Review: Bijoux Indiscrets – Slow Sex reeks

Ik ken ze al een hele tijd, de Slow Sex reeks van Bijoux Indiscrets. En al iets meer dan een jaar probeer ik er hier en daar eens een productje van vast te krijgen. En toen ik onlangs mailde naar Bijoux Indiscrets (ja, soms vergeet ik dat dat kan) ging het allemaal plots razendsnel. Eén van de eigenaars achter het merk mailde me zo goed als meteen terug wat ik graag wilde proberen en voor ik het wist stond er thuis een doos met de hele Slow Sex reeks erin. En ook nog iets anders, maar dat is voor binnenkort! 😉

Het idee achter de Slow Sex reeks is om een soort tegenbeweging te zijn voor de steeds sneller en “orgasme binnen de minuut” producten die er almaar vaker verkocht worden. Er zijn 11 verschillende producten met allemaal een ander doel.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik absoluut vind dat deze producten in principe snel kunnen opgedeeld worden in “glijmiddel” en “enkele andere dingen”. Maar als ik eerlijk ben met mezelf, vind ik het ook wel handig dat ze hier een specifiek doel krijgen. Iets in mij zorgt er dan voor dat ik voor die handeling dan makkelijker ook naar het bijpassende product grijp.

Ik gooi hier graag ook even de tekst die aan de binnenkant van de doos staat, want voor mij zegt dit het allemaal: “No fiction, no acting, no judgements, no comparisons, no fear, no guilt nor shame, our pleasure should be rules by no one but ourselves and start with self-love, self-respect, self-knowledge and self-acceptance. Pleasure knows no gender and sexual freedom shouldn’t either. Slow Sex claims freedom to feel and enjoy ourselves beyond any fictional sex established behaviours.”
Daarover gaat dus deze hele reeks!

Details

Alle producten zijn mooi verpakt in hetzelfde soort doosjes. Bruinig met lippen of vingers of een ander lichaamsdeel erop. Niet heel duidelijk, maar het voelt wel lekker “vlezig” aan.

De productjes zelf komen in glazen flesjes of een soort zalf-achtige tubes. Het voelde in het begin wat bevreemdend aan, maar uiteindelijk werken de producten eigenlijk allemaal best goed in de verpakking waar ze in zitten: er is wel degelijk over nagedacht. 🙂

De hele lijn is trouwens doordrongen van een kokos-geur. Zo goed als alle producten ruiken en smaken naar kokos. Als je daar geen fan van bent, is deze lijn echt niets voor jou.

Testen maar!

Clitoral Balm

Ik ben over het algemeen niet zo te vinden voor stimulerende middelen, tenzij ze heel zacht zijn en mijn clitoris een boostje geven om sneller erect te worden. Meestal wil dat zeggen dat mijn clitoris dan ook iets minder pijnlijk gevoelig wordt, waardoor ik me iets makkelijker kan laten stimuleren. 

Ik probeerde de gel vrij meteen uit toen ik hem kreeg, met als idee er effectief een heerlijke lange vrijpartij van te maken. Het warme, lichtelijk branderige gevoel begon vrij meteen en het voelde eigenlijk ook best wel goed. Iéts warmer dan ik zelf aangenaam vind, maar hey, dat is uiteraard persoonlijk. Maar achteraf voelde mijn clitoris erg overgevoelig bij het vrijen. Precies of ik al een orgasme gehad had, maar dat was dus niet het geval. Beetje vervelend. 😀 

Bij de 2e poging probeerde ik de Clitoral Balm tijdens een masturbatie-sessie. Ik merk dat mijn clitoris er effectief sneller van opwarmt en dat voelt op zich best leuk. Maar erna, lijkt het precies of ik ben al over mijn hoogtepunt. Het doet het dus niet echt slow gaan voor mij. Eerder hup, snel erover en gedaan.

Finger Play Gel

De Finger Play Gel is zo’n product waarvan ik denk dat je het best gewoon met glijmiddel kunt vergelijken. Wat je kan met de Finger Play Gel, kan je net zo goed met eender welk glijmiddel. Dat gezegd zijnde, is de Finger Play Gel een leuke dikke gel die goed blijft liggen, goed uitsmeert en super lang blijft glijden. Naar mijn gevoel wordt het wel wat plakkerig als je stopt met wrijven, maar het is dan ook geen silicone gel, dus voor watergebaseerd vind ik het echt prima. 

Dit is voor mij een echte aanrader. Ik hou zelf wel van een idee dat we een gel hebben die speciaal gemaakt is om mee te vingeren. Dat maakt ook gewoon echt dat we deze hier nu vaker voor gebruiken. Je zegt al sneller “pak die gel er nog is bij”. En dat doen we dus echt ook. Ik vind het echt een leuke gel!

Intimate Solid Perfume

De hele Slow Sex-lijn is doordrongen van een heerlijke kokos geur. Ik hou zelf wel van kokos en ik vind het ook fijn dat er een geur gekoppeld wordt aan je seksleven. Dat kan echt heel goed werken om de mood een beetje te zetten. Je kan dan bijvoorbeeld jezelf of de ruimte al wat kokos-geur meegeven, waardoor je partner meteen weet wat je plannen eigenlijk zijn. Of net op een moment dat je ergens naartoe moet ofzo en wat seksuele spanning wil opbouwen.
Persoonlijk zou ik misschien wel voor een iets sensuelere geur gekozen hebben, maar over smaken en geuren valt niet te discussiëren. 

Dit Solid Perfume is een stick die je op je lichaam kunt wrijven. Het leuke eraan is dat het een klein stickje is dat makkelijk bijvoorbeeld in je handtas past en niet uitloopt. Daarnaast kan je het ook smeren waar je wil, veel handiger dan bij bijvoorbeeld een spray.
Jep, I like! Of ik het zou kopen als het niet zo mooi bij de rest van de reeks paste, laat ik graag even in het midden. 😀

Intimate Shimmer Dry Oil

De Dry Oil is een glitterende (of shimmerende, zoals zij het zeggen) droge olie voor je lichaam. Je kan jezelf of je partner er volledig mee insmeren en dat is best leuk en ziet er echt heel mooi uit!
Zelf heb ik wel altijd wat moeite met het concept van een droge olie, want olie voelt voor mij altijd wel vettig aan. Deze olie trekt echt behoorlijk snel in de huid, maar het vettige laagje moet je toch wel eventjes kunnen verdragen. 

Het effect van de olie is wel prachtig! Je blinkt echt heel erg mooi. (voor de fans: denk Edward in Twilight :D). De olie ruikt verder ook naar kokos en past dus perfect bij de rest van de lijn.
Zelf vind ik het heel leuk om mij helemaal in te smeren met de olie en dan een setje lingerie boven te halen. Zeker niet iets voor alle dagen, maar een leuk extraatje af en toe. 

Oral Sex Strips

De Oral Sex Stips zijn weer zo’n geval apart, die me even tijd gekost hebben om te testen.
Deze stips zijn kleine velletjes met een frisse muntige smaak. Je kan ze zo op je tong laten smelten en ze zijn ook echt heel snel weg.

Ik was in het begin niet helemaal zeker hoe we dit moesten gebruiken. Tussen mijn schaamlippen en likken dan maar. Het stripje verschuift en het voelt niet helemaal toppie en is niet super makkelijk voor mijn vriend.
Dus dan maar proberen met te laten smelten op de tong voor we met orale seks beginnen. Het gevoel is verfrissend en speciaal, vergelijkbaar met een koude gel met munt.

Persoonlijk vind ik het wel een leuk gevoel. Het tintelt en voelt echt fris aan. Ik hou wel van dat frisse gevoel, maar ik kan me ook voorstellen dat je zelf meer van warmte houdt. Dan is dit misschien iets minder je ding.
Bij ons was het nadeel dat mijn vriend niet zo fan is van de smaak… en die heeft natuurlijk ook nog iets te zeggen! 😉

Oral Sex Balm

De Oral Sex Balm was voor mij één van de meest uitdagende producten om te testen. Ik wist namelijk niet meteen hoe eraan te beginnen. De gel die uit de tube komt is eerder een dikke plakkerige zalf. “Breng aan op je lippen of rechtstreeks op de penis” lees ik online. Dus daar gaan we. “Je lippen zullen makkelijker glijden” lees ik ook nog. Wel, euhm, nee dus. De balsem is vrij dik en stug en plakkerig. Ik proef de zachte kokossmaak, maar die smaakt ineens ook behoorlijk chemisch. Dat zou kunnen komen doordat al hun andere producten ook met kokosgeur zijn, dat mijn hersenen dit plots wat vreemd vinden. 

Na enige tijd lost de balsem wat op en komt er een zachte muntsmaak naar boven. Mijn vriend geeft aan dat hij een licht koud gevoel ervaart, maar echt maar heel zacht. Achteraf is alles wat plakkerig en gebruikten we vochtige doekjes om alles wat op te kuisen voor we verder konden gaan. Op zich niet heel erg handig.
Bij deze is dit mijn minst favoriete product uit de reeks. Misschien wel vooral omdat ik het heel erg zag zitten op voorhand en het dus eigenlijk nogal tegen slaat. 😀

Anal Play Gel

Laat het geen geheim zijn: ik hou in de meeste gevallen echt heel erg van anale stimulans. Maar: mijn lichaam heeft er een beetje een haat-liefdes relatie mee. Soms vind ik het heerlijk, op andere momenten is het gewoon ronduit pijnlijk. Ik heb al verschillende glijmiddelen geprobeerd en verschillende niveaus van opwarming. Het is gewoon yay or nay bij mij. 

Dit glijmiddel voelt echt aangenaam. Ze voelt zacht en het is alweer gewoon leuk dat er een product is dat specifiek op anaal gericht is. Het helpt ook echt om mijn lichaam een beetje beter te kunnen ontspannen, leuk om mee te spelen en op te warmen. De Anal Play Gel is ook waterbasis, dus perfect bruikbaar met alle mogelijke speeltjes.

Mouthwatering Spray

De Mouthwatering Spray is een spray die je helpt om extra speeksel aan te maken. Ze smaakt lichtjes naar citroen en best fris. Ik heb het best wel vaak voor dat ik aan een orale seks beurt wil beginnen maar dan besef dat er qua speeksel niet veel van in huis zal komen. Je kan dan kiezen voor een gel of glijmiddel met een smaakje bijvoorbeeld, maar daar heb ik het ook niet altijd zo voor (en al zeker ’s morgens niet). Dus deze spray kwam eigenlijk echt goed van pas. 

Het werkt ook echt wel goed. Niet dat het kwijl je uit de mond loopt, maar het zorgt op een heel subtiele manier wel voor de aanmaak van wat extra speeksel. Dit is dus dan ook meteen één van mijn favoriete productjes!

Full Body Massage

Deze Full Body Massage is eigenlijk gewoon een silicone glijmiddel. Zo’n glijmiddel smeert sowieso extra goed uit en blijft super lang glijden omdat het niet in de huid trekt. (meer over glijmiddelen lees je trouwens hier).
De Full Body Glide doet wat het beloofd: het is bruikbaar op het hele lichaam voor heerlijke lange massages en andere leuke dingen. Je kan het ook prefect gebruiken op en in de intieme delen. De gel is redelijk dik van textuur en glijft daardoor ook wel goed liggen.

Er zijn naar mijn gevoel betere silicone glijmiddelen op de markt, maar deze is zeker wel leuk en voelt niet plakkerig. Geen klachten verder! En het past zo mooi in de rest van de lijn. 🙂

Warming Massage Oil

Een olie die warm aanvoelt bij het masseren? Yes Please! Deze warme massageolie voelt in eerste instantie net zo koud aan als een normale olie, maar wanneer je er op wrijft komt er een warme gloed af. En dat is best aangenaam! 

De olie zelf wrijft op zich goed uit en laat geen plekken na. Ik ben zelf iets meer te vinden voor een iets loperige variant, deze is nogal compact en eerder aan de dikkere kant. En het had ook iets langer glad mogen blijven. Maar over het algemeen ben ik hier best tevreden over. 

Nipple Play Gel

Ik probeerde al eerder een stick voor mijn tepels en ik heb ook al wel eens andere producten op mijn tepels getest en het resultaat is over het algemeen gelijk: ik voel er echt bitter weinig van.
Dat is jammer genoeg niet anders met deze Nipple Play Gel. Op een gegeven moment voel ik het wel wat koud worden en dat stimuleert wel wat, maar echt wauw voelt het jammer genoeg niet. 

Ik ben me ervan bewust dat mijn tepels gewoon echt heel weinig voelen van dit soort productjes, dus gaf ik de Nipple Play Gel door aan een vriendin. Zij bevestigde me dat ze het lichtjes koud voelde worden, maar ook geen super groot effect ervaarde. Ze voelde er wel iets van en vond het wel leuk, maar het was ook niet meteen “mind blowing”.

Conclusie

Ik ben echt fan van deze Slow Sex reeks! Het is echt super om deze reeks ergens samen te hebben staan in de slaapkamer, het kan je seksleven echt op een subtiele manier een beetje opleuken. Ik vind het ook echt wel fijn dat de reeks aanmoedigt om wat rustiger aan te doen, je tijd te nemen, te genieten van jezelf en van elkaar.

Dat gezegd zijnde zijn het zeker niet de aller beste producten die ik al probeerde. Maar ze zijn zeker wel goed en leuk om te gebruiken. Ik kan ze absoluut wel aanraden!

De reeks schommelt qua prijs tussen de €9,90 en €19,90, zeker niet te duur dus!
Je kan alle producten kopen bij Loveware!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *