Sextoy Review: Sensual Glass Bibi

Een tijdje geleden besloot Rebecca van Loveware om enkele nieuwe glazen dildo’s op te nemen in haar assortiment, waaronder deze Sensual Glass Bibi. Het kleine blauwe speeltje intrigeerde me meteen en ik was dus ook best blij toen Rebecca me vroeg of ik het wilde testen! Het dunne handvat en de brede kop met de ribbels… Het geheel ziet er gewoon echt heel leuk uit. 

Maarrrr: ik moet hier even zeggen dat de naam het me een klein beetje moeilijk maakte. Bibi is namelijk wat de kinderen van mijn vriend tegen hun oma zeggen, Bibi is dus ook mijn schoonmoeder… En welja, ik hoef er verder geen tekening bij te maken… Het is lichtelijk ongemakkelijk, maar ik zet me er even over. De Bibi dus. 😀

Het is duidelijk een test-exemplaar!

Details

Bij glazen speeltjes is het best belangrijk hoe ze verpakt zijn. Dat je tenminste zeker kunt zijn dat je speeltje heel bij je thuis aankomt. Hoewel ik de verpakkingen van de Sensual Glass speeltjes echt een beetje oubollig vind, zitten de speeltjes wel echt heel veilig in het (jaren 90?) doosje. De Bibi zit verpakt in een bolletjesplastiek en dat zit nog eens in een mousse omhulsel.
Intussen zijn de verpakkingen trouwens vernieuwd. Echt veeeeeel mooier. 🙂

Veel mensen zijn een beetje bang van glas. Want: gaat dat niet stuk? Als je een gewoon degelijk waterglas vasthoudt en daar wat op knijpt, dan gaat dat toch ook niet zomaar stuk? Zo’n glazen speeltje is echt gemaakt van top-kwaliteit glas. Het is echt heel stevig.
Uiteraard moet gaan ze stuk als je ze bijvoorbeeld op steen of tegels laat vallen. Maar op tapijt of laminaat ofzo is de kans echt heel groot dat er gewoon niets aan is. Heel stevig dus!

Een groot voordeel aan glas (1 van de vele voordelen ;)) is dat het materiaal niet poreus is: er kunnen geen bacteriën in kruipen om zich binnenin verder te gaan ontwikkelen (ja, dat kan bij sommige materialen, zoals die doorzichtige jelly, dus wel!). Het materiaal is super veilig en heel makkelijk te reinigen. Gewoon met wat warm water en wat zachte zeep of toy cleaner en klaar!

Wel even erbij zeggen dat je deze Bibi best niet te lang laat liggen voor je ze reinigt. Tussen de ribbels in de kop kan namelijk makkelijk lichaamsvocht blijven zitten en als dat opdroogt is het best een dingetje om dat weer proper te krijgen. Een aanrader is een klein borsteltje of een (speciaal daarvoor bestemde ;)) tandenborstel. Dan laat je de Bibi best even weken in warm water met een sopje en dan krijg je alles met je borsteltje makkelijk helemaal proper!

De Test

Ik val misschien wat in herhaling bij mijn reviews van glazen speeltjes, maar ik som toch altijd zo graag de voordelen op! 😀 Ik probeer ze deze keer te verpakken doorheen mijn tekst in plaats van in een lijstje. 

Deze Bibi is een beetje anders dan mijn andere glazen dildo’s. De dikke kop en het smalle handvat, dat heb ik nog niet zo vaak gezien. In de dikke kop zitten dus ook ribbels, die vrij breed zijn, waardoor ik ze inwendig ook best goed voel. Omdat het handvat best dun is, is dit ook eerder een lichtere glazen dildo. Kan interessant zijn als je snel last hebt van gewicht in je hand bijvoorbeeld. 

Doordat de kop zo breed is, raakt die eigenlijk best makkelijk mijn G-spot. Persoonlijk hou ik iets meer van een breder en groter handvat, want dat geeft wat meer houvast, zeker als je glijmiddel gebruikt. Wat ik trouwens echt wel kan aanraden, bij alle speeltjes, maar zeker ook bij glas. Ik gebruik bij glas heel graag silicone glijmiddel, bijvoorbeeld dat van Uberlube!

Het glas voelt in eerste instantie relatief koud aan, maar warmt ook echt heel snel op. Als je de dildo een paar minuten in je hand houdt, is die al een pak warmer. Binnenin je lichaam gaan het nog sneller!
Hou je toch meer van warmte? Je kan de Bibi perfect even opwarmen in een potje water. Fan van koude? Dan leg je hem gewoon even in de diepvries voor gebruik.

De kop is dus inwendig erg goed voelbaar, waardoor ik er best goed mijn G-spot mee kan stimuleren, maar ook op verkenning kan naar andere aangename plekjes. Het kopje is dan misschien wat dikker, het is nog steeds een eerder klein speeltje. En dat heeft zeker voordelen!
Ik kreeg ook de top om de ribbels op mijn clitoris uit te proberen. Dat voelde aangenaam, maar niet wauw. Ik voelde er eigenlijk eerder weinig van. Maar het helpt zeker wel om wat op te warmen en in the mood te raken.

Omdat het handvat zo dun is, maar ook gewoon van glas, kan je de dildo eigenlijk ook in 2 richtingen gebruiken. Als een dunne vaginale dildo, of eerder als speelse anale dildo. Eigenlijk echt een alles-kunner, deze Bibi!

G-spot orgasmes?

Ik denk niet dat deze Bibi hét speeltje bij uitstek is als je specifiek je G-spot wil gaan stimuleren, maar het is wel een heel fijne allround glazen dildo. Je kan er zeker mee experimenteren op de G-spot, maar aan de andere kant kan je het ook prima gebruiken om echt andere delen mee te gaan verkennen. Welke kant van de Bibi je ook verkiest.

Ik krijg zelf niet makkelijk een orgasme van dit soort speeltjes alleen.
Vroeger voelde ik me altijd een beetje bedrogen door de reclame van een “G-spot speeltje” of voelde ik me anders omdat dat “grote” orgasme uitbleef. Intussen weet ik dat mijn beste orgasmes een combinatie zijn van de twee. Een perfecte G-spot dildo zoals deze Bibi en een vibrator tegen mijn clitoris.

Zelf hou ik er het meest van om inwendig (voor G-spot stimulans) te kiezen voor een harder speeltje. Mijn G-spot heeft echt wel wat druk nodig. Natuurlijk kun je ook zacht zijn met een harder speeltje, maar omgekeerd is dat wat moeilijker. Ideaal dus om je eigen lichaam mee te ontdekken. 

Conclusie

Dit is echt een hele fijne en goede dildo. Leuk design, voelt heel verfijnd aan in gebruik, niet te duur en toch efficiënt. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een nieuwe ervaring (of ervaringen!)

Je koopt de Sensual Glass Bibi voor €29,90 bij Loveware.

One thought on “Sextoy Review: Sensual Glass Bibi

  1. Ik hou enorm van glas en heb al veel glazen toys. Dit is mijn favoriet, ik voel de ribbels megagoed op de juiste plaats. Het handvat had misschien beter gekund, maar het stoort mij absoluut niet.
    Blauw glas is ook één van mijn lievelingskleuren (Chrystalino heeft ook mooie in blauw!).
    Ik hou trouwens van het koude gevoel dus ik warm ze nooit eerst op 🙂 Ik combineer wel altijd met een ‘extern speeltje’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *