Sextoy Review: Zumio E vs S!

De Zumio! Eindelijk heb ik er eentje te pakken gekregen! Een tijdje geleden vroeg Rebecca van Loveware mij of ik graag de E wilde testen en ik sprong (uiteraard) een gat in de lucht. De Zumio speeltjes staan al op mijn (vrij uitgebreide) wishlist sinds ik begon met bloggen, maar om de één of andere reden, kreeg ik er dus pas na een paar jaar eentje te pakken. 

Toegegeven, de E stond niet meteen op nummer één van de Zumio-wishlist. Het speeltje heeft een erg fijne metalen tip die een ronddraaiende beweging maakt. De andere twee Zumio’s (S en X) hebben een bredere tip van ABS die eerder van links naar rechts gaat. Zumio E staat er om gekend de meest directe en intense te zijn en dat werd ook meteen duidelijk bij het uittesten. Dus nam ik contact op met Zumio zelf en zijn stuurden me de S op: de variant met de breedste tip (waarvoor dank). In deze review maak ik dus een vergelijking tussen de twee speeltjes. 

Nog even iets over het merk Zumio. Het is echt een merk door en voor vrouwen. We zeggen wel eens dat er weinig vernieuwing is in de seksspeeltjes-wereld. Je hebt vibrators en luchtdrukspeeltjes, dildo’s en tegenwoordig ook stotende speeltjes, maar het type van de Zumio’s vergeet ik al wel eens. Deze speeltjes maken een razendsnelle beweging (oscilleren, zoals ik eerder al zei), maar vibreren dus niet! Dat verschil is met het blote oog amper te onderscheiden, maar je lichaam voelt het wel. Het is echt een andere en nieuwe manier van masturberen.

Details

De Zumio speeltjes zijn heel mooi en bescheiden verpakt. Een eenvoudige witte kartonnen verpakking met het speeltje er duidelijk op zichtbaar. Binnen in het kartonnen hoesje vind je een hardere doos met daarin de Zumio met een afdek- en beschermings-kapje, een oplaad-stationnetje waar het speeltje mooi in recht staat, een kabeltje en een handleiding. Heel mooi verpakt allemaal, in karton. 

Opladen doe je dus makkelijk door je speeltje gewoon in het daarvoor voorzienen “stationnetje” te zetten. Het afdek-kapje is vrij nieuw en hier ben ik echt heel blij mee. (Ik heb namelijk nog ooit een Zumio gekregen via Rebecca, maar die werkte niet, vermoedelijk omdat het speeltje beschadigd is door tussen andere speeltjes te liggen: de punt zat los. De bescherming is dus veel beter nu!)

Alle Zumio’s werken op dezelfde manier: met het ronde knopje zet je ze Aan of Uit, met de 8-vormige knop kan je ze harder of zachter zetten. Er zijn in totaal 8 verschillende snelheden. 
Beide Zumio’s zijn ook waterdicht, waardoor ze makkelijk te reinigen zijn met water en wat milde zeep of toy cleaner. Meer over het reinigen van je toys lees je hier.

De Test van de Zumio E

Ik schreef het al in de inleiding, maar ik begon het testen dus met de Zumio E. De zwarte variant heeft een prachtige metalen punt, die een ronddraaiende beweging maakt. Ik weet het: ik hou niet van pin-point (gerichte stimulans op 1 specifieke plaats) stimulatie, dus waar haal ik het in mijn hoofd om te denken dat deze Zumio E iets voor mij zou zijn…? Maar moedig als ik ben, begin ik toch aan het testen. 

Ik weet van mijn clitoris vrij goed op welke manier ik er een speeltje moet tegen houden om een orgasme te kunnen krijgen, maar van deze Zumio E kan ik oprecht zeggen dat het me gewoon niet lukt. Het speeltje stimuleert echt hard. De tip voelt echt super krachtig en lichtelijk agressief. Ik voelde wel potentieel en ik kan er inkomen dat dit voor sommige lichamen echt werkt (ik zie mezelf hier zelfs in groeien op termijn), maar het leek alsof deze manier van stimuleren voor mijn lichaam gewoon echt waaaaaay to much is momenteel. 

En dus nam ik contact op met Zumio. Ze stuurden me de minst intense variant: de S.

De Test van de Zumio S

Meteen bij het aanzetten, voelde ik dat deze Zumio S wel degelijk zachter zou zijn. Dus ik kreeg meteen weer wat hoop. Ik besluit om mijn lichaam eerst goed op te warmen voor ik deze S zou testen en daarna begon ik eraan. 

Het voelt nog steeds razend intens. En om eerlijk te zijn lijkt het er vooral op dat ik met mijn lichaam geen blijf weet als ik deze Zumio S gebruik. Ik voel dat een orgasme nooit ver weg is met dit speeltje, maar het voelt zo intens dat het ook een echte uitdaging is om mijn lichaam er aan over te geven. Het orgasme voelt wel heerlijk en vol, als ik mezelf durf laten gaan. 

Soms lijkt het alsof mijn lichaam niet weet waar kruipen met de directheid van de Zumio. Dat los ik dan wat op door er extra glijmiddel bij te doen of te kiezen voor iets tussen de Zumio en mijn clitoris. Een stukje stof ofzo, of een schaamlip. Dat neemt een groot stuk van de directheid weg en helpt op sommige momenten om er wat in te komen. 

De Zumio is eigenlijk met niets anders te vergelijken van speeltjes die ik al getest heb. Misschien kan ik het nog het meest vergelijken met een hele “vastbesloten” vinger.
Ik wou hier eerst schrijven dat er weinig subtiels aan is, maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. Het gevoel is behoorlijk genuanceerd, maar wel heel erg rechttoe rechtaan. Je hebt weinig speling of optie: het is gewoon wat het is. Krachtig, direct en doeltreffend. Op een hele andere manier dan ik gewend ben. 

Wat er ook nog wel leuk aan is, is dat je een Zumio niet hoeft te beperken tot je clitoris. Je kan er perfect ook je schaamlippen, tepels en heel wat andere lichaamsdelen. Het gaat echt om experimenteren en genieten in het algemeen. Hou ik wel van. 🙂

Conclusie

Beide Zumio’s zijn speeltjes waar ik moet in groeien. Ik gebruik al jarenlang vibrators en hoewel geen twee speeltjes hetzelfde zijn, zijn ze toch allemaal gelijkaardig. Een Zumio is echt iets volledig anders qua gevoel. En mijn lichaam gaat daar even aan moeten wennen. 

De S is voor mijn lichaam veel beter dan de E. Dat komt omdat ik over het algemeen liever iets minder directe stimulans heb. De S is al intens, maar de E zeker nog 10 keer zo veel. 😀
Als je me vraagt of ik de Zumio’s kan aanraden dan is een deel van mij twijfelachtig en het andere deel schreeuwt volmondig ja. Wat een tweestrijd!

Hou je van redelijk directe of intense stimulatie? De Zumio is echt eens iets helemaal anders!
Je koopt de Zumio’s bij Loveware voor €99.

2 thoughts on “Sextoy Review: Zumio E vs S!

  1. Bij mij zijn dat dus nog steeds degene die het meest gebruikt worden. Ik hou het meeste van pinpoint en daar is hij de beste in 🙂
    Hier is de X de favoriet (hardste), dan de S (zachtste) en de E (ertussenin) haal ik het minst boven. Dit omdat de stimulatie bij de E verandert als je de Zumio even verdraait (kopje is niet rond). Ik had liefst een Zumio met verwisselbare kopjes zien verschijnen.
    Wat ik vooral ook leuk vind is dat je handen niet gevoelloos worden van de kracht. Ik gebruikte onlangs de Nu Sensuelle Point en die heeft misschien nog meer kracht maar na 10 seconden heb ik al last van mijn handen 🙁

  2. Het is ook geweldig om tegelijk je A-spot te laten stimuleren door je partner . Met zijn vingers natuurlijk en de zumio houd ik zelf op mij clit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *