Review: Sliquid Swirl Pink Lemonade. Wat een lekker glijmiddel!

Een tijdje geleden kreeg ik deze Sliquid Swirl Pink Lemonade. Ik was echt super blij toen ik dit uit de doos haalde, want ik hoor altijd echt alleen maar fantastische dingen van Sliquid, maar ik had zelf alleen nog maar enkele staaltjes kunnen uitproberen. Spannend dus!

De Swirl-reeks van Sliquid is een Waterbasis glijmiddel reeks met smaakjes. Ik kreeg de Pink Lemonade variant en die ruikt en smaakt dus naar roze pompelmoes en citroen. Er zijn echt nog wel heel wat andere smaakjes beschikbaar ook, dus er zit zeker iets tussen dat je aanstaat. 

Waterbasis Glijmiddel van Sliquid

Sliquid staat gekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit van glijmiddelen. De silicone gebaseerde staaltjes die ik al probeerde, zijn echt bijzonder zacht en glijden eindeloos lang en goed. 

Daarnaast gebruikt Sliquid geen ingrediënten die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor het lichaam. Zo zit er in heel veel glijmiddelen bijvoorbeeld glycerine, waar behoorlijk veel vrouwen allergisch aan zijn zonder het te weten. Ik ben zelf een slecht voorbeeld hierin, want ik heb blijkbaar niet snel last van glijmiddelen en de producten die er vaak in aanwezig zijn. 

Wat een beetje zot is, is dat er op zo goed als alle producten die we gebruiken ingrediënten staan, maar op intieme producten zoals glijmiddel, zijn die ingrediënten niet verplicht. Dus op veel glijmiddelen vind je gewoon niet exact terug wat er in zit, zelfs niet op hun website. Erg jammer is dat en ik raad dus algemeen ook niet aan om zomaar een glijmiddel te kopen waarvan je de ingrediënten niet weet. Sliquid doet dit uiteraard wel goed. Als je twijfelt over de ingrediënten, vind je die makkelijk terug op hun site.

Sliquid Swirl

Zoals gezegd, is de Swirl reeks van Sliquid een reeks met geuren en smaakjes.
En aan dat 2e heb ik echt een hele tijd getwijfeld. Want er staat negens op dat flesje dat het glijmiddel ook effectief eetbaar is. Ik ging er wel een beetje vanuit, gezien de natuurlijke ingrediënten en de best wel hele lekkere geur, maar het had wel leuk geweest mocht dat ook duidelijk op het flesje staan. 

In elk geval: je klikt het flesje open met een handige en erg propere dop. Fijn zo, heb ik graag! En de geur van citrusvruchten lacht je toe! Het is echt een heerlijke geur.
Vind ik, persoonlijk, want het hangt er natuurlijk wel van af wat jij zelf lekker vindt. Maar ik ben blij dat het geen overdreven zoete geur ofzo is. Het ruikt echt heel erg fris.

En zo smaakt het ook. Ik was in het begin wat voorzichtig, omdat ik dus niet helemaal zeker was of het wel eetbaar was, maar de smaak is echt goed genoeg om meteen te weten dat dat geen probleem is. 

Sliquid Swirl tussen de speeltjes

Sliquid Swirl: de test

Omdat ik al zo heel erg veel gehoord had over de Sliquid glijmiddelen, lagen de verwachtingen uiteraard erg hoog.
Daarnaast denk ik dat het ook belangrijk is om te zeggen dat zowel mijn partner als ik beide heel erg graag silicone glijmiddel gebruiken. Dat voelt beter aan voor ons, wat uiteraard erg persoonlijk is. Als ik dus aanneem dat een glijmiddel erg goed zou zijn, dan is dat altijd enigszins in vergelijking met mijn favoriete silicone glijmiddel. En dat is uiteraard niet helemaal fair.

Dit glijmiddel is op waterbasis en dat wil dus zeggen dat het na enige tijd in de huid trekt en wat plakkeriger aanvoelt. Omdat het gewoon op raakt als je al even bezig bent. Dat is met alle waterbasis glijmiddelen zo. De truk is dus om altijd goed veel glijmiddel te gebruiken als je graag waterbasis glijmiddel gebruikt. En met silicone speeltjes, gebruik je sowieso altijd beter glijmiddel op waterbasis. 

Samen?

Om samen te gebruiken met mijn partner, verkies ik dus echt wel nog steeds glijmiddel op silicone basis. Maar we hebben deze Sliquis Swirl wel een paar keer geprobeerd.
Als je niet veel gebruikt, wordt het naar mijn gevoel wel relatief snel plakkerig. Ik vermoed dat wil wel kan liggen aan het feit dat dit een eetbaar glijmiddel is en de ingrediënten dus sowieso iets anders zijn.
Maar als je een grotere hoeveelheid gebruikt, of af en toe bijneemt, dan valt het algemeen wel heel goed mee en glijdt de Swirl langer en aangenamer.

Het is ook wel fijn om te gebruiken, omdat het gewoon wel lekker smaakt. En er zijn altijd wel van die momenten wanneer je aan het vrijen bent dat je blij bent dat je glijmiddel lekker smaakt 😉  Ik word ook wel spontaan een tikje gelukkiger als ik het flesje open doe en de geur me tegemoet komt. Het ruikt écht lekker!

Of alleen?

Ik gebruik het glijmiddel dus inderdaad vooral graag alleen. Of samen, maar dus op mijn speeltjes, niet om te vrijen.
De geur zorgt voor mij voor een ontspannen gevoel en ik heb ergens het idee dat deze geur eigenlijk heel goed bij mij en mijn speeltjes past. Alles valt zo’n beetje op z’n plek. 🙂 Klinkt misschien raar, maar het is wel zo.

Als ik de Sliquid Swirl op mijn speeltjes gebruik, heb ik precies ook minder het gevoel dat het snel plakt, dan kan ik echt wel een hele tijd doorgaan. Goedgekeurd voor alleen-gebruik dus!

Sliquid Swirl met speeltjes aan het zwembad

Conclusie

Ik gebruik deze Sliquid Swirl Pink Lemonade heel erg graag. De geur is echt heerlijk en de smaak is ook dik ok! Geen fan van citrus? Kijk dan zeker eens naar alle andere beschikbare smaken. 

Ik ben me ervan bewust dat veel mensen graag waterbasis glijmiddel gebruiken en dan is dit een glijmiddel dat ik toch echt kan aanraden om met partner of, nog beter, alleen te gebruiken.
Gebruik je zoals ik liever silicone glijmiddel? Dan is dit niet meteen een ideale waterbasis-vervanger, naar mijn persoonlijke mening.

Voor op je speeltjes vind ik het dan wel weer een echte winner!

Je koopt deze heerlijke Sliquid Swirl bij Loveware voor €14,90. Ze hebben er trouwens echt alle smaakjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *