,. Ik zou aanraden door te sparen, want deze kit is ook niet goedkoop 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *