Sextoy Review & Vlog: Lelo Soraya Wave

Speeltjes van het merk Lelo… het blijft wel wat bijzonder. Mensen die ze hebben vinden ze over het algemeen fe-no-me-naal en geweldig. Ik heb lang niets kunnen vast krijgen om te testen van Lelo, want het is nu eenmaal een erg duur merk. De toys zien er luxe uit en mensen geven er echt veel geld aan uit. Maar wil dat ook zeggen dat ze beter zijn dan andere speeltjes?

Van Easytoys kreeg ik de Lelo Soraya Wave. Het Wave idee spreekt me al heel lang aan. Het speeltje maakt namelijk een soort van “kom hier” beweging, die ideaal zou moeten zijn om je inwendig te stimuleren: het beweegt op en neer binnenin.

Ik vroeg me al een hele tijd af hoe zalig dat gevoel tegen mijn G-spot zou zijn, vooral ook omdat iedereen zo laaiend enthousiast is over Lelo. Ik bedoel: dat moet toch ergens van komen, denk ik dan!

Samen met Chantall van Climaximaal en Tess van TessTesst nam ik een vlog op over de Lelo Soraya Wave. Als je liever kijkt dan leest, dan kan dat dus!

Details

De Soraya Wave zit, net als de andere Lelo speeltjes, in een stijlvolle zwarte doos met gouden letters. Het ziet er allemaal erg luxe uit, maar als je wat dichterbij gaat kijken, merkt je al snel dat het eigenlijk gewoon een standaard doos is: niet al te stevig, gewoon basis, maar dan in het zwart. 

Onder een zwarte flap aan de zijkant vind je de oplaadkabel. Als je het hele ding dan omhoog heft, heb je ook nog een oplaad-kabeltje, een staaltje glijmiddel en ook nog heel wat blaadjes papier waar je weinig mee bent. En een basic bewaarzakje. Jammer genoeg moet je de handleiding zelf online gaan zoeken, want daar hadden ze dus geen budget meer voor. 

De Lelo Soraya Wave opladen doe je door het kabeltje onderaan in het gaatje te duwen. Het speeltje is volledig waterdicht, maar dat gat doet daar wat twijfel over bestaan, het voelt wat vreemd aan. Vooral ook omdat het kabeltje eigenlijk ook nog eens niet echt lijkt te passen.
Maar ik heb het getest en tot nu toe werkt de Soraya Wave nog prima, desondanks het bad, dus dat zit vrij goed. 

Doordat de Soraya Wave waterdicht is, kan je het speeltje vrij makkelijk proper maken. Alleen dat logo in de het lange, inwendige, deel… Ik snap dat je voor de looks en de luxe wil gaan, maar een metalen (plastiek dus) stukje in het silicone op het deel dat in de vagina gaat… Serieus? Ik snap het echt niet. Dat krijg je dus gewoon écht niet proper.
Meer over het reinigen van je speeltjes lees je trouwens hier.

Ook de knopjes van de Soraya Wave zijn niet helemaal wat je zou willen. Ik heb in elk geval toch erg lang gezocht naar wat er nu precies gebeurde als ik op die knopjes duwde. Dat komt, denk ik, vooral omdat ik verwachtte dat de Wave meer zou kunnen. En ik ben ook te koppig om de handleiding te downloaden, dat helpt niet natuurlijk. Je hebt dus een + knop waarmee je het speeltje Aan en harder kunt zetten en een – knop om de toy weer Uit en zachter te zetten. Met de middenste knop verander je van standje. 

En groot was de teleurstelling toen ik erachter kwam dat heel het voorgaande enkel op de vibratie sloeg… Want je zou toch denken dat ook die “kom hier” beweging sneller en steviger zou kunnen gaan, kunnen veranderen van snelheid. Maar niet dus. Enkel de vibraties kan je aanpassen.

De Test van de Soraya Wave

Voor ik hier verder ga denk ik dat het wel belangrijk is dat ik even vermeld hoe duur de Soraya Wave precies is. Want het is toch een beetje anders als ik het heb over een toy van €250 dan eentje van €70 ofzo. En de Lelo Soraya Wave kost dus wel degelijk €249,00… Dat is écht ongelooflijk veel geld! Dus, net als ik bij goedkope speetjes probeer aan te geven wat toch de positieve kanten ervan zijn voor kleinere budgetjes, ga ik hier ook proberen mee te geven waarom je de Soraya Wave al dan niet moet kopen.

Ik heb een soort haat-liefdes verhouding met Lelo. Ik wéét dat veel mensen ze geweldig vinden. En dat maakt dat ik ergens het gevoel heb dat ik dat ook moet vinden. Ze zijn duur, maar ze zijn ergens ook echt prachtig. Echte hebbedingetjes en gek genoeg ook een soort statussymbool: “ik heb er eentje van Lelo”. Het bijzondere is dus dat ik de speeltjes van Lelo eigenlijk stiekem echt leuk zou willen vinden. 

Zoals gewoonlijk heb ik ook de Lelo Soraya Wave onmiddellijk opgeladen. Zoals ik al aangaf, was ik ook al van in het begin heel erg benieuwd naar hoe dat op en neer bewegen van het inwendige deel zou voelen. Dus ik testte de Soraya Wave echt behoorlijk meteen uit. Het uitzonderlijke gevoel bleef uit. Ik probeerde het speeltje diep in mijn lichaam te laten bewegen of meer aan de ingang van mijn vagina, maar het bleef gewoon een voorwerp dat een beetje bewoog inwendig. Het raakte me op geen enkele manier bijzonder. 

Het clitoris-deeltje raakt mijn clitoris wel, maar om het speeltje wat dieper in mijn vagina te krijgen, moet ik het armpje van het clitoris-deel behoorlijk naar omhoog duwen en spant het eigenlijk tegen mijn clitoris. Dat gevoel is eerst relatief normaal, maar na een tijdje wordt het pijnlijk. 

Uiteindelijk blijkt dit ook een beetje het maximum te zijn van wat ik uit deze Lelo Soraya Wave kan halen. Het inwendige gevoel is ok, maar alles behalve speciaal of overweldigend. Het deeltje voor de clitoris werkt wel, maar als ik niet snel genoeg een orgasme krijg wordt het allemaal pijnlijk. 

Daarnaast vind ik het ook compleet onbegrijpelijk dat het speeltje 8 “functies” heeft, maar dat dat uiteindelijk gewoon wil zeggen dat je het clitoris-stukje en het inwendige deel apart van elkaar kan aanzetten en dat het vibrator-stukje verschillende vibratie-patronen heeft. Maar dat is het dus. Het lange inwendige deel kan enkel in 1 tempo op en neer bewegen. En dat begrijp ik gewoon niet. Je wil echt graag dat dat inwendige deel ook sneller kan gaan, harder, … Frustrerend gewoon!

Ware grootte naast een cola.

Conclusie

Kijk, zoals ik al zei: ja, ik kan orgasmes krijgen met dit speeltje. Ja, het heeft zeker potentieel. Alleen is het er eigenlijk echt nog niet. Ik vraag me soms af of iemand dit überhaupt op voorhand test en er feedback op geeft. 

Maar vooral: voor €249 verwacht ik echt wel veel meer. Ik verwacht één van de beste speeltjes die ik ooit heb mogen testen. De Lelo Soraya Wave is absoluut heel mooi en voelt ook behoorlijk luxueus aan. Maar jammer genoeg blijft het daar ook echt wel bij. 

Heb je €250 aan de kant liggen en wil je graag zoveel uitgeven aan nieuwe speeltjes? Dan kan ik je absoluut aanraden om voor een Njoy Wand en een FUN Factory Volta te gaan bijvoorbeeld, die hebben ze ook bij Easytoys!

Wil je toch graag de Lelo Soraya Wave kopen? Dan kan dat hier voor €249.

2 thoughts on “Sextoy Review & Vlog: Lelo Soraya Wave

  1. Persoonlijk ben ik wel blij met de Mona Wave van Lelo, maar die heeft geen clitorisgedeelte en kost ook niet zoveel 🙂

    Ik had mij voorgenomen geen duo-vibrators meer te kopen, wegens de kans op het niet passen. Na het lezen van de reviews van Tesstesst en Climaximaal ben ik toch aan het overwegen de nova2 te kopen, ook omdat deze flexibel is en dus meer kans op passend zijn. Ben jij daar blij van? Komt jouw review ook weldra?

    1. Hey Anne!
      Sorry voor de late reactie, even drukdruk. Review van de Nova 2 staat online. Echt een hele goede vibrator, naar mijn mening. En volgens mij ook geschikt voor de meeste lichamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *