Sextoy Review: De Penguin van Satisfyer. Echt zo satisfying?

Een tijdje geleden kocht ik voor mezelf de Satisfyer Penguin. Want er werd en wordt echt enorm veel positief over geschreven. Dus: dit moest ik gewoon zelf proberen!
En geef toe: hij is toch ook gewoon echt heel schattig! 🙂

Hoe koop je de Satisfyer Penguin?

De verpakking van de Satisfyer Penguin.
Zo zit de Penguin verpakt!

Je koopt hem in een klein discreet wit doosje.
Hoewel het een leuk doosje is, is het niet echt stevig. En je krijgt de Penguin eigenlijk maar moeilijk uit het plastiek. Dus het doosje is niet echt gemaakt om het speeltje in te bewaren.
Omdat de Satisfyer Penguin gemaakt is van silicone, is het wel belangrijk dat je hem stofvrij opbergt. Dus je koopt er toch best nog een leuke bewaardoos of zakje voor.

In de verpakking vind je ook nog een oplaadkabel. Je kan de Pengiun super makkelijk opladen via het magnetische systeem: je klikt de kabel gewoon magnetisch vast op de poep van de Penguin en stopt het USB-uiteinde in een laadsysteem. Simpeler kan niet! Het enige wat ik wat verwarrend vind, is zien wanneer de Penguin nu precies helemaal opgeladen is. Of hij heeft een super lange laadtijd. Of de lichtjes gaan gewoon niet uit. Ik denk het laatste.

Daarnaast zit er ook nog een boekje met wat uitleg bij in het doosje. Vrij basis, simpele uitleg maar alles wat je moet weten staat erin.

Handleiding Satisfyer Penguin
De handleiding van de Penguin

Om hem proper te maken, kan je hem gewoon afspoelen onder de kraan. Uiteraard is een toycleaner in spray- of doekjesvorm beter en het is ook aan te raden om dat af en toe eens te gebruiken, zodat hij bacterie-vrij blijft. 
Het mondje van de Penguin kan je cleanen door er met het tipje van een vochtige doek in te gaan. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

Wat doet de Penguin?

De Penguin zuigt! Niet echt zuigen in de letterlijke zin van het woord, want als je hem op je hand zet, voel je het niet echt trekken aan je huid. Maar hij werkt wel op luchtgolven die zich zachtjes vastzuigen over je clitoris. 

Je ziet de Satisfyer Peguin en het mondje dat rondde clitoris past.
Het mondje van de Satisfyer Penguin kan je afnemen om proper te maken.

Bedoeling is dus dat je het mondje rond je clitoris zet. Dat vraagt de eerste keer wel wat zoekwerk om het op de juiste plaats te zetten, maar je weet wel vrij meteen als je het gevonden hebt!

En dan zoek je de juiste snelheid voor jou. Te snel doet pijn, dus best mee opletten. Te zacht, dan voel je er weer te weinig van. De Penguin heeft in totaal 11 niveaus om mee te experimenteren en te spelen.

De Satisfyer Penguin is bovendien eigenlijk best een stille toy. Dat lijkt niet zo als je hem aan en harder zet en hem nergens tegen houdt, maar eens je hem op je hand, een tepel of je clitoris of zo zet, wordt hij echt heel erg stil. En dat is wel fijn. Ik heb wel opgemerkt dat het speeltje steeds luider en luider wordt als je hem een tijdje hebt.

De knoppen?

De knoppen van de Satisfyer Penguin zijn zacht en staan op het buikje van het speeltje.
Ik moest in het begin wel even zoeken: de onderste knop is de aan én uit knop, maar dient ook om hem harder te zetten. De bovenste knop is enkel om weer een versnelling lager te gaan. Beetje verwarrend, vind ik.

De knopjes zijn ook niet echt van top kwaliteit. Na een tijdje wordt het steeds moeilijker om ze in te drukken. Maar ik heb mijn Penguin intussen wel al een hele tijd.

De knopjes terwijl hij aan staat.

Werkt hij?

Absoluut! Je zet het mondje juist, kiest je favoriete sterkte en holpa, je komt echt razendsnel klaar!

Maar…

Ik ben persoonlijk niet zo fan van het gevoel. Het werkt! Echt, super goed! En blijkbaar vindt mijn clitoris het dus wel fijn. Maar voor mij voelt het alsof ik me in een orgasme forceer.
Ik mis het gevoel van diepgang, het gevoel dat al mijn gevoelige delen gelijktijdig gestimuleerd worden. De traagheid van het opbouwen naar een orgasme. Beweging in mijn hele lijf…

Dus wat heb ik gedaan? Ik heb er een ander speeltje bijgenomen! Om de rest te kunnen stimuleren. En op dat moment vind ik de Penguin zalig. Al komt het orgasme al wel eens te snel. Maar dat kan je de kleine Penguin moeilijk kwalijk nemen. 😉

Hij is trouwens ook volledig waterdicht, dus je kan hem mee in bad of onder de douche nemen. Daar zie ik dan weer een heel groot voordeel in met dit soort toy! Aangezien hij enkel voor uitwendig gebruik is en je weinig van de rest van je vulva raakt, heb je ook niet zoveel glijmiddel nodig, wat meestal in water wel het geval is.

Samen of alleen?

Hoewel ik hem wat te kort vind schieten als ik hem alleen gebruik zonder extra stimulans van een ander speeltje, heb ik daar geen probleem mee als ik hem samen gebruik.
Door de heel gerichte clitoris stimulans, werkt de Penguin misschien zelfs beter dan veel vibrators op dat moment.

Tijdens penetratie heb ik een iets straffere toy nodig om mijn clitoris te stimuleren. Maar de Penguin kan met zijn 11 standen echt hard genoeg om redelijk snel een orgasme te krijgen. En de knoppen zijn makkelijk te bedienen om snel van de 1e naar de andere stand te gaan.
Dat zorgt ervoor dat ik met de Penguin erbij eigenlijk redelijk makkelijk een orgasme kan krijgen, ook met partner en vaak zelfs bijna gelijktijdig.

Bovendien werken de luchtdrukgolven ook echt heel goed op een tepel, wat ook erg fijn kan zijn tijdens het voorspel of zelfs volop tijdens het vrijen.

Een nadeel is wel de vorm: hij past niet zo heel goed tussen 2 lichamen in, dus het is al wat zoeken naar een ideaal standje om hem samen te gebruiken en hem dan ook nog eens exact op je clitoris te kunnen houden.

Ga je hem vaker gebruiken?

Ja hoor!
Vooral om samen te gebruiken, vind ik hem echt super.
En alleen ga ik hem denk ik ook wel blijven gebruiken. Altijd in combinatie met andere toys dan wel.

Je koopt de Pinguin bij Bol, beginnende vanaf €25.

16 thoughts on “Sextoy Review: De Penguin van Satisfyer. Echt zo satisfying?

  1. Zo enthousiast was en ben ik er zelf niet over, maar fijn voor je dat je iets gevonden hebt wat zo goed werkt voor jou! Altijd mooi om te zien hoe verschillend lichamen zijn en een mooi voorbeeld dat wat voor mij werkt, niet persé voor iemand anders werkt ook!

  2. Ik heb hem net gekocht bij bol.com want daar is hij een pak goedkoper. Je hebt het boekje niet echt nodig want het is heel duidelijk hoe je hem oplaadt. De verschillende standen heb ik ook al gevonden maar hij moet eerst opladen dus ik ben benieuwd naar vanavond. Ik heb een vriend maar vanavond test ik hem alleen. Bedankt hier voor de goede tips.

   1. Je hebt absoluut gelijk, ik moet dringend nog eens een update doen van al mijn prijzen! Deze review staat intussen al een hele tijd online natuurlijk 😀
    Ik wens je er in elk geval heel erg veel plezier mee! Me-time met je speeltjes is ook heel erg belangrijk! 😉

 1. Wij gebruiken hem zowel samen of mijn vriendin alleen, voor de broodnodige variatie, niet altijd even succesvol, wel altijd plezierig 😁

  1. Hoi Lindsey,
   Precies weet ik dat niet, maar dat zal de eerste keer toch makkelijk een uurtje of 2 zeker zijn.
   Daarna is het lang op de onderste knop duwen om hem aan te zetten.
   Als het niet lukt, neem je best contact op met het bedrijf waar je hem kocht.

 2. Dit is voor mij een top product! Ik gebruik hem dagelijks ☺️ Tot ik tot de ontdekking kwam dat de batterij leeg was en ik mij niet kan herinneren dat er een oplader bij was en dus ook nergens terug vind . 😔
  Het enige minpuntje vind ik dat je niet kan terug schakelen naar een rustiger tempo. Het gaat enkel harder en harder.

  1. er zou toch echt wel ergens een kabeltje moeten bijzijn normaal. Anders zou ie ook niet zo lang mee hebben kunnen gaan: er zit wel iets van batterij op als hij uit de fabriek komt, maar zelden een volledige lading. Ik vermoed dat je het kabeltje wel apart zal kunnen aankopen (bijvoorbeeld bij Bol). Mocht je het nergens vinden, neem gerust even contact op!
   En wat die lagere standjes betreft: je kan toch op de bovenste knop duwen? Dan gaat ie ook weer zachter.

 3. Ik heb deze past geleden gekocht. Had gelezen dat dit ideaal is voor mensen die niet of moeilijk klaarkomen. Maar ik ben nog steeds niet klaar gekomen. Wat doe ik fout ??

  1. Hoi,
   Jammer genoeg bestaat er niet zo iets als een magisch speeltje waar iedereen van klaarkomt. Een speeltje op luchtdruk, zoals deze Penguin, kan daar bij helpen, maar een orgasme zit toch voornamelijk in je hoofd. Probeer gewoon te genieten van het moment, ook zonder dat orgasme, vaak kan dat je al helpen.
   Mocht je toch graag meer uitleg en coaching willen, dan kan ik je daar zeker in begeleiden. Stuur gerust een mailtje naar ruud@misspoppie.be

 4. Lieve allemaal,
  Even een vraag. Ik heb moeite met klaar komen en heb deze aangeschaft. Ik krijg hem alleen niet op de goede plek. Iedereen zegt dat je even moet zoeken maar ik ben echt al 2 keer uitgebreid bezig geweest. Ik word er een beetje moedeloos van. Wie heeft tips?!
  Dank en liefs

  1. Hoi Joyce,
   Het beste wat ik je kan aanraden is vooral rustig te blijven. Niet te zoeken naar je orgasme, maar gewoon te genieten van het moment. Zoek je clitoris met je vingers en plaats het speeltje erover. Geniet ervan, ook zonder orgasme is alles helemaal prima.
   Het is eigenlijk voor weinig mensen instant fantastisch, je geeft je lichaam best ook wat tijd om er rustig aan te wennen. Als je moedeloos raakt, is het ook moeilijk om nog positief naar je orgasme toe te gaan.
   Hopelijk helpt dit je een beetje.

   1. Als het puur over het plaatsen van het tuutje gaat, dat is inderdaad niet altijd simpel/gemakkelijk. Ik moet ook vaak verplaatsen tot ik het ‘juiste plaatsje’ vind.
    Niet iedereen houdt trouwens evenveel van luchtdruk. Ik heb bij luchtdruk vaak het probleem dat het van ‘ik voel niets’ meestal naar ‘ik voel teveel, dit is niet meer leuk’ gaat. Ik moet zorgen dat ik het niet te snel op een hardere stand zet.
    Het is ook niet omdat dit speeltje misschien niets voor jou is, dat er geen andere zijn die wel ‘werken’ of je gewoon beter liggen. Iedereen heeft zijn voorkeuren/favorieten.
    Ik gebruik persoonlijk liever een Fun Factory Volta, Dame Kip of Zumio dan een luchtdruk of een wandvibrator. Terwijl het net die zijn die ze aanraden als je ‘moeilijk kan klaarkomen’.

 5. WAUW! Kwam altijd zeer moeilijk klaar, amper tijdens seks, nooit door dildo´s. Heb deze nu 1 dag en heb hem stiekem al 3x gebruikt. (Oeps). Wat een genot! Na amper 1 à 2 minuten was het gelukt, je mist inderdaad wel iets die het dan even laat na zinderen zegmaar, maar kan echt niet klagen dat ik ein-de-lijk zalig kan klaarkomen! Na 1 jaar vrijgezel zijn kan er nu met gemak nog een jaar bij, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *