Sextoy Review: Womanizer Liberty! Luchtdruk voor iedereen?

Van Rebecca van Loveware kreeg ik een tijdje geleden deze Womanizer Liberty. 

Eindelijk! Een Womanizer! Voor velen hét ultieme seksspeeltje! Ik ben razend benieuwd!
Ik heb al eerder ondervonden dat ik mijn andere luchtdruk speeltje toch net iets minder geweldig vind dan ik had gewild.
Ja, succes heeft hij wel, ik kom er wel van klaar, maar het gevoel op zich is eigenlijk toch niet echt iets voor mij. Dus ik ben heel erg benieuwd naar wat deze Womanizer zo bijzonder maakt! 

Kijk wat een prachtig doosje!

De verpakking

De Womanizer Liberty koop je in een schitterende verpakking!
Afhankelijk van in welke kleur je het speeltje koopt, is de verpakking ook iedere keer anders. Mijn Liberty is donker wijnrood! Helemaal prima, aangezien iedereen die mij kent absoluut weet dat ik enorm van rode wijn hou! 😀
Wat een verademing ook, om eens een speeltje te krijgen dat niet in een witte doos met print van de toy erop zit.

De andere kleuren van deze Liberty zijn trouwens Lila Paars, Licht Blauw en Roos.

Door het doorschijnende venstertje zie je het speeltje in de 2 delen waaruit het bestaat: de 1e helft is het speeltje zelf, de andere het afdek-kapje dat je er magnetisch op klikt.

Het is een heel fijn idee, want je kan de Womanizer Liberty dus overal afgesloten mee naartoe nemen. Het is een klein en handig speeltje dat heel erg kwalitatief aanvoelt. 

Met zakje, kabeltje, afdekkapje, extra opzetstukje, handleiding,…

In het zij-doosje vind je dan nog een oplaadkabel, een opbergzakje en een handleiding.
De oplaadkabel is magnetisch en daar ben ik echt wel fan van. Het is zó gemakkelijk in gebruik. Gewoon op je toy klikken, USB-kabel in een USB-plug steken en je bent aan het laden. Het voelt om de 1 of andere reden ook veel veiliger om je speeltje onder water te stoppen dan dat er zo’n gaatje in je silicone zit om je oplaad-pinnetje door te duwen. 

Nu we het toch over siliconen hebben: de Womanizer Liberty is ook helemaal bodysafe (mag ook wel, voor de prijs natuurlijk 🙂 ). Daarnaast is het speeltje ook volledig waterdicht en mag het dus gewoon mee in bad of onder de douche. 

De knopjes

De Womanizer Liberty heeft 2 makkelijk bereikbare knoppen. Ik ben erg blij met 2 knoppen. 🙂 Met de Plus (+) knop zet je het speeltje aan en uit en ook harder. Met Min (-) kan je het enkel zachter zetten. 
Zo kan je makkelijk switchen tussen de 6 snelheden. 

Alleen het feit je de Liberty zowel aan als uit zet met de Plus-knop vind ik wat vervelend. Uitzetten met Min zou veel logischer zijn voor mij. Maar dat is misschien eerder kwestie van gewoonte.

Proper maken?

Omdat je het “zuigkapje” er kan afhalen en kunt wisselen met een ander kapje, kan je de Liberty heel makkelijk proper maken. Het speeltje is volledig waterdicht, dus je kan het gewoon onder water of onder de kraan stoppen om helemaal proper te wrijven, eventueel met een zachte zeep. Ik gebruik dan erna graag nog een toy cleaner, om zeker te zijn dat alles helemaal gedesinfecteerd is, voor ik de toy weer opberg. Maar dat kies je uiteraard zelf. 🙂 

Als je meer wil lezen over het proper maken van je speeltje, dan kan dat hier.

Wat doet een Womanizer?

Speeltjes op luchtdruk zijn tegenwoordig enorm populair, maar ik kan me toch voorstellen dat je dat gemist hebt en dus niet weet wat dat precies wil zeggen. Een speeltje op luchtdruk zuigt als het ware aan je clitoris. Het wordt ook wel eens omschreven als het “aftrekken van je clitoris”. Het is een heel bijzonder gevoel en zorgt eigenlijk bijna sowieso voor een relatief snel orgasme. 

En ja, wel, ik moet iets bekennen. Ik ben niet zo zot van al die luchtdruk speeltjes. Ik kom er wel mee klaar, meestal dan toch. Maar het gevoel is gewoon niet mijn ding. Ik vind het heel erg hard en niet verfijnd genoeg. Of zo iets. Want ik vind het ook wel moeilijk om uit te leggen waarom ik het dan precies niet zo leuk vind.

Maar, ik er dus wel degelijk van klaar. Al maak ik hier dan wel graag even een onderscheid tussen een orgasme en klaarkomen. Dat is voor mij absoluut niet hetzelfde. Een orgasme is zo’n gevoel waar je helemaal gek van wordt. Het gaat doorheen je lijf tot in je diepste binnenste. Klaarkomen is veel oppervlakkiger. Het is een orgasme dat precies je diepte niet kan bereiken. En dat laatste, dat heb ik dus met luchtdruk speeltjes.
Tenzij! Ik er een ander speeltje of een partner bij neem. Dan vind ik het wel weer een fijn gevoel. Of als ik al een orgasme heb gehad. Dan kan een luchtdruk speeltje me meestal wel tot nóg een orgasme brengen.

Het lijkt wel een prachtige wijnrode schelp!

Wat vindt Miss Poppie van de Womanizer Liberty? 

Ik begin aan mijn uittesten met super goede moed! Want eigenlijk vindt bijna iedereen die ik tegenkom die speeltjes op luchtdruk geweldig en de womanizer blijkt echt hét van het. 

Dus ik doe een beetje glijmiddel op het topje van de Liberty, warm mezelf een beetje op en zet het teutje van de Womanizer Liberty op mijn clit. En… auw. Dit voelt gewoon niet aangenaam. Ik zoek dus met mijn vingers exact waar het teutje zou moeten zitten en zet het recht over mijn clitoris. Hmmm. Nope. Gewoon pijnlijk eigenlijk. Als ik het teutje een beetje kantel, zodat het niet volledig over mijn clitoris kan zuigen, dan wordt het gevoel wat aangenamer.
Ik kom er na wat foeteren wel degelijk mee klaar. Maar het kost me moeite. En ik voel niet echt voldoening of genot ofzo.

Nog meer testen…

Ik test de Womanizer Liberty dus ook nog een tweede keer. Deze keer nadat ik al een andere toy heb getest en in combinatie met een ander, meer vaginaal speeltje. 
Dat werkt beter. Ik kan er een orgasme mee krijgen. Is het een ruim en volledig orgasme? Nee, ik voel me ook alweer niet echt geweldig erna.
Volgens mij gaat deze Liberty voor mij gewoon te hard. Het eerste standje is al wat te veel voor mij. Het gevoel mag subtieler. Dit gaat gewoon zo hard dat ik soms razendsnel klaarkom. 

En het is ook zo vreselijk passief. Ik heb zo wat het gevoel dat ik maar gewoon wat naar het plafond lig te staren terwijl ik probeer te focussen op wat ik precies voel. En dat is denk ik gewoon niet mijn manier van masturberen (waarbij je je nu best niet allemaal bizarre dingen begint voor te stellen 😀 ).

Wat nu? 

En ok, hier ben ik dan misschien niet helemaal eerlijk, want met alle andere, minder bekende speeltje die ik test, zou ik het misschien nog 1 a 2 keer proberen en dan schrijven dat het gewoon niet ok is voor mij. Maar met bekende speeltjes, zoals deze Womanizer Liberty, heb ik het gevoel dat ik echt extreem zeker moet zijn voor ik dit schrijf. Ik ga hier namelijk met mijn mening wel echt in tegen de mening van extreem veel andere testers (en ook heel erg veel “gewone mensen”). 

Dus wat doe ik? Ik test deze Womanizer Liberty echt regelmatig: in bad, in combinatie met andere speeltjes, in combinatie met mijn partner, … De conclusie is vrij eenvoudig voor mij: het is niet mijn ding. Ik vind het gevoel niet aangenaam en ik kom er zelfs vaak gewoon niet van klaar.
Als ik er wel van klaarkom, dan kost dat mij echt heel erg veel (passieve) moeite. En dat terwijl dit speeltje door de meeste vrouwen wordt omschreven als 1 van de beste toys ever. Een toy waar je razendsnel van klaarkomt. Ik moet er gewoon écht super hard op focussen. 

Hoe verklaar je het?

Wel, eerlijk: geen idee. Uiteraard is iedereen anders. Ik hoor nog al wel van dames (op mijn FUN Party’s bijvoorbeeld) dat ze er inderdaad wel van klaarkomen, maar dat het naar hun gevoel toch niet is wat ze willen van een orgasme. Het gaat te snel, het is te oppervlakkig, … Intussen weet ik dus al wel dat ik zeker niet de enige ben die deze mening heeft.

Dus ben ik beginnen nadenken of het misschien met leeftijd te maken heeft. Misschien ben ik te jong, misschien moet mijn clitoris nog settelen naar dat gevoel. Misschien ben ik nog niet genoeg bekend met mijn eigen lichaam. Ik ben een moeilijke op vlak van klaarkomen, ik weet dat. Maar met de meeste speeltjes (zelfs die die ik hier als minder goed omschrijf) kom ik wel nog steeds behoorlijk ok klaar.

Deze Womanizer Liberty mist naar mijn gevoel gewoon een zachter standje. 1 standje zachter was denk ik al goed geweest. Om toch nog net ietsje rustiger te kunnen beginnen. Dat had het voor mij denk ik al een stuk beter gemaakt. 

Womanizer Liberty en Satisfyer Penguin

Dus wat is de conclusie?

Hij doet het niet voor mij, deze Womanizer Liberty. Als ik hem er nog is bijneem, dan is het puur om te testen of ik me misschien toch niet vergis, of mijn lichaam intussen geëvolueerd is,… Wie weet krijgen jullie dus over een paar maanden/jaren hier een hele andere review van mij. 🙂
Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik het jammer vind dat het speeltje niet doet wat ik ervan verwachtte. Of misschien wat ik ervan gehoopt had.

Maar! Ik wil er ook wel duidelijk bijzeggen dat dit mijn mening is. En mijn lichaam. En dat dit soort speeltjes door heel veel vrouwen wel degelijk de hemel in wordt geprezen, ook specifiek deze Liberty. 

De Womanizer Liberty een speeltje is van absoluut top kwaliteit. Het is veilig materiaal en heel degelijk ook. Het afluistkapje is geweldig, net als het oplaadsysteem en ook de meeneem-mogelijkheden zijn super.

Maar dit geval maakt gewoon heel erg duidelijk dat je eigenlijk niet op voorhand kan weten of je iets geweldig gaat vinden of niet. Ieder lichaam is zo verschillend. 
Daarom verwijs ik jullie ook graag door naar de reviews van Luna (climaximaal.nl) en Tess (tesstesst.nl), zodat je ook een andere mening kan lezen, mocht je dat willen. 

Heb je interesse om de Womanizer Liberty zelf uit te proberen?
Je koopt hem voor €59,90 bij Loveware.

Ik ben grote voorstander van lokaal kopen: steun die kleine handelaars! Maar ik kan je ook niet verplichten en daarom geef ik je hier ook graag even een linkje naar Bol.

2 thoughts on “Sextoy Review: Womanizer Liberty! Luchtdruk voor iedereen?

  1. Goed en eerlijk verhaal! Ik dacht: met zo’n luchtdrukgeval zit je altijd goed, maw iedereen is er enthousiast over en het MOET dus een succes zijn. Dus fijn dat je ook een ander verhaal verteld en dat je je moet realiseren dat een toy ook tegen kan vallen. Ondanks de hype.

    1. Hoi Harrie!
      Dat klopt helemaal. Ieder lichaam is anders en dat wordt met dit soort speeltjes heel erg duidelijk.
      Je mag er met deze luchtdruktoys wel vanuit gaan dat de meeste vrouwen het leuk gaan vinden, maar het is geen echte garantie op succes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *