Sextoy Review: Butt Plugs met diamantjes van Rianne S.

Toen ik een tijdje geleden in Amsterdam was, kocht ik voor mezelf de leuke Butt Plugs met diamanten van Rianne S bij Mail&Female. Ik wou oorspronkelijk heel graag een metalen versie, want die vind ik echt prachtig. Maar die zijn nogal prijzig en ik was nog niet helemaal zeker hoe leuk ik het zou vinden. Dus dan probeer ik het liever even met Butt Plugs van een merk waar ik al lang erg nieuwsgierig naar ben (en waarvan ik er vanuit ga dat de kwaliteit ook zeker goed is).

Rianne S is een Nederlands merk. Gemaakt door een vrouw, voor vrouwen en dat zie je er ook wel aan!

Kijk hoe mooi, die verpakking!

Hoe zitten ze verpakt?

De verpakking is heel mooi. Helemaal anders dan de meeste andere verpakkingen van speeltjes op de markt.
Het doosje is paars met in gouden letters het merk, het model en de Butt plugs erop. Aan de achterkant zie je de speeltjes in ware grote op een witte achtergrond met tekening. Heel leuk gedaan.

De binnenkant  van het doosje is ook heel mooi. In een soort zwart fluweel zitten de 3 Butt Plugs elk afzonderlijk. Niet zo gemakkelijk om ze er uit te krijgen, maar wel mooi genoeg om ze ook effectief in het doosje te willen bewaren.

De Butt Plugs zijn gemaakt van medische silicone. Ze hebben wel een licht plastieke geurtje, zelfs als ik ze afspoelde en inspoot met Toy cleaner.
Het materiaal is wel erg zacht en ziet er verder heel degelijk uit. Dus ik vertrouw het toch wel. 🙂

Je kan de Butt Plugs ook echt heel makkelijk cleanen. Wat ik wel heel belangrijk vind bij anale speeltjes. Gewoon afspoelen onder de kraan en eventueel nog eens desinfecteren met een spray en helemaal als nieuw!

Wat doet zo’n Butt Plug

Butt Plugs zoals deze zijn vooral gemaakt om mee te experimenteren.
Heb je interesse om anaal wat dingen te proberen? Dan kan een Butt plug een leuk begin zijn. Je kan de plug gewoon inbrengen, terwijl je rustig op bed ligt of rond loopt, je kan er mee vrijen, … Ik raad je aan om zeker met de kleinste te beginnen en te ervaren wat je er leuk aan vindt… of net niet. 

Mij werd altijd gezegd dat Butt plugs heel goed zijn om mee op te warmen, voor je bijvoorbeeld effectief met anale seks begint. Maar dat werkt niet echt heel goed voor mij. Het is precies alsof alles prima gaat zo lang de Butt Plug in mij zit, maar eens die eruit is, wordt alles terug gewoon smaller en precies ook smaller dan ervoor. Wat heb ik toch een vervelend lichaam. 😀 

Wat wel echt heel leuk kan zijn (voor mij dan toch), is zo’n plug inbrengen en dan gewoon vaginaal vrijen. Dat maakt alles een stuk intenser, zowel voor jou als voor je partner. 

Waarom niet gewoon eender welk speeltje anaal gebruiken? 

Bij anaal gebruik is het heel erg belangrijk dat wat je gaat gebruiken een uiteinde heeft. Bij een penis hangt er uiteraard een persoon aan vast, bij anale speeltjes is er altijd een verdikking aan het einde van het speeltje. Die verdikking zorgt ervoor dat de toy niet naar binnen kan schieten. Dat kan dus echt gebeuren als het uiteinde niet breed genoeg is. En áls het gebeurt, dan kan je naar het ziekenhuis. Heel belangrijk om niet zomaar eender wat in je anus te duwen dus!

Bij deze kleinste plug, die ik qua grootte wel het leukst vond, voelde ik me dan ook al lichtelijk ongemakkelijk. Het uiteinde met diamantje is relatief klein en ik had wel af en toe het gevoel dat het naar binnen zou durven glippen. Dat is wel jammer, want als je dat gevoel hebt, ontspan je dus ook niet meer. 
De uiteindes van de twee grotere plugs zijn uiteraard groot genoeg!

De Rianne S Butt Plugs

Het materiaal is goed en zacht. Het trekt niet te veel stof aan (wat ik wel belangrijk vind voor een Butt Plug).
En als je een goede hoeveelheid (waterbasis) glijmiddel aanbrengt, glijden alle 3 de plugs vrij makkelijk naar binnen. 

Nadeel aan het siliconen is wel dat je écht genoeg glijmiddel moet gebruiken, omdat het materiaal op zich wel wat weerstand biedt. Voor anaal gebruik ben ik persoonlijk echt voor een dik hybride glijmiddel, zoals dat van YESforLOV.

De kleine plug is ideaal voor mij om mee te beginnen, want ik zie mezelf wel redelijk als een beginner als het op anale speeltjes aankomt. Al stel ik me daar ook al wel eens vragen bij. Want ik heb al wel wat ervaring met anale seks en anale speeltjes. En toch blijft het iedere keer weer een uitdaging voor mij. Dus vanaf wanneer kan je jezelf dan meer gevorderd noemen? 

In elk geval, mijn belangrijkste tip: ontspan! En zoek samen met je partner of alleen wat werkt voor jou persoonlijk.
Dit soort dingen probeer je voor het eerst (of zelfs voor de 100e keer) op JOUW ritme en niet op het ritme van je partner. Dit is erg belangrijk als je niet van in het begin een degout wil krijgen van alles wat met anaal te maken heeft. 

Door de vorm van de buttplugs kan je ze makkelijk inbrengen en ook weer uithalen. Het handige aan deze vorm is dat de plug op zich een vrij “vol” gevoel zal geven, terwijl het dunne stukje zich aan de ingang van de anus bevindt. Als je dus gaat vrijen terwijl je 1 van deze plugs in je hebt, dan voelt het wel heel gevuld langs beide kanten, maar het gevoel aan de opening van je anus is eerder klein en aangenaam. 

Een Butt Plug kan ook heel fijn zijn om te gebruiken voor je effectief aan anaal met penis gaat beginnen (voor de meeste mensen dus en niet voor mij 😀 ). Op die manier kan je de anus al een klein beetje voorbereiden op wat er gaat komen. 

Doordat je in deze set 3 verschillende maten hebt, kan je experimenteren en uitproberen welke grote voor jou het best werkt. 

Zijn ze leuk?

Deze Butt Plugs zijn heel mooi en ze zitten eigenlijk wel goed. Voor eerste modelletjes zijn ze eigenlijk echt aangenaam. Vooral omdat je keuze hebt uit 3 verschillende maten.
Maar ik heb intussen ook al ontdekt dat ik een zachtere silicone zoals deze eigenlijk niet zo ideaal vind voor mij om anaal te gebruiken. Ik heb denk ik liever een nog iets gladder materiaal.

Daarnaast geeft de vorm van deze plugs me soms nogal een overweldigend gevoel. Misschien dat ik me er soms nog niet altijd even goed voor kan “open stellen”. Dat ik soms nog een beetje een rem heb als ik bang ben dat ik het misschien niet leuk ga vinden, of niet zeker ben hoe mijn lichaam erop gaat reageren.
En ik voel het denk ik allemaal ook gewoon beter en duidelijke als er een gewichtje ofzo inzit, zoals met deze B Ball Uno

Conclusie!

Ben je op zoek naar een leuke Butt Plug en weet je niet meteen welke maat goed is voor jou? In deze set zit sowieso wat je zoekt. Je hebt 3 verschillende en leuke maten, ze zien er prachtig uit en de kwaliteit is prima. 

Ik ben niet razend overtuigd van het gevoel op zich, maar ben ook nog echt een bange beginner als het op anale speeltjes aankomt en de set blijft sowieso liggen in mijn nachtkastje. 

Je koopt de Butt Plugs van Rianne S voor €44,95 bij Bol. In het zwart of paars of goud (die zijn wel wat duurder!).

4 thoughts on “Sextoy Review: Butt Plugs met diamantjes van Rianne S.

 1. Is de basis bij alle maten breder dan het breedste punt van de plug? Ik kan dat niet zo goed zien op de foto’s. Ik heb geen goede ervaringen met plugs waarbij dat niet het geval is. Dan kunnen ze alsnog naar binnen schieten.

  Het plastic luchtje kan trouwens gewoon van de verpakking komen. Siliconen kan wel geurtjes opnemen en verpakkingen ruiken vaak erg chemisch/plastic.

  1. Hey Tess!
   Dat van dat plastic luchtje weet ik. Ik heb er gewoon nogal snel last van bij speeltjes, maar ik ruik gewoon algemeen ook nogal goed, dus ik weet dat ik geen echte referentie ben 🙂
   De basis is breder, maar het scheelt echt maar heel weinig (milimeters). Het stukje tussen de plug en de basis is wel relatief lang, dus dat helpt bij mij al wel wat het naar binnen schieten betreft.

 2. Dank je wel voor dit artikel. Het heeft mij geholpen een eerste butt plug uit te zoeken. Een kleine metalen exemplaar bleek een heel goede keus, ik hou hem in tijdens het vrijen.
  Ik ben nu aan het kijken naar iets grotere en naar een speelse versie, met een furry staartje 🙂

  1. Heel leuk!
   Ik heb er zelf 1tje van het merk sportsheets, met een bunny-staartje. Review komt binnenkort online, maar als tip kan ik wel al meegeven: let er zeker op dat het staartje wasbaar is en indien mogelijk zelfs afneembaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *