Review: Silicone glijmiddel van Pink!

Glijmiddelen zijn een absolute must in mijn slaapkamer.
Waarom? Om dat er momenten zijn dat ik het nodig heb. Vaak krijg ik reacties van vrouwen en mannen dat zij het ABSOLUUT niet nodig hebben, meestal is dat met een beetje een meerwaardige blik, want het is toch gewoon beter als je zelf nat genoeg bent en geen glijmiddel hoeft te gebruiken?
Ik ben van mening dat het eigenlijk voor iedereen een meerwaarde is (of kan zijn). Inwendige vochtigheid varieert, het vocht dat je aanmaakt als je opgewonden bent ook. Het is de ene keer gewoon meer dan de andere keer. En seks met je partner of met toys is niet aangenaam als je niet echt heel goed nat bent. En dan gebruik je best een goed glijmiddel, zoals de glijmiddelen van Pink

Er is voor mij geen enkele schaamte in het gebruik van glijmiddel. Als ik het nodig heb, dan neem ik het er gewoon bij. En ook voor masturbatie, of als ik aangeraakt wordt door mijn partner, dan wil ik erg graag glijmiddelen gebruiken. Zo simpel is het!

De hele collectie van Pink Producten

Silicone, waterbasis of hybride?

Van Pink kreeg ik verschillende soorten glijmiddelen om te testen. In grote busjes en flesjes en dus geen staaltjes, wat ik echt geweldig vind! Zo kan ik ze echt goed en meerdere keren uitproberen voor ik er een review over schrijf.

Ze hebben verschillende soorten glijmiddelen: op waterbasis, op silicone-basis en hybrides.
Waterbasis wordt gezien als het glijmiddel dat het dichtst bij de vrouwelijk vochtigheid blijft. Het trekt in de huid, dus is ook sneller weg. Kan handig zijn, maar je hebt er vaak ook iets meer van nodig.
Silicone is dan weer het omgekeerde: dit glijmiddel legt een laagje op je huid en trekt niet in. Je hebt er niet zo veel van nodig, maar je krijgt het ook erg moeilijk weer weg. Silicone glijmiddel gebruik je ook beter niet op je (silicone) speeltjes.
En dan heb je nog hybride glijmiddelen, een beetje “best of both worlds”. Of ook “worst of both worlds”. Welja, het is wat tussenin. Maar ook nooit echt het 1e of het andere. 

De meeste mensen hebben hun voorkeur voor een bepaald type glijmiddel. Ik dus ook. Maar het is sowieso wel een beetje een zoektocht naar het glijmiddel dat het beste bij je past. Nog net een beetje meer uitleg over glijmiddelen vind je hier.

Ik schreef eerder al een review over het waterbasis toys glijmiddel, de Frolic, van Pink en hun toy cleaner. En hier vind je ook mijn review over de 4 verschillende pink waterbasis glijmiddelen. Maar deze review gaat dus over hun silicone glijmiddel en de hybrides.

Pink Glijmiddel

Pink is een Zwitsers merk dat erg gekend is omdat het echt wel goede producten heeft. De producten zelf zijn dan weer gemaakt in de VS. 

Het énige grote nadeel (en enfin ja, het is ook niet echt een nadeel, eerder een mening) van de producten, is dat het zo enorm gericht is op vrouwen. Ik begrijp het, waarom ze het doen. Er is uiteraard heel veel nood aan het sensibiliseren van vrouwen en mensen in het algemeen als het gaat over seksualiteit en in het bijzonder het gebruik van glijmiddelen. Maar dan maken ze het in mijn ogen eerder moeilijk. Mijn mannelijke partner voelt zich in dit geval niet aangesproken. En het blijft voor veel vrouwen toch een moeilijkheid om aan hun (mannelijke) partner uit te leggen dat ze een glijmiddel aangenaam vinden om te gebruiken. Maar kijk, het is een keuze van het product zelf natuurlijk. Ik heb liever wat genderneutralers.

Pink Silicone

Het silicone glijmiddel van Pink komt in 3 verschillende formaten: 80ml, 120ml en 140ml.

Ik kreeg het glazen flesje, met een handig doseerpompje. Het is echt een super mooi flesje. En een mooi design, je laat het sowieso makkelijk op je nachttafeltje staan!
Een nadeel eraan is dan weer dat er erg weinig uitkomt als je op het pompje duwt. En als je het rechtstreeks aanbrengt (wat ik meestal doe) heb je ook geen idee hoeveel glijmiddel je al hebt. Qua gebruik heb je misschien beter te weinig, zodat je kan bijnemen, dan ineens te veel, maar het stoort me toch. Daardoor moet je vaker bijnemen tussendoor, vaker denken van “hey, waarom glijdt dit nu ineens niet meer zo goed?” en dat wil ik gewoon niet met silicone glijmiddel. 

Dat gezegd zijnde is het wel een heel goed glijmiddel. Als je er genoeg van neemt, glijdt het lang en hard en blijft het ook goed glijden. Het is satijnzacht en aangenaam. Ik heb er persoonlijk echt helemaal geen last van bij gebruik. Top dus! 

Door het prachtige en dus nog steeds wel handige design is dit zeker een glijmiddel dat ik zal blijven gebruiken. 

Pink Indulcence Cream

De Indulgence Cream is een hybride glijmiddel met een dikkere, crème achtige textuur. Het glijmiddel heeft zelfs een witte kleur. Dat op zich is al relatief raar, als je het niet verwacht. En toen werd het glijmiddel ook nog eens warm bij gebruik. Ik ben me ervan bewust dat best wel wat mensen fan zijn van warm wordende producten op hun intieme zone, maar ik heb het niet nodig en mijn partner vind het al helemaal maar niets.

Wat ik hier vooral jammer aan vind, is dat het niet aangegeven is. Want het kan dus wel zijn dat iemand dit glijmiddel koopt, omdat je wel te vinden bent voor een dikker, crème achtig glijmiddel en dan heb je daar dus onverwacht dat warme effect bij. Ik dacht even dat het misschien gewoon aan ons lag, dat het enkel bij ons dat warme gevoel gaf (misschien zit er iets in waar we beiden niet tegen konden). Wij vonden het dan ook meteen een beetje verontrustend. Dus gaf ik het door aan vrienden. En bij hen had het hetzelfde effect. In hun geval wel een gewenst effect: ze vinden het heerlijk!

De tube zelf vind ik wel handig in gebruik: zowel het Unity glijmiddel als het Frolic glijmiddel van Pink komen in dezelfde tube. Makkelijk om de gewenste hoeveelheid te nemen, de tube blijft mooi proper, … Handig dus! 

Ik begrijp het cream-achtige niet helemaal, maar het kan wel fijn zijn om een dikker glijmiddel te gebruiken bij handwerk bijvoorbeeld 🙂 Daarnaast is dit een hybride glijmiddel, dus het blijft langer glijden dan een gewoon waterbasis glijmiddel, maar het wast ook makkelijker weg dan silicone. dit hybride glijmiddel kan je ook gebruiken op speeltjes. Als je voor het warmte effect bent, kan dit dus wel een beetje een manusje van alles zijn in je slaapkamer 😀

Pink Unity

Ook Pink Unity is een hybride glijmiddel, dit keer met een dikke gel-achtige textuur. Er zit meer silicone in, waardoor het niet bruikbaar is om op je toys te gebruiken. 

Een dik glijmiddel heeft als voordeel dat het beter blijft liggen als je het aanbrengt, wat heel leuk kan zijn als je met jezelf of je partner wil spelen. Glijmiddel toevoegen voor handwerk en masturbatie is echt een heel goed idee. Het maakt alles leuker, hoe vettiger hoe prettiger is in dit geval echt wel van toepassing.

Ook voor penetratie is dit een prima glijmiddel. Het blijft lang en plakt niet. Door de dikke textuur is het makkelijk om aan te brengen en nog wat te genieten voor je aan het echte werk begint. 

Wel zonde dat je het niet met speeltjes kan gebruiken, dat zou dit glijmiddel echt helemaal ideaal maken voor mij 🙂 

Volgens mij is dit ook het glijmiddel van Pink dat het beste bruikbaar is voor anal play. De dikkere textuur en de mix tussen water en silicone maakt het daar echt heel erg ideaal voor. Alleen dus niet op je anale speeltjes. 

Conclusie

Pink is en blijft een heel goed merk. De glijmiddelen zijn van hele goede kwaliteit en er zitten geen irriterende stoffen in. Maar ze zijn niet meteen mijn persoonlijke favoriet. De textuur en zachtheid van het silicone-glijmiddel zijn goed, net als van de Unity en Indulgence, maar toch grijpen we nog liever naar onze pjur. 

Het zijn absoluut wel glijmiddelen die ik ga blijven gebruiken, ook omdat ze zo mooi op mijn nachttafeltje staan. Alleen ga ik ze erna niet nog eens aankopen. 

Je koopt de Pink Silicone in 3 verschillende formaten bij Bol. (van €20 tot €27) 

Het Indulgence Cream glijmiddel kost €20 bij Bol.
Pink Unity glijmiddel kost €15 op de site van Pink zelf.

En uiteraard vind je ook de andere Pink glijmiddelen bij Bol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *