Sextoy Review: FUN Factory Amorino

Jep, ik weet het! Ik heb het heel vaak over FUN Factory én ik verkoop ook producten van FUN Factory als bijberoep (op FUN Factory Party’s bij mensen thuis).
En tóch heb ik nog niet alles van FUN Factory kunnen testen! Staf he!
De Amorino is 1 van de iconische modellen van FUN Factory en ik ben dus heel blij dat ik eentje van hen gekregen heb om te testen en te reviewen. 

Ik zie de Amorino altijd als 1 van de beste modellen als je beginner bent en nog weinig ervaring hebt met sextoys. Je kan er namelijk echt heel veel mee. Je kan het speeltje plat op gebruiken op de vulva. Dan trilt het rekkertje tegen je binnenste schaamlippen mee en kan je het topje van de vibrator een klein beetje naar binnen brengen in de vagina. Je kan het rekkertje er ook afhalen en de vibrator helemaal inwendig gebruiken. En je kan er zelfs de penis mee stimuleren. Tot zover mijn verkooppraat. Ik kan niet wachten om uit te testen of ik het zelf ook echt een fijne vibrator vind!

De verpakkingen van FUN Factory zijn heel mooi en helemaal gemaakt van karton.
Altijd mooie kartonnen doosjes

De verpakking

Zoals altijd is de verpakking van FUN Factory helemaal tot in de puntjes in orde. Het is een kartonnen doosje met daarrond een kartonnen omhulsel. De Amorino staat er in ware grootte op afgebeeld. FUN Factory is al hun verpakkingen aan het veranderen, dus ik ben relatief zeker dat er binnenkort nieuwe omhulsel-hoesjes zullen zijn van de Amorino. Ik wacht dus vol spanning af tot ik die te zien krijg! Mijn versie heeft nog het oudere omhulseltje. 

Binnenin is het doosje ook helemaal van karton, er zijn geen plastiek onderdelen toegevoegd om het speeltje in te leggen ofzo. Heel erg ecologisch. Super vind ik het!
Binnenin vind je dus de Amorino, een kleine handleiding en een oplaadkabel van FUN Factory (heel erg herkenbaar).

De handleiding is zo wat het enige waar ik minder tevreden over ben als het over de verpakkingen van FUN Factory gaat. Alles staat er in uitgelegd, maar eerder met pictogrammen dan met een echte duidelijke uitleg. Ok, je kan de QR-code scannen en dan krijg je een meer uitgebreide uitleg, maar dat is toch ook niet helemaal alles, vind ik. 

Opladen

Opladen is super makkelijk. FUN Factory was 1 van de eerste merken (ik denk zelfs gewoon de eerste) die met een magnetische oplader kwam. Langs de 1e kant stop je het kabeltje in een USB-stopcontactje, langs de andere kant klik je het magnetisch vast op de 2 metalen bolletje aan de onderkant van de Amorino. De knopjes van het speeltje gaan branden en geven aan hoe vol de batterij nog is: bij 1 brandend knopje is het speeltje bijna leeg. Branden alle 3 de knopjes tegelijkertijd, dan is de batterij nog zo goed als vol. Als de toy helemaal opgeladen is, gaan alle lampjes uit.

De Amorino Reinigen

Zoals alle speeltjes van FUN Factory, is ook de Amorino gemaakt van 100% medische silicone. Een commentaar die ik vaak hoor als het over FUN Factory speeltjes gaat, is dat ze nogal hard stof aantrekken. Toen ik onlangs op bezoek was bij FUN Factory heb ik hen ook meteen gevraagd hoe dat komt. Volgens hen trekt eigenlijk alle degelijke silicone heel erg veel stof aan. Sommige merken gebruiken echter een toplaagje van een ander materiaal, zodat het silicone nog zachter aanvoelt en minder stof aantrekt. Dat laagje is in de meeste gevallen helaas schadelijk voor het lichaam en dus laat FUN Factory hun silicone gewoon zoals het is. 

De Amorino helemaal waterdicht. Je kan het speeltje dus makkelijk even afspoelen onder de kraan, als je het graag helemaal stofvrij hebt. En uiteraard bewaar je het best op een stofvrije plaats. Iets wat ik je eigenlijk met alle speeltjes wel kan aanraden. 

Om te reinigen na gebruik, vind ik het fijn om een lichte handzeep te gebruiken (iets wat niet schadelijk is voor je speeltje of je huid). Ik maak graag een echt sopje om al mijn speeltjes in te wassen. Erna spray ik ze graag nog eens helemaal in met toycleaner, zodat echt alle bacteriën helemaal verdwenen zijn. Meer info over het reinigen van je speeltjes vind je hier.

Knopjes

De Amorino heeft 3 knopjes. Met de FUN knop zet je het speeltje Aan en Uit. De + en – knop gebruik je om door de standjes te zappen. FUN Factory begint standaard op de 3e snelheid. Beetje bizar, vind ik, maar het is dus zo. 2 keer op – duwen brengt je naar de zachtste rechtlijnige stand (gewoon bzzzzz dus). Als je daarna op + blijft duwen, kom je uiteindelijk in de interval-standjes (bzz-bzz-bzz). Er zijn 6 rechtlijnige vibratie-standen en 6 interval patroontjes. 

Nog 1 belangrijk dingetje aan de knopjes: de Amorino kan op slot. Heel handig als je je speeltje mee op reis wil nemen en geen ongemakkelijke momenten wil (“oeps, mijn elektrische tandenborstel gaat aan). Je duwt daarvoor eerst op + en dan tegelijkertijd op FUN. Dan gaat het speeltje van het slot. Om weer op slot te doen hou je eerst de – ingedrukt en druk je tegelijkertijd op FUN. Je Amorino kan nu veilig mee op reis. Of op kot. Of wat dan ook. 🙂

De Test

Al van bij de eerste poging wist ik dat ik de vibraties van deze Amorino wel heel fijn zou vinden, maar dat de vorm mij net iets minder ligt. En dat is eigenlijk niet een de fout van de Amorino. Ik hou gewoon niet zo van Rabbit Vibrators en al zeker niet van die kleintjes. Het lijkt alsof ze telkens net niet passen voor mij. Als ik het grote stuk inwendig gebruik, dan komt het kleine stukje niet tegen mijn clitoris. Of toch niet zoals ik dat wil. 

Deze Amorino doet me ook beseffen dat ik misschien minder gevoelig ben dan ik zou willen. Het is namelijk de bedoeling dat het rekje van de Amorino je binnenste schaamlippen stimuleert en daar voel ik eigenlijk heel erg weinig van. Het helpt wel om meer het gevoel te geven dat heel mijn vulva, van clitoris tot aan de ingang van mijn vagina. Maar ik kan ook niet zeggen dat het me helemaal zo stimuleert als ik het zou willen. Ik moet er misschien ook wel even bij vermelden dat ik zelf hele kleine binnenste schaamlippen heb, dat helpt natuurlijk niet.

Al krijg ik er wel absoluut hele fijne orgasmes mee, want de vibratie is gewoon echt heel goed.
Dus je kan de Amorino nog op ontelbaar veel andere manieren gebruiken. Bijvoorbeeld ook door de tip van het speeltje gewoon tegen je clitoris te gebruiken. Maar inwendig vind ik echt niet zo heel veel aan. Daarvoor is het speeltje gewoon te kort en buigt het kopje net niet genoeg. Tenminste: om te stimuleren wat ík graag wil stimuleren. 

Je kan het rekje ook draaien en er af halen, dus de Amorino heeft echt heel veel mogelijkheden. Wil je inwendige of uitwendige stimulans? Liever alle twee? Met de Amorino kom je er zeker achter!

Samen?

Ik zeg van de Amorino altijd dat het ook een hele leuke toy is om samen te gebruiken. Je kan het gele “rekje” namelijk laten vibreren tegen het toompje (dat velletje waarmee de voorhuid aan de eikel vast hangt. Ja, je hebt dat ook als je geen voorhuid meer hebt. 😉 ). Ik kon dus niet anders dan dat uit te proberen.

Jammer genoeg was het niet meteen een groot succes. Het kriebelt wat, blijkbaar. En het verschil met een gewone vibrator ter plaatse laten vibreren is niet erg groot. Maar ook hier weer hangt het heel erg af van lichaam tot lichaam. En het is wel leuk en gezellig om dit samen te kunnen uitproberen en wat te lachen met de resultaten. 🙂

Conclusie

De Amorino is een speeltje met een hele goed en diepe vibratie, zoals we van FUN Factory gewend zijn. De vorm is voor mij niet helemaal geschikt, maar ik blijf het een speeltje vinden dat voor beginners echt wel heel goed kan werken, omdat je ermee kan experimenteren en zoeken wat je leuk vindt. En de vibraties zijn gewoon echt heel goed. 

Heb je al meerdere speeltjes? Dan voegt deze Amorino vermoedelijk niets toe aan je collectie. 
Ben je een beginner en wil je graag een speeltje waar je veel mee kan en dat toch echt heel erg goed is? Ja, dan is deze Amorino zeker iets voor jou! 

Je koopt de Amorino voor €74,90 bij Loveware!
Momenteel krijg je er ook 10% korting met de code “MissPoppie”.

Hoewel ik een grote fan ben van lokaal kopen, weet ik ook dat jullie graag op bol kopen. Daarom geef ik je hier ook even de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *