De 10 meest opvallende sextoy trends: nummer 4 tot 6

Als je vaak met seksspeeltjes bezig bent, dan vallen je uiteindelijk heel wat zaken op. Daarom besloot ik samen met 2 fantastische Nederlandse sextoy-reviewers om de meest opvallende sextoy trends voor jullie op te lijsten.

Luna Climaximaal

Luna is al jaren bezig als sextoy-tester! Ze is eigenlijk een beetje the Godmother van de reviewers in Nederland en België. Ik las haar reviews al een hele tijd voor ik zelf begon met reviewen. De reviews van Luna zijn meestal erg grappig en leuk om te lezen. Maar tegelijkertijd weet je echt wel waar je aan toe bent als je het speeltje zou willen kopen. 

Luna heeft een leuke instagram-pagina, waar je haar zeker wil volgen als je interesse hebt in speeltjes!

Vooraan Tess, Luna (rechts) en Jay (ja, vanachter dus) op EroFame!

Tess Tesst

Tess begon een aantal jaar geleden als sextoy reviewer. Ze had toen al jaren ervaring met speeltjes en had ook al in verschillende seksshops gewerkt. Tess is een extreem betrouwbare bron als je zeker wil zijn van de kwaliteit van je speeltje en ze weet ook heel erg veel over de kwaliteit van glijmiddelen en andere intieme producten.
Heb je bovendien interesse in alles wat met BDSM te maken heeft? Dan ben je bij Tess aan het juiste adres!

Tess tes(s)t samen met haar man, Jay. Ook hij schrijft wekelijks een review en levert ook een leuk stukje voor deze Sextoy Trend-post. Jay test uiteraard speeltjes voor mensen met een penis. Super! Want zo zijn er niet zo veel reviewsites!

Volg Tess en Jay zeker ook op instagram!

Sextoy Trend 1 tem 3

Sextoy trend 1 t/m 3 kan je hier vinden op de website van Luna van Climaximaal. Ze heeft het over deze sextoy trends: Toys met extreem veel verschillende functies, flapjes langs alle kanten en silicone toys die geen silicone toys zijn.

4. Toys met App

Het is een sextoy trend die uiteraard al een tijdje bezig is: speeltjes die je kan aansturen met een app op je telefoon. En hoewel het echt zalig kan zijn als je graag samen speelt buitenshuis of een “long distance” relatie hebt, vraag ik me af wat het nut ervan is bij functies die je voornamelijk binnenshuis gebruikt. 

Er zijn heel erg veel merken bezig met App gestuurde speeltjes, maar We-Vibe en Satisfyer vallen op dit moment het meest op. 

We-Vibe is er al enige tijd heel erg mee bezig. De We-connect app werk relatief stabiel, wat goed is. Alleen kan je zo goed als al hun speeltjes besturen met hun app: de Melt, de Wand, de Nova… Voor speeltjes die effectief in je onderbroek passen, vind ik het heel erg logisch, maar voor andere maakt het het speeltjes soms nodeloos gecompliceerd. 

Dit zijn mijn speeltjes met app. Zoals je ziet: ze hebben alle vormen en maten!

Daarnaast heeft We-Vibe nu ook een nieuwe technologie ontwikkeld. Die heet AnkorLink en is vergelijkbaar met Bluetooth. Het grote nadeel aan bluetooth, is dat het signaal verstoord wordt door water. En laat je lichaam nu net voor 80% uit water bestaan… AnkorLink zorgt er dus voor dat de connectie veel stabieler wordt. Benieuwd hoe goed dat zal werken!?

Satisfyer komt dan weer met een tegenbeweging voor de vaak nogal dure App-gestuurde speeltjes. Heel erg vervelend natuurlijk, voor al de grotere merken die al jaren proberen om innovatief te zijn op dat vlak. Wat wel opvalt, is dat ze de App-speeltjes al enige tijd hebben aangekondigd, maar dat ze tot nu toe toch nog niet op de markt zijn. Ja, het lijkt niet makkelijk om een echt stabiele App-connectie te ontwikkelen!

5. Luchtdruk toys

Ook in luchtdruk-land is er heel wat gaande. Een aantal jaar geleden bracht Womanizer de aller eerste modellen op de markt en sindsdien wordt er natuurlijk duchtig gekopieerd. In eerste instantie door Satisfyer (de kopieer-kampioen 😉 ), maar nu zijn er heel wat merken die luchtdruk aan hun collectie toevoegen. Of die er zelfs hun enige collectie van maken. 😀 Een echte sextoy trend dus! 

Op zich natuurlijk geen probleem. Vibratie is ook op een bepaald moment uitgevonden en erna duchtig overgenomen door ander merken. Maar let wel op, niet alle luchtdruk speeltjes doen of voelen hetzelfde. Je hebt om te beginnen al een verschil in de technologie die er achter zit. Sommige speeltje zuigen zachter of net krachtiger, sommigen laten de clitoris beter terug los, anderen voegen vibratie toe in het kopstuk of in het inwendige stuk. Kortom: er zijn best wel veel verschillen. 

Kleine collectie luchtdrukspeeltjes!

Je hebt natuurlijk de normale en gekendere merken die een eigen luchtdruk speeltje hebben: Womanizer (de ordinaal), Satisfyer, Lelo en We-Vibe, maar ook minder gekende merken zoals Plural Pleasure, Upperdare en anderen heb luchtdruk speeltjes. De minder gekende merken hebben vaker “White Label” toys, wat eigenlijk gewoon speeltjes zijn die die ze zelf uit een (Chinese) catalogus hebben gekozen. Maar je kan daar echt geluk mee hebben en toevallig een hele goeie hebben. Omgekeerd kan natuurlijk ook. 

6. Verpakkingen

We hebben het er vaak over, de sekstoyreviewers: de verpakkingen.
Toen ik net begon, zo’n anderhalf jaar geleden, waren de meeste verpakkingen wit met in ware grote het speeltje erop. Vaak met nog heel wat tekst over hoe het speeltje werkt. Soms heel stijlvol gedaan, soms alles behalve. 

De laatste paar maanden heb ik de indruk dat steeds meer merken echt hun best doen om betere verpakkingen te leveren. Dat zou natuurlijk kunnen komen omdat ik betere speeltjes kies die dan toevallig een betere verpakking hebben, maar het lijkt me niet alleen dat, het lijkt me een echte sextoy trend!

Verschillende onbekendere merken doen steeds meer hun best om ook op de verpakking te letten. Bekendere merken zoals FUN Factory en Satisfyer properen dan weer om hun doosjes meer en meer inclusive te maken. FUN Factory door er letterlijk een regenboogvlag van te maken als je alle doosjes samen zet, Satifsyer haalt bijvoorbeeld de lachende dames van de verpakking en kiest voor een abstractere tekening en felle kleuren. Dit is een evolutie die ik enkel kan toejuichen! 

Iets waarvan ik hoop dat het zich de volgende jaren nog doortrekt is minder plastiek in de verpakkingen. Het kan perfect met enkel papier en karton, dus hopelijk gaan steeds meer merken ook dat inzien. (en ja, het lijkt op dit moment al te beteren)

En dan nog een klein iets wat ik de laatste tijd vaak zie zijn de kabeltjes! Vroeger kreeg ik steeds zo’n opgerold kabeltje met een “metaal-litsje” om het samen te knopen. SInds een paar maanden lijkt het een trend te zijn om witte kabeltjes te gebruiken die heel erg verfijnd aanvoelen en samengehouden worden met een plastiekje. Het ziet er heel erg “iphonig” uit. Grappig toch, dat dat soort trends zo plots lijken op te komen. 

Sextoy Trend 7 tem 10

Sextoy trend 7 t/m 10 vind je hier op de website van Tess Tesst.
Tess heeft het over Copycat Toys (die dus eigenlijk al bestaan, maar gewoon even worden nagemaakt), bewegende toys met tongetjes en stotende delen en dan ook nog de hele grote hoeveelheid van speeltjes die er tegenwoordig op de markt komen.
Jay heeft het dan weer over de trends die hij ziet bij de mannentoys.

Voila! Dan weten jullie weer een beetje wat jullie het komende jaar vooral mogen verwachten! Ik hoop met je mee dat er nog enkele super verassend nieuwe dingen op de markt zullen komen. 🙂

3 thoughts on “De 10 meest opvallende sextoy trends: nummer 4 tot 6

   1. Beste Misspoppie

    Super initiatief van jou.
    Heel fijn zo een informatieve website vol leuke weetjes om zeker en vast de juiste keuze te maken.
    Ik heb je ontdekt via GertLateNightShow.
    Kan je soms ook voor mannelijke toys wat informatie opsommen?

    Hartelijk bedankt en enjoy the good work!

    Groetjes

    Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *