Sextoy Review: Womanizer Premium Eco

Womanizer stuurt altijd heel lief naar hun reviewers: of we hun nieuwste speetje zouden willen testen en reviewen. Uiteraard zeg ik zo goed als altijd “jaaaaa!”, maar naar sommige dingen kijk ik al wat meer naar uit dan anderen. Luchtdruk is niet helemaal mijn ding, ik vind er vaak niet zo heel veel aan, dus gaat het bij Womanizers ook wel een beetje om hoe “cool” het speeltje is.
En deze Womanizer Premium Eco is echt super cool! 😀

Een volledig ecologische en biologisch afbreekbare sextoy… Wat wil dat eigenlijk zeggen en zitten we daar op te wachten? Ik denk absoluut van wel!
Als je meer wil weten over het materiaal Biolene: ik heb op het einde van de review een stukje toegevoegd hierover. 

Details

  • Materiaal: Biolene
  • Oplaadbaar: Jep!
  • Snelheden: 12 standjes
  • Waterproof: Nope, wel spatwaterdicht
  • Prijs: €189,00
  • Score: Top als je van luchtdruk houdt!

De verpakking van de Womanizer Premium Eco is best bijzonder! De doos is bruin karton met een kartonnen hoesje errond met een mooie afbeelding van de Eco erop. Echt heel stijlvol gedaan en alles schreeuwt tegelijkertijd echt “ecologisch”. 

Binnenin vind je de Eco in een katoenen zakje. Daarnaast is ook de hele binnenkant en alles wat je erbij krijgt gemaakt van karton of afgewerkt met karton. Ik geef vaak aan op de hoeveelheid plastiek in sextoy-verpakkingen en Womanizer toont hiermee echt aan dat het absoluut beter kan. 

Het magnetische oplaadkabeltje is korter dan vele andere kabels (maar wel lang genoeg) en lijkt wat op een touwtje. Er is echt heel goed nagedacht over ieder aspect van de verpakking en het speeltje. Top!

Een extra detail waar je best wel op let, is dat deze Premium Eco niet waterdicht is. Enkel spatwaterdicht. Dat wil zeggen dat je het speeltje wel kunt reinigen met wat water, maar je mag het niet onderdompelen. Dat komt omdat je de Premium Eo helemaal uit elkaar kunt halen om bijvoorbeeld de batterij te vervangen of om alles te recycleren. Maar best mee opletten dus!

Knopjes

De Premium Eco heeft twee knopjes. Dan is anders dan zijn Premium tegenhanger: die heeft er drie (een knopje extra voor een extra functie).
Bij de Eco heb je een + en een – knopje. Met de “+” zet je het speeltje aan en harder, met “-” uit en zachter. Super eenvoudig dus. 

De Test

Luchtdrukspeeltjes testen is altijd een beetje een dingetje voor mij. Waarom? Omdat ik er eigenlijk vaak maar weinig aan vind… 😀 Ze zijn op zich wel leuk en ze voelen best ok, maar het verwachte wauw-effect blijft zo goed als altijd uit. Ik krijg er wel een orgasme mee hoor, maar ik vind het allemaal zo vreselijk passief. Je ligt daar maar terwijl je naar het plafond staart, te wachten tot het orgasme komt. Ja, ik zou intussen ook porno kunnen kijken ofzo, maar dan is enkel luchtdruk weer niet voldoende, dan wil ik er iets inwendigs bij. Waarop de luchtdruk plots weer wel voldoende wordt! Maar is dat dan die luchtdruk? Of eerder dat inwendige… Je snapt het wel. 

Genoeg gerateld. Hoe voelt de Premium Eco nu eigenlijk?
Goed dus! Zoals hierboven gezegd: het wauw-effect blijft uit. Maar het speeltje op zich voelt echt prima en wat ik gewend ben van een luchtdruk speeltje. Voor mij is de Premium Eco ook echt een toy in de betere range van de luchtdrukspeeltjes. De stimulans voelt diep en aangenaam, niet snijdend op mijn clitoris (zoals sommige wel eens durven hebben).
Door de 12 verschillende snelheden heb ik ook echt wel keuze genoeg. Al raak ik meestal niet voorbij standje 4 a 5, dan wordt het me allemaal wat te veel. 

Womanizer Premium vs Premium Eco 

Als je moet kiezen, voor welke ga je dan? Ze zijn beide echt heel gelijkaardig qua gevoel. De Premium heeft ook nog die Auto-functie, waarbij het speeltje zelf beslist hoe snel het gaat, maar dat voegt naar mijn gevoel niet zo heel veel toe. Ik heb nogal graag controle ook. 😉

Dus de keuze hangt volgens mij echt af van welke waar je hart het meest voor spreekt (klinkt melig, I know, maar zo voelt het wel).
Wil je graag ecologisch verantwoord aankopen? Kies dan de Eco.
Wil je hem mee onder water kunnen nemen? Dan moet je voor de gewone Premium gaan. 
Is de kleur belangrijk? De Eco is enkel in lichtroos beschikbaar, Premium heeft meer kleuren.
Niet makkelijk!

Conclusie

Welja, dit is gewoon echt een heel fijn speeltje. Het is super leuk dat Womanizer met een Eco-model komt, ik denk dat daar echt wel vraag voor is en ik hoop dus ook dat ze dit doortrekken in de rest van hun lijn. En naast het ecologische aspect is dit ook gewoon een hele goede luchtdrukstimulator! 

Je koopt de Womanizer Premium Eco voor €189,00 bij Loveware
Je vindt hem ook bij Easytoys en op bol

Waarom is deze Premium Eco?

De Womanizer Premium Eco is gemaakt van een nieuw soort materiaal: biolene. Dat is geen volledig nieuw materiaal, maar wel in de wereld van de seksspeeltjes. Biolene blijkt een materiaal te zijn dat heel ecologisch is om te fabriceren, maar vooral ook om weer volledig afgebroken/verwerkt te krijgen.
Ter vergelijking: silicone is gemaakt van silica, hetzelfde bestandsdeel als glas. Daar is echt enorm veel van te vinden op deze aarde, dus op zich is silicone ook best een heel ecologisch materiaal om te maken. Maar: het is best moeilijk om het weer afgebroken te krijgen. Je brengt je silicone speeltje, mocht het ooit stuk gaan, best binnen in een verzamelpunt. Bij Loveware kan dat bijvoorbeeld. Daar worden al die toys verzameld en teruggestuurd naar een fabrikant die ze vernietigd. 

De Premium Eco is volledig uit elkaar te halen, zodat je alle onderdelen perfect kunt recycleren. En dat op zich is best bijzonder. Daarnaast is de kartonnen verpakking natuurlijk ook zo ecologisch mogelijk. 

Maar dus: Biolene dus. Womanizer vermeldt overal op hun communicatie hoe ongelooflijk eco het materiaal is, maar over lichaamsveilig wordt eigenlijk niet gesproken. Nu kan je argumenteren dat dat niet zo heel belangrijk is voor een speeltje dat je uitwendig gaat gebruiken, maar zelf vind ik het wel fijn om te weten dat alles wat ik in de buurt van mijn intieme delen komt, ook echt veilig is daarvoor. Maar biolene blijkt een materiaal te zijn dat enkel gekend is door Womanizer zelf, dus moest ik bij hen te rade gaan om meer te weten te komen over het materiaal. Ik kreeg een pdf van hen, waarin ze op de meeste vragen een antwoordt geven.

Zo is Biolene niet echt “hun” materiaal. Ze zijn gaan zoeken bij verschillende bronnen naar een materiaal dat aan hun eisen voldeed en kwamen zo bij Biolene uit. Het is vergelijkbaar met ABS-plastic, maar ook biologisch afbreekbaar (wat ABS niet is). 

Het grappige (en lichtelijk verontrustende) is wel dat ze nergens echt specificeren dat de Womanizer Premium Eco echt lichaamsveilig is. Ze zeggen wel dat het materiaal aan al hun eisen voldeed, maar wat zijn die eisen precies?
Op de vraag “ik zie bioplastiek niet als iets wat ik in mijn lichaam wil gebruiken” zo: 

Dit is een nieuw gebied van onderzoek en ontwikkeling, en velen zijn nog niet bekend met de milieuvoordelen van kunststoffen op biologische basis. Verandering is voor iedereen verwarrend.
Voor degenen die zich ongemakkelijk voelen bij de opkomende wetenschappelijke voordelen van het gebruik van Biolene of bioplastics op of in het lichaam – nodigen wij u uit om de rest van de Womanizer-lijn te verkennen.

2 thoughts on “Sextoy Review: Womanizer Premium Eco

    1. Ja, dat het geen waterdicht speeltje is, kan zeker een nadeel zijn. Maar als ik erover nadenk hoe vaak ik mijn speeltjes onder water gebruik, dan is dat echt heel beperkt. Uiteraard is dat voor iedereen anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *