Sextoy Review: Gildo Ocean Flow. De review die een waarschuwing werd…

Op Erofame in oktober, werd ik door M van Easytoys rondgeleid op hun prachtig stand. Heel wat nieuwe producten, leuke kleurtjes en opvallende dingen. En één van de speeltjes die er voor mij meteen uitsprongen, was de glazen Gildo Ocean Flow. Een prachtige glazen dildo (jep, ik ben fan van glas), afgewerkt met blauwe details en een siliconen voet. Echt helemaal mooi!

Dus een maandje later krijg ik de Gildo Ocean Flow al toe. Ik maakte een story op mijn instagram en de reacties die ik kreeg waren ontelbaar en super enthousiast! Jij vond deze Ocean Flow al minstens even mooi als ik!

Maar ooooh no…

Maar… En dit is eigenlijk een enorme maar… Een paar dagen later kreeg ik een bericht van Tess (tesstesst.nl). Of wij toevallig ook zo’n Ocean-reeks in ons bezit hadden. Want dat ze de indruk had dat er rond het glas gewoon een soort van wrap zat en of het zou kunnen dat die misschien wat los kwam.
Ik bekeek het meteen. Eerder had ik al opgemerkt dat er precies wat oneffenheden in het glas zaten, kleine gaatjes. Nu ging ik er met mijn nagel over en ik krapte meteen wat van het blauwe omhulsel af. Dit is niet goed, uiteraard. 

En dan komt de vraag: wat doen we hiermee. Ik vind Easytoys een super tof en vernieuwend en nadenkend bedrijf, dus zowel Tess als ik nemen contact met hen op. Er wordt ons gezegd dat iemand ons hierover zal contacteren, maar dat gebeurt helaas niet. Ik check ook regelmatig hun website en de Ocean-reeks is gewoon nog beschikbaar.
Je snapt het: ik kan niet anders dan hier over schrijven. 

Dit wordt dan ook niet echt een review, want nee, ik heb de Gildo Ocean Flow niet getest. Als iets gemaakt is van een materiaal dat zo makkelijk los komt, is de kans ook echt heel groot dat daar delen van in je vagina of anus terecht komen. En dat is uiteraard nergens goed voor.
Tess testte de hare wel al voor ze het probleem opmerkte en bij haar kan je dus wel een effectieve review vinden van een getest product. Die lees je hier. 

Let op als je iets koopt!

Bij mij wordt dit vooral een pleidooi om op te letten als je iets koopt.
Zo’n prachtige dildo’s voor zo’n klein prijsje, dat kan eigenlijk bijna niet. Uiteraard is dit geen toy waar echt heel mooi glaswerk voor verricht werd. Dit is een handige oplossing: ziet er super uit, kost niets om te maken. Maar erg veilig voor je lichaam is het dus ook niet. 

Naast die wrapper die los komt, zit je ook met die siliconen voet. Die is duidelijk aan de onderkant gelijmd. Niet onbegrijpelijk, maar er zit dus een dikke rand tussen het glas en de silicone. Dit krijg je echt nooit meer proper, vooral omdat die onderkant er dus niet af kan. Allezja: alles kan, maar dan moet je die lijm dus lostrekken. 

Voor mij is het redelijk duidelijk: hier is gekozen voor een esthetische dildo. Iets waarvan je denkt “prachtig! Dit wil ik absoluut!”. Maar er is niet echt gekeken naar veiligheid én handigheid in gebruik. En dat vind ik dus zelf echt heel erg jammer.
De verpakking is prachtig afgewerkt, de dildo ziet er dus ook echt super uit, ik begrijp gewoon dat heel veel mensen dit willen kopen. Het lijkt echt een ongelooflijke deal en een prachtig mooie toy.

Het toont vooral ook aan hoe op de sextoy-markt alles mogelijk is. En hoe weinig er rekening moet gehouden worden met veiligheid voor jouw lichaam.
Je vagina en anus liggen echt super dicht bij je bloedbanen. Alles wat je hier naar binnen brengt, wordt razendsnel door je bloed opgenomen en verspreid doorheen je lichaam.
Dat lijkt misschien niet zo heel bijzonder, maar wat zit er in deze wrapper? Als daar deeltjes van in je lichaam achter blijven en die lossen na een tijdje bijvoorbeeld op, wat voor rotzooi gaat er dan weer doorheen je lijf. Ik kan dus niet anders dan blijven pleiten voor het maken én kopen van veilige toys. Ze zijn er en ze verschillen niet zóveel in prijs dat je je lichaam ervoor moet laten. 

Aan Easytoys wil ik graag zeggen: I love you guys, maar doe beter aub. Jullie hebben de mogelijkheid om echt goede en kwalitatieve producten te maken voor een kleine prijs. Dit soort dingen zou eigenlijk gewoon niet meer mogen. Ik word er zelfs een klein beetje droevig van. 

Geen linkjes dus ook niet naar de Gildo Ocean Flow.
Wel naar enkele andere top glazen dildo’s. Want ja, glas is in de meeste gevallen een super veilig en geweldig materiaal!

Gildo No1: een topper met een klassieker model.
Gildo No14: door mij getest (review lees je hier) en echt één van mijn favoriete speeltjes.
Hamsa Prisms: echt een model waar je vanalles mee kan. Een absolute aanrader! Mijn review van deze kan je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *