Sextoy review: CalExotics Power Gem

Augustus is “Anal August”! Die naam heb ik uiteraard niet zelf verzonnen, dat is gewoon zo voor heel veel mensen die iets te maken hebben met de sex-industrie. 🙂 Zo ook bij Euphoria! Dus vroegen ze me of ik voor hen nog eens een speeltje voor anaal gebruik wilde testen. Ik twijfelde even: de review moest redelijk snel online gaan (ik kreeg de toy halfweg juli) en anaal en ik… dat is wat haat-liefdes relatie enzo… Maar ik ben er toch maar voor gegaan! Mijn oog viel op de mooie Power Gem van CalExotics en ik was meteen verkocht!

Details

De verpakking van de CalExotics Power Gem is eerder aan de basic kant. Het valt me heel erg op de laatste tijd hoe dit soort “oudere” producenten maar niet lijken te willen afwijken van het standaard doorkijk-plastiekje en de ouderwetse zilveren tekeningen op een zwarte achtergrond. Maar kom: details! Verpakkingen gooi je in de meeste gevallen toch gewoon weg. 
In de verpakking vind je nog een erg beknopte handleiding (ik heb ze niet gelezen, sorry) en dan ook nog een oplaad-kabeltje.

Alles wijst zichzelf wat uit: om op te laden druk je het pinnetje door het daarvoor bestemde gaatje in de Power Gem en de andere kant gaat in een USB-stopcontactje. Het speeltje heeft 1 knopje: de grote diamant (gem dus ;)) aan de onderkant. Daarmee zet je het speeltje Aan en Uit en zap je door de 10 standjes. Easypeasy. Een extra kopje om terug te zappen door de standjes vind ik altijd leuker, zeker als het er zoveel zijn. Maar het is ook geen super hard gemis bij deze toy.

De Power Gem is natuurlijk ook volledig waterdicht, erg handig om te reinigen (wat met anale toys uiteraard zeker belangrijk is). Meer over het proper maken van je toys lees je hier.

De Test

Anale toys testen kost me altijd wat moeite. Ik hou op zich echt wel van anale stimulans, maar de ene dag al wat meer dan de andere. En deze Power Gem is ook niet super klein. Ook niet super groot, maar toch sowieso even wennen.
Gelukkig zit de vibratie eigenlijk wel goed en dat helpt me altijd wel wat om te kunnen ontspannen. Het lijkt wel wat alsof vibratie op een manier wat helpt om te “verdoven”. Wat eigenlijk niet het woord is wat ik zoek. Maar ontspannen doet het absoluut heel zeker. Het trekt mijn aandacht wat weg, maakt alles wat vanzelfsprekender, misschien is dat het wel. 

Voor anale stimulans gebruik ik nog steeds het aller liefst het glijmiddel Mixte Anale van YESforLOV. Ik heb al heel wat andere glijmiddelen mogen testen, maar deze blijft echt het van het. Je brengt er een beetje van aan op het speeltje zelf en dan een beetje op je anus en de Power Gem glijdt met redelijk gemak naar binnen. De vibratie voelt aangenaam en best wel diep. Daardoor voelen zowel mijn partner als ik de plug behoorlijk goed zitten. 

De plug is absoluut niet “groot”, maar is het zeker ook geen super kleine plug. Eigenlijk denk ik dat de maat redelijk ideaal is voor mij: bij te klein voelt mijn lichaam het anders en dan heb je ook geen voorbereiding op mogelijke anale penetratie achteraf. Voor grotere speeltjes warm ik liefst eerst al wat op en dan heb je sowieso weer eerst een kleiner speeltje nodig. De Power Gem zit er zo wat tussenin en ik denk dat dat exact is waar mijn lichaam nu klaar voor is. Ik ben er dus echt blij mee!

Anaal voor beginners?

Toen ik net begon met het ontdekken van de speeltjes-wereld en dan vooral de anale toys, leek zo’n speeltje met een diamant erin me altijd top. Ik wou ook altijd liefst iets metaal, want dat glijdt zo goed. Maar in praktijk zijn die metalen plugs met diamantjes eigenlijk niet zo top. Ik ben altijd bang dat het speeltje naar binnen zal schieten, de ronde vorm zit slecht tussen mijn billen en de punt ervan is vaak wat te aanwezig voor mij en te weinig voelbaar voor mijn partner. 

Dat is met deze CalExotics Power Gem wel anders. Het silicone maakt alles extra zacht en de plug is ook niet te “scherp” gevormd. Daarnaast heb ik eigenlijk nooit echt het gevoel dat ik de toy kwijt zo kunnen geraken: het deeltje met de diamant is echt groot genoeg. Het voelt aangenaam aan om tijdens het vrijen te dragen. Al zou ik hem denk ik minder vinden om hier langere tijd mee rond te lopen. 

Als ik 1 nadeel moet geven, dan is het de knop op het uiteinde van het plug: de diamant. Om te veranderen van standje moet je daar namelijk op drukken en ik vind dat persoonlijk net iets minder aangenaam als ik de Power Gem in mij heb: het voelt altijd een beetje of de plug nog net ietsjes dieper geduwd wordt.
Maar eerlijk: dit is heel snel 1 van mijn favoriete buttplugs geworden. Het model is zo eenvoudig in gebruik en past perfect bij iemand zoals ik, die het nog steeds allemaal niet zo heel goed weet. 😀

Conclusie

De vibraties van deze CalExotics Power Gem zijn echt verrassend aangenaam. Ik blijf de standaard buzzy en scherpe vibes verwachten bij deze toy. Dus iedere keer ik de Power Gem aanzet is weer een aangename verrassing.
Daarnaast vind ik de vorm ook echt heel fijn: mooi gestroomlijnd en aangenamer dan de standaard metalen diamant-plugs die je vindt in de meeste winkels. De Power Gem werd echt redelijk snel 1 van mijn speeltjes die ik graag gebruik voor anale stimulans. 

Ik kan me wel voorstellen dat de toy misschien niet uitdagend genoeg is als je al wel wat gewend bent. Of dat je partner liever wat meer voelt bij penetratie (al valt dat goed mee door de vibratie). En als je een prostaat hebt, kan ik niet echt zeggen dat deze Power Gem “de” toy voor je is. Maar voor mij, die eerder een haat-liefdes-relatie-met-anaal heeft, is dit echt een heel fijne toy. 

Je koopt hem voor €41,95 bij Euphoria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *