Sextoy Review: FUN Factory Mea

Al zo lang zie ik er reclame van verschijnen, al zo lang informeer ik bij Rebecca van Loveware… Is ie er al? De FUN Factory Mea? Waarom niet? Hoe lang nog??? 😅

Ik denk dat ik de Mea de eerste keer in handen had tijdens een etentje in november 2021, zo ongeveer. En nu pas, jawel, echt NU PAS heb ik hem eindelijk om te testen. Je kan je vermoedelijk wel inbeelden dat dat echt een klein vreugdedansje opgeleverd heeft. 😉

Mea is de eerste toy van FUN Factory die werkt met luchtdrukgolven. Of toch een soort van, want de technologie er achter zou toch echt wel anders zijn. En FUN Factory kennende, doen ze zoiets niet maar half. Een nieuwe versie maken van een al gekende toy, dat nemen ze echt super serieus. Bovendien zijn speeltjes met luchtdrukgolven vaak weinig genuanceerd. Ze zijn nogal rechttoe-rechtaan, los op uw orgasme af. En doen dus weinig voor de opbouw hiervan en de volledige opwinding.
De belofte is dus dat dit met de Mea anders zou zijn. 

Details

Bij merken als FUN Factory kan ik hier meestal beginnen met: “zoals alle verpakkingen van FUN, is ook deze…”. Maar dat lukt hier dus niet, want de verpakking van de FUN Factory Mea is écht anders dan de andere verpakkingen van FUN. 

De hoes rond de vrij grote vierkante doos, is wel heel gelijkend aan hun andere verpakkingen. Je schuift de sleeve van de binnenste, hardere doos. Binnenin die sleeve vind je trouwens ook nog een soort van spel: hoe zou jij Mea wel willen gebruiken. Er zijn 2 delen: één voor jou om in te vullen en één voor je partner. Zo kan je vergelijken en communiceren over wat je samen wel eens zou willen proberen

Eens de hoes eraf is, krijg je een hele basis, maar stijlvolle doos in handen. Mijn Mea is roos, dus de doos is dat ook. Als je de donkere kleur kiest, heeft de doos ook deze kleur.
Je heft het deksel van dit doosje er gewoon af. En dan vind je binnenin alweer een doosje! 😀
Maar deze keer is dit echt onderdeel van de Mea zelf. Dit is namelijk het oplaad-station en tegelijk bewaardoosje van je Mea. Echt geweldig mooi gedaan. 

Onder het doosje vind je de oplaadkabel en de handleiding. Ook het kabeltje is helemaal atypisch FUN: het is namelijk niet rood, maar wel roze! En het is ook geen magnetische laadkabel, maar wel een USB-C kabeltje. Dat past perfect in het oplaadstation van de Mea. 

Ook de handleiding is heel stijlvol gedaan in de vorm van een boekje. Dit schreeuwt heel luxe allemaal, nog meer dan ik van FUN Factory gewend ben. Om de Mea te leren kennen en in het volste potentieel te kunnen gebruiken, is het wel belangrijk om de handleiding er even bij te nemen. Het zal je zo meteen wel duidelijk worden waarom. 😉

Knopjes

Zoals alle FUN Factory toys, heeft ook de Mea 3 knopjes. Met FUN zet je het speeltje Aan of Uit. Heel handig dat je steeds maar een kort drukje nodig hebt om daar voor te zorgen.
Mea kan ook op slot. Hiervoor druk je – en FUN samen in. Met + en FUN samen, haal je de toy weer van het slot.

Dan heeft Mea ook nog een + en een – knop. Als je de toy aanzet, begint die op standje 3. Ook heel typisch FUN (en naar mijn gevoel niet altijd even logisch, maar goed). Er zijn in totaal 5 gewone standjes en die herken je aan een subtiele ‘beep’, iedere keer je op het knopje drukt. Na deze 5 standjes zijn er 3 programma’s, waarin de snelheid van luchtdruk verandert. Deze herken je aan de subtiele ‘dubbele beep’. 

En dan heeft de Mea ook nog enkele functies die ik heel leuk vind.
Zo kan je je favoriete snelheid opslaan als begin-snelheid. Dan hoef je niet iedere keer te zoeken, Mea begint gewoon waar jij het leuk vindt.
En er is ook een functie die je meteen naar de hardste of zachtste stand laat gaan. Als je iets langer op + duwt (Mea reageert echt heel snel), krijg je meteen standje 5. Als je op – blijft drukken ga je naar de aller zachtste stand. Ideaal om uit te dijen na een orgasme. Let wel op: als je de knop loslaat, ga je meteen terug naar het standje waar je ervoor op was.

De Test

Goed, veel technische uitleg… Maar hoe goed is die FUN Factory Mea nu eigenlijk? Als je me al even volgt, weet je vermoedelijk al dat luchtdruk niet echt mijn ding is. Het voelt op zich wel ok, meestal. En ik kan er een orgasme van krijgen. Maar het voelt allemaal nogal passief en ik grijp eigenlijk nooit spontaan uit mezelf naar een speeltje op luchtdruk. 

FUN Factory zelf geeft aan dat de Mea met een andere technologie werkt dan andere luchtdruk-speeltjes. Deze zou anders moeten voelen, genuanceerder, iets meer in de richting van een vibrator of echte orale seks. Altijd een beetje bang voor dat soort beloftes. 🙂

Maar, eerlijk is eerlijk: ik schrok een beetje van de prestaties van deze FUN Factory Mea. Naar mijn gevoel, ging dit niet super veel beter zijn dat de standaard luchtdruk toy. En dat is het dus wél!
Ik probeer het zo goed mogelijk te omschrijven, wat niet evident is. Maar Mea lijkt meer genuanceerde luchtdrukgolven te produceren. Wat mij stoort aan (de meeste) andere luchtdruk speeltjes, is dat ze zo passief zijn. Ze geven je lichaam geen kans om mee te bewegen, mee te leven als het ware met het speeltje.
De Mea doet dat anders. Het lijkt alsof een soort vibratie-golf je clitoris stimuleert. En dat voelt behoorlijk mind blowing! Eindelijk snap ik de heisa achter al dat luchtdrukgedoe dus een beetje! 

Ik zeg hier “een beetje”, want Mea werkt dus toch echt nog wel anders dan andere luchtdruk. Het kan heel direct gaan, maar de opbouw naar een orgasme toe, voelt naar mijn gevoel veel uitgebreider en genuanceerder.
Ok, ik weet het, dit is misschien niet waar sommigen naar op zoek zijn. Maar ik dus absoluut wel! 😀

Wat ik zelf super geweldig vind aan Mea, is ook dat je er snel mee van standje kan veranderen. En ook kunt kiezen om ineens heel hard of heel zacht te gaan. Dat helpt me echt bij mijn orgasmes. En dan eigenlijk vooral om vrij meteen weer opnieuw te kunnen beginnen, vanaf het zachtste standje. Dat gaat trouwens echt heel erg zacht, wat ik heerlijk vind!

De programma’s

Normaal besteed ik weinig aandacht aan programma’s of ‘patroontjes’ bij een speeltje. Ze zeggen me meestal behoorlijk weinig. Maar dat is bij deze FUN Factory Mea wel anders!
De programma’s geven de mogelijkheid om nog net een tikje anders te gaan spelen. Met een zeer subtiele opbouw, een soort van Edgen, bijvoorbeeld. 

Je werkt zo eigenlijk langzaam naar je orgasme toe, opbouw-golf per opbouw-golf. Hyper frustrerend bij momenten, als je er bijna bent en dan toch weer helemaal niet… Maar amaai, het is echt zalig eigenlijk ook! 😀 

Conclusie

Mijn angst dat deze FUN Factory Mea niet anders zou zijn dan andere luchtdruk-speeltjes was volledig onterecht. De luchtdruk golven voelen écht wel anders gaan: genuanceerder, als een soort van vibratie, maar dan toch weer niet. Hierdoor ‘voel’ ik precies meer bij dit speeltje. Het is echt een hele andere laag, een hele andere manier van stimuleren. 

Toegegeven, de Mea is absoluut niet goedkoop. Ik begrijp het, gezien de prachtige verpakking, het bijzondere gevoel, de hele luxueuze uitstraling enz.
Maar ik wil ook wel de kanttekening maken: als je weinig budget hebt en je twijfelt, dan is het misschien in eerste instantie handiger om voor een goedkopere toy te gaan. Het verschil in kwaliteit en gevoel is er absoluut, maar misschien is dat in eerste instantie niet groot genoeg hiervoor. 

Maar voor de duidelijkheid: van alles speeltjes op luchtdruk die ik heb, is Mea echt by far mijn nieuwe favoriet. Hiervoor was dat de We-Vibe Melt, die ik nog steeds wel leuk vind. Maar Mea is gewoon echt een heel ander niveau. Dus als je het budget wel hebt: oh jawel, Mea is het echt wel waard!

Je koopt de FUN Factory Mea voor €249 bij Loveware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *