Sekstoy Review: Stronic Surf van FUN Factory!

Soms krijg ik van die producten waarvan ik weet dat ze moeilijk gaan zijn voor mijn lichaam. Omdat ik weet wat ik leuk vind en wat er mij algemeen heel weinig doet.
Zo kreeg ik een hele tijd geleden deze FUN Factory Stronic Surf van Rebecca van Loveware

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik fan ben van FUN Factory. Ze maken heel leuke speeltjes en komen regelmatig met creatieve nieuwigheden (die dan door de rest van de industrie overgenomen worden). De meeste van hun toys zijn echt geweldig!

De verpakking van deze Stronic Surf 

Ik begin bij het begin, kwestie van niets over te slaan 🙂
De verpakking van deze Stronic Surf ziet er net zo uit als alle andere FUN Factory verpakkingen. 

De buitenkant is een hoes die je van de goudbruin-kleurige doos afschuift. In die goudbruine doos vind je de Stronic Surf en de oplaadkabel. Er zit ook steeds een heel erg beperkte handleiding bij. Soms vind ik wel dat FUN Factory best een iets uitgebreidere handleiding zou mogen geven. Alles staat er wel in, maar het is nogal cryptisch, vind ik. 
En zeker bij speeltjes zoals dit, wat toch wel een vrij uitzonderlijk speeltje is, zou het wel handig zijn mochten ze wat meer uitleg en misschien wat tips&tricks geven.

Wat is er zo speciaal aan de Stronic Surf?

Dit is geen vibrator. Dit is eigenlijk meer een elektrische dildo. (een vibrator vibreert, een dildo doet dat niet, dat is mijn theorie erover :)) Deze Stronic Surf maakt een automatische stootbeweging. En dat is best wel bijzonder! Als je hem de eerste keer vast hebt, weet je niet heel goed wat je overkomt! 

Ik ben al lange tijd benieuwd naar deze nieuwe Stronic-reeks. De vorige waren groter en breder en spraken me minder aan. Deze nieuwe reeks is kleiner en krachtiger en de reviews van andere toy-testers zijn super positief.  

Een pulsator dus. Ik krijg er ergens ook meteen wel wat test-stress van. Want ik wéét ergens wel dat dit een speeltje is dat ik goed zou moeten vinden. Maar zoals ik eerder al zei: ik ken mijn eigen lichaam intussen wel vrij goed.

Opladen

De oplader van FUN Factory is voor al hun speeltjes hetzelfde. Het is een hele eenvoudige rode kabel die je magnetisch vastklikt op je speeltje. De andere kant steek je in een USB stopcontact en hopla, het opladen kan beginnen.
De Stronic opladen duurt wel eventjes, zeker als je hem de eerste keer volledig wil laten laden.

De knopjes 

De FUN Factory knopjes zijn altijd zo goed als hetzelfde, wat handig is als je speeltjes koopt van hetzelfde merk. 
De toys van FUN hebben 3 knoppen: 1 om het speeltje aan en uit te zetten (FUN voor fun…), 1tje voor harder (+) en 1tje voor zachter (-). Vrij eenvoudig. 

Let wel op! Ze hebben altijd een reisslot. FUN en + en het speeltje gaat van het slot. Met – en FUN kan je het slot weer opzetten. 

Als je op FUN duwt begint deze pulsator dus te stoten. Dus je op +, dan gaat hij steeds harder en harder stoten. Er zijn 6 snelheden, daarna gaat de Surf over in 6 patronen. 

Reinigen

Zoals zo veel speeltjes tegenwoordig, zijn ook de toys van FUN Factory van silicone. Ze zijn pionier in het gebruik van medische silicone en het materiaal dat ze gebruiken is dan ook van een hele goede kwaliteit.
Ze trekken alleen verschrikkelijk stof aan, dat is zowat het enige nadeel. Maar het is dus heel belangrijk om ze regelmatig af te spoelen en ze stofvrij op te bergen. 

Deze Surf heeft golvende ribbels, ook langs de zijkanten, en dat kan al eens moeilijker zijn om proper te maken. Te meer omdat dit een speeltje is dat je zo goed als enkel inwendig gaat gebruiken. Om het speeltje echt proper te krijgen gebruik je best een milde handzeep en een tandenborstel (die je uiteraard speciaal hiervoor houdt 😉 ).
Toy Cleaner sprays kunnen dan ook heel handig zijn op dit soort speeltjes! Dan ben je zeker dat je toy helemaal goed gedesinfecteerd is.

Meer lezen over het reinigen van je speeltjes? Dat kan hier!

De test

Ik probeer de Stronic Surf in eerste instantie alleen, zonder andere speeltjes. Uiteraard had ik mezelf wel wat al opgewarmd, want ik weet dat dit het soort speeltje is waarbij het aangenaam is als je lichaam al wat “warm” is. ‘k Doe waterbasis glijmiddel erop, breng de Stronic Surf in en… hier was ik dus bang voor. Het doet me echt helemaal niets.

Ik probeer verschillende snelheden, verschillende posities, hou het speeltje vast, laat het los… Ik voel het wel inwendig, maar het raakt me totaal niet waar ik dat wil of nodig heb. 

Dit is trouwens ook een Handsfree speeltje. Bedoeling is dat je het inbrengt en dan loslaat, anders hou je de stootbeweging tegen. En bij mij blijft de Stronic Surf gewoon niet altijd even goed binnen. Hij stoot zichzelf terug naar buiten. En dat is gewoon niet handig. 😀

Belangrijk is uiteraard wel dat je zeker genoeg glijmiddel gebruikt bij dit soort speeltjes. Op waterbasis, want de Stronic Surf is van siliconen. Als je geen glijmiddel gebruikt, kan het eerder een pijnlijke en vervelende ervaring worden.

Meerder keren testen…

Zoals gewoonlijk probeer ik het speeltje meerder keren. Ik probeer deze Stronic Surf in combinatie met andere toys, zonder andere toys, ik geef hem aan mijn partner om bij mij te proberen, test de verschillende snelheden, lees reviews om te zien wat anderen ervan vinden en hoe ze het gebruiken… Nee, de Stronic Surf doet het gewoon niet voor mij.

Het is precies of er gewoon iets los in mij aan het stoten is, zonder al te veel gevoel of zonder mijn “speciale plekjes” te raken. Het helpt wel als ik klaar kom van een ander speeltje, het maakt het gevoel wel wat intenser. Maar op het moment dat ik klaar kom, floept de Stonic Surf meestal gewoon ook meteen uit mij. Wat uiteraard niet de bedoeling is en het orgasme ook wat “verstoort”. 

Ik kom dan steeds op een punt waarop ik begin te denken dat ik misschien gewoon niet gevoelig genoeg ben vanbinnen. Of dat er iets mis is met die vagina van mij…
Wat bij mij altijd leid tot een kegel-oefeningen boost 😀 (op zich niet slecht). En dan krijg ik van Mark van Euphoria de Njoy Pjur Wand. En besef ik dat het dus toch niet helemaal aan mij ligt. 🙂 (review komt binnenkort online).

De verschillende Stronics

Er zijn 3 verschillende Stronic modellen. Deze Surf lijkt een beetje een golvend patroon te hebben (vandaar “Surf”). Ik voel van die golfjes echt heel weinig binnenin, dat heb ik ook met andere speeltjes die zo’n patronen hebben.
Je hebt ook nog de Stronic G, die gericht is op je G-spot en de Stronic Real, met een meer realistische vorm. Ik denk soms dat die andere vormen beter geweest waren voor mij, omdat net die ribbels voor mij zo weinig doen. Maar ze zitten wel in de weg als je bijvoorbeeld puur voor je G-spot wil gaan. Achja. Die andere versies heb ik dus nog niet kunnen testen, helaas. 🙂

Conclusie

Ik ben me er van bewust dat dit alweer een erg subjectieve review is en dat er veel vrouwen zullen zijn die dit wel een fenomenaal speeltje vinden. Maar als ik eerlijk ben, lijkt het me wel meer een speeltje voor gevorderden. Ja, ok, ik heb al wel heel wat speeltjes, maar ik gebruik die speeltjes zelden inwendig. Ik ben dus nog volop aan het ontdekken en ondervinden wat speeltjes inwendig kunnen doen.

Ben jij zelf iemand die wél erg graag speeltjes inwendig gebruikt? Dan lijkt het me dat deze Stronic echt wel iets voor jou zou kunnen zijn (lees zeker ook de review van Luna). 

Ben je zoals ik en heb je weinig ervaring met inwendige toys en weet je van jezelf dat je daar gewoon iets minder gevoelig bent (zoals echt wel heel veel vrouwen), dan zou ik deze Stronic gewoon overslaan en beginnen met een vibrator die je ook als dildo kunt gebruiken. Zoals bijvoorbeeld de FUN Factory Tiger

Je kan de FUN Factory Stronic Surf kopen bij Loveware voor €159,90
Dat kan ook gewoon via mij, mocht je dat graag willen 🙂

One thought on “Sekstoy Review: Stronic Surf van FUN Factory!

  1. De stronic surf heb ik thuis liggen, weliswaar nog in een groter vorig formaat. Deze neem ik er graag bij wanneer ik nood heb aan iets groter, wanneer ik al voldoende opgewonden ben. In combinatie met een luchtdruk speeltje of de Tango van we vibe heb ik heerlijke orgasmes. Het oplaadsysteem vind ik heel erg handig en de duur van het speeltje is best wel lang . Content van !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *