Sextoy Review: Tenga & Iroha Smart Vibe Ring

Regelmatig krijg ik een mailtje van Tenga met de vraag of ik dingen van hen wil testen. Ik ga hier niet altijd op in, aangezien zij toys maken voor de penis en die heb ik dus zelf niet. 🙂 Maar naar penisringen ben ik vaak wel heel erg benieuwd. Een ring die voor mijn partner aangenaam is én mij weet te raken waar ik het wil, dat is best complex. Dus op deze Tenga Smart Vibe Ring (SVR) zei ik wel ja! En een weekje later had ik hem al in huis. 

Over de review deed ik zoals gewoonlijk een pak langer. Dat komt vooral omdat ik die natuurlijk niet alleen kan doen! 😀 We moeten daarvoor met twee in de mood zijn, we moeten er aan denken en we moeten zin hebben om iets nieuws uit te proberen. Best veel factoren, als je zo veel hebt liggen als wij. 

En toen kreeg ik plots een mailtje of ik ook de Iroha SVR wilde testen. Aangezien deze review zo goed als klaar stond en de ringen wel verdacht veel op elkaar lijken, kon ik niet anders dan toestemmen. Tenga en Iroha zijn zowat broer en zus. Tenga maakt vooral producten voor de penis, Iroha voor de vulva en vagina. Maar niet helemaal onlogisch dus dat een product dat voor beide mogelijk is, zoals deze SVR, dan ook voor beiden op de markt wordt gebracht.

Details

De Tenga Smart Vibe Ring zit verpakt in een super kleine verpakking!
Ik ben van Tenga wel gewoon dat ze alles graag mooi gepast doen (het is een Japans merk, dus ja, ergens verwacht je dat wel), maar deze SVR is toch echt wel heel klein verpakt. Ik heb met de grootste moeite alles terug in het doosje gekregen… 😀

In het doosje vind je een oplaadkabeltje, een handleiding en een klein zwart doosje met daarin de vibrerende ring. Heel mooi verpakt allemaal en doordat het doosje zo klein is, weet je ook meteen dat dit een hele compacte toy is, die je makkelijk overal mee kunt nemen. 

Opladen doe je door het kabeltje aan de zijkant in de toy te duwen. Je kan echt niet missen, maar het doet me wel twijfelen aan de waterdichtheid van de toy. Op de verpakking staat dat hij wel volledig waterdicht is en ik heb de toy ook telkens gewoon gereinigd onder de kraan. Maar persoonlijk zou ik het speeltje toch niet meteen mee in bad nemen. 

Het doosje van de Iroha SVR is toch een beetje anders. Deze keer gaat het om een vierkant doosje dat er duidelijk wat meer “vrouwelijk” uitziet. Je kan de Iroha SVR trouwens krijgen in dit leuke koraal-kleur of in het lavendel paars. Ook weer duidelijk wat zachtere kleurtjes. In het doosje vind je zo goed als hetzelfde als bij de Tenga-variant, alleen het zwarte bewaardoosje is er niet bij: je krijgt een fluwelen bewaarzakje. Beetje jammer, maar zeker ook geen ramp.

Knopjes

De Tenga SVR heeft 1 knopje. Hiermee zet je het speeltje aan en uit (door er wat langer op te drukken) en door de standjes te zappen als je kort drukt. Op zich is het best een makkelijk knopje, maar het is niet echt handig gepositioneerd om makkelijk door de standjes te zappen terwijl de persoon met de penis dit aan heeft.

De Iroha variant werkt eigenlijk exact hetzelfde. Alleen druk je hier op het bloemetje in plaats van op een duidelijke Aan-Uit knop.

Zeker omdat het speeltjes “Smart Vibe Ring” heet, had ik zo ergens toch wel verwacht dat het dan ook enkele smart functies zou hebben. En dat is eigenlijk niet het geval. 

Ter info: de ring heeft 5 vibratie snelheden en 2 vibratiepatroontjes. 

De Test van de Tenga Smart Vibe Ring

Ik had de Tenga Smart Vibe Ring al wel een aantal keer in mijn hand gehad. En de echte textuur van de silicone en de toch eerder krachtige en diepere vibraties spraken me meteen aan.
Bovendien is de ring ook eerder wat breder en redelijk flexibel. Het leek me dus zeker een leuke aanwinst. Alleen het lange deel dat tegen de clitoris zou moeten komen, dat zag ik zo niet meteen… Dat hangt daar dan zo wat te flapperen, of… Ik kon het me niet voorstellen. 

Maar eigenlijk ging het van de eerste keer goed met deze penisring.
Met wat glijmiddel past hij prima rond de penis (van mijn partner, ik kan me uiteraard moeilijk uitspreken over andere modellen 🙂 ). Mijn partner gaf achteraf ook aan dat de ring absoluut niet strak zat. Ook niet zo los dat ie afzakte. Maar zeker ook niet zo strak als met vele andere penisringen wel het geval is. Gewoon aangenaam dus. 

Voor mij was het ook een verrassende ervaring. Dat lange stuk, waarvan ik dacht dat het maar niets zou zijn, raakt een groot stuk van mijn vulva. Het blijft eigenlijk ook bij iedere beweging goed zitten en komt meestal terug goed op z’n plaats terecht. Voor mij is dit eigenlijk de eerste penisring waarvan ik denk: dit is een toevoeging, hiermee heb ik kans dat ik misschien wel terwijl we bezig zijn een orgasme kan krijgen. 

Toegegeven: het langere deel zit ook heel vaak wel wat verkeerd. Het is wat mikken en af en toe met je handen tussenin wat bijsturen. Zeker als je eens een klein beetje beweegt of wat verdraait. Maar omdat de ring niet zo super strak is, ging dat eigenlijk allemaal prima (en zonder klachten ;)).

En ook wel nog dit: doordat de ring niet zo heel erg strak is, had mijn partner niet meteen het gevoel dat dit een echte penisring is. Dus het bloed wordt niet echt afgesneden in de penis, de penis voelt niet harder aan en de gevoeligheid wordt ook niet meteen verhoogd. Ik denk dus niet dat deze Tenga Smart Vibe Ring een penisring is waar mijn partner volledig uit zichzelf naar zal grijpen, toch niet als het gaat over zichzelf plezieren. Natuurlijk wel als hij weet dat hij mij er een plezier mee zou doen! 🙂

Vergelijking met de Iroha SVR

Zoals ik in het begin van de review al aangaf: ik had de Tenga SVR dus eerst en eigenlijk al volledig getest toen ik de Iroha SVR toekreeg. Het leek me dus het makkelijkst om de twee speeltjes gewoon met elkaar te vergelijken.

En echt veel vergelijken is er eigenlijk niet nodig: ze zijn voor zo’n 90% gelijkaardig.
De ring voelt exact hetzelfde aan qua rekbaarheid. Het knopje zit op dezelfde plaats, de manier van opladen is gelijk en ook het speeltje is even groot en even lang.

Het einge verschil tussen beide speeltjes, zijn de beschikbare vibraties. Ze hebben beide 5 rechtlijnige (bzzzz) vibraties, maar elk 2 verschillende vibratie-patronen. Bij de Tenga SVR zijn de patroontjes sneller en harder, kort opeenvolgende bzz-bzz-bzz. Bij de Iroha zijn het eerder oplopende vibraties: ze beginnen zacht en evolueren dan naar harder en dan weer zacht.
En jep, dat is eigenlijk het enige verschil dat ik kan vinden tussen beide.

Conclusie

Zowel de Tenga als de Iroha SVR zijn verrassend fijne penisringen.
Door de wat zachtere rek rondom de penis, hebben beide niet helemaal het penisring-effect.
Voor mij doet het langere deel in elk geval wat ik ervan verwacht. Het stimuleert mijn clitoris op een hele fijne manier en het zit ook redelijk goed waar het moet zitten. Of waar ik wil dat het zit!

Ik zou de SVR nu niet meteen een smart ring noemen, want hij kan echt geen zotte dingen. Het is gewoon een penisring die heel goed blijkt te werken voor mij. 

Daardoor moet ik ook wel toegeven dat ik de SVR ietsjes duurder vind uitvallen dan ik dacht dat ie zou zijn. In de meeste shops, koop je hem voor rond de €70. Lichtelijk aan de dure kant, maar dit is echt wel een speeltje dat bij mij in mijn nachtkastje zal blijven liggen.

Ik kon de Iroha variant momenteel nog nergens vinden, maar eens dat wel zo is, dan verschijnen de linkjes hieronder. Momenteel zal je het met de (minstens even goede maar iets minder kleurrijke) Tenga SVR moeten stellen!

Je koopt de Tenga Smart Vibe Ring voor €69,99 bij Easytoys.
Of voor iets rond de €70 bij Bol (in verschillende kleuren).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *