Sekstoy Review: We-Vibe Melt! Bijzonder luchtdrukspeeltje?

Ik kreeg onlangs een mailtje van willie. Of ik voor hen de allernieuwste We-Vibe Melt wilde testen!? Whaaat? Of ik dat wil? Natuurlijk wil ik dat!! 😀 Ik ben enorme fan van We-Vibe en ik wist helemaal niet dat ze met iets nieuws gingen komen. 

willie.nl stuurde het speeltje meteen op en de volgende dag was het er al. Mooi discreet verpakt in een kleine doos. 

Het uitpakken van dit prachtige speeltje voelde op iedere manier alsof ik een cadeautje aan het uitpakken was. Wat ben ik toch een geluksvogel! 
Ik ben heel erg benieuwd naar dit speeltje, want luchtdruktoys zijn over het algemeen niet echt mijn ding. Maar wie weet is dat met deze toy wel anders, ik heb iedere keer weer hoop! 🙂

De verpakking van de We-Vibe Melt is echt heel mooi
Zoals gewoonlijk: een prachtige verpakking van We-Vibe

De verpakking

De We-Vibe Melt zit, zoals alle We-Vibe speeltjes, in een mooie kleurrijke doos. De doos is subtiel en toch erg duidelijk. Op de buitenkant zie je een afbeelding van de Melt, maar dan een mooie artistieke versie ervan. Verder krijg je op de doos ook nog alle specificaties. 

Als je de doos open doet, zie je binnenin de Melt achter een plastieke venstertje.
Eens je dat eruit hebt gevist (en dat vind ik altijd wel een beetje een opdracht met de We-Vibe verpakkingen), vind je onder het kartonnetje de oplaadkabel en handleiding. En er komt ook steeds een staaltje Pjur waterbasis glijmiddel bij. Leuk vind ik dat!

Opladen

De Melt opladen doe je eenvoudigweg door de magneetlader juist op de 2 metalen puntjes op het einde van de Melt te plaatsen. De andere kant in een USB-contactje en hopla, je bent vertrokken. Het lichtje gaat knipperen als de Melt oplaadt. Als de Melt klaar is met opladen, brandt het lampje constant.

De eerste keer laat je de We-Vibe Melt best eens volledig opladen en dat kan wel enkele uren duren. Dit geldt trouwens voor alle speeltjes. Daarna duurt het sowieso wat minder lang om het speeltje volledig te laden.

Proper maken

De Melt is volledig gemaakt van silicone, in 1 geheel. In het begin vond ik het wat vervelend dat het zuigstukje er niet af kan om proper te maken, maar eigenlijk is dat bij de andere luchtdrukspeeltjes verder ook alleen maar nodig omdat het teutje van een ander materiaal is dan de rest van het speeltje. Waardoor je het teutje moet kunnen afhalen om onder het randje te kunnen proper maken. (zie mijn review van de Satisfyer Penguin als je niet begrijpt waarover ik het heb ;)) Niet nodig dus met deze Melt. 

De We-Vibe melt is ook helemaal waterdicht, waardoor je hem makkelijk kan reinigen onder de kraan. Gewoon proper wrijven en even een hardere straal in het teutje om ook daar alle vuil te kunnen verwijderen. Liever wat grondiger? Een speciaal daarvoor gereserveerde tandenborstel of een oorstokje kunnen helpen!

Je kan de Melt trouwens ook mee in bad nemen, maar dat vind ik altijd een beetje vreemd met een luchtrduktoy. Het werkt wel! Ik heb het getest! En het voelt zalig! Alleen telkens een beetje een grappig effect als je de Melt uit het water haalt. Kleine fonteintjes enzo 🙂

Knopjes

De Melt heeft 2 knopjes: een + knopje waarmee je het speeltje aan zet en het ook harder kunt zetten. En een – knop om het speeltje zachter te zetten en ook af. Zo ongelooflijk logisch vind ik dat! 😀
De knoppen zijn ook heel voelbaar en voelbaar verschillend, wat handig is om in het donker (of gewoon zonder naar het speeltje te kijken) mee te spelen. 

De knopjes van de Melt

De We-Vibe Melt heeft 12 verschillende snelheden, als je het speeltje enkel met de knopjes wil bedienen. Dat is best wel veel en het eerste standje is ook echt wel relatief zacht.
Ik heb persoonlijk wat moeite om al die verschillende snelheden van elkaar te onderscheiden, maar ik vermoed dat het het belangrijkste is dat je gewoon zo hard of zo zacht kan als je zelf wil. 

En daar komt de We-Connect App van handig van pas!
Je connecteert de Melt erg makkelijk met de App (die je gewoon gratis kan downloaden in de App Store van Apple of Play Store van Google). Daarna kan je gewoon door met je vinger over je scherm te sliden, de zuigkracht aanpassen.
Niet erg handig met veel glijmiddel aan je vingers, maar het kan wel erg fijn zijn om je gsm door te geven aan je partner. Erg spannend 🙂
Met de We-Conect App kan je ook spelen op lange afstand. Zit je partner in het buitenland (of op het werk ;))? Geen probleem: je kan gewoon makkelijk met elkaar connecteren en dus spelen vanop (grote) afstand. 

Wat doet de We-Vibe Melt precies?

Wel, de We-Vibe Melt is een speeltje op luchtdruk. Dat wil zeggen dat je het teutje vooraan aan het speeltje rond je clitoris zet en dat de Melt dan zachtjes (of harder) aan je clitoris gaat zuigen.
Ik had gelezen dat het een combinatie was van luchtdruk en zachte vibratie en dat prikkelde mijn nieuwsgierigheid enorm. Vooral omdat luchtdruk speeltjes meestal niet echt iets voor mij zijn.
Maar de vibraties voel ik toch niet echt.
Het lijkt meer een gewone luchtrduk-stimulator. 

En dat trek ik dan graag ook weer even recht! Want het verschil tussen de vorige luchtdrukspeeltjes die ik al testte (de Satisfyer Penguin en de Womizer Liberty) is toch wel groot. Deze Melt blijk ik namelijk wel heel goed te kunnen verdragen. Het is nog steeds niet dat ik er ongelooflijk wild van word. Maar ik vind deze Melt echt wel aangenaam eigenlijk!

Beginnen bij het begin!

Speeltjes zijn altijd beter als je ze gebruikt met glijmiddel. Deze Melt is helemaal van silicone, dus gebruik ik waterbasis glijmiddel. Beetje glijmiddel op het topje en wat op mezelf, de Melt op de zachtste stand en testen maar. Het voelt verbazingwekkend lekkerder dan die andere 2 die ik al probeerde. Ik heb die 2 dan ook nog maar eens geprobeerd, maar kom toch snel tot de conclusie dat ik deze We-Vibe Melt echt aangenamer vind. Het speeltje zuigt op de 1 of andere manier precies zachter. En niet omdat het gewoon een zachte stand zou zijn. Ik vind het minder een aanval op mijn clitoris. 

Melt en waterbasisglijmiddel mochten mee naar de sauna!

Ter verduidelijking: ik ben iemand die het absoluut niet fijn vind als iets of iemand aan mijn clitoris zuigt. Likken, prima, blazen en alle andere dingen ook. Maar zuigen… AUW!
Vind jij zelf (of je partner) dat ook niet fijn? Dan gok ik dat ook jij zult moeten wennen aan het gevoel van zo’n luchtdrukspeeltje.
Vind je dat heerlijk? Dan is dit totaal iets voor jou!! 
Maar van deze We-Vibe Melt word ik persoonlijk dus ook wel gelukkig, ja. 

Ook voor vrouwen die wel graag een stevigere stimulans op hun clitoris hebben, lijkt deze Melt me ideaal, want het speeltje kan ook echt behoorlijk hard! En zelfs die hardere standen vind ik op de 1 of andere manier wel nog aangenaam (als ik erg opgewonden ben dan wel). 

Wat ik er ook zeker nog moet bijzeggen is dat ik deze Melt behoorlijk stil vind. Zeker als je hem vergelijkt met andere luchtdrukspeeltjes. Normaal krijg je al snel heel erg veel “motor”geluid als het speeltje aanstaat en nergens tegen komt. Eens je het rond je clitoris zet is het meteen en pak minder. Maar deze Melt is dus sowieso een behoorlijk stil speeltje, ook als het niet aan je clitoris zuigt!

De We-Vibe Melt samen gebruiken

Iets wat deze We-Vibe Melt zo anders zou maken dan alles andere luchtdrukspeeltjes (womanizer, satisfyer, …) is dat het een speeltje is dat tussen 2 lichamen past. Voor mij wil dat dan zeggen: in missionaris. Want in heel veel andere standjes kan je sowieso redelijk makkelijk speeltjes gebruiken. Cowgirl, Doggy, plat op je buik, … allemaal geen probleem bij heel erg veel speeltjes. Maar de moeilijkheid aan zo’n luchtdruk speeltje is natuurlijk dat dat teutje exact rond je clitoris moet zitten. En dat dat daar ook moet blijven zitten. 

De meeste andere luchtdrukspeeltjes zijn groter en dikker of minder makkelijk in de hand te houden. Dat is bij deze We-Vibe Melt allemaal prima. Maar het is toch nog steeds geen ideaal speeltje om tussen 2 lichamen te gebruiken. Om het even plastisch voor te stellen: mijn venusheuvel zorgt er een beetje voor dat de Melt zoals een hefboom van mijn clitoris afgetild wordt wanneer we in missionaris vrijen. En dat zorgt dan weer voor een hoop gezoek en gepruts om het speeltje op de juiste plaats te houden. 

In alle andere standjes doet deze Melt prima zijn ding. Het is een erg fijn design, waardoor het makkelijk is om vast te houden en op z’n plaats te houden. Doordat de Melt helemaal van silicone is, is het ook wel een zacht en aangenaam speeltje om te gebruiken tussen en op 2 lichamen. Mocht het nu nog blijven zitten waar het moet zitten, dan was het helemaal ideaal!

Om er een echte koppeltoy van te maken, moeten ze volgens mij iets designen dat eruit ziet als de Sync. Maar dan met een luchtdrukstukje in plaats van een vibrator bovenaan. 

De We-Connect App!

Ik schreef er al een heel stuk over bij de Sync, maar ook deze Melt kan je dus gebruiken met de We-Connect App. Dat lijkt niet veel bijzonders en is ook algemeen niet echt nodig, maar het kan wel heel leuk zijn. 

Zo kan je de controle over je speeltje volledig doorgeven aan je partner. Maar uiteraard de nodige afspraken hierover! Als je, net als ik, nogal snel te veel hebt op je clit, dan wil je echt niet dat je partner de Melt meteen op maximum zet! 

Wat jammer is, is dat je het speeltje met de App enkel harder en zachter kunt zetten. Je kan er geen patronen of waves ofzo mee maken. En dat zou misschien wel eens iets anders kunnen zijn. Iets dat de Melt echt zou doen uitblinken tussen zijn tegenhangers. Maar vermoedelijk is de luchtdruktechnologie daar nog niet klaar voor…

Als je een lange afstandsrelatie hebt of je speelt gewoon graag met elkaar vanop afstand, dan kan de We-Connect App echt heel fijn zijn! Je kan namelijk je eigen app connecteren met die van je partner, waardoor je partner je Melt van eender waar ter wereld kan bedienen. Ik heb het getest, het werkt! Je moet uiteraard wel internetverbinding hebben. Maar eens dat in orde is, is het bereik eindeloos. 

Een stilleven van de We-Vibe Melt

Conclusie

Ik ben echt wel fan van deze We-Vibe Melt! De zuigende luchtdruk is prima voor mij en geeft een heel fijn gevoel.
Daarnaast denk ik wel (en ik kan het niet met zekerheid zeggen, want ik heb ze niet om te testen), dat deze Melt heel erg lijkt op de Premium Womanizer modellen. Als je er zo al 1tje hebt, voegt deze Melt naar mijn gevoel weinig toe. 

Het design is zo gemaakt dat de Melt goed zou moeten werken tussen 2 lichamen. En hoewel het inderdaad beter is dan veel andere speeltjes die ik heb, is het toch nog steeds niet echt ideaal. 

Dat gezegd zijnde is de We-Vibe Melt wel een speeltje dat zeker zal blijven liggen in mijn nachtkastje! Het is echt een heel fijn speeltje!
Als je nog geen toy op luchtdruk hebt, is deze prijs-kwaliteit gezien zeker 1 van de beste keuzes die je kan maken!

Je koopt de We-Vibe Melt voor €149 bij willie.nl!

2 thoughts on “Sekstoy Review: We-Vibe Melt! Bijzonder luchtdrukspeeltje?

  1. Wel fijn om te lezen dat dit speeltje stiller is. Ik heb de womanizer waar ik erg tevreden van ben , enkel en alleen het geluid stoort me soms…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *