Sextoy Review: De Fleur d’Amour van Rocks Off.

Ik koos deze Zinnia Fleur d’Amour van Rocks Off een tijdje geleden op de website van Easytoys. Ik kan het niet laten om daar toch regelmatig eens wat rond te neuzen. 🙂 Op zoek naar nieuwe en unieke dingen, uiteraard. En deze Fleur d’Amour ziet er toch echt wel redelijk uniek uit, vind ik!

Best een mooi en stijlvol doosje!

Details

De Zinnia Fleur d’Amour (die naam…) zit in een stijlvolle verpakking. Dat zwart met die zilveren krullen erop en dat dat donkere paars van de Fleur… Ziet er allemaal heel proper uit.

Het had allemaal nog net iets beter met nog niets iets minder plastiek gekunnen, maar goed, nog niet iedereen vindt dat even belangrijk.

Buiten de Fleur zelf, zitten er in de verpakking ook nog een kleine en beknopte handleiding en een oplaad-kabeltje. Opladen doe je door het magnetische laad-stukje op de metalen puntjes te klikken op de afstandsbediening van het speeltje. Het is allemaal wel wat vreemd, met dat kabeltje ertussen.

De knopjes van de Zinnia bevinden zich dan ook niet op het speeltje zelf, maar op de afstandsbediening. Dat heeft als voordeel dat je niet moet zitten zoeken naar knopjes op een relatief kleiner speeltje. Je kan je focussen op hoe je het speeltje graag wil gebruiken tegen je lichaam en met je andere hand de knopjes bedienen.
Het nadeel is natuurlijk dat er een kabeltje tussen hangt. En dat de afstandbediening niet volledig waterdicht is. En zo’n speeltje met een kabeltje ertussen voor een afstandsbediening… ik vind dat eigenlijk niet meer echt van deze tijd. Maak het dan draadloos of zet enkele grote duidelijke knoppen die intuïtief te bedienen zijn op het speeltje zelf… moet te doen zijn.

De 2 knopjes op de afstandsbediening werken wel prima. Je kan het speeltje aan en uit zetten met beide knopjes. En dan dient het 1e knopje om “naar omhoog”door de standjes te zappen, met het andere knopje zap je weer terug.
De Zinnia Fleur d’Amour heeft trouwens 10 verschillende vibratie-standjes. 3 rechtlijnige (bzzzz) en 7 patroontjes (bzz-bzz-bzzzzz).

Over het reinigen van dit speeltje wil ik toch ook nog even iets zeggen. Het bloempje zelf is namelijk wel waterdicht, maar de afstandsbediening is dat niet. Je kan het speeltje dus moeilijk mee onder de douche nemen ofzo. Reinigen doe je dus best ook met enige voorzichtigheid. En dat is moeilijk, want door al die bloemblaadjes is een echte grondige reiniging absoluut nodig. Daar kruipt namelijk echt heel wat prut tussen. Niet makkelijk. Daarnaast is de Fleur d’Amour wel gemaakt van silicone en ABS-plastic, beide veilige materialen. Dus dat helpt wel weer. Meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier

De Test

Het was me ook wel relatief snel duidelijk dat deze Zinnia Fleur d’Amour echt wel een heel krachtig speeltje is. Het staat zelfs letterlijk in hun handleiding! Dat je als beginner best oplet voor de kracht van de vibraties. (had ik uiteraard weer niet gelezen op voorhand). Ik voelde het meteen toen ik het speeltje aanzette: de vibraties zijn hard en voelen relatief scherp.
Maar: door de vorm van de Fleur had ik er toch goede hoop in dat de bloemblaadjes een deel van de nogal directe vibratie zouden overnemen. 

En dat bleek ook effectief zo te zijn, maar jammer genoeg niet zoveel als ik gehoopt had. Ik weet eigenlijk niet helemaal zeker wat ik precies verwacht had met die blaadjes, maar ik denk dat ik dacht dat ze flexibeler zouden zijn. En dus op die manier verschillende delen van mijn vulva zouden kunnen stimuleren. Maar de blaadjes van de Fleur zijn dus relatief hard en stijf, waardoor ze de vibratie enkel overnemen, zonder er iets extra mee te doen. 

Wat de blaadjes dus wel doen, is een deel van de scherpte wegnemen van de vibratie van het speeltje zelf. Als ik de bullet zelf tegen mijn clitoris plaats, dan is die instant numb. Echt zo’n harde en scherpe vibratie! Maar als ik de Zinnia plat leg en dus met de zachte silicone-zijde stimuleer, dan wordt de vibratie een stuk milder. Nog steeds wel erg hard! Maar toch net iets minder hard.

Uiteindelijk moet ik besluiten dat ik het jammer vind dat er geen zachtere vibratie beschikbaar is. Al heb ik verder geen problemen om een orgasme te krijgen met de Zinnia Fleur d’Amour. Maar dan moet ik eerst al wat opgewarmd zijn of al behoorlijk veel zin hebben. En het is ook niet alsof je dit speeltje er even bij neemt om elkaar zachtjes te strelen ofzo. Het is echt eerder een boem-baf rechttoe-rechtaan speeltje. 

Ware grootte naast een blikje.

Conclusie

Ik vind het echt een heel mooi speeltje. En ik kan me voorstellen dat je het leuk vindt als je van erg krachtige en eerder scherpe vibraties houdt. Maar voor mij is het echt jammer dat er geen zachtere vibraties zijn. De bloemblaadjes voegen naar mijn gevoel ook net te weinig toe. Ze hadden een hele lichte vibratie kunnen overnemen die dan ideaal de clitoris zouden kunnen stimuleren. Maar dat doen ze dus niet. 

Daarnaast heb je ook nog de afstandsbediening, die nogal omslachtig is, en de ongemakken bij het reinigen… Achja.

Ik kreeg deze Fleur d’Amour van Easytoys, maar daar verkopen ze het speeltje jammer genoeg niet meer.
Je kan het wel kopen op Bol voor €35.

One thought on “Sextoy Review: De Fleur d’Amour van Rocks Off.

  1. Och, deze had ik ook gezien en ik was er supernieuwsgierig naar. Wat ziet hij ze leuk uit.
    Maar om dat reinigingswerk erbij te nemen moet hij wel ook megagoed zijn natuurlijk, spijtig dat dat niet het geval is 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *