Sextoy Review: Womanizer OG

In oktober was ik in Duitsland op EroFame, zowat de grootste beurs voor sextoys in Europa.
Zo goed als alle producenten, groothandels, shops, maar ook bloggers zijn er aanwezig. Sommigen met een standje, andere lopen er gewoon rond, zoals ikzelf dus. En ook Womanizer stond er. Ze hadden heel wat nieuwe kleuren voor hun toys, maar stonden ook met één geweldig veelbelovende nieuwigheid: de Womanizer OG. 

Deze OG zou aan de hand van luchtdrukgolven je G-spot stimuleren. Het idee erachter is zeker goed, dus uiteraard kon ik niet wachten om dit te testen. Ik ben zelf geen super grote fan van speeltjes op luchtdruk op mijn clitoris, maar in combinatie met vibratie kan het vaak wel. Deze OG werkt ook met vibraties, dus het lijkt hier zeker een potentieel hele goede toy!

Ik geef wel meteen ook graag even mee dat het hier zeker niet om één van de goedkoopste Womanizer-speeltjes gaat, dus weet ook, doorheen de review, dat prijs-kwaliteit altijd iets is waar ik echt rekening mee hou. 

Details

De verpakking van de Womanizer OG is, zoals alle Womanizer speeltjes, echt helemaal in orde. De doos is vrij neutraal, maar stevig en je ziet de toy duidelijk op de verpakking. Leuk eraan is ook dat deze doos een stukje smaller is dan veel andere Womanizer-verpakkingen. Heel verfijnd zo. 

Als je de doos open schuif, vind je de OG en daarnaast, in een deeltje dat je nog extra moet open doen, een oplaadkabel, handleiding en bewaarzakje. Allemaal heel netjes en het voelt ook weer allemaal echt heel luxe. Mag ook wel, voor de prijs, maar dat is hun dus echt weer heel goed gelukt.
Belangrijk om te zeggen is ook nog dat de verpakkingen van de Womanizer-toys volledig gemaakt zijn van karton en dat op een hele mooie en prachtige manier. Altijd goed om te zien dat het dus écht anders kan!

Je kan de OG makkelijk opladen door de magnetische kabel op de metalen puntjes op het speeltje te klikken. Het lampje gaat dan knipperen.

Reinigen is ook vrij eenvoudig, want de OG is waterdicht. Gewoon zien dat je ook goed het diepere deel van de nogal vrij grote luchtdruk-mond reinigt. Met wat water en eventueel een zachte zeep kom je al heel ver. 
Wel even meegeven dat je je speeltje altijd best meteen reinigt na gebruik. Dat zou ik eigenlijk iedere keer moeten zeggen, maar met deze OG is het extra belangrijk. Er kruipt namelijk heel wat glijmiddel en vaginaal vocht in dat gat. En als ik zeg “heel wat”, dan bedoel ik ook echt HEEL WAT! Dus als je niet de dag erop met de grove middelen aan de slag wil: best zo snel mogelijk alles proper maken!

De knopjes

Qua knopjes wordt het dan weer iets complexer. Dat is nogal het geval met de Womanizer toys. Er zitten best veel functies verstopt onder de enkele knopjes die je krijgt. Dus ja, je moet dat echt weten. De handleiding is hiervoor je beste vriend, maar toegegeven, ik lees die ook lang niet altijd. Wel doen dus, in dit geval!

De OG heeft 4 knopjes.
Die met het Aan/Uit logotje is om het speeltje aan en/of uit te zetten. Simpel genoeg!

Dan is er ook nog een + en een – knop. Hiermee zet je de luchtdruk-golven harder of zachter.
Als je beide knoppen tegelijk ingedrukt houdt, dan zet je de Smart Silene functie af. Deze functie zorgt ervoor dat de OG alleen maar werkt als die in contact komt met je huid. Als je het speeltje dus even aan de kant zou leggen, dan heb je niet de hele tijd een irritant gezoem in de achtergrond. Voor mij werkt deze functie echt heel goed, maar mocht je het toch af willen, dan weet je dus nu hoe dat moet!

Als je de – knop alleen even ingedrukt houdt, dan gaat de toy in Afterglow functie. Dat is een functie die er, na je orgasme, voor zorgt dat je het speeltje niet meteen moet uitzetten, maar nog even op een zachte stand kunt nagenieten. Later in deze review meer hierover. 

En dan het 4e knopje: dat is een heel klein ding boven de -knop. Hiermee zap je door de 3 vibratie-snelheden. Best een lastig in te drukken knopje, vind ik dit. Maar ook daarover zometeen meer.

De Test

Womanizer, oh Womanizer… Wat doe je me toch aan nu.
Kijk, even heel duidelijk: ik ben grote Womanizer fan. Zelfs al hou ik algemeen niet super hard van luchtdruk, ik weet het idee er achter zeker te appreciëren. En Womanizer is een fantastisch merk. Ze denken mee met hun klanten, ze doen hun best om vernieuwend te zijn, ze zijn ecologisch,… Het is echt zo’n merk met een hart en ziel. En net daarom doet zo’n review moeten schrijven me dus echt een beetje pijn. Maar ik kan niet anders, eerlijk is eerlijk en het is ook echt een duur product.

Dus ja, je voelt de bui al hangen: deze Womanizer OG is niet zo super goed.
Om niet te zeggen: ik voel er eigenlijk niets van.
Even beginnen bij het begin. In de handleiding van de OG staat: eerst leg je het luchtdruk-mondje over je clitoris om op te warmen. Dat is duidelijk én een goede aanwijzing. Om je G-zone te stimuleren, moet je namelijk best al wat opgewonden zijn. Dus: ik doe dit. En ik voel echt belachelijk weinig. Ook als ik de luchtdruk harder zet, blijft het bijzondere wauw-gevoel uit. Het is niet echt onaangenaam, dat zeker ook niet. Maar er gebeurt verder ook gewoon echt weinig. 

Ik probeer wat te foefelen met de vibraties. Maar dat knopje is zo moeilijk indrukbaar… En eigenlijk merk ik ook niet echt super veel verschil tussen de 3 vibratiestanden. Dit is het dus ook niet. En ja, ik ben zelfs zo ver gegaan dat ik de OG heb rond gedraaid om de gesloten kant tegen mijn clitoris te drukken, maar ook dat bleek niet te werken. De vibratie zit niet stevig genoeg in de kop van de OG. 

Goed, opwarmen met een andere toy dan maar. En toegegeven: ik heb dit ook niet iedere keer gedaan als ik de OG getest heb. Er zijn genoeg andere speeltjes, waarbij ik wel meteen effect voel in mijn G-zone als ik ermee experimenteer, dus ik verwacht dat eerlijk gezegd ook van deze OG.
Met opwarming op voorhand of zonder: als ik de OG inbreng (met voldoende waterbasis glijmiddel, uiteraard), dan voel ik eigenlijk echt bitter weinig. Zelfs met de luchtdruk op het aller hardst en de vibratie ook (denk ik, want dat voel ik dus heel slecht)… Het voelt wat als een zacht gebrom binnenin. En ik kan ook niet zeggen dat het onaangenaam is. Maar het doet gewoon niet écht iets. Het is er gewoon en zou er heel lang kunnen blijven zonder dat er ook maar iets gebeurt. Ik snap het niet… 

Om mee te geven wat ik allemaal uitprobeerde om deze OG toch te doen werken: ik probeerde om het speeltje in en uit te bewegen. Dat werkt niet: de vibratie doet niet genoeg en de luchtdruk heeft echt dat stilhouden nodig om te kunnen werken.
Ik probeerde ook om druk te zetten door een hefboombeweging te maken, zoals ik normaal met mijn G-spot speeltjes doe, maar ook dat doet helemaal niets. De vorm van de toy is ook niet echt ideaal hiervoor: de bocht is te scherp, te groot. Waarschijnlijk omdat het echt de bedoeling is dat je de OG inwendig stil houdt. 

Verder wou ik ook nog proberen om een andere toy tegen mijn clitoris te gebruiken, terwijl deze OG inwendig mijn G-spot stimuleert, maar ook dat was geen succes. Je moet de OG echt vasthouden om hem op z’n plaats te houden. En tegelijkertijd is er dan ook gewoon geen ruimte meer om er nog een vibrator of andere luchtdruktol tussenin te krijgen. Nee, dit is het gewoon niet. En dat is echt op alle vlakken jammer!

Afterglow en Smart Silence

Nog even iets over deze 2 extra functies. Zoals ik al aangaf bij details, vind ik de Smart Silence functie echt heel handig. Hierdoor kan je het speeltje gewoon even naast je neerleggen, zonder de hele tijd dat irritante gebrom. Verder is de functie echt een pak beter geworden dan een aantal jaar geleden. De toy reageert langs alle zijden op het feit dat ie in contact komt met de huid. Echt heel goed gedaan dus. 

De Afterglow functie heb ik deze keer niet echt kunnen testen, want ik krijg dus geen orgasme van deze OG. Mocht jou dat wel lukken: als je dus iets langer op de – knop drukt, dan springt de OG automatisch op de zachtste stand. Op deze manier kan je langzaam nagenieten van je orgasme, zonder dramatisch op de – knop te moeten zitten drukken om zachter te gaan of het speeltje helemaal van je te moeten afhalen. Je kan dan, indien gewenst, langzaam terug opbouwen naar een volgend orgasme.
Echt een heel goed idee! Maar dus niet helemaal ideaal bij dit speeltje, voor mij.

Conclusie

Weleuhm. Deze Womanizer OG doet het niet voor mij.
Het is met pijn in het hart, want ik vind het idee van inwendige luchtdruk echt wel tof en vernieuwend, maar het werkt jammer genoeg echt niet. Ik zou ook willen zeggen dat dat aan mij ligt en dan luchtdruk het voor mij dus op alle manieren niet doet, maar ook bij Tesstesst en Climaximaal kan je lezen dat de OG niet echt een succes bleek. 

Voor een toy van €199 kan ik alleen maar zeggen: kies iets anders. Deze staat nog niet op punt. Hopelijk zal dat ooit wel het geval zijn, maar voor nu kies je beter voor een Womanizer voor op je clitoris (zoals deze Premium 2) of de Duo, als je ook graag inwendige stimulatie wil. 

Toch te benieuwd naar de Womanizer OG? Dan koop je hem hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *