Sextoy Review: We-Vibe Chorus

De speeltjes van We-Vibe zijn eigenlijk altijd iets waar ik naar uit kijk om te testen. Ze zijn allemaal gemaakt van lichaams-veilige materialen en super innovatief! Zo ook de We-Vibe Chorus. 
Ik was dus heel blij dat ik er snel eentje toegestuurd kreeg van We-Vibe, toen de Chorus uit kwam.

En toch heb ik echt suuuuuper lang gedaan over deze review. Ik vermoed dat dat komt omdat ik de Chorus graag zo goed mogelijk wilde testen. Het is een heel populair model met heel erg veel opties, maar tegelijk is het ook echt een behoorlijk dure toy.  Dus vond ik het wel belangrijk dat ik echt ieder detail getest had voor de review online kon komen.

Details

Zoals alle speeltjes van We-Vibe, zit ook de Chorus in een prachtige, kleurrijke verpakking (elke keer een beetje anders als je een andere kleur kiest). Ik heb zo lang over mijn review gedaan dat de verpakking intussen al vernieuwd werd. Nog steeds even mooi, maar de nieuwe versie is ook handiger, met een soort van schuifjes-systeem om alles uit het doosje te halen.

Naast de Chorus zelf, zit er in de verpakking ook nog een afstandsbediening, een prachtig oplaad-station, een kabel, een staaltje glijmiddel en uiteraard een handleiding. 

Opladen doe je door het laadstation te verbinden met een USB en dan je Chorus en de afstandsbediening er in te plaatsen. Heel erg subtiel en makkelijk, vind ik het! Het valt niet op en je speeltje blijf stof-vrij. 

Reinigen is op zich makkelijk, want het speeltje is helemaal van silicone gemaakt en mag onder water. De afstandsbediening niet! Maar die blijft in de meeste gevallen wel redelijk proper. De Chorus zelf is wat moeilijker volledig proper te krijgen door alle ingegraveerde lettertjes op het uitwendige deel en de ribbeltjes op het inwendige stuk. Best met een klein borsteltje aan de slag dus en het speeltje niet te lang laten liggen na gebruik.

Knopjes

De knopjes zijn wel een beetje een uitdaging. De Chorus zelf heeft maar 1 knop. Daarmee zet je het speeltje Aan en Uit en kan je door enkele basis standjes zappen. 

Maar daarnaast zijn er echt heel erg veel opties. De makkelijkste manier om de chorus te bedienen is naar mijn mening de afstandsbediening die bij de Chorus hoort. De connectie met het speeltje werk voor mij eigenlijk iedere keer heel goed, maar het is wel nodig dat je de handleiding er even bij neemt voor je eraan begint.
Je zapt makkelijk door de standjes met de pijltjes en zet die standjes weer harder en zachter met de + en – knopjes. Tot zo ver het makkelijke deel! 🙂

Op de afstandsbediening heb je ook nog een ~ knopje. Hiermee verander je de afstandsbediening van “modus”. Als je op ~ duwt, kan je niet meer zappen tussen de standjes of snelheden. De Chorus zelf gaat op dat moment over op een constante middelmatig-harde vibratie. Als je dan op de afstandsbediening knijpt, gaat de Chorus harder vibreren. Dat voelt echt heel juist en intuïtief aan.

En dannnn… kan je de Chorus natuurlijk ook nog besturen met de We-connect App. Daarvoor druk je langer op het 1e knopje op de Chorus tot het lampje gaat knipperen. In de App klik je op “connect toy”. Over het algemeen gaat dat redelijk makkelijk, maar het is soms wel een beetje een gedoe als je (zoals ik) heel veel We-Vibe speeltjes hebt. Meer over de App verder in deze review.

De Test

Voor mocht je nog helemaal geen ervaring hebben met een speeltje zoals de We-Vibe Chorus, komt hier toch nog even wat uitleg.
De Chorus is een “koppelspeeltje”. En dat zet ik tussen aanhalingstekens omdat ik het eigenlijk een jammerlijk woord vind. Het is namelijk vooral een “hetro koppelspeeltje”. Voornamelijk ontworpen voor penis-in-vagina-seks. Je brengt het smallere deel in in de vagina en legt het dikkere deeltje tegen de clitoris. Daarna kan de penis gewoon penetreren en voelen beide partners de vibraties. Ideaal als je graag handsfree samen wil genieten. (Sidenote: ik ken wel wat niet-hetro koppels die ook fan zijn van dit soort speeltjes. Kan dus ook prima!)

Ik hou echt wel van We-Vibe en dat wil dus ook zeggen dat ik altijd best wel veel van hen verwacht. Maar in dit geval twijfelde ik even of er wel voldoende verschil zou zijn tussen deze nieuwe Chorus en het vorige model, de Sync. Die laatste was ik zelf best wel tevreden over, maar er waren ook wat min-puntjes. Zou deze Chorus het beter doen?

Het werd me al snel duidelijk dat de vibratie van de Chorus helemaal goed zit. Dan toch het uitwendige clitoris deeltje. Inwendig vind ik de vibraties nog altijd redelijk zwak, maar die hoeven voor mij dan ook weer niet echt. Ik heb ook al gemerkt dat we het speeltje sneller beu zijn samen (met partner en penis-in-vagina dus) als het inwendige deel ook vibreert. Dat voelt al snel een beetje irritant aan. Dus dat zetten we meestal af (dat kan via de App).
Dit was trouwens met de Sync ook al het geval. De Chorus doet het, vind ik, wel nog beter wat uitwendige vibraties betreft, en inwendig is het al helemaal veel beter.

Eerlijk is eerlijk: dit is zo’n speeltje waar ik binnen mijn relatie altijd wat moeite mee heb om te gebruiken. Niet omdat ik dat “niet vind kunnen” ofzo, alles behalve uiteraard! Maar gewoon omdat het niet echt lijkt te passen bij de manier waarop we vrijen. En toch… Toch pakken we het er de laatste tijd steeds vaker bij. Ik vind een kleine vibrator er tussenin echt heel tof en met de Chorus heb je gewoon het voordeel dat die blijft liggen waar je dat wil. Uiteraard wel omdat ie ook inwendig zit. 

Met veel glijmiddel (op waterbasis!) breng je de Chorus makkelijk in, want het inwendige deel is niet overdreven groot. Dat glijmiddel is dan echt wel weer heel hard nodig als ook de penis er nog bij moet. Dan glijdt alles wat vlotter en dat is ook voor de eigenaar van de penis een pak aangenamer.
Wat me opvalt, is dat het inwendige deel wat groter is dan bij de Sync. En dat zorgt er dan weer voor dat de Chorus eigenlijk verrassend goed op z’n plaats blijft. Net als de Sync, kan je de Chorus ook plooien en in een bepaalde houding laten staan. Dat is echt een pak makkelijker dan modellen waarbij dit niet kan.

Zelf hou ik er wel van om een speeltje echt tegen mij aan te kunnen drukken, maar het is wel fijn met de Chorus dat het ook eens handsfree kan. Heb je je handen vrij voor andere dingen. 😉

Ook de afstandsbediening is een echte meerwaarde. Dat je de Chorus makkelijk harder en zachter kunt zetten op eender wel moment, zonder dat je moet zoeken naar een knopje, is echt heel handig. En ook de “druk”-functie gebruik ik heel graag. Dan houdt de Chorus een snelheid aan en gaat ie harder vibreren als je in de afstandsbediening knijpt. Dat voelt verrassend natuurlijk aan.

App

En dan is er natuurlijk ook nog de We-Connect App. Alsof het zo allemaal nog niet genoeg was. 😀
De App van We-Vibe wordt regelmatig geüpdate en er wordt ook echt hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat alles altijd goed werkt. Over het algemeen is het dus echt een hele stabiele App. Je hoeft ook niet bang te zijn dat ze je speeltje hacken. De App is uiteraard goed beveiligd en ook het speeltje zelf connecteert niet zomaar met een nieuwe telefoon.

Om te beginnen druk je een 5 tal seconden op het ene knopje op de Chorus zelf. Het speeltje vibreert 2 keer kort en het lichtje gaat knipperen (druk even kort op de afstandsbediening als het lichtje niet knippert, die is nodig voor de connectie). Daarna selecteer je “Connect Toy” in de App en dan gaat het in de meeste gevallen helemaal vanzelf. Indien niet, druk je het knopje op de Chorus in voor 10 seconden (erg lang!) en probeer je erna nog eens.

In de App zelf kan je beide motoren van de Chorus apart van elkaar aansturen. Zo kan je dus bijvoorbeeld het inwendige deel helemaal uit zetten of net helemaal anders laten vibreren dan het uitwendige deel. En omgekeerd uiteraard.

Enkele andere leukigheden!

Een andere leuke functie is dat het speeltje ook kan reageren op druk. Zo kan je instellen dat de Chorus iedere keer harder vibreert als er iets bovenaan op het speeltje drukt (je partner met het lichaam, bijvoorbeeld). Best een bijzondere functie, die ik zelf niet zo vaak gebruikt heb. Maar: ze is er wel!

En dan kan je natuurlijk ook nog verbinden met je partner. In dit geval zit de verbinding voor je gsm in de afstandsbediening. Die moet dus best dicht bij het speeltje zelf blijven, maar ook dicht bij je telefoon. In je handtas bijvoorbeeld, als je ermee op stap wil.
Via de We-Connect App connecteer je dan met je partner. Dat gaat redelijk vlot, maar de verbinding is niet altijd even stabiel. Over het algemeen zijn de testen bij ons wel goed verlopen. Je partner kan dan zelf vanop hun gsm de Chorus bedienen. Klein maar tof detail is dat je zelf kan bepalen wat de maximum kracht van de vibratie is, zodat het voor jou altijd aangenaam blijft.

Conclusie

De We-Vibe Chorus is echt een leuke toy. Doordat het speeltje dikker is dan de andere varianten op de markt (en ook de We-Vibe voorgangers of andere modellen), blijft het veel beter op z’n plaats tijdens penis-in-vagina seks. De vibratie zit goed en de vernieuwde afstandsbediening is echt een meerwaarde.

Het is absoluut geen goedkope top, maar door alle extra functies en de leuke manier van opladen en gebruik, is de Chorus, naar mijn mening, zijn geld wel echt waard. Ik zou hier ook niet aanraden om eerst voor een goedkopere variant te gaan, want die zijn echt belange niet zo goed als deze.

Je koopt de We-Vibe Chorus bij Loveware voor €199,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *