Sextoy Review: Vibease

Wat voelde ik me echt fier en blij toen ik een mailtje kreeg van Vibease zelf. Ze hadden mijn blog gevonden en wilden heel erg graag dat ik hun Vibease Smart Massager zou reviewen voor hen. Het is een speeltje dat ook bij Loveware in de winkel ligt, maar waar ik verder niet zo heel veel over wist. Ik was dus echt super benieuwd! 

Wat ik wel al wist over deze Vibease, is dat het echt een Smart speeltje is: het is 1 van de (misschien zelfs gewoon HET) eerste speeltje met een app (en op de wereld gekomen dankzij Crowdfunding). Intussen zijn er zo natuurlijk wel meerdere op de markt. En toch is deze Vibease anders dan anders speeltjes die op afstand of met een app werken. Deze toy reageert namelijk ook op audioverhalen. En dat is best wel bijzonder en eigenlijk ook wel behoorlijk opwindend! 

Het doosje van de Vibease. Allemaal heel netjes en leuk om te krijgen!
Wat een fijne verpakking!

De verpakking

Deze Vibease Smart Massager komt in een mooi en verfijnd doosje. Aan de buitenkant zie je het speeltje en een smartphone. Verder staat er ook nog wat uitleg op het doosje, maar het is ook niet echt bijzonder.

Binnenin is alles verpakt in een mooi zwart karton. Onder het hoogste stukje karton vind je 2 oplaadkabeltjes. Jawel, 2! Een kort en een lang. Ik vind dat eigenlijk wel heel fijn. Zeker omdat tegenwoordig alles USB oplaadbaar is en dat zit je daar met al die lange kabels. Ik heb dus met veel plezier het korte kabeltje gebruikt. 

Verder zit er ook nog een handleiding, een snelle startgids en een mooi satijnen zakje in. Zoals bij best wel veel speeltjes tegenwoordig.
Die Quick Start Guide vind ik trouwens wel echt een leuk idee. Vaak heb ik namelijk totaal geen zin om heel die handleiding te bekijken. Top idee dus!

Opladen

Zoals ik al zei krijg je er dus 2 kabeltjes bij. USB aan de 1e kant, een pinnetje aan de andere. Opladen gaat snel en makkelijk. Je duwt gewoon het pinnetje op de juiste plaats door het speeltje en steekt de andere kant in een USB stopcontact en een paar uur later is het speeltje helemaal geladen. De eerste keer duurt dat laden meestal wat langer, daarna gaat het echt super snel en heb je zeker voor een paar uur speelplezier. 

Proper maken

De Vibease Smart Massager is volledig waterdicht (maar goed ook, voor een speeltje dat zo dicht bij je vochtige intieme delen zit :D). Dat maakt het heel erg makkelijk om het te reinigen. Gewoon volledig onder de kraan en een beetje milde zeep erop maken je speeltje in no time helemaal proper. Zelf gebruik ik heel graag ook nog even een toy cleaner, om zeker te zijn dat alle bacteriën helemaal weg zijn. 

Wel een klein beetje opletten met de kleine hoekjes en kantjes van deze Vibease. De knopjes hebben een reliëf en ook de naam, Vibease, is in het speeltje gegraveerd. Dus als je veel glijmiddel gebruikt, kan daar zeker wel wat vuiligheid in komen te zitten. Gebruik indien nodig een aparte tandenborstel (dus niet die waar je je tanden mee poetst 😉 ) om alles helemaal clean te houden! Lees ook even mijn gids om je speeltjes proper te houden, die vind je hier!

De knopjes van de Vibease

Deze Vibease heeft 2 knopjes. Met het linkse knopje zet je de vibrator aan. Op die manier kan het speeltje ook verbinding maken met de app. Eens je verbinding hebt, heb je de knopjes uiteraard ook niet meer nodig. 

Met het andere knopje zap je door 5 rechtlijnige vibratiestandjes. Geen patronen zonder app. Vind ik helemaal prima, want die gebruik ik eigenlijk toch niet graag 😀 

Aan de andere kant is het natuurlijk wel zonde als je wel degelijk van patronen houdt en je de vibrator zonder app wil gebruiken. Want dan heb je die dus niet ter beschikking. 

De test

In eerste instantie heb ik de Vibease getest zoals ik alles test: gewoon zo, zonder verder technologie enzo. Aanzetten, opleggen/inbrengen en door de standjes gaan. 
De vibraties zitten goed. Ze gaan lekker diep door heel je lijf. 

Ik moest wel even zoeken naar hoe ik deze vibrator het best zou leggen. Om de 1 of andere reden had ik het dikkere stukje altijd tegen de clitoris gezien. Zo ben ik dus ook begonnen. Om dan te beseffen dat omgekeerd een stuk logischer is! Het uitsteekseltje inwendig, een klein stukje in de ingang van de vagina. En het brede platte stuk tegen de clitoris. Op die manier past het speeltje natuurlijk ook veel beter in je onderbroek, mocht je dat willen!
Uiteraard spreek ik hier echt over mijn eigen lichaam. Het kan natuurlijk zeker zijn dat de vorm van dit speeltje niet echt perfect past bij dat van jou (of je partner).

Voorspel

Iets anders waar deze Vibease echt heel fijn voor is, is om te gebruiken tijdens het voorspel. Het speeltje ligt makkelijk in de hand en je geeft het ook makkelijk door aan je partner. Dit is zo’n “alleen of met 2? Beide goed” speeltje. De vibratie kan heel aangenaam beginnen, maar ook een pak harder gaan, als je dat zou willen.

Het gevoel zit voor mij echt helemaal prima. Ik kan hier makkelijk een orgasme mee krijgen en er echt van genieten.
Ik wil ook graag nog even zeggen dat ik echt vind dat dit speeltje heel aangenaam en goed zit. Het blijft goed zitten en past prima tussen mijn schaamlippen. Echt 1 van de betere opleg-vibrators die ik al getest heb.
Maar het is ook geen speeltje waar ik meteen hyper enthousiast van word. Eerder gewoon standaard vrolijk 🙂

Vibease “chat” App

Er zijn 2 functies aan deze app. De ene kant ben ik veel enthousiaster over dan ik in eerste instantie gedacht had. De andere kant vind ik dan weer een beetje minder positief. Al benieuwd? 😉 

Audiostory

Wat de Vibease speeltjes heel erg uniek maakt, is dat je ze kan laten vibreren samen met een audioverhaal. In de Library van de Vibease Chat kan je kiezen uit honderden audioverhalen. Sommige zijn gratis, voor anderen kan je credits kopen.
Het was in het begin wel een beetje zoeken naar welk type verhalen goed bij mij past. Hijgen en geluiden van aftrekken zeggen me zo niet meteen iets. En echte dirty talk is blijkbaar ook niet meteen iets voor mij. Ik moet ervan lachen. En dat werkt dan gewoon niet. 😀 

Maar: ik ben bijvoorbeeld wel een lezer. Ik hou van erotische literatuur. Dus eens ik dat soort verhalen gevonden had, was ik echt vertrokken. Het is best wel spannend en opwindend om naar zo’n verhaal te liggen luisteren… en dan, als het wat spannender begint te worden… begint de Vibease plots te vibreren! Eigenlijk meestal ook nog eens behoorlijk op het juiste moment (voor mij dan toch). En terwijl de spanning van het verhaal opbouwt, stijgt ook de vibratie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms heel erg moeilijk had om niet al een orgasme te krijgen voor het einde van het verhaal. 😀 Maar dat is eerder een luxeprobleem dan zeker. 😉 

Dus ja, het is wat zoeken naar de leuke en juiste audiofragmenten die bij jou passen. En in het begin is dat misschien een beetje frustrerend. Het voelt wat aan zoals bij porno. Je zet iets op en na een paar minuten denk je “oh nee… Dit is het echt niet…” en dan moet je dus op zoek naar iets anders. Maar eens je je stijl gevonden hebt, kan je in die richting vaak wel verschillende dingen downloaden en ben je dus vertrokken. 

Wat ik er een beetje een nadeel aan vond, is dat je moeilijk je eigen vibratiesterkte kan bepalen. Je kan via je scherm wel een beetje kiezen voor harder of zachter, maar het was toch niet altijd helemaal wat ik zocht. Misschien ook omdat ik de bediening op die manier niet helemaal optimaal vind. Ookal omdat ik persoonlijk wel echt graag best wel wat glijmiddel gebruik en dan lig je daar, met je handen vol glijmiddel… Dat smeer ik allemaal liever niet op m’n gsm. Niet echt ontspannen op zo’n manier dus. 

Uiteraard kan je hier wel iets op vinden (handdoek naast je bijvoorbeeld, of een cumpanion :D), maar het is toch wel een klein minpuntje. Het had handig geweest als ik op dat moment gewoon de controle over de Vibease terug zou kunnen overnemen. Zodat ik het speeltje gewoon zo hard kan zetten als ik zelf wil met de knoppen. Maar verder… echt wel op en top!

Met partner 

Uiteraard kan je ook samen met je partner genieten van zo’n audioverhaal, maar om de 1 of andere reden voelt dat wel heel erg intiem en persoonlijk aan. Sommige van de verhalen zijn ook echt een man die je gewoon vertelt hoe hij je gaat nemen. Niet meteen iets wat ik zo op m’n gemak met mijn partner zou beluisteren. Maar dat hangt uiteraard van je relatie af, in sommige relaties zal dit soort audio net eerder heel erg opwindend zijn. 

Daarnaast is deze app’s dus ook 1 van de eerste echte “lange afstandsrelaties apps”. Ok, ik denk dat ze daarin intussen een beetje voorbijgestoken zijn en dat hun sterkte vooral bij hun audiostories ligt, maar je kan de Vibease Chat App dus wel gebruiken met partner, ookal is die partner aan de andere kant van de wereld. Zo lang je beiden maar verbonden bent met het internet.

Je kan chatten met elkaar en tegelijkertijd kan je partner vanop afstand het speeltje besturen. En dat werkt best goed. De controls hadden wel heel wat uitgebreider gekund. Het is wat zoeken wat nu precies wat aan het besturen is. En wie. 😀 Maar dat zorgt dan ook wel weer voor hilarische momenten.

De beperktheid maakt wel dat ik vind dat er betere koppelspeeltjes op de markt zijn momenteel, als je echt op zoek bent naar een toy die je op afstand met je partner kan gebruiken. Voor alle andere dingen, vind ik deze Vibease echt 1 van de betere.

Toch een mooi speeltje!

Conclusie

Wel, ik vind dit eigenlijk echt een heel fijn speeltje. De vorm past heel goed bij mijn lichaam, het voelt allemaal heel fijn en verfijnd aan.

Het was wel wat zoeken in het begin, maar uiteindelijk bevalt het idee van de audioverhalen me echt heel goed. De vibratie zit prima, krachtig en diep, en ik krijg hier echt hele bevredigende orgasmes mee. 

Ook de connectie met mijn partner verliep behoorlijk vlot. De app concentreert makkelijk en alles ziet er heel eenvoudig en proper uit. Ze hadden er alleen iets meer mogelijkheden mogen aan toevoegen. Ik heb nu het gevoel dat je partner eigenlijk maar heel weinig ervaart van wat er met het speeltje aan het gebeuren is. De functies zitten allemaal nogal ver weg verstopt in de app. 

Voor mij is dit echt een ideaal speeltje voor mensen in een lange afstandsrelatie. Je hebt de mogelijkheid om heel aangenaam te masturberen met de audioverhalen als je alleen bent én je kan je partner de toy laten bedienen via de app. 
Ikzelf ben dan vooral echt wel fan van de audioverhalen. Al dat partner gelink, dat gebruiken we iets minder (is ook meteen de reden waarom dit soort reviews altijd lang op zich laten wachten). Maar mijn partner en ik zien elkaar dan ook gewoon alle dagen 🙂

Ben je op zoek naar een hele fijne en echt hele goeie vibrator? Dan zit je met deze Vibease sowieso goed. De audioverhalen zijn een hele mooie en opwindende functie. En de connectie met een partner is naar mijn gevoel gewoon een fijn extraatje.

Je kan deze Vibease kopen voor €99,90 via de site van Vibease zelf.
Of je koopt de Vibease via Bol!

2 thoughts on “Sextoy Review: Vibease

  1. De audioverhalen zijn in het Engels? En komen er daar dan regelmatig nieuwe bij? Ik heb nog steeds het liefst iets waarvoor ik geen gsm/verbinding nodig heb 🙂
    Ik kijk al uit naar de volgende reviews (vooral gvibe 3, doxy 3, sweet treat en de wand van satisfyer).

    1. Jep, de audioverhalen zijn in het Engels! Sorry, vergeten bij te zetten! Ik heb zelf ook liefst speeltjes waarbij ik geen app of gsm nodig heb, maar deze vond ik ook wel leuk zonder app 🙂
      De Review van de G-Vibe 3 en de Sweet Treat kan ik je binnenkort beloven! De Doxy 3 en Satisfyer Wand heb ik beide (nog) niet, dus dat zal nog wat afwachten zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *