Menstruatie Tips: Beppy! Ik ben fan van deze tampons!

Beppy. Een merk dat ik al heel lang ken, maar waar ik nog nooit eerder aan begonnen was om het uit te proberen.
Het zijn kleine sponsjes die je in brengt tijdens je regels (voor de Nederlanders: ongesteld zijn 😉 ) en die eigenlijk een beetje dezelfde werking hebben als een tampon. Maar dan beter.
Toen ik Beppy tegen kwam op EroFame, was ik daar erg blij mee! Ik kreeg ook meteen de raad hen te contacteren en had binnen de kortste keren een heel pakket in huis met allemaal verschillende van hun producten. Tijd om te testen!

Beppy = menstruatiesponsjes?

Ja, het klinkt misschien wat vreemd, maar het idee is eigenlijk best wel goed. De sponsjes zijn gemaakt van een lichaamsveilig materiaal. Je vouwt ze dicht en brengt ze in zoals je dat met een normale tampon zonder inbrenghuls zou doen. Daarna kan je er quasi alles mee: sporten, zwemmen, een dagje sauna én het allerbelangrijkste (naar mijn mening): je kan er ook seks mee hebben tijdens je regels. (even tussendoor: ik vind absoluut dat je dat zonder sponsjes of wat dan ook ook kan, maar het kan wel vervelend zijn. Menstruatiebloed is niet vies. Maar kijk, soms is het gewoon makkelijker als het er niet is. 😀 )

Een sponsje neemt je bloed op zoals een tampon, maar lijkt veel minder agressief daarin. Het voelt alsof al je inwendige vloeistoffen wel nog gewoon blijven stromen, terwijl ik dat met een tampon echt veel minder heb. 

De verpakkingen zijn relatief basic maar helemaal prima.
Leuke Beppy Doosjes

Ervaringen

Na jaren cups gebruiken (lees zeker ook mijn review van de FUN Cups), vond ik het wel even wennen om terug te wisselen naar iets wat je regelmatig moet vervangen. Met mijn cups kan ik makkelijk 12uur door, dat is met deze Beppy’s wel anders. Er terug over moeten nadenken was wel even wennen.

Beppy Wet

Zoals aangeraden door de fantastische mensen van Beppy, begon ik met de Beppy Wet. Waarom de Beppy Wet? Deze variant is een beetje vochtig gemaakt met een soort glijmiddel en daardoor glijdt dit sponsje makkelijker naar binnen (dan de andere 2 varianten). Dankzij het kleine lusje eraan, kan je de Beppy ook makkelijker weer verwijderen. 
(let wel op, als je een gevoelige vagina hebt en snel last van bepaalde producten, zoals bijvoorbeeld glycerine, dan zou het kunnen dat je irritatie krijgt van de Beppy Wet en dan ga je dus beter voor een andere variant.)

Het inbrengen van de Beppy Wet gaat heel erg makkelijk: je vouwt het sponsje dicht en brengt het in in de vagina. De bedoeling is dat het sponsje tegen je baarmoedermond (of cervix) aan komt. Die zit bij de meeste vrouwen best wel laag tijdens je regels, dus je hoeft je geen zorgen te maken en het sponsje te diep proberen te duwen.

Je kan je baarmoedermond trouwens voelen zitten: die kleine bobbel of verdikking in je vagina richting je buik toe, dat is het. 🙂 Je kan die makkelijker voelen tijdens bepaalde periodes van je cyclus: tijdens je regels zit de baarmoedermond (en de baarmoeder) bijvoorbeeld relatief laag.
Heb je een gekantelde baarmoeder of een ander probleem, dan kan het zijn dat je wat moet zoeken hoe je de Beppy best inbrengt,zodat je niet doorlekt en het sponsje aangenaam zit.
Ik heb zelf geen echte problemen op dat vlak, dus ik kan er jammer genoeg niet echt iets over zeggen. Voor mij ging het inbrengen echt super makkelijk. 

Ik kan de Beppy Wet een 6-tal uur comfortabel in houden. Ik moet wel zeggen dat ik me over het algemeen vochtiger voel dan met een normale tampon of met een cup. Dat vraagt wel wat wennen: ik denk de hele tijd dat ik lek, maar dat is dus niet zo.
En dan gebeurt er na een 6-tal uur iets geks: als ik een onverwachte beweging maak of een krachtinspanning, dan is het alsof ik te hard op het sponsje duw met mijn bekkenbodemspieren. Waardoor er vocht uit mijn vagina gespoten wordt. Echt bizar 😀 Het is wel helder vocht en ik kan de Beppy Wet dan in principe nog langer inhouden. Maar dan voel ik me er persoonlijk gewoon niet veilig meer mee. 
Al moet ik er ook wel bijzeggen dat het absoluut went na een tijdje, waardoor ik er nu al heel wat beter mee om kan 🙂

Verwijderen

De Beppy Wet verwijderen gaat trouwens meestal wel vrij makkelijk. Als je hem gewoon als tampon gebruikt hebt en het sponsje zit relatief vol, dan zit die gewoon “te wachten” bij de ingang van je vagina. In het begin dacht ik dus ook: waarom zou je ooit dat lusje gebruiken?
Na een vrijpartij werd dat wel duidelijk. Het sponsje zit dan helemaal bovenaan in je vagina en je kan er dan echt maar heel moeilijk aan. 

Beppy geeft er zelf wel wat tips voor op hun site. Zo wacht je best even tot je vagina haar normale  vorm terug heeft aangenomen. En je kan er ook voor zorgen dat de Beppy wat zwaarder wordt, door bijvoorbeeld een bad te nemen. Ontspannen helpt natuurlijk ook enorm.
Het lusje aan de Beppy Wet is wel handig als je wat moeite hebt om de Beppy te verwijderen: je haakt je vinger erdoor en kan het sponsje dan veel makkelijker naar beneden trekken. 

Ik klem meestal zelf een klein stukje tussen 2 vingers en probeer daar dan heel voorzichtig een beetje aan te trekken, terwijl ik druk met mijn bekkenbodemspieren. Dat een paar keer heel rustig doen helpt al heel hard om het sponsje te laten zakken.
(Prijs: Vanaf €11,25 voor 4 stuks)

Beppy Dry

De Beppy Dry wordt gezien als een versie voor gevorderden. Nochtans is het, als ik me niet vergis, het eerste model dat Beppy op de markt heeft gebracht. Maar ze hadden veel vraag naar “nattere” versies die makkelijker in te brengen zouden zijn. En ook naar dat lusje, waardoor je de Beppy makkelijker kan verwijderen. 

Persoonlijk had ik meteen een betere voeling met de Dry dan met de Wet. Inbrengen ging heel erg vlot, ik had niet meteen extra vloeistof nodig, ook niet meer naar het einde van mijn regels. 
De vorm past prima in mijn vagina en ik kan de Beppy Dry veel langer inhouden zonder last te krijgen van het “spuit” probleem. 😉 

Ook om mee te slapen vind ik Beppy heel aangenaam. Ik weet niet waarom, maar soms heb ik gewoon geen zin om mijn cup te gebruiken. Ja, ik heb dan mijn regels en dan zijn er gewoon zaken waar je geen zin in hebt. Beppy is een waardige en fijne vervanger. 

Verwijderen

De Beppy Dry uit trekken is niet zo makkelijk en vraagt wat oefening. Net zoals bij de Wet, is de Dry erg makkelijk te verwijderen als je er geen zotte dingen mee doet.
Vrij je ermee, bijvoorbeeld, dan zit de Dry best wel diep en heb je geen lusje om het sponsje mee terug naar beneden te trekken. Je gebruikt dan best 2 vingers om het sponsje tussen te klemmen en langzaam naar beneden te trekken, zoals ik hierboven beschreef. Zeker niet beginnen panikeren en opspannen, want dat helpt uiteraard niet. Het sponsje komt sowieso naar beneden. Een bad nemen om het te helpen zakken (en zelf te ontspannen) kan helpen. Ik heb zelf maar hele korte vingertjes en kon er toch telkens aan, dus ik ben zeker dat het voor andere vrouwen ook wel goed komt! 🙂
(Prijs: Vanaf €9,25 voor 4 stuks)

Beppy Pure

Beppy Pure is een mix tussen de andere 2 producten.
De vorm is hetzelfde als de Wet, maar er is geen glijmiddel gebruikt. De Pure is gemaakt van een zachter materiaal en dus ideaal voor de gevoelige vagina’s onder ons.
Beppy Pure heeft ook een uittrek-lusje, net als de Wet. 

Voor mij voelde deze Pure inderdaad heel zacht aan en was het lusje ook heel handig om het sponsje te verwijderen, net als bij de Wet. Ik blijf nog steeds meer fan van de dry, maar de Pure komt heel erg in de buurt!
(Prijs: Vanaf €7,50 voor 2)

Welke kies je? 

Om eerlijk te zijn, weet ik het niet zo heel goed. Ik zou je eigenlijk aanraden om de eerste keer alle 3 de verschillende Beppy’s aan te kopen en te testen welke voor jouw lichaam het beste werkt. Ik zelf gebruik de Wet het minst graag en de Dry het liefst. De Pure zweeft er zo ergens tussenin. 🙂

Begin zeker met de Wet. Die is het makkelijkst om in te brengen en weer te verwijderen. Als je daar tevreden van bent, kan je gewoon de Wet blijven gebruiken. Anders kan je gaan experimenteren met de andere 2. 

De 3 verschillende Beppy verpakkingen.

Nogal prijzig. 

Klopt ja, Beppy is inderdaad niet zo goedkoop. (Maar tampons zijn dat uiteindelijk ook niet.) Beppy wordt dan ook niet meteen aangeraden als volledige vervanger voor een tampon of maandverband, daarvoor zijn ze voor de meeste mensen, te duur.

Ze zijn wel ideaal voor andere momenten: om mee te vrijen tijdens je regels, om mee te sporten, om te gaan zwemmen, een saunadagje te doen, noem maar op! 

Het is dus niet echt de bedoeling om gedurende je hele ongesteldheid alleen maar Beppy te gebruiken. Als voorbeeld: ik heb er zelf ongeveer 20 gebruikt met 3 keer mijn regels. En ik heb ze algemeen maar 3 dagen. Dat zou een relatief kostelijke zaak worden dus 🙂
Bovendien worden ze ook goedkoper als je ze in grote hoeveelheid koopt.

Vrijen, sporten en sauna met Beppy

De belangrijkste reden om voor Beppy te kiezen is uiteraard omdat je er zoveel mee kunt. Ik heb natuurlijk alles uitgetest! (alle redenen om nog eens naar de sauna te gaan zijn goed ;))

Laat ik zeggen dat ik sporten er het minst aangenaam mee vind. Maar volgens mij komt dat vooral omdat ik zo gemakkelijk vocht “naar buiten pers” bij iedere inspanning. Dat voelt gewoon niet echt comfortabel. Uiteraard kan het dat jij daar zelf veel minder last van hebt.

Sauna ging dan wel weer prima. Ik heb wel het gevoel dat ik de Beppy’s relatief snel moet wisselen als ik bijvoorbeeld ga zwemmen. Er komt toch telkens een beetje water mee binnen wat het sponsje al snel zwaarder maakt. Ik ben natuurlijk gewend om menstruatie cups te gebruiken en die sluiten ook echt heel goed af, dus ik ben niet gewend om hier aan te moeten denken.

Vrijen met Beppy ging eigenlijk behoorlijk goed. Tenminste: de eerste keer. Toen voelden we er beiden weinig van.
Maar bij een volgende poging vonden we beide (mijn partner is een man, even ter info ;)) toch dat we het redelijk goed voelden zitten. Volgens mij is het heel afhankelijk van de mate van opwinding van de persoon met de Beppy in.
En natuurlijk ook bij hoe goed jullie delen bij elkaar passen. Als er ruimte over is (om het even plastisch uit te drukken), zal je de Beppy niet makkelijk voelen zitten. Is het allemaal nogal strak en nipt, dan ervaar je de Beppy natuurlijk als een bijkomstige factor in de vagina.
Maar dat gezegd zijnde: het ging allemaal wel makkelijk en vlot! En het kan een hele handige optie zijn als je liever niet wil vrijen tijdens je maandstonden.

Beppy Condooms en glijmiddel. 

Beppy verkoopt naast enkel spons-tampons ook nog condooms en glijmiddel. Ik kreeg een pak met 50 (!!) condooms en een grote bus glijmiddel op waterbasis. 

De Condooms die ik kreeg zijn met aardbeismaak. Ik kan niet meteen zeggen dat het mijn favoriete condooms ooit zijn, want ze ruiken, ondanks de aardbeiengeur, echt wel naar latex (ook al staat er specifiek op de site dat dat niet zou zijn). Ik ben daar nogal gevoelig aan, dus ik ruik het misschien gewoon harder dan andere mensen.
Maar ik vind ze ook niet echt slecht. En mijn partner lijkt er ook best blij mee. Ze zijn niet te dik en hebben een normale pasvorm. Bovendien zijn ze echt goedkoop en koop je ze ineens in grotere hoeveelheden (10-15€ voor 72 stuks! Geen reden meer om, geen condooms te gebruiken zou ik zeggen!). Heel fijn!

Het Beppy Glijmiddel is een leuke toevoeging, omdat je eventueel ook een beetje glijmiddel op een Beppy sponsje zou kunnen doen, mocht je dat nodig vinden. Het is op waterbasis en dus prima bruikbaar met speeltje, partner, condooms enz. Er zit wel glycerine in, dus opletten mocht je daar gevoelig aan zijn. 

Beppy Glijmiddel is zeker niet het beste waterbasis glijmiddel dat ik al geprobeerd heb. Het plakt relatief snel en je moet er dus vaak van bij nemen. Maar het is een grote bus (of 3 kleinere in 1 aankoop op de site momenteel) en het stoort me eigenlijk ook niet echt. Ik gebruik het wel graag met mijn speeltjes!
Met partner zal ik eerder voor een ander glijmiddel kiezen (zoals de glijmiddelen van sliquid op waterbasis, of nog beter: uberlube op siliconebasis).
Er staat op het busje dat het geurloos is en dat is het naar mijn gevoelig reukorgaan niet echt. Niet dat het storend is, maar ik zou dat er dan gewoon niet opzetten. 🙂 Je koopt ineens busjes van 100ml voor de luttele prijs van €14,95. Dat is echt heel erg goedkoop! 

Conclusie

Beppy is een hele aangename ontdekking. Ondanks het feit dat ik al jaren menstruatie cups gebruik, ben ik toch blij dat ik af en toe ook eens een andere optie heb. Ze voelen en zitten gewoon ook echt heel goed.
Ook om te vrijen tijdens je regels is het echt heel erg handig. Geen gedoe meer met handdoeken en opletten enzovoort. Gewoon vanzelf en makkelijk. (als je ze makkelijk voelt, zoals ik, kan je altijd nog heel wat glijmiddel gebruiken. Dat helpt.)

De condooms en het glijmiddel zijn beide relatief basis van kwaliteit, maar het is wel leuk en handig dat je ze gewoon ineens mee kan kopen via de site van Beppy. En alles ziet er ook leuk en toch proper uit, waardoor je de producten makkelijk kan laten staan in je badkamer, toilet of slaapkamer. 

Jawel! Ik ben fan! Ik bestel zeker nog regelmatig Beppy’s!

Je koopt alle Beppy producten bij Bol. De prijzen zijn heel uiteenlopend (van ongeveer 15 tot 50€) en je kan kiezen voor enkele probeerseltjes of meteen een voordeelpakket kopen!

4 thoughts on “Menstruatie Tips: Beppy! Ik ben fan van deze tampons!

  1. Ik wist niet dat dit bestond maar dit lijkt me heel leuk om eens te testen wanneer er actievere activiteiten op de planning staan, bedankt voor de review

  2. Denk je dat je het kan gebruiken zonder dat je partner het ‘doorheeft’? Ik heb net iemand nieuw leren kennen en ik ga er volgende week logeren voor de eerste keer, krijg ik natuurlijk net dan mn regels 🙄🙄 geen zin om het te moeten uitleggen en ook geen zin om af te bellen 😂

    1. Ai, wat lastig! Heel herkenbaar 😀
      Helaas kan ik je hier niet echt op antwoorden. Het hangt heel erg van jouw lichaam af, en zo mogelijk nog meer van dat van je partner. Ik zou zeggen: neem het risico en als hij het door heeft kan je nog steeds uitleggen waarom je niets gezegd had.
      Een andere optie is zeker ook een sponsje van Beppy! Die zijn super zacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *