Review: Pink Waterbasis glijmiddelen

Van glijmiddel-merk Pink kreeg ik een tijdje terug hun hele collectie (echt!) om te testen en te reviewen. Altijd fijn, want dan kan ik echt goed vergelijken en uitproberen! Deze review gaat over de vier (4!!) Pink waterbasis glijmiddelen.
Mijn reviews van de toylube en cleaner vind je hier, die over de silicone en hybride glijmiddelen hier

Alle 4 samen.

Pink is een heel goed merk. Ze vinden kwaliteit erg belangrijk en dat merk je aan hun producten. De look van het merk is sober en classy. Ze proberen daarmee vooral vrouwen aan te spreken. Ergens erg begrijpelijk, want er is al genoeg op de markt voor mannen, maar het is ook wel wat jammer. Mijn lief voelt zich bijvoorbeeld alles behalve aangesproken. Hij zal dan ook nooit één van de Pink glijmiddelen gebruiken uit zichzelf. Want die zijn voor mij en niet voor hem. 

Ik ben dan ook van mening dat, als we het over gendergelijkheid hebben, dat we dan evengoed glijmiddel kunnen gebruiken dat gewoon neutraal is: niet specifiek voor haar, niet specifiek voor hem. Vooral omdat de Pink glijmiddelen dan ook niet echt iets bevatten wat het meer geschikt zou maken voor de vagina. Het gaat hier uiteraard vooral om marketing. Sommige vrouwen kopen nu eenmaal liever producten waar specifiek op staat dat het voor hen is. Niet nodig dus. 🙂

De verpakkingen van de Pink waterbasis glijmiddelen

Ik kreeg van alle 4 de soorten de kleinste verpakkingsvariant. Want jawel, je kunt ze ook bijna allemaal in een grotere versie kopen. En ik moet wel zeggen dat ik de busjes stijlvol vind. Je laat ze nogal makkelijk op je nachttafeltje staan. Ook de dopjes zijn handig. Je weet na een paar keer gebruik exact hoeveel er precies uit het flesje zal komen. De dopjes sluiten goed af, dus je kan ze ook makkelijk meenemen. 

Wat ik ook erg leuk vind aan zo’n kleine flesjes is dat je je glijmiddel eerst kan uitproberen. Als het uiteindelijk niet je ding is, dan heb je tenminste niet meteen een grote hoeveelheid moeten kopen. Is ook wat goedkoper natuurlijk. 🙂

Pink Waterbasis

Ik begin bij het begin: het meest standaard glijmiddel van Pink: het standaard waterbasis glijmiddel. De kleinste hoeveelheid komt in een handig flesje met een klik-dopje. Werkt heel goed om de juiste hoeveelheid mee te kiezen. Ook de grotere flesjes hebben hetzelfde dopje, erg handig. 

Volgens Pink zelf heeft dit waterbasis het effect van silicone. En hoewel ik het erg zacht vind en het absoluut niet kleverig is, vind ik dat toch een beetje erover. Wat ik wel vind kloppen is dat het het gevoel geeft alsof het gewoon je eigen vochtigheid is. Dit Pink Water glijmiddel is bovendien echt helemaal veilig voor je lichaam en erg aangenaam in gebruik. 

Pink Natural

Ik moest in het begin even zoeken wat exact het verschil is tussen deze Pink Natural en het Pink Water glijmiddel. Maar eens ik naar de ingrediënten ging kijken, zag ik het vrij snel. Er zit namelijk heel wat minder in deze Pink Natural. En als je bij TessTesst even een kijkje neemt, kan je ook wat meer leren over wat er precies in je glijmiddel zit. Het is een glijmiddel gemaakt van iets meer natuurlijke producten. 

Bij gebruik voelt deze Pink Natural ook erg natuurlijk aan. Het glijmiddel plakt echt niet snel. Ik vergeet zelfs al bijna dat dit waterbasis glijmiddel is. Ja, nog meer dan bij de Pink Water.
Ze lijken qua gevoel wel een beetje op elkaar, maar deze Pink Natural is toch nog net iets zachter en gladder dan de Pink Water. 

Pink Hot

Pink Hot glijmiddel was voor mij een moeilijker glijmiddel om te testen. Mijn partner heeft het totaal niet voor warm wordende dingen in de slaapkamer. Vanaf het moment dat hij zegt: “dat wordt warm!”, weet ik dat het er op de 1 of andere manier zo snel mogelijk af moet. 

Ik weet dus dat ik warme dingen beter alleen kan testen, op een sextoy naar keuze ofzo. 🙂

Persoonlijk vond ik het geen extreem effect. Wat prima is voor mij, want dat warme gevoel bij een glijmiddel hoeft voor mij ook niet meteen. Maar het is wel een aangenaam, subtiel, warm gevoel. En dat vind ik prima. Het busje is ook mooi en decoratief en subtiel, dus alweer punten daarvoor. Verder is het een fijn glijmiddel dat niet snel plakt. Aangenaam dus, als je een warm glijmiddel zoekt.

Sutra Water

In eerste instantie dacht ik: hoe kan je me nu 4 verschillende waterbasis glijmiddelen sturen? Hoe gaan die alle 4 verschillend zijn?? Beetje kortzichtig van mezelf: dat bleek geen enkel probleem!
Deze Sutra Water is een glijmiddel met een dikkere textuur, eerder wat gel-achtig. Kan erg handig zijn om op speeltje te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor een langzame intieme massage, wanneer je niet wilt dat het overal afdruipt. 

Ook dit glijmiddel blijft verrassend goed glijden voor een waterbasis glijmiddel en plakt niet. Heel fijn om alleen of met partner te gebruiken dus. 

Conclusie

Om eerlijk te zijn ben ik niet zeker wat ik je hier moet aanraden. Het zijn alle 4 erg goede glijmiddelen op waterbasis, die niet snel plakken en lang fijn aanvoelen. Ze hebben alle 4 wel kleine verschillen. Zoek je een warm glijmiddel? Simpel: de Pink hot. Vind je natuurlijke ingrediënten belangrijk? Dan ga je voor de Natural. Meer voor een dikkere textuur? Ga dan voor de Sutra Water. Gewoon op zoek naar een basis waterbasis glijmiddel dat niet snel plakt? Pink Water is je vriend!

Kortom: al deze waterbasis glijmiddelen zijn erg goed. Kies op basis van de korte lijst hierboven, maar je kan eigenlijk niet echt fout gaan met deze glijmiddelen. 

Je koopt de meeste Pink glijmiddelen vanaf €13 op Bol.

One thought on “Review: Pink Waterbasis glijmiddelen

  1. Op aanraden van deze blog kocht ik Pink Natural! Ik ben helemaal fan!! Het voelt fijn aan, voelt niet plakkerig aan en blijft lang vochtig. Daarbovenop is het flesje erg praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *