Sextoy Review: Boho Zinnia

Het is intussen alweer een hele tijd geleden dat we bij Loveware een prachtige nieuwe collectie binnen kregen: de Boho reeks. Mijn review van de Verdita staat al een hele tijd online, maar speeltjes voor anaal gebruik duren meestal wat langer voor ik er echt aan begin. Deze review gaat over de Zinnia en de Zinnia is een Butt Plug. Een vibrerende plug die, door de grootte, eerder voor gevorderden is. 

Ik vind het altijd moeilijk om te beslissen of ik zelf beginnend of gevorderd ben als het op anaal aankomt. Ik ga er vanuit eerder gemiddeld. En naar mijn gevoel is deze Boho Zinnia een speeltje dat perfect geschikt is voor mensen die anaal op zoek zijn naar een tikje meer.
Daarnaast kan je Zinnia natuurlijk ook vaginaal gebruiken, mocht je dat willen.

Details

De Boho Zinnia heeft een prachtige verpakking, net als alle andere verpakkingen van de Boho-collectie trouwens. De doosjes zijn heel erg kleurrijk en zo goed als volledig gemaakt van karton. Ben ik heel erg blij mee: minder afval! 

Als je de doos open schuift, vind je binnenin de Zinnia, ondersteund door een middenstuk. Aan de andere kant van dat middenstuk vind je dan de oplaadkabel, de handleiding en een leuk bewaarzakje. 

Opladen doe je eenvoudigweg door de magneetkabel aan de onderkant op het speeltje te klikken. De andere kant is een USB-kabeltje, dus dat gaat dan in een eenvoudig USB stekkerblokje. Lampje?

De Zinnia is gemaakt van siliconen met een stukje ABS plastic, waar het logo in gegraveerd is.
Ik vind het persoonlijk wel een klein beetje vervelend dat die groene rand er is, want dat maakt het net iets minder makkelijk om proper te houden. Dat is namelijk een stukje dat heel veel in contact komt met je huid en met glijmiddel en waar dus vanalles tussen komt te zitten. Best een tandenborstel (die je uiteraard enkel hiervoor gebruikt) boven halen dus.
Maar verder is het silicone zelf wel echt heel makkelijk om proper te maken, dus dat randje is misschien maar een detail. Meer over het reinigen van je speeltje lees je hier

Knopjes

Ook de knopjes vragen een klein beetje aandacht: er zijn er namelijk 4. En op zich is alles heel erg duidelijk, alleen dat “reisslot” blijkt een beetje een probleem te geven soms. 

Als je de + en – knopjes samen indrukt, dan zet je het “reisslot” af of weer op. (Tussen aanhalingstekens, want je kan uiteraard om eender welke reden je speeltje op slot doen). Eens je dit weet, valt het allemaal wel mee, maar ik heb er de 1e keer echt hard naar moeten zoeken!

Met de pijltjes zet je het speeltje Aan door kort te drukken en Uit door lang te drukken. Met de pijltjes zap je dan ook door de verschillende standen.
De + en – dienen uiteraard om de vibratie van de Zinnia harder of zachter te zetten. Als je helemaal op het laagst gaat met de -, zet je de Zinnia ook ineens weer Uit.

De Boho Zinnia heeft 7 verschillende vibratiepatronen en die kan je allemaal verzetten in 5 verschillende snelheden. Keuze genoeg dus!

De Test

Omdat de Zinnia een Butt Plug is, vraagt het me wat langer om deze toy echt te beginnen testen. Het speeltje is ook eerder aan de grote kant, dus ik moet er al wat voor “in the mood” zijn.
Met mijn favoriete glijmiddel “Mixte Anal” in de aanslag, begin ik eraan.

Het bovenste deel van de Zinnia is niet super groot, maar ook niet klein. Het is even een klein beetje groter bovenaan, maar als je goed glijmiddel gebruikt, glijdt het redelijk vlot naar binnen. Het stukje net boven de bol is wat smaller, dus dat is een ideaal punt om even te stoppen en je sluitspier wat te laten wennen aan de grootte. De bol zelf, die erna komt, is wel redelijk groot. Zeker als je, zoals ik, nu ook weer niet zo voor grote toys bent. 

Voor mij zou het eigenlijk wel goed geweest zijn met enkel het bovenste deel. Die dikkere bobbel maakt het soms net wat veel. In sommige houdingen hoeft dat geen probleem te zijn en kan je het gewoon zo laten, in andere is het dan weer echt lastig. Zeker als je ook de standjes wil kunnen verzetten. Maar dat is gewoon algemeen een minderheid aan de Zinnia. Daarover zo meteen meer. 🙂

Ook samen met partner maakt de bobbel het soms wat vervelend. Veel standjes worden lastiger als je de Zinnia niet volledig wil inbrengen. Bij iedere stoot, duwt de partner het speeltje wat verder naar binnen en het is voor beiden eigenlijk niets super aangenaam zo. 

Algemeen vind ik ook de redelijk brede achterkant van de Zinnia een nadeel. Jep, je hebt dat uiteinde echt wel nodig om te voorkomen dat de plug naar binnen schiet in de anus. Maar het achterste stuk is zo breed dat het niet erg aangenaam tussen mijn billen past. Daarnaast zitten ook de knopjes gewoon onhandig. Of vooral: ze drukken erg moeilijk in, waardoor je er best hard op moet duwen. Daardoor duw je de Zinnia ook iedere een beetje dieper in de anus en dat voelt voor mij gewoon niet ideaal. Het kan natuurlijk, dat dit voor jou extra bijdraagt tot je genot, maar helaas is dat voor mij dus niet het geval. 

De vibraties zijn dan wel weer heel leuk en je hebt ook best veel keuze uit heel wat standjes en snelheden. 

Vaginaal?

Als je de Zinnia zowel voor anaal als vaginaal gebruik wil, moet je er wel rekening mee houden dat je het speeltje tussendoor dan telkens heel erg goed reinigt. Zeker van anus naar vagina durft echt wel voor problemen te zorgen. 

Maar het kan zeker wel! De Zinnia is als vaginale dildo niet super groot, maar voelt wel heel aangenaam door de verdikking. Het speeltje heeft niet echt een ideale vorm om bijvoorbeeld inwendig de G-spot te raken, maar door de uitstulping voel je alles alsnog heel goed. De vibraties zijn aangenaam en uitwendig tegen de clitoris prima te verdragen. 

Ook hier weer staan de knopjes redelijk onhandig. Ik kan er met mijn handen vaak maar moeilijk bij en voel ook niet heel goed waar ik op druk. Een werkpuntje dus. 

Conclusie

De Boho Zinnia is zeker een leuke anale plug, maar is wel eerder aan de grote kant. De lengte is best ok, maar de bobbel in het middel vraagt wel al wat ervaring. Met het beginstukje kan je wel prima experimenteren, mocht je graag opbouwen naar wat meer.
De knopjes hadden wat mij betreft beter gekund. Vooral de vlotheid van bediening dan, qua plaatsing weet ik ook niet meteen waar ik ze zou zetten. 😉 Een afstandsbediening had een oplossing kunnen zijn.

Maar: het is zeker een speeltje dat we zullen blijven gebruiken. Het formaat en vorm is echt anders dan andere anale plugs en net daarom ook wel echt heel fijn op sommige momenten. 

Je koopt de Boho Zinnia voor €79,90 bij Loveware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *