Sextoy Review: De We-Vibe Nova!

Ik kreeg een tijdje geleden een mega levering van We-Vibe! Echt een hele hoop leuke speeltjes: instant happiness gewoon! 😀 Het waren dan ook allemaal dingen die ik echt al een hele tijd super graag wilde testen.
De review van de Tango, de Sync en de Melt staan intussen al eventjes online. Tijd dus voor een nieuwe We-Vibe klassieker: de Nova.

Eerst nog even dit: We-Vibe is echt een super fijn merk. Ze investeren voortdurend in innovatie en gaan echt op zoek naar wat ze anders en beter kunnen doen om zoveel mogelijk mensen te plezieren. Ik vind niet álles wat ze maken even fantastisch, maar dat heeft natuurlijk vooral te maken met mijn lichaam en mijn persoonlijke voorkeur. Heel veel van hun speeltjes worden gekopieerd, maar tot nu toe heb ik nog geen 1 kopie gevonden die ook effectief in de buurt komt van wat We-Vibe maakt. Heel erg goeie speeltjes maken ze dus .:)

De Nova is trouwens ook een app-bestuurbaar speeltje. De We-Vibe App is net helemaal aan het vernieuwen, dus daar ga ik in deze review niet heel diep op in. Maar verwacht je begin 2020 maar aan een hele duidelijk review van de We-Connect App!

De verpakking van de We-Vibe Melt

De verpakking van de We-Vibe Nova

De We-Vibe speeltjes komen altijd in hetzelfde soort prachtig doos. Als je het bovenste stuk er af haalt, zie je de Nova onder een plastieken doorkijkglaasje. Ziet er prachtig uit allemaal. Alleen soms een beetje een geknoei om open te krijgen.
Mijn advies? Gooi dat plastieken ding zo snel mogelijk weg, dan kan je de doos prima gebruiken om je speeltje in te bewaren.

En dat hoeft trouwens niet, want je krijgt er ook gewoon een wit satijnen opbergzakje bij.
Daarnaast zit er natuurlijk ook nog een handleiding, een oplaadkabel en (zoals altijd bij We-Vibe) een staaltje waterbasis glijmiddel van Pjur in de doos. (Opgelet, in het glijmiddel zit wel glycerine. Als je daar gevoelig aan bent, hou je het beter bij je eigen glijmiddel. Of kijk je eens naar de glijmiddelen van Pink en Sliquid).

De We-Vibe Nova is gemaakt van een heel aangename silicone, wat het speeltje bodysafe en veilig maakt in gebruik. Maar je let wel best op dat je er geen silicone glijmiddel op gebruikt. 

Opladen

Laat een nieuwe toy altijd eerst eens volledig opladen, dat is beter voor de batterij (heb ik me laten vertellen). Ik weet het, je wil zo snel mogelijk beginnen uitproberen, maar de fun zal toch nog heel eventjes moeten wachten 🙂 Gelukkig gaat het opladen heel erg snel met deze Nova. 

Je klikt de 2 magneetjes op de 2 metalen stukjes van de Nova en de andere kant gaat in een USB-stopcontactje. Zo simpel is het. Als het lichtje stopt met pinken, is de Nova helemaal geladen. 

Proper maken

De Nova proper maken is heel erg makkelijk want het speeltje is helemaal waterdicht. De Nova mag dus gewoon onder de kraan en zelfs mee onder de douche of in bad.
Om te reinigen gebruik je best een hele milde handzeep of een toy cleaner. Zo ben je zeker dat er geen bacteriën achterblijven op je toy. Deze We-Vibe Nova heeft geen vervelende hoekjes of kantjes en het materiaal is echt heel glad en eenvoudig proper te maken en te houden. Helemaal top dus! 
Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier.

Knopjes

Op de knopjes loop ik soms een klein beetje vast. Al zijn ze eigenlijk best wel logisch. Ik ben gewoon even echt moeten gaan zoeken om uit te vinden wat ze nu precies doen.

Met de middenste knop (ja, dat ronde indruk ding) zet je de Nova aan en uit. Aanzetten is gewoon duwen tot het speeltje aan gaat. Uitzetten is ietsje ingewikkelder: als je kort duwt, gaat de Nova in stand-by. Dat zie je omdat het lichtje blijft pinken. In stand-by kan je het speeltje koppelen met de App, zonder dat het de hele tijd ligt te vibreren. Wel goed gezien dus.
Na een tijdje in stand-by gaat de Nova ook gewoon uit, om batterij te sparen. Om de Nova echt helemaal uit te zetten, duw je 5 seconden op dezelfde knop. En 5 seconden is best wel lang, dus je moet wat langer duwen dan je nodig acht. 😀 

En dan de andere knopjes. Met de pijltjes zap je door de 10 verschillende vibratie-partronen. Eigenlijk echt wel de moeite om dat eerst even te doen, want er zitten best wel wat spectaculaire patroontjes tussen. 🙂 Sommige van de vibratie-patronen makken namelijk gebruik van de 2 motors in het speeltje, waardoor je dus afwisselend vibratie krijgt inwendig en tegen je clitoris. Best wel bijzonder!

En dan zijn er natuurlijk ook nog de + en de – knop. Hiermee kan je eenvoudigweg je vibraties versterken of verminderen in kracht. Dus al die 10 patronen kunnen ook nog eens harder en zachter. Het zou al echt speciaal zijn mocht er hier niets tussen zitten wat je fijn vindt… 😉

Oh ja, ik vergeet het bijna! Je kan de Nova dan ook nog koppelen aan We-Connect, de App van We-Vibe. En in die App kan je dan ook helemaal zelf je eigen vibraties maken en combineren en ontwerpen en… Jep, best wel eindeloos veel mogelijkheden. 

De test

Je voelt het waarschijnlijk wel al een beetje aan hoe happy ik deze review schrijf, maar ik ben dus echt van in het begin al heel blij met deze vibrator. Ik was al even aan het zoeken naar een rabbit-vibrator die bij mijn lichaam past en dat blijkt heel erg het geval met deze Nova. 

Maar laat ik beginnen bij het begin. 🙂

De eerste poging

De Nova is een rabbit-vibrator. Dat wil zeggen dat er een langer deel is om inwendig te stimuleren en een korter om de clitoris te stimuleren. Meestal is dat korte stukje ook echt dat: te kort. Waardoor je de vibrator in alle mogelijke bochten moet wringen om dat stuk tegen je clitoris te krijgen. En zo kan je dan inwendig uiteraard niet stimuleren wat je graag wil stimuleren (in de meeste gevallen de G-spot, maar dat kan ook iets anders zijn). Het korte stukje van de Nova is eigenlijk een relatief lang stukje dat ook heel buigbaar is. Hierdoor kan je het tegen je clitoris plaatsen en tegelijkertijd je G-spot stimuleren. Tenminste: bij mij werkt dat echt super. 

De tip van het lange stuk is heel stevig en toch ook zacht (indrukbaar zachter siliconen). Daardoor kan ik er echt heel erg goed mijn G-spot mee stimuleren. En de vibratie gaat krachtig en diep door heel mijn lichaam. De combinatie van een juiste en stevige G-spot stimulans en een diepe vibratie op mijn clitoris is echt helemaal geweldig. 

Ik vind het ook leuk dat de Nova zoveel verschillende standjes en snelheden heeft. Vooral het verschil tussen de zachtste vibratie en de hardste is echt behoorlijk groot, met verschillende snelheden er tussenin. Je kan dus echt zalig opbouwen en de Nova gebruiken voor voorspel, maar ook het hardere werk. 😉

Volgende pogingen

Ook de volgende keren dat ik hem gebruikte, bleef de Nova heel erg goed werken voor mijn lichaam. Het inwendig stimuleren van mijn G-spot door de tip en tegelijkertijd mijn clitoris met het korte stuk, zorgt soms echt voor een enorm snel en toch krachtig orgasme.
Het is ook mogelijk om mijn clitoris apart te stimuleren met de tip van het lange stuk van de Nova, maar daar vind ik hem misschien iets minder ideaal voor.

Ook wel even zeggen dat ik altijd behoorlijk veel (waterbasis) glijmiddel gebruik, zowel voor het inwendige als het uitwendige deel. Het silicone van de Nova is glad, maar durft soms toch een beetje tegen te werken. En de Nova werkt voor mij het best als ik er echt een in- en uitgaande beweging mee maak. 

Ik heb wel van enkele andere testers gehoord dat de Nova voor hen dan weer minder goed blijkt te werken. Als je houdt van meer pin-point en recht op de clitoris stimulans, dan kan ik me voorstellen dat het platte, bewegende deel niet is wat je zoekt. Dan is het misschien ook niet krachtig en direct genoeg. 

De We-Connect App

Ik zei het al eerder in deze review: de We-Connect App is helemaal vernieuwd. En er komen de komende maanden ook nog enkele extra vernieuwingen aan (want We-Vibe komt met heel wat nieuws op de markt). 

Net als met de Melt, vraag ik me bij de Nova een beetje af wat de meerwaarde van de App connectie is. Je kan natuurlijk je speeltje laten bedienen door je partner, waarvan ik me wel kan voorstellen dat dat echt heel fijn kan zijn. Maar ik doe dat toch nog steeds liefst zelf. 
Daarnaast is het uiteraard vooral heel leuk om te gebruiken als je een lange afstandsrelatie hebt of gewoon als 1 van de 2 op reis is ofzo. 

Zelf de App gebruiken als je masturbeert, werkt niet voor mij. Met een speeltje dat je enkel uitwendig gebruikt zou het misschien nog kunnen. Maar als je ook inwendig wil gaan stimuleren, is het toch echt wel aan te raden om waterbasis glijmiddel te gebruiken. En dan plakken je handen altijd meteen zo. Niet iets wat ik all over mijn telefoon wil gaan smeren. En touch screens werken algemeen ook gewoon niet zo goed als je er met natte vingers op gaat zitten wrijven. Ik gebruik dus wel gewoon de knopjes. 

Maar: ik kan me voorstellen dat het voor sommige koppels en sommige situaties echt een hele fijne functie kan zijn, dat je het speeltje kan bedienen met de We-Connect App.

De vernieuwingen van de App zijn trouwens heel duidelijk zichtbaar. Je kan veel makkelijker met 2 vingers beide motors van het speeltje aansturen. En daarnaast is ook het video-callen terwijl je met je toy bezig bent echt enorm verbeterd. En wat een leuke functie is dat ook! Dat je tegelijkertijd elkaar kan zien! Ik ben nog geen enkele andere App tegengekomen waarbij dat ook mogelijk is.  

Conclusie

Ja, dit is echt een super fijne vibrator en ik ga hem zeker nog heel vaak gebruiken.
Het heeft me heel lang gekost om een Rabbit-vibrator te vinden waar ik echt iets aan heb, waar het korte stukje echt een meerwaarde is voor mij.

Dit stukje vooraan raakt mijn clitoris echt perfect, terwijl het binnenste stuk mijn G-spot heel goed stimuleert. Dit werkt gewoon echt heel erg goed voor mijn lichaam.

Ben je op zoek naar een hele goede Rabbit Vibrator die je G-spot stimuleert en tegelijkertijd écht je clitoris raakt? Dan raad ik absoluut de We-Vibe Nova aan! 
Ook als speeltje voor een lange afstandsrelatie kan dit een absolute winner zijn. 

Je koopt de We-Vibe Nova bij heel wat shops zoals Euphoria, Easytoys, willie of Bol meestal voor ongeveer €139.

2 thoughts on “Sextoy Review: De We-Vibe Nova!

  1. Heb je ooit al een speeltje getest voor 2 vrouwen? Misschien nogal moeilijk met je partner 🤔🤪
    Ik heb van fun factory de share XL en dat is echt zalig. Girls love it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *