Review: YESforLOV Anal Comfort, voor makkelijker anaal vrijen!

Omdat ik een grote voorstander ben van het gebruik van vloeibare producten in de slaapkamer, mogen glijmiddelen hier op deze blog absoluut niet ontbreken! En al zeker niet wanneer we het hebben over anale glijmiddelen. Ik kan je alvast verklappen: deze YESforLOV Anal Comfort is een favorietje!

Er zijn echt heel erg veel verschillende soorten glijmiddelen op de markt, dus het is soms wat zoeken naar een glijmiddel dat goed bij je past. 
Als je daar graag meer over wil weten, klik dan hier!

Wat is het?

Dit glijmiddel is een relatief nieuw product van het merk YESforLOV.
YESforLOV is een Frans merk dat super ecologisch werkt. Alles wordt in Frankrijk geproduceerd. En met alles bedoel ik echt alles: ingrediënten, verpakkingen, … Daarnaast werken ze volledig vegan, dus zonder dierlijke producten. 
Absoluut mogelijk dat dit voor jou helemaal onbelangrijk is. Maar ik weet persoonlijk wel graag dat producten die ik zo intiem gebruik, een degelijke kwaliteit hebben!

De dop van het busje: makkelijk proper te houden

Wat doet het?

Volgens YESforLOV heeft het glijmiddel een ontspannende werking op je anale ingang en de binnenkant, waardoor het inbrengen van een speeltje of een penis makkelijker zou zijn.
Het is niet iets wat ik écht ervaren heb, maar ik vind het wel een super goed glijmiddel. Aan de andere kant denk ik ook dat moest ik het ontspannende effect écht ervaren, dat het dan waarschijnlijk ook een relatief fout effect zou krijgen. 😀

Ik ben daarnaast ook van mening dat producten die je gevoelloos maken echt niet ok zijn. Een pijnreactie van je lichaam heeft namelijk een reden: stop, je doet hier iets niet goed. Dus een lichte ontspanning, een effect dat je helpt om die krachtige sluitspier van je anus te ontspannen, vind ik wel ok. Meer dan dat vind ik persoonlijk nogal gevaarlijk.

Het Anal Comfort glijmiddel is een glijmiddelop waterbasis waar een kleine hoeveelheid silicone aan toegevoegd is. Het is daardoor ook veilig om op speeltjes te gebruiken. 
Van textuur is het een gel die niet heel erg loperig is, maar het is ook geen dikke onuitsmeerbare gel. Helemaal ideaal dus.

Textuur van het glijmiddel

Hoe werkt het?

Door de textuur is het glijmiddel makkelijk aan te brengen: op anus, op de penis of op een speeltje. De gel voelt zacht aan en plakt niet. 
Het blijft ook behoorlijk lang glijden en het is dus niet nodig om om de zoveel tijd bij te smeren. En dat is wel handig als het over anaal glijmiddel gaat, want daar maak je namelijk zelf geen vocht aan.

Na gebruik vind ik soms wel dat het wat plakkeriger aanvoelt, maar dat heb je altijd wel met glijmiddelen op waterbasis. En dan kan je het eigenlijk gewoon meteen afvegen.

Ja, ik ben fan!

Het grootste voordeel aan dit glijmiddel is naar mijn gevoel dat er silicone in zit en dus heel erg goed en lang blijft glijden, maar dat je het toch ook veilig met speeltjes kan gebruiken. Het is er eentje dat ik zelf echt heel graag gebruik.

In principe is het trouwens ook absoluut veilig om vaginaal te gebruiken. Laat ons zeggen dat het er gewoon niet voor gemaakt is, de ph-waarde is anders dan die van de vagina. Zelf heb ik liever verschillende soorten glijmiddel met elk hun eigen doel: dat waarvoor ze in eerste instantie gemaakt zijn.
Maar: als je dus echt maar 1 glijmiddel wil kopen en graag eentje wil dat écht goed glijdt en dus fijn is om anaal te gebruiken, een glijmiddel dat je kan gebruiken met je speeltjes én dat ook nog is een is dat je eigenlijk op iedere intieme zone kan gebruiken… Dan is dit glijmiddel absoluut iets voor jou!

De YESforLOV Anal Comfort is te koop voor €24,90 bij Loveware.

Het busje van YESforLOV anal comfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *