Sextoy Review: Kiiroo Esca 2. OhMiBod!

Ik kende het merk Kiiroo al een hele tijd. Het is een merk waar ik regelmatig speeltjes van zie passeren. Ze maken behoorlijk innovatieve speeltjes! Ik was dus erg blij toen ik een mailtje van hen kreeg met de vraag ik of voor hen iets wilde testen en reviewen. Toen ze me ook nog eens vroegen of dat de Esca 2 mocht zijn, werd ik zo mogelijk nog enthousiaster! Die verkopen we namelijk ook al bij Loveware. En ik weet graag wat ik verkoop. 🙂

Zoals meestal met speeltjes op afstand, heb ik een hele tijd over deze review gedaan (sorry Kiiroo!). Ik gebruik ze graag, maar gewoon niet vaak. Dan zou het hele spannende aspect er ook snel af zijn denk ik. 🙂 En hoewel mijn partner en ik erg goed zijn met technologie, is heel dat App-gebeuren soms toch nog wel een dingetje. 

De Kiiroo Esca 2 verpakking is eenvoudig wit met een afbeelding van het speeltje erop. Binnenin is alles mooi verpakt. Simpel en duidelijk.

Details

De Kiiroo Esca 2 is verpakt in een mooi wit doosje. Redelijk standaard, maar het ziet er allemaal heel proper uit. In het doosje vind je een uitgebreide handleiding, een basic wit zakje, een oplaadkabeltje en natuurlijk het speeltje. 

Opladen doe je door het pinnetje van de kabel door het kleine gaatje van de Esca 2 te duwen. Laden gaat relatief snel en met de OhMiBod-App kan je zien hoeveel batterij je nog hebt. 

De Esca 2 is volledig waterdicht en kan dus makkelijk onder de kraan. Eventueel met een zachte zeep of toy cleaner. Let wel een beetje op met het plastieken deeltje en de lettertjes op het speeltje: daar kruipt vrij makkelijk vanalles tussen. Sla me dood waarom ze dat steeds doen met speeltjes die inwendig gaan, maar het ziet er goed uit vermoed ik. Meer over het reinigen van je speeltje lees je hier.

De Esca 2 heeft 1 knop. Daarmee kan je het speeltje bedienen, mocht je dat willen. Alles werkt makkelijker met de App, maar je kan er ook mee doorheen enkele vibraties zappen. 

Als je de knop wat langer indrukt, maakt het speeltje verbinding met de App. Dat is in het begin wat zoeken, maar eens je het door hebt, gaat het eigenlijk wel makkelijk. 

De Test

Omdat ik weet dat het bij ons altijd wat langer duurt voor we zo’n speeltje effectief helemaal kunnen testen met App en al, besloot ik om het sowieso al alleen uit te proberen. In eerste instantie zonder App, want ik ben niet zo fan van speeltjes en glijmiddel gebruiken en dan mijn telefoon moeten vastpakken. 

De vibraties voelen goed. Niet extreem diep, wat ik misschien wel verwacht had, maar best ok. Zonder de App is de vibratie een beetje beperkt: 3 gewone rechtlijnige vibraties en 2 patroontjes. 

Inwendig raakt het speeltje mijn G-spot echt behoorlijk. En ook uitwendig kan ik niet echt klagen: het voelt allemaal best wel ok.
Maar: ik hou van druk zetten als ik speeltjes gebruik: ik duw het speeltje graag vrij hard tegen mijn clitoris of G-spot aan. En dat kan niet zo makkelijk door de vorm van dit speeltje. Om alleen te gebruiken, zijn er echt wel betere vormen.

Als je de Esca 2 gebruikt, dan brand het lichtje order de knop behoorlijk hard en paars en knippert aan de snelheid van de vibratie. Het lampje kan wel fijn zijn in de slaapkamer: zo kan je partner heel makkelijk zien wat er met je aan het gebeuren is. Maar voor een speeltje op afstandsbediening vind ik het wel een beetje gevaarlijk. Dat lampje zie je echt wel door een lichter kleedje ofzo. Je kan het lampje uiteraard wel wat verstoppen tussen de schaamlippen, maar het blijft toch steeds een klein dingetje.

De OhMiBod-App

De OhMiBod-App heeft heel wat leuke mogelijkheden. Uiteraard kan je de App connecteren met een partner, die dan de controle van je speeltje kan overnemen. Het werkt allemaal behoorlijk vlot en je kan ook video-callen via de App, waarbij je dus toch nog steeds het speeltje kan aansturen.

Wat ik wel jammer vind, is dat je beide een account moet aanmaken en moet registreren voor je effectief de App samen kunt gebruiken. Dat vind ik persoonlijk niet echt nodig en maakt het gebruik van de app ook wat omslachtiger. Maar ja, het is wel bij de meeste Sextoy-Apps het geval. 

Of je er nu voor kiest om lokaal te spelen (dan gebruik je gewoon het speeltje en hoef je dus ook niet te registreren) of je speelt met partner, je krijgt dezelfde manieren om het speeltje te bedienen. En die bediening verloopt niet altijd even makkelijk. Uiteraard afhankelijk van welke telefoon je gebruikt, in mijn geval een Iphone.

Je kiest voor een specifieke modus: Music, Rythem, Tap, Touch of Club Vibe. Met Music kan je connecteren met je favoriete nummers, zelfs met spotify. De Esca 2 gaat dan mee-vibreren met je favoriete nummer.

Rhythm, Tap en Touch zijn de meest “normale” modules. Je kiest een ritme, duwt zelf op een vakje wanneer je het speeltje wil doen vibreren of slide je vinger over het scherm om de Esca 2 harder of zachter te laten gaan. Allemaal leuke functies en ook best wel fijn dat je er telkens voor kan kiezen om het speeltje niet te hard te laten vibreren. 

De Club Vibe modus is speciaal gemaakt voor als je het speeltje wil dragen terwijl uit gaat en wil genieten van meer dan alleen de beats van de muziek. Je kan de intensiteit van de Esca instellen naar je eigen wensen en kiest zelf op hoeveel geluid het speeltje reageert. Moeilijk om te testen tijdens Corona-tijden helaas, maar over het algemeen reageert de Esca 2 prima op geluid.  

Over het algemeen reageert het speeltje echt super snel op de kleinste contole-tik op je telefoon. Zelfs met partner heb je eigenlijk bijna instant reactie. En dat is echt super bijzonder!

Apple Watch

Sinds ik mijn Apple Watch heb, kan ik ook daarop de App van speeltjes testen. Jeej!
Ergens vind ik dat nog een heel pak leuker dan een speeltje te bedienen met je telefoon. Het voelt op de 1 of andere manier veel natuurlijker aan.

Om de App op je Watch te kunnen gebruiken, moet je wel steeds je iPhone eerst connectie laten maken met de Esca 2. Als je de App op je telefoon sluit, kan je de Esca 2 niet meer bedienen met je Watch. Maar als je de OhMiBod App gewoon in de achtergrond open laat, dan werkt de App helemaal prima op je Apple Watch ook. 

Je kan hier gewoon dezelfde modules gebruiken als op je telefoon, allemaal gewoon net een beetje compacter gemaakt. Heel fijn in gebruik vind ik!  

En ook je partner kan makkelijk de Apple Watch gebruiken. Het werkt echt heel erg goed! Leuk klein detail: je kan de Esca 2 zelfs laten vibreren op de snelheid van de je hartslag of die van je partner. Heel bijzonder!

Conclusie

Deze Esca 2 is zeker een fijn speeltje. De vibraties zijn heel ok, de App werkt behoorlijk vlot en ik vind het echt wel leuk dat zowel mijn clitoris als mijn G-spot gestimuleerd worden. De controles van de OhMiBod-App zouden net een tikje makkelijker kunnen, ik vind ze soms een beetje te ver gezocht. Alsof ze er té creatief mee wilden zijn ofzo. Maar dat is ook maar wat muggenziften.

Zelf ben ik eigenlijk niet zo voor de op afstand bestuurbare speeltjes. Ik gebruik speeltjes vooral graag in de slaapkamer (om het beknopt te zeggen, ze komen uiteraard al wel eens de slaapkamer uit ;)). Daarnaast geloof ik wel dat dit soort speeltjes echt ideaal zijn voor langeafstandsrelaties of voor als je graag met elkaar speelt of wil teasen als je samen of apart weg gaat ook. Ik snap het voor veel situaties heel zeker wel!

Alles samen bekeken ben ik dus zeker wel enthousiast en ik vind ook dat de Kiiroo Esca 2 echt wel heel goed werkt. App en alles!

Je koopt de Kiiroo Esca 2 bij Loveware voor €119,90.
Ze verkopen hem uiteraard ook op Bol.

One thought on “Sextoy Review: Kiiroo Esca 2. OhMiBod!

  1. Geweldig om een review te lezen over iets dat toch al wel even op je verlanglijstje staat. Ik wist al dat jullie hem verkopen, maar wel fijn om toch eens te lezen hoe of wat juist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *