Sextoy Review: Womanizer Premium

Ik krijg een tijdje geleden een hele grote doos met speeltjes van We-Vibe en Womanizer. Ik ben hen uiteraard enorm dankbaar hiervoor!
Er zaten ook enkele speeltjes op luchtdruk bij en al wie mij een beetje kent en volgt, weet dat luchtdrukspeeltjes meestal niet echt mijn ding zijn. Daarom was ik ook heel erg benieuwd naar deze Womanizer Premium!
Ik heb er al zoveel hele goeie dingen over gehoord, dat ik denk dat deze misschien voor mijn lichaam ook wel kan werken. Zeker na het uitproberen van de We-Vibe Melt, die ik dus wel heel fijn vind.

De verpakkingen van Womanizer zijn heel mooi en luxueus.
Hele mooie en luxueuze verpakking.

De verpakking

De verpakking van deze Womanizer Premium is, net zoals alle andere verpakkingen van Womanizer, echt heel erg prachtig. Het is een witte doos met daarop een vrouw met tekeningen op haar gezicht. Het voorste stukje van de doos kan je open klappen en dan zie je het speeltje nog net iets beter. Ook als de doos dicht is, kan je het speeltje eigenlijk heel erg goed zien.

Ik kreeg een witte Womanizer Premium, dus mijn doos en alle accessoires zijn ook wit. Kies je voor een rode of een zwarte variant, dan zal de doos ook de kleuren hebben van het speeltje dat je hebt gekozen. Intussen zijn er ook een Raspberry roze en een Blueberry blauwe variant op de markt. Ik kreeg zo ook al de roze versie van deze Womanizer Premium. Ja, ik heb er dus 2, I’m a lucky girl! 😀 
De verpakking van de Raspberry variant zijn zonder vrouw op de cover. Womanizer krijgt best wel wat comentaar omdat ze niet inclusive genoeg zijn en daar proberen ze dus verandering in te brengen: het speeltje is niet enkel voor mensen die zichzelf als vrouw omschrijven.

Geen gender-gekleurde verpakkingen meer.
De nieuwe verpakkingen.

In de doos vind je trouwens ook nog een oplaadkabel en een extra tuutje voor bovenop de Womanizer Premium, een (hele grote!) handleiding, en een zakje om je toy in te bewaren.

Opladen

Het opladen van deze Womanizer Premium is heel erg makkelijk. Je klikt gewoon de magnetisch oplaadkabel op de 2 daarvoor voorziene metalen bolletjes aan de onderkant van de Womanizer Premium en stopt het andere uiteinde in een USB-stopcontact. De 3 lampjes op het speeltje gaan om de beurten branden. Als alle 3 de lampjes constant branden, dan is de Premium volledig geladen.

Proper maken

De Premium is 100% waterdicht. Dat maakt het extra makkelijk om het speeltje proper te maken. Je kan de toy dus gewoon onder de kraan stoppen en reinigen met een lichte handzeep of gewoon even helemaal sprayen met een toy cleaner.

Daarnaast kan je ook het tuutje van de Womanizer af halen. Zo kan je de Premium echt perfect proper maken in alle hoekjes en randjes. Ik vind het gewoon ook wel fijn dat het speeltje volledig onder water kan, want het is een heel leuk speeltje om te gebruiken in bad, bijvoorbeeld.

Je gebruikt de Womanizer Premium eigenlijk enkel op (rond) je clitoris en hoewel je daar best wel glijmiddel bij gebruikt, is het (in mijn geval toch), minder dan met andere speeltjes. Daardoor kan je het speeltje ook makkelijker proper houden met bijvoorbeeld vochtige doekjes.

Knopjes

De Womanizer Premium heeft heel veel verschillende knopjes en daar ben ik best wel blij mee. Sowieso vind ik het belangrijk dat een speeltje een aan- en uitknop heeft. En dan natuurlijk nog een knopje voor harder en zachter. Met 3 knopjes maak je me dus meestal al een behoorlijk gelukkig mens. En dit speeltje heeft gewoonweg 4 knopjes! Wauw! Nu nog uitzoeken wat die knopjes doen.

Met de powerknop zet je de Premium aan en ook weer uit. Logisch. En toch kan het een beetje verwarrend zijn. Deze Womanizer heeft namelijk de “Smart Silence” technologie. Dat wil zeggen dat het speeltje enkel aan gaat als het in aanraking komt met je huid. Je ziet dus dat het speeltje aan is omdat de lichtjes gaan branden, maar verder doet de Premium echt helemaal niets tot je je huid tegen het tuutje legt (of het tuutje tegen je huid 😉 ).

Wanneer het speeltje aan staat en je het over je clitoris plaatst (of ergens anders op je huid), dan kan je de plus en de minknop gebruiken om het speeltje harder of zachter te zetten.
Het zachtste standje is echt een heel fijn standje om mee te beginnen dus ik raad je absoluut aan om dat ook te doen, zo kan je langzaam wennen aan dit (nieuwe?) gevoel. En daarna kan je natuurlijk lekker verder experimenteren met de harder knop.
Dankzij de + en – knop kan je jezelf heerlijk dicht bij een orgasme brengen om dan langzaam weer af te bouwen en weer opnieuw te beginnen. Edgen noemen ze dat. Omdat zo’n luchtdruk-toy je clitoris niet raakt kan je ook makkelijker na een orgasme weer opnieuw beginnen.

En daarvoor dient dus meteen de 4e knop. De knop met het golfje zet het speeltje in “Auto Pilot”. Dan gaat de Premium een beetje een eigen leven leiden en aan de hand van je reacties harder of zachter gaan. Je kan zelf instellen hoe hard het speeltje mag gaan aan de hand van de + en – knop en de 3 kleine lichtjes aan de onderkant. Een hele bijzondere en best wel aangename functie!
De knopjes zijn heel voelbaar en dat is heel leuk als je de Premium aan het gebruiken bent: je duwt eigenlijk altijd op de juiste knop. Pluspunten daarvoor!

De test

Zoals ik al zei ben ik over het algemeen geen echt grote fan van luchtdruk speeltjes. Het is dan ook altijd een beetje zoeken hoe ik mezelf er mee kan stimuleren.
Ik moet er ook even bij zeggen dat ik bij de eerste poging de handleiding nog niet gelezen had en dus alle informatie over de knopjes compleet gemist had. Foei aan mezelf. Maar ik dacht: hoe ingewikkeld kan het zijn? Welja, best wel dus. 😀

De Smart Silence functie kende ik gelukkig al van de Womanizer Duo, dus daar was ik wel snel mee weg (anders blijf je dus denken dat je speeltje niet aan staat). Ik kies ook steeds het grootste tuutje van een Womanizer speeltje (want ja, je krijgt er 2 in de verpakking en het 1e is een beetje groter dan het andere), omdat ik al weet dat het anders nogal snel té intens wordt. Ik gebruik ook altijd behoorlijk wat (waterbasis) glijmiddel als ik test, dus dat deed ik ook meteen met deze Premium.

Het eerste gevoel zat relatief goed. Een beetje zoals met de We-Vibe Melt. Ik weet ook meteen dat ik hier zeker wel een orgasme mee kan krijgen.
Maar het voelt vaak eigenlijk nog heel erg passief voor mij. Met een vibrator of andere toy beweeg ik graag mee met mijn lichaam. Met zo’n speeltje op luchtdruk hoeft dat helemaal niet. Om mezelf een echt compleet en bevredigend orgasme te geven, neem ik er dan ook al snel een dildo bij. Dat helpt me echt. 

De Premium kan behoorlijk zacht, maar ook echt heel erg hard. Het was in het begin wat zoeken welke snelheid van “zuigen” het best bij mij past. En verrassend genoeg is dat niet 1 van de lagere standen. Het lijkt alsof de Premium vanaf standje 6 ineens meer met een soort golf begint te zuigen. En dat gevoel bevalt me eigenlijk heel erg goed. Opwarmen met de zachtere standen dus en dan naar standje 6!

Ik vind het ook wel fijn dat je het speeltje zo snel zachter kan zetten als je een orgasme krijgt. Bij veel andere toys vind ik dat namelijk erg storend: je moet ze zo goed als meteen van je afhalen als je klaarkomt, omdat het gevoel anders echt te overweldigend en bijna pijnlijk kan zijn. Enfin, toch bij mij. 🙂

Dat gezegd zijnde was ik in het begin helemaal in de war met dat knopje met dat golfje op. Telkens ik daar op duwde, veranderde de Premium van stand. Het leek compleet random en reageerde ook amper als ik op + of – duwde… Toch maar eens de handleiding erbij nemen!

Auto Pilot!

Na wat geklungel dus eindelijk de Auto Pilot functie ontdekt. Als je op de ~ knop duwt, springt die functie aan. De lichtjes branden dan op 1, 2 of 3 (als het de gewone stand is branden 1, 2 én 3 samen, afhankelijk van hoe hard het speeltje gaat.) Auto Pilot begint altijd relatief zacht. Helemaal prima als je nog niet echt opgewarmd bent.

Goed glijmiddel (op waterbasis) op het tuutje, over je clitoris plaatsen en je laten leiden door het gevoel. Je kan zelf kiezen hoe hard de Womanizer Premium zal gaan in de Auto Pilot. Als het 1e lampje brandt, dan blijft het relatief zacht. Brand het 3e lampje, dan gaat de Premium all the way tot de hardste stand.

Op zich voelt die Auto Pilot heel goed. Je glijdt mee op de golven van je eigen plezier: van heel zacht naar harder en dan weer naar zachter. Als ik nog niet opgewonden ben, voelt het echt prima en bouwt het heerlijk op naar een heel fijn orgasme.
Maar als ik dat wel al ben en ik heb al wat met andere dingen zitten spelen, dan is die zachtste stand eigenlijk een beetje te zacht. En dan lig ik daar naar het plafond te staren en te wachten tot de Auto Pilot beslist dat het tijd is om harder te gaan.
Dan neem ik dus liever zelf de controle terug over.

Samen

Ik hou er wel van om samen een speeltje op luchtdruk te gebruiken.
Zoals ik eerder al aangaf vind ik zo’n luchtdruk toy vaak te passief. Je krijgt er sowieso een orgasme mee, of je dat nu wil of niet. En als ik met partner bezig ben, vind ik het wel fijn om dat een beetje te kunnen controleren. Bijvoorbeeld als je echt gewoon “penis-in-vagina” seks hebt en je wil als vrouw ook graag een orgasme. Ja, ik ben zo 1 van die vele vrouwen die niet klaar komt van enkel inwendige stimulans.

Aan de andere kant vind ik deze Premium ook heel veilig om door te geven aan mijn partner, zodat hij die kan bedienen bij mij. Met sommige andere toys ben ik bang dat het te hard durft te gaan, maar dankzij de Autopilot (die je kan limiteren op je eigen gewenste maximum), gaat dat nu al heel wat makkelijker. 

Conclusie

De Womanizer Premium is een super toy. De luchtdruk golven voelen heel anders dan sommige (goedkopere) varianten: het lijkt alsof ze veel dieper door je lichaam gaan en je clitoris meer vastpakken en weer loslaten. Ja, het is echt heel moeilijk om dit gevoel te omschrijven! 😀

Algemeen kan ik zeggen dat dit 1 van de weinige luchtdrukspeeltjes is die ik eigenlijk best wel leuk vind om te gebruiken. De knopjes zijn makkelijk voelbaar, de Auto Pilot is een aangename extra en de orgasmes zijn heel fijn en volledig.

De Womanizer Premium is geen goedkoop speeltje, maar het is er wel 1 waar je jaren plezier van zult hebben.
Je koopt de Womanizer Premium via bol voor €189,90.

3 thoughts on “Sextoy Review: Womanizer Premium

  1. Hoihoi,
    Ik wil voor mijn vriendin graag een luchtdruk vibrator kopen. Zij heeft er nog nooit een geprobeerd. Nu twijfel ik heel erg tussen de womanizer premium en de we vibe melt, welke zou je aanraden?

    1. Hallo!
      Wat een leuk idee 🙂 Ik zelf zou altijd voor de Melt kiezen. Die voelt naar mijn gevoel echt het beste en meest aangename aan en is heel mooi gestroomlijnd doordat het helemaal van silicone gemaakt is. Stuur me gerust een mailtje mocht je nog meer vragen hebben hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *