Sextoy review: Gløv Hana

Van Easytoys kreeg ik de Gløv Hana toegestuurd. Een G-spot speeltje gemaakt van gerecycleerd ABS plastiek. Klein, krachtig, oplaadbaar en dus ook nog goed voor het milieu… Wat wil je nog meer? 😉

Details

De Gløv Hana zit in een heel eenvoudig kartonnen doosje. Alles is helemaal van papier en karton, behalve de toy zelf en de oplaadkabel. De handleiding is beknopt, maar duidelijk. 

Opladen doe je door het pinnetje van de groene kabel in het daarvoor bedoelde gaatje in de toy te duwen. De andere kant is USB.
De Hana heeft daarnaast 1 knopje aan de onderkant. Als je er langer op drukt, gaat het speeltje aan of uit. En als je kort drukt, zap je door de 10 verschillende standjes. Allemaal heel gemakkelijk, maar ook wel goed veel keuze!

De Gløv Hana is ook waterdicht en doordat de toy gemaakt is van ABS, is het speeltje ook gewoon echt makkelijk te reinigen. Onder de kraan, eventueel met wat zachte zeep of toy cleaner en zo weer helemaal als nieuw. Je leest hier meer over het reinigen van je toy.

De Test

Om te beginnen: de vorm van deze Hana is echt redelijk basis. Het doet me echt denken aan de meest goedkope en eenvoudige speeltjes die er een jaar of 30 geleden op de markt waren. Gelukkig zijn er wel enkele verbeteringen aangebracht!
De meeste van die speeltjes vroeger werkten gewoon op batterijen. Dus om ze oplaadbaar te maken is zeker een goede evolutie! Ik ben ook erg blij met het feit dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om gerecycleerd plastiek te gebruiken, echt super!

Maar: ik moet meteen ook wel toevoegen dat de vibraties persoonlijk echt niet zo goed vind. Ze zijn krachtig, dat zeker wel, maar ook dun, scherp en eigenlijk een beetje irritant. Let op: dit is wel echt mijn persoonlijke ervaring hiermee. Ik las bijvoorbeeld de review van Tess (je leest hem hier!) en zij vond het wel echt een heel fijne vibratie… Het is maar wat je verkiest dus.

Voor mijn lichaam is ook de vorm van de Hana niet super. De gebogen punt zou mijn G-spot moeten raken, maar dat lukt me echt heel moeilijk. Toegegeven, mijn G-spot is niet van de gemakkelijkste, maar door de eerder dunne en smalle punt, voelt het eigenlijk gewoon op het randje van onaangenaam.

Voor uitwendige stimulatie is dit soort speeltje vaak beter. Het is eigenlijk gewoon een soort van iets langere bullet. En jep, ik ben misschien gewoon wat te verwend. Ik heb te veel keuze, te veel tegenhangers die gewoon veel beter zijn. Maar de vibraties van de Hana zijn gewoon echt niet mijn ding, dan mag de toy nog zo gerecycleerd zijn: als ik hem niet gebruik, is het ook gewoon overbodig plastiek…

Het idee achter de Gløv Hana 

Het idee van gerecycleerd plastiek te gebruiken is zeker niet nieuw. De laatste jaren zien we steeds meer gerecycleerde varianten opduiken. En ook de “makkelijk te recycleren” toys winnen aan populariteit. Zo is silicone eigenlijk ook niet erg vervuilend om te maken (is gemaakt van zand en daar hebben we absoluut genoeg van), maar siliconen is dan wel weer erg moeilijk om achteraf terug af te breken.
Kort gezegd: er wordt in sextoyland al een hele tijd gewerkt aan milieuvriendelijkere alternatieven. Een speeltje van gerecycleerd plastiek is dus niet super vernieuwend… Maar een vernieuwende vorm zou dat absoluut wel kunnen zijn. 

Ik vind het persoonlijk dus best jammer dat het zo’n basic toy geworden is. En dat geldt dus ook voor de rest van de speeltjes uit de reeks (al heb ik ze niet kunnen testen en kan ik dus ook niet zeggen of ze al dan niet beter zijn qua vibratie bijvoorbeeld). Ik zou graag eens een toy zien van gerecycleerd plastiek waarbij er ook echt verder nagedacht is over het model en de vibraties enzo.

Conclusie

Ik ben heel graag super enthousiast over de speeltjes van Easytoys en zou dat liefst ook helemaal willen zijn als het over toys van gerecycleerd plastiek gaat!
Maar helaas… ik word hier niet blij van. Het speeltje is te basic en de vibraties ook niet echt om enthousiast van te worden.

Het enige waar ik blij van word, is de prijs. Voor €19,90 heb je deze Gløv Hana al en dat kan natuurlijk echt leuk zijn als je eens iemand iets cadeau wil doen ofzo. 

Je koopt de Gløv Hana voor €19,90 bij Easytoys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *