Sextoy Review: We-Vibe Sync, koppelspeeltje met app!

Het is intussen een hele tijd geleden, maar ik kreeg deze We-Vibe Sync dus van Luna van Climaximaal! Waarvoor ongelooflijk veel dank en zoenen enzo!
Ik wou al erg lang een We-Vibe. Je hoort er zoveel erg goede dingen over. En soms ook enkele twijfelende dingen. Dus ik was erg benieuwd wat de We-Vibe zou doen voor mij. 

En toch heeft het me erg lang gekost om deze review te schrijven. Terwijl ik eigenlijk van in het begin al wel wist dat ik dit op zich een goede vibrator vond. Ik heb intussen ervaring genoeg om in de meeste gevallen aan het gevoel in mijn hand (en ook heel erg op gehoor) te kunnen zeggen of ik dit al dan niet een goede vibrator vind. 

Waarom duurde het dan zo lang? Omdat ik het belangrijk vind speeltjes door en door te kunnen testen. En dingen die ik met mijn partner moet testen laten meestal wat langer op zich wachten. “Waarom?” hoor ik je vragen “hij moet het toch super vinden die dingen uit te proberen?” 😉 Uiteraard, dat is ook zo. Maar we vinden het ook nog altijd fijn om spontaan en zonder nadenken te vrijen en er niet steeds iets nieuw bij te pakken. En dat is dan natuurlijk wel een probleem met koppelspeeltjes. 😀 Maar laat ik beginnen bij het begin! 

Opgelet: de We-Vibe Sync is niet meer te koop. Mijn review van de nieuwe versie, de Chorus, komt binnenkort online.

De verpakking

De We-Vibe verpakkingen zijn super! Van al hun speeltjes.
Ze zijn proper, weinig plastiek, creatief, … Ja, ik ben fan. 

Het doosje van de We-Vibe Sync is mooi en kleurrijk.
Kijk nu hoe mooi!

Het doosje van deze Sync heeft een mooie turquoise-oranje combinatie. De Sync zit er proper in opgeborgen achter een plastiek venstertje. Daaronder vind je het handige opberg doosje: een wit plastieken omhulsel dat ook ineens dient als oplader voor de We-Vibe Sync én de afstandsbediening. (heeeeel leuk om je speeltje in te bewaren, want dan valt ie niet zo op als je hem laat staan op je slaapkamer bijvoorbeeld).

Daarnaast heb je ook nog de USB oplaadkabel (heel standaard USB Kabeltje), dat je kan verbinden met het witte doosje, een erg beperkte handleiding en een staaltje glijmiddel van Pjur. Wat ik best wel een tof merk vind. Bovendien is het 1 van de merken achter het grotere merk Wow-Tech.

De We-Vibe Sync

De We-vibe koppelspeeltjes hebben allemaal een nogal herkenbare gebogen vorm. Die vorm is specifiek zo gemaakt om het speeltje handsfree te kunnen gebruiken. Het kleinste stuk gaat inwendig, het grootste en dikste stuk buig je tegen je clitoris. 

In het geval van de We-Vibe Sync, is het wel degelijk buigen. Bij de andere modellen plooien de 2 stukjes namelijk automatisch terug naar elkaar. Bij de Sync zijn ze buigbaar en kan je de afstand tussen de 2 deeltjes zelf bepalen. Ze blijven staan zoals je ze plooit.

De 3 We-Vibe Koppel modellen

De andere We-Vibe koppelspeeltjes

Je hebt van We-Vibe ook nog de Match en de Unite. Die zien er ongeveer hetzelfde uit als de Sync, maar hebben minder functies en mogelijkheden. Ze zijn beide minder krachtig dan de Sync. De Unite heeft ook enkel vibratie in het bovenste deel, terwijl je bij de Match en de Sync vibratie krijgt in beide delen. 

De Match komt ook met een eenvoudig oplaad-stationnetje, terwijl de Sync zo’n heel mooi afgesloten doosje heeft. Enfin ja, hoor mij hier: eenvoudig is het dus niet! Het is een pak cooler dan wat je bij de meeste andere speeltjes krijgt. Maar dus minder cool dan dat van de Sync. 🙂
De Unite heeft dan weer een gewone oplaadkabel met een pinnetje. 

Alle speeltjes worden geleverd met een afstandsbediening. De Unite heeft een eenvoudige afstandsbediening met 1 knop. De Match heeft een meer geavanceerde afstandsbediening met 4 knoppen, waarmee je snelheid en patroon kan wisselen. De We-Vibe Sync heeft ook die laatste afstandsbediening én je kan de sync ook nog bedienen via de We-Vibe app. 

Dit soort speeltjes zijn dan ook koppelspeeltjes op verschillende manieren: je kan ze samen gebruiken als je aan het vrijen bent. Maar het is ook prima te doen om het speeltje in te brengen en daar een onderbroek over te dragen. Subtiel genoeg én ook leuk om samen te spelen. 

De technische verschillen tussen de 3 modellen

Hoe gebruik je de We-vibe Sync?

Het principe is eenvoudig: je stopt het dunste stukje in de vagina en het dikkere deel leg je tegen de clitoris.

Belangrijk is dat je erg veel waterbasis glijmiddel gebruikt. Ik weet het, ik zeg dat in bijna iedere review, maar voor dit speeltje is het echt heeeeeel belangrijk! Bij andere speeltjes kom je er misschien nog wel mee weg zonder, maar met deze We-Vibe koppelspeeltjes dus niet. 

Dat komt omdat de penis dan ook nog bij in de vagina gaat en gaat penetreren. Zonder glijmiddel glijdt het dus niet en wordt het gewoon een pijnlijke en vervelende zaak. 

Dus: glijmiddel erop, inbrengen en zorgen dat het goed vast zit en dan penetreren. Met de afstandsbediening kun je de vibraties kiezen. 

Opladen

Ik zei het eerder al: deze We-Vibe Sync heeft dus een prachtig oplaad-station. Je zet de Sync erin met de metalen dingetjes tegen de metalen dingetjes in het doosje en hopla, je speeltje laadt op. Super eraan is dat je ook je afstandsbediening kan laden door die in het doosje op z’n plaats te zetten. Dekseltje erop en je hebt lekker discreet een sextoy op je nachttafeltje staan. 

Uiteraard moet je de USB-kabel wel nog aansluiten op een stekker-stukje, anders laadt er helemaal niets op. Maar dat leek me relatief logisch 🙂 

Knopjes

De We-Vibe Sync zelf heeft maar 1 knopje. Daar duw je een paar seconden op om de Sync zelf aan te zetten. Daarna kan je de afstandsbediening of de app gebruiken om het speeltje te besturen. Of je duwt gewoon verder op de knop, want dat werkt ook. Als je de We-Vibe Sync met het knopje bestuurt, dan heb je 4 rechte gewone bzzzzzzz vibraties en 6 verschillende bzz-bzz-bzz interval vibraties.

Met de afstandsbediening kan je dezelfde 10 vibratiepatronen kiezen, maar dan kan je ze ook harder en zachter zetten. De knopjes naar rechts en links dienen dan om te wisselen tussen de patronen. Naar boven zet je het patroon harder, naar onder zachter.

En dan heb je natuurlijk ook nog de We-Connect app. Daarover later meer!

Proper maken

De We-Vibe sync is gemaakt van 100% silicone. Alle We-Vibe speeltjes trouwens. De koppel speeltjes zijn allemaal waterdicht, want vooral erg handig is om ze te reinigen. Je kan deze We-Vibe Sync dus gewoon erg makkelijk afspoelen onder de kraan en proper maken met een beetje handzeep. Ikzelf ben echt een grote fan van toy cleaner. Je speeltjes ruiken een pak frisser en zijn ook meteen helemaal gedesinfecteerd. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

De We-Vibe Sync samen gebruiken

Klinkt misschien een beetje onnozel om hier een hoofdstuk “samen gebruiken” te schrijven terwijl het een koppel-speeltje is, maar je kan de We-Vibe ook absoluut alleen gebruiken! Dus ik doe het toch. 🙂 

De We-Vibe Sync (en ook de andere 2 varianten) is uiteraard speciaal gemaakt om samen te gebruiken. Dus wachtte ik op het juiste moment met mijn partner en zijn we samen beginnen testen. 

De eerste testronde was geen groot succes. We hadden goed veel glijmiddel gebruikt, om vervelende frictie tegen te gaan, maar dat maakte dan weer dat de Sync absoluut niet op z’n plaats bleef. En na 3 keer proberen om hem terug te steken als ie eruit floept en nog wel een paar keer meer de Sync terug recht leggen zodat ie mijn clitoris raakte, vloog het speeltje gewoon terug op mijn nachttafeltje. Jammer. 

Ik besloot wat opzoekingswerk te doen en las ook op veel andere sites dat dit een probleem is dat nogal wat koppels hebben. De 2e keer met de Sync heb ik dan gewoon ook alleen getest. Om te kijken en te voelen hoe dit speeltje bij mijn lichaam past, hoe ik het best kan buigen en wat ik er precies fijn aan vind. 

De vibraties van het clitoris-deel zijn echt heel goed en ik heb dan ook geen probleem om een orgasme te krijgen hiermee. Van het inwendige deel ben ik wat minder enthousiast. Die vibraties zijn een pak dunner en lichter. Maar het stoort me ook niet echt heel hard, ik ben inwendig niet zo extreem gevoelig. 

Op de site van We-Vibe las ik dat het de bedoeling is dat het inwendige de G-spot raakt. Ik heb dat echt een paar keer moeten lezen. Hoe dan? Dat deeltje is toch helemaal niet dik genoeg? Bizar! 

En terwijl ik dit typ, probeer ik na te denken over mogelijkheden voor niet man-vrouw koppels. Ik kan er wel enkele bedenken, maar besef ook wel dat dit speeltje echt voornamelijk voor hetro koppels is. En ik denk gewoon ook dat er voor same-sex koppels gewoon betere speeltjes bestaan.

De volgende pogingen

En toen werd het beter! Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat er nog wel een paar keer tussen gezeten hebben dat we de Sync erbij pakten en dan toch beslisten dat het niet het juiste moment was voor geklungel met een speeltje, maar na enkele keren was het dan toch raak! De Sync lag op z’n plek en bleef ook goed zitten bij verschillende standjes. Bij mij is de truk dus om het speeltje net iets meer dicht te vouwen, zodat het iets vaster zit. 

Ik heb er niet meteen een groots orgasme van gekregen tijdens penetratie zelf, maar daar ben ik ook gewoon heel moeilijk in. Het gaf zeker wel een meerwaarde. En het was fijn om een vibratie tegen mijn clitoris te voelen terwijl het niet nodig was dat 1 van de 2 daar ook effectief mee bezig was. 

Op den duur werd het wel minder en minder aangenaam. Mijn clitoris werd er een beetje numb van. En mijn partner bleek wat hetzelfde gevoel te hebben. Al kan dat uiteraard ook gewoon aan de vibratiesterkte liggen. Voor ons is het dus eerder een speeltje voor eventjes, bijvoorbeeld eerder naar het einde van de vrij-sessie toe. 

Ook opvallend is dat deze Sync echt heel erg weinig voor mijn G-spot doet. Ook dat ligt misschien aan mij, maar ik denk toch ook dat het er niet uitermate geschikt voor is. 

We-vibe Sync in je onderbroek

Alle 3 de We-vibe koppelspeeltje hebben een afstandsbediening die tot ongeveer 3m ver rijkt. In de praktijk is het vaak ietsje minder ver, afhankelijk van het aantal muren en mensen die er tussen zitten. Het is dus zeker geen ideaal speeltje om met afstandsbediening te gebruiken als je ergens naartoe gaat.

De Sync kan je ook aansturen met de We-Connect app. De app op zich werkt relatief goed als je gewoon rechtstreeks met het speeltje kan verbinden. Gsm naast je op bed dus, of bij je partner die tegenover je zit. In de app kan je verschillende vibratiepatronen kiezen en de snelheid van de vibratie tot in de kleinste details aanpassen. Leuk is ook dat je de verschillende motors van de Sync (1tje in het deel voor de clitoris en 1tje voor binnenin) apart kan aanpassen. Je kan het deel binnenin dus ook een pak minder laten trillen. 

Het stomme aan een app in je slaapkamer is dat er echt overal glijmiddel hangt en dat je je gsm dus liever niet vastpakt als je bezig bent. 
Maar je kan de We-Vibe Sync dus ook connecteren met een partner. Je geeft je partner dan via een code toestemming om jouw speeltje te bedienen. Het werkt op zich wel, maar er zitten ook wel wat bugs in de app. Zo raakt de app de controle over het speeltje kwijt als je gsm lockt. Erg onhandig. En ook crasht de app regelmatig als ik met mijn partner connecteer. 

Dat gezegd zijnde werkte de app wel toen ik op vakantie was en mijn partner nog thuis. Vlotjes tot in Portugal! Kan heerlijk zijn als je elkaar eventjes niet ziet.

Update: de We-Connect App is intussen volledig vernieuwd en veel stabieler!

Conclusie

De We-Vibe Sync is een heel fijn speeltje en een goede vibrator. Het is een speeltje dat zeker in de buurt zal blijven liggen. Maar ik kan niet zeggen dat het ooit mijn absolute favoriete toy zal zijn of een speeltje waarvan ik vind dat echt iedereen het moét hebben. 

Wat ik er wel super aan vind is dat het voor veel koppels het gebruik van speeltjes in de slaapkamer kan vergemakkelijken. Zeker als je partner er wat twijfelachtig tegenover staat, is de Sync een ideaal speeltje. Je kan de Sync ook apart als een soort bullet-vibrator gebruiken, ook zonder partner, en dat kan perfect werken in de ontdekkingstocht naar wat je precies allemaal fijn vindt. 

Waarom de Sync beter is dan de Match of de Unite? Wel, ik heb de andere 2 nog niet getest, maar wel al vastgehad en kunnen vergelijken. De Sync is gewoon krachtiger en makkelijker bestuurbaar. Vooral het feit dat je de Sync in de stand kan zetten die je wil tussen de 2 delen, vind ik echt een enorme meerwaarde. En de app kan dat zeker ook zijn, als je graag eens samen ondeugend wil doen. 😉

De We-Vibe Sync wordt momenteel niet meer gemaakt. Het model is vervangen door de Chorus (review komt binnenkort). Voor maar een paar euro verschil, heb je een speeltje dat echt gewoon nog beter is.

Je koopt de Chorus hier bij Loveware voor €199.

10 thoughts on “Sextoy Review: We-Vibe Sync, koppelspeeltje met app!

 1. Superfijne review! Altijd handig als er zo’n grondige uiteenzetting volgt van een product. En met succes, want gebt ons curieus gemaakt 😉 eentje die we willen testen in de toekomst!

 2. Hè wat fijn en jammer tegelijk! Ik heb een bordeux rode we vibe uit 2013 en kon het er ook helaas niet mee vinden :-/ erg jammer van zon duur speeltje hij ligt hier dus ongebruikt in het nachtkastje …..

  1. Hoi Sharon!
   Ik kan mijn draai er wel mee vinden hoor 😉 Het is gewoon zeker niet om voortdurend te gebruiken. En ik moet ook wel zeggen dat de kwaliteit tussen de gewone vroegere We-Vibes en de nieuwe varianten zoals deze Sync echt enorm veel beter geworden is!
   Je kan het helaas nooit op voorhand weten he, of het iets voor jou gaat zijn of niet… Hopelijk help ik je met mijn reviews toch een beetje vooruit om de juiste keuze te maken! 😉

 3. Bedankt voor je review!
  Ik was benieuwd in hoeverre de app inmiddels is veranderd. Ik lees namelijk ontzettend veel reviews over connectiviteits problemen met het apparaatje. Het leek mij juist leuk om deze een keer voor een stiekem openbaar avontuurtje te gebruiken. Wat is jouw advies?

  1. Op zich vind ik persoonlijk die connectiviteit wel meevallen, maar dan vooral als je het speeltje zelf gebruikt. Connectie van de app met een partner brengt al wel eens wat problemen met zich mee. In het begin merkten we bijvoorbeeld dat de connectie weg viel als je gsm op standby gaat. Dat is nu wel verholpen. Ik denk dat het zeker moet lukken om deze voor een openbaar avontuurtje te gebruiken, maar het vraagt wel wat voorbereiding en testen en het product leren kennen als je zonder nadenken wil kunnen genieten.
   En mijn advies is momenteel om voor de Chorus te gaan in plaats van voor de Sync. Ze schelen niet zo heel veel in prijs, maar de Chorus werkt met een nieuw soort connectie die veel stabieler is. Mijn review hiervan komt hopelijk binnenkort online 🙂

 4. Duidelijke review! Bedankt hiervoor.
  Ik wIl zelf ook een duovibrator aanschaffen maar wel 1 waar we beiden de trilling van voelen. Ik vraag mij af of ik dan 1 met 2 motortjes moet kopen of is de trilling ook voor mijn partner voelbaar met slechts 1 motortje?
  Ik heb al de we vibe tango x en ben grote fan vandaar dat mijn voorkeur nu ook naar we vibe gaat omdat de trilling echt heel intens is en daar hou ik wel van.

  1. Ik zou dan echt voor 1tje met 2 motortjes gaan. Bij maar 1 motor zit de trilling enkel tegen de clitoris. Daarnaast is de trilling van die met maar 1 motor ook echt een pak minder dan die met 2. Op dit moment is de beste op de markt de We-Vibe Chorus. Niet goedkoop, maar wel écht de moeite 😀

 5. Hoi Hoi, ik heb een vraag, wij hebben ook dit speeltje maar zou ik die ook als toevoeging rond de penis kunnen gebruiken van m’n vriend, als ik hem pijp? Om het nog fijner te maken voor hem? Ik weet alleen niet hoe ik m dan goed kan gebruiken. Jij een suggestie?

  1. Hoihoi!
   Er is geen goed of fout op dat vlak, gewoon proberen.
   Je kan uitproberen om het eerder rond de onderzijde van de penis de plooien. Of gewoon onder je kin houden tijdens het pijpen, zodat de vibraties via je mond worden doorgegeven.
   Vooral uitproberen en feedback vragen en samen zoeken naar wat leuk is.
   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *