Sextoy Review: Smilemakers – The French Lover

Soms krijg ik een berichtje van een webshop of winkel die ik helemaal niet ken met de vraag of ik voor hen iets zou willen testen. Heel vaak ga ik hier niet op in, maar zo heel af en toe is het voorstel moeilijk om te laten. 🙂 Al sinds het begin van mijn carrière als tester, vielen de speeltjes van de Smilemakers me heel erg op. Ze zijn kleurrijk en speels en de marketing errond is echt heel goed en leuk gedaan. Dus toen Beauty Tasting me stuurde of ik een speeltje voor hen wilde testen en reviewen, heb ik daarop toegezegd. Het werd The French Lover. 

Details

Ik kreeg het speeltje toe in een extra grote witte doos met aan de buitenkant de quote “discover yourself” erop. Aan de binnenkant is het doosje zalmroze en staat in het groot “don’t fake orgasms”. Ik ben het met beide helemaal eens. Stijlvol en leuk gedaan! 

In de grotere doos zat een veel kleiner doosje: het doosje van “The French Lover”. Daarnaast kreeg ik er ook nog het Smilemakers glijmiddel bij. Hier heb ik het straks nog even over.
Het doosje van The French Lover is klein en speels. Je ziet er de Eiffeltoren op, maar ook een lichaam. Leuk gedaan! Aan de zijkantjes staat wat extra uitleg, aan de achterkant zie je het speeltje met nog wat extra over de karakteristieken. 

Wat ik leuk vind aan Smilemakers is dat het hun missie is om sextoys wat meer open en bloot te koop te stellen. Het is de bedoeling dat je hun producten eender waar, bijvoorbeeld in de supermarkt, kunt kopen en dat daar geen taboe over moet zijn. Tegelijkertijd vind ik het wel jammer dat alles zo wat in het cliché getrokken is. The French Lover: voor een oraal lesje in de taal van de liefde. Jongensjongens. Ik ben hier echt te nuchter voor… 😀

Opladen en Reinigen

Het is echt heel lang geleden dat ik dit nog heb moeten schrijven, maar The French Lover is, net als alle vergelijkbare modellen van Smilemakers, niet oplaadbaar. De toy werkt met 1 AA batterij. Een speeltje op batterijen kan voordelen hebben: zo kan je gewoon de batterij vervangen als het plat is en hoef je niet te wachten op het opladen. Maar in de meeste gevallen gaan toys op batterijen iets minder lang mee, worden ze na een tijdje lawaaieriger en zijn de vibraties minder diep en krachtig. Beetje zonde, deze toy had perfect oplaadbaar kunnen zijn. 

Je zet The French Lover aan met het knopje aan de onderkant. Jep, dat is een smiley. 🙂 Het knopje werkt echt super goed: een klein beetje druk volstaat. Met diezelfde knop klik je door de 6 verschillende standjes: 4 rechte vibraties, steeds harder, en 2 patroontjes. Ik vind persoonlijk niet dat je meer nodig hebt, maar 6 standjes is ook niet super veel.

Smilemakers zelf zegt dat hun French Lover waterdicht is, maar met een toy op batterijen, ben je daar best toch extra voorzichtig mee. Het zal je maar overkomen dat je het speeltje niet goed dicht draait. Of dat de extra “waterdicht” ring het begeeft ofzo. Best dus altijd even je batterijtje verwijderen voor je het speeltje gaat reinigen. The French Lover is wel gemaakt van een hele zachte silicone en er zitten geen gekke hoekjes of kantjes aan, waardoor je de toy echt heel makkelijk kunt afspoelen. Omdat je het speeltje voornamelijk uitwendig gebruikt, kan je er ook voor kiezen enkel het bovenste deeltje af te wassen. Meer info over het reinigen van je toys vind je hier.

De Test

Genoeg gezaag over oplaadbaarheid of niet en de marketing achter speeltjes: wat echt telt is natuurlijk hoe leuk een speeltje is, hoe goed het voelt!
En daar kom ik al meteen voor een kleine verrassing te staan. Als ik The French Lover aan zet zonder het speeltje tegen mijn lichaam te houden, dan maakt de flapperende bovenkant echt de gekste geluidjes! 😀 Het doet me een beetje denken aan het flapperen met een groot stuk dik papier ofzo. 

Dat komt natuurlijk omdat The French Lover aan de bovenkant een super dunne flap silicone heeft die er een beetje uitziet (of moet doen denken aan) een tong. En met de vibratie beweegt dat dunne stukje zo snel dat het echt een flapperend geluid begint te maken. Een je het flapperende deel tegen je lichaam drukt, stopt het gekke geluid. 

Orale Lover?

En dan de test. Het is me vrij snel duidelijk dat de vibratie eerder aan de dunnige kant is. Een hoge, scherpe vibratie dus, die moeilijk doordringt tot diep in je lichaam. En het flappige ding bovenaan, draagt alleen maar bij aan die dunheid. Hierdoor voelt het eerder scherp aan.
De bedoeling is, volgens mij, dat je de flap laat vibreren tegen je intieme delen. En zo lang ik op de buitenste delen blijf, mijn vulvalippen bijvoorbeeld, voelt dat allemaal best nog wel leuk aan. 

Maar als ik echt meer richting mijn clitoris wil gaan, wordt het me allemaal wat te scherp. Omdat het flap-ding wat breder is en tegelijkertijd heel erg dun, kan ik het op geen enkele manier tegen mijn clitoris aan drukken. En ik ben dus iemand die dat wel nodig heeft. Het voelt op zich niet slecht, maar het voelt ook zeker niet wauw. En het voelt al zeker niet als orale seks. Misschien in Frankrijk wel, maar ik betwijfel het echt ten zeerste. 

Je kan het speeltje ook wel gebruiken als een soort van bullet. Dan negeer je het bovenste deel eigenlijk gewoon en kan je wel wat meer druk zetten. Daarnaast is The French Lover ook wel leuk voor voorspel en hele zachte strelingen. Maar het is jammer genoeg allemaal eerder aan de gewone kant, het echte wauw-effect blijft uit. 

Smilemakers Generous Gel

Een mooie naam voor een wat dikker waterbasis glijmiddel.
De dikte is heel leuk omdat het goed blijft liggen waar je het aanbrengt. En het flesje is ook echt heel mooi en stijlvol en past perfect bij mijn French Lover.
Maar er zit wel glycerine in en de kans is dus bestaande dat jouw vagina daar niet zo blij mee is. Ik heb hier zelf geen last van, dus ik heb het glijmiddel dan ook gewoon uitgetest. 

En zoals gezegd: de dikte vind ik dus echt een positief punt. Daarnaast is de Generous Gel is ook geurloos, wat ik ook leuk vind. Maar ik vind het glijmiddel qua gevoel wat minder fijn. Het voelt vrij snel plakkerig aan en ik zou het dus ook enkel maar met mijn speeltjes gebruiken en niet met partner. Als je een Smilemakers toy koopt en je hebt geen glijmiddel (wat ik absoluut wel kan aanraden!), dan kan je deze Generous Gel eventueel wel proberen. Maar het is zeker geen bijzonder glijmiddel. 

Conclusie

The French Lover ziet er leuk uit en het idee erachter is best tof. Ik vind het taboe doorbreken en speeltjes meer toegankelijk maken voor iedereen ook echt positief natuurlijk. Maar ergens heb ik het gevoel dat er niet genoeg nagedacht ik over het design van deze French Lover. Het idee is tof, de uitwerking is wat minder. 

Waar The French Lover wel leuk voor is, is voor hele streelzachte aanrakingen. Dat kan echt over je hele lichaam. En ook als opwarming en voorspel kan dit echt heel fijn zijn bij beide partners.

Je koop deze Smilemakers French Lover voor €39,95 bij Beauty Tasting. (doorklikken op Selfcare!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *