Sextoy Review: FUN Factory Sundaze

Aaaah FUN Factory… Een merk dat mij al jaren lang heel nauw aan het hart ligt. Wat ik er vooral zo geweldig aan vind, is dat ze altijd zo vernieuwend zijn, dat ze zo jong en Europees denken, zo anders zijn dan veel andere merken. Van Rebecca van Loveware kreeg ik de FUN Factory Sundaze! Maar eigenlijk, had ik hem stiekem al… 🙂

Zo heel af en toe krijg ik van FUN Factory namelijk de vraag of ik misschien iets voor hen zou willen beta-testen. Ik krijg dan een speeltje toegestuurd dat meestal eigenlijk al zo goed als af is (de eerste testen doen ze sowieso binnen FUN Factory zelf), dus het speeltje is eigenlijk al bijna klaar. Ze vragen gewoon de mening nog van een testpubliek, om te kijken wat zij ervan vinden. Ik heb dus ook al enkele speeltjes liggen thuis die nooit op de markt zullen komen. Heerlijk uniek!

Deze Sundaze kreeg ik dus al voor het speeltje effectief uitkwam en “Sundaze” heette. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet al te positief was over het speeltje bij het beta-testen. Dus ik was best benieuwd (en ongerust) of deze uiteindelijk definitieve versie mij beter zou bevallen. 

Details

De FUN Factory Sundaze is verpakt in een goudkleurige kartonnen doosje met het rode logo van FUN Factory erop. Rond dat doosje zit een kleurrijke hoes met daarop het speeltje in ware grootte. Mijn Sundaze is muntgroen, dus mijn verpakking is dat ook. Je hebt ook een roze Sundaze, dan is je verpakking ook roos. 

Binnenin de doos vind je een oplaadkabel, een vrij uitgebreide handleiding en een bewaarzakje. Jeej voor die laatste twee! Want bij alle vorige speeltjes van FUN Factory was de handleiding eerder beknopt en nogal cryptisch. En een bewaarzakje zat er helemaal niet bij. Ergens vrij begrijpelijk, want de bewaarzakjes van FUN zijn helemaal anders dan de normale satijn-achtige zakjes die je meestal bij je speeltje krijgt. Ze zijn bacteriën-werend en laten ook geen vocht door. Echt heel bijzonder (en redelijk duur) materiaal. 

De Sundaze opladen doe je makkelijk met de bijgeleverde magnetische kabel. De nieuwe kabel van FUN Factory is een flash-kabel, waarmee je de Sundaze een stuk sneller kan laden dan met hun vorige kabel. De magneetjes zijn wel iets minder sterk dan bij het vorige kabeltje, dus opletten dat ze goed verbinding maken (anders laadt er helemaal niets :)).

De knopjes van de Sundaze zijn wel een beetje een dingetje. En dat is standaard zo bij FUN Factory.
Om te beginnen heeft het speeltje een reis-slot: je drukt + en FUN samen in om dat af te zetten en – en FUN om het slot weer aan te zetten. Makkelijk als je je Sundaze wil meenemen.
Met de FUN-knop zet je de Sundaze Aan en ook razendsnel weer uit.
Maar dan… zijn er dus ook nog een + en een – knop, waarmee je door de standjes kan zappen. De Sundaze heeft 3 vibratie-standen, 3 “tapping” standen, 5 pulsatie-standen en 4 patroon-standen. En ja, het is soms moeilijk om te voelen wat wat is. En als je te lang op FUN duwt, bewaart je Sundaze ook nog eens je laatst gekozen stand. Echt verwarrend om te weten waar je speeltje nu eigenlijk begint en soms een zoekwerk naar je favoriete standje. 

Omdat het speeltje waterdicht is en gemaakt van echt heel degelijke silicone, is het op zich heel makkelijk te reinigen. Alleen waar het silicone over gaat in het stuk met de knopjes is een randje waar eigenlijk best makkelijk vanalles tussen kruipt. Het is echt goed opletten dat je dat goed schoonmaakt. Meer over het reinigen van je speeltje lees je hier.

De Test van de FUN Factory Sundaze

Zoals ik al zei helemaal aan het begin van deze review: ik hou van FUN Factory, echt waar. Maar met de Sundaze proberen ze naar mijn gevoel wel erg ver te zoeken naar nieuwe manieren van genot.
Het idee van de ‘lazy sunday” waarop je langzaam kan genieten van jezelf en echt tijd neemt voor je eigen genot (en/of dat van je partner) vind ik super! Ook het feit dat een orgasme niet altijd super snel moet komen en dat ze ruimte maken om dat bespreekbaar te maken, echt wauw dat een merk dat doet. 

Maar het hele idee dat deze Sundaze verschillende nieuwe zenuwuiteinden zou gaan aanspreken, is voor mij een beetje een stap te ver. Het zou best kunnen dat sommige lichamen dit effectief kunnen ervaren allemaal, maar mij geeft het eerder het gevoel dat ik bepaalde dingen niet kan. Dat mijn lichaam niet in staat is om die zenuwbanden te voelen en aan te spreken. En dat is jammer, het maakt je onzeker over jezelf. Het is ook duidelijk aan de grote hoeveelheid informatie die je erbij krijgt, dat het echt nodig is om extra te verklaren wat dit speeltje zou moeten kunnen. Het maakt dat je het toch vaker blijft uitproberen en testen… en dat genieten soms wat op de tweede plaats komt.

Wat wel heel bijzonder is aan de Sundaze, zijn alle verschillende functies die het speeltje heeft. Het kan dus vibreren (al ben ik qua vibratie wel beter gewend van FUN Factory), pulseren en tappen. En dan zijn er ook nog de patronen, waarin het zo wat alles door elkaar lijkt te doen…
Pulseren is een gevoel dat ik al ken van de Stronic Surf. Op zich een super gevoel en het helpt me om een orgasme te krijgen (als ik tegelijkertijd mijn clitoris stimuleer), maar het is ook niet zo wauw als ik zou willen.

Voor mij is de Sundaze eigenlijk ook wat te kort. Of misschien eerder net niet genoeg gebogen. Het speeltje raakt mijn G-spot niet zoals ik dat zou willen. En dat is ook niet de bedoeling van de toy. Het design is meer voor die andere zenuwuiteinden, maar die voel ik dus niet. Of die ken ik niet en het duurt me te lang voor ik ze leer kennen… 😀 

Nog meer testen

Ik weet dus al dat die inwendige stootbeweging voor mij wel werkt, maar dat ik er ook niet echt wild van word. De vibraties zijn ook niet echt wat ik van FUN Factory zou verwachten. Ik begrijp dat ze een all-in-one speeltje wilde maken, maar dan verwacht ik ook wel dat de vibraties aan hetzelfde niveau zitten van hun andere vibrators, al is het maar die op batterijen. En dat is dus niet zo. 

Maar dan is er ook nog de tapping-functie. En de platte kant van de kop van de Sundaze, die me zo in de verste verte wel wat aan de Lelo Gigi doet denken. Dus ik besluit om alle standjes (ja, alle 15!) ook eens uitwendig te proberen tegen mijn clitoris. En dan vind ik dat tappen dus eigenlijk wel echt heel fijn. Het is een soort gevoel alsof je zachtjes met je vingers op of rond je clitoris tikt. Maar toch ook niet, want een seksspeeltje is uiteraard zelden te vergelijken met menselijk contact. Het voelt in elk geval bijzonder en eigenlijk echt wel leuk. En uniek! Er zijn weinig speeltjes op de markt met zo’n rustige stimulerende functie.

Conclusie

De Sundaze is echt een bijzonder speeltje. Het kan heel erg veel en biedt veel mogelijkheden om je lichaam goed te leren kennen. Ik hou ervan dat het inspeelt op de Slow Sex-beweging die gaande is.
Maar tegelijkertijd vind ik het ook vervelend dat de Sundaze zo veel van mij lijkt te verwachten. Of dat ik er zoveel van verwacht wat dan nooit echt komt… Mijn lichaam en mijn zelfvertrouwen worden daar niet zo blij van.

Inwendig vind ik het aangenaam, maar niet wauw. 
Als uitwendig speeltje vind ik het dan weer heel leuk, al moet ik echt even een andere mindset aannemen dan bij de standaard vibrator. Het is geen “snel even erop en eraf” speeltje, het is echt op alle vlakken een speeltje waar je best je tijd voor kan nemen.

Je koopt de FUN Factory Sundaze voor €139,90 bij Loveware

2 thoughts on “Sextoy Review: FUN Factory Sundaze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *