Review: Pjur Woman. Glijmiddel voor vrouwen!?

Ik kreeg van fantasieshop het silicone glijmiddel Pjur Woman.
Intussen is al wel duidelijk op deze blog dat ik nogal fan ben van silicone glijmiddeltjes, dus ik test dit glijmiddel met veel plezier uit! 

Maar toch… Silicone glijmiddel voor vrouwen? Vreemd. Waarom zouden vrouwen een ander glijmiddel nodig hebben dan mannen? Of beter gezegd: zouden de meeste glijmiddelen niet sowieso ook voor vrouwen moeten zijn? En waarom is dit glijmiddel dan beter voor de vrouw?

Pjur zelf beweert dat het glijmiddel zachter is voor de gevoelige vrouwenhuid. Daarnaast lijk alles wat er op het flesje staat me een vrij standaard eigenschap van silicone glijmiddel…
Je huid wordt er zachter van: check.
Je hebt er weinig van nodig: check.

Hoewel ik zelf nog geen glijmiddel van Pjur in huis had, kende ik het merk wel al.
Er zijn wel wat vrienden van mij die fan zijn en ik zag het regelmatig liggen in de winkel.
Pjur heeft een goede naam: het is een glijmiddel van goede kwaliteit. Erg belangrijk ook voor mij is dat er geen chemische stoffen aan toegevoegd zijn. Zoals ik al in eerdere reviews aangaf, is dat nu eenmaal erg schadelijk voor mijn binnenkant en dat vermijd ik dan liever.

Het ruikt ook helemaal niet. Vind ik wel leuk, glijmiddelen zonder parfum. Kan heel erg tegenslaan, zo’n geur. En het is ook zo heel erg persoonlijk.

Meer over de verschillen tussen de soorten glijmiddel vind je trouwens hier.

Wat doet het?

Het glijmiddel heeft een leuke dikke textuur. Het is ook totaal niet plakkerig. Vergelijk het met een soort dikke massage olie. Maar dan zonder olie.

Het is inderdaad ook heel erg zacht. ’t Is een beetje moeilijk om iets vochtig als zacht te beschrijven, maar zo ervaar ik het dus wel.
Het geeft me het gevoel alsof ik zelf gewoon super nat ben. Het is dan wel silicone, maar het geeft mij echt een heel natuurlijk gevoel. Zelfs bij gebruik met condoom.

Ook om mee te masseren is het een leuke zachte gel. Hij is wel relatief dik, waardoor ik hem misschien eerder voornamelijk voor een intiemere massage zou gebruiken, maar ook een volledige lichaamsmassage is mogelijk.

Je hebt algemeen ook niet veel glijmiddel nodig voor een goed effect. Een kleine hoeveelheid is voldoende. Het is niet altijd makkelijk om silicone glijmiddel van je handen te krijgen en dat kan al wel eens vervelend zijn, maar het maakt geen plekken op je lakens, dus dat valt dan nog wel mee. 🙂 En het blijft ook gewoon zo ongelooflijk zacht!

Nadelen?

Een nadeel aan silicone is natuurlijk dat je het niet met je silicone speeltjes mag gebruiken. En dat vind ik in dit geval echt wel jammer.
Vooral ook omdat het een fijn glijmiddel is om anaal te gebruiken. Het is echt heel zacht en de dikke en gladde textuur zorgen ervoor dat het makkelijk glijdt en makkelijk blijft liggen waar je het nodig hebt. Dat had ik ook wel graag eens willen uitproberen op een toy.

Nog een kleine tegenvaller aan de flesjes van Pjur vind ik de draaidop.
Beeld je in: je partner ligt op bed en jij pakt het flesje, draait het dopje eraf, giet wat glijmiddel in je hand en dan… ja, dan zit je daar. Met één hand vol glijmiddel en het andere om flesje mee vast te houden en dop erop te draaien. Voor sommigen misschien geen probleem, je kan het uiteraard prima op je nachttafeltje laten liggen. Maar ik heb toch liever iets waar de dop niet persé terug op moet om uitlopen te voorkomen.

Het opengedraaide dopje.

Conclusie

Dit is een super goed glijmiddel, naar mijn bescheiden mening!
Maar of het nu persé zo Woman is? Nee, dat vind ik niet. Het is ook absoluut heel erg geschikt voor de man en ook heel erg aangenaam voor hem, dus ik denk dat het echt een marketing trucje van Pjur is om hier Woman op te zetten.

Al moet wel worden gezegd dat het wel degelijk een heel zacht en bijna lieflijk glijmiddel is! 🙂

Je kan de Pjur Woman kopen voor €14,95 via de webshop van fantasieshop.
Met de code “poppie” krijg je 10% korting op alles in hun webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *