Sextoy Review: Satisfyer Sweet Treat. Schattig, maar…

Een paar maanden geleden was ik op een grote beurs met heel erg veel sekstoys in Duitsland: EroFame. Ik zag er wel wat leuke en nieuwe dingen en kreeg ook heel wat speeltjes mee naar huis. Onder andere deze Sweet Treat van Satisfyer!

Het is best een bijzonder speeltje. Het lijkt op een schattig klein ijsje en de gebogen flapjes aan de bovenkant zijn heel erg zacht en draaien rond. Iets helemaal anders dan de standaard vibrators die ik gewend ben, ik heb er zelfs gewoon helemaal geen categorie voor hier op mijn site! Ik ben er dus best wel nieuwsgierig naar.

De nieuwe verpakkingen van Satisfyer en de Sweet Treat.

De verpakking

Dit is de eerste nieuwe verpakking van Satisfyer in mijn bezit. Hoera 😀 
Ervoor waren de speeltjes van Satisfyer altijd verpakt in een relatief basis verpakking: een kartonnen hoesje met een simpele plastieken binnenkant. Deze nieuwe verpakkingen zijn echt heel mooi en kleurrijk. Er wordt ook wel plastiek gebruikt, maar het is toch een pak minder. Ze zijn ook duidelijk veel gender-neutraler: geen lachende vrouw meer op de buitenkant.

Als je het doosje open doet, vind je aan de binnenkant heel wat uitleg. Wat ook heel goed gevonden is, is dat je het doosje eigenlijk openzipt met zo’n treklitsje. Daardoor ben je dus heel erg zeker dat je echt een nieuw speeltje koopt dat nog door niemand anders aangeraakt is. 

Verder vind je in de verpakking uiteraard nog een oplaadkabeltje en een handleiding.

Opladen

Zo goed als Satisfyer speeltjes die ik al gezien heb laden magnetisch op. Je klikt dus eenvoudigweg de magnetische laadkabel op je speeltje op de daardoor voorziene metalen puntjes. De andere kant van het kabeltje is een USB stukje dat je gewoon in een USB lader stopt.
Het lampje van het speeltje begint te knipperen zo lang het speeltje laadt. Eens het opgeladen is,  brandt het lichtje constant.

Proper maken

Ik zag onlangs een review van deze toy op instagram voorbij komen, van een grote winkel, dus die willen uiteraard vooral verkopen. Daar werd gezegd dat het speeltje echt suuuuper makkelijk proper te maken is.
Wel euhm. Dat mag je me dan toch eens komen voordoen! 

De Satisfyer Sweet Treat is helemaal waterdicht. Dat is alvast een pluspunt (reinigen was anders een haast onmogelijk zaak geweest denk ik). Maar als je je speeltje een klein beetje te lang laat liggen na gebruik, dan moet je echt ieder flapje afzonderlijk kuisen of er blijft sowieso vanalles van prut tussen hangen. Het is ook een speeltje waarbij je eigenlijk echt glijmiddel moet gebruiken, anders werken de flapjes wat tegen. Dus nee. Reinigen is NIET suuuuper makkelijk! Je moet al die flapjes apart kuisen! Hoe is dat makkelijk?

Hoe reinig je deze Sweet Treat dan? Wel, meteen na gebruik afspoelen werkt voor mij het best. En dan zeker zien dat je bij alle flapjes minstens 1 keer geweest bent en met je vingers er eens langs gegleden bent.
Ik maak zelf graag een sopje in de wasbak met een milde neutrale zeep en was daar mijn speeltjes heel grondig in. In dit geval zet ik de Satisfyer Sweet Treat gewoon aan en laat ik de kop zo door het water glijden en gewoon zichzelf reinigen.
Afdrogen zou ik in dit geval zeker niet doen, want dan krijg je vermoedelijk weer vanalles tussen die flapjes wat daar niet moet zitten. Gewoon laten drogen dus.
Achteraf gebruik ik eventueel nog een toy cleaner. Meer daarover lees je hier.

Knopjes

Deze Sweet Treat heeft 2 knopjes. Met + zet je het speeltje Aan en Uit en verander je van standjes. Met – zap je weer terug. Ik vind het persoonlijk veel logischer om de – knop te gebruiken als uit knop, maar op zich is het zo helemaal prima, kan zeker werken. 

Alleen is het handvat (ja, het hoorntje van het ijsje) gewoon te klein. Je kan je handen niet verzetten als je het speeltje vast hebt om op de knopjes te duwen. En in normale gevallen “herpak” je je toy al wel eens daarvoor. 

Dat lukt met deze Sweet Treat dus niet. Als ik mijn hand durf te verzetten, heb ik steevast het roze draaiende deel vast, waarop het onderste hoorntje dus begint te draaien. Wat een gedoe 😀 Toegegeven, het zorgt wel voor veel leuke momenten in de slaapkamer, maar het vraagt dus wat oefening om echt makkelijk op de knopjes te leren duwen. 

De Test

Ik was meteen behoorlijk nieuwsgierig naar dit speeltje. Over het algemeen ben ik geen echte Satisfyer-fan. Ze kopiëren heel veel designs van andere merken en verkopen ze dan veel goedkoper (als je al die research naar designs niet moet betalen, spaar je al een enorme kost uit natuurlijk). Maar deze Sweet Treat lijkt een relatief creatief en origineel idee van hun. Jeej!

Op mijn vingers voelen de ronddraaiende flapjes ook eigenlijk best heel aangenaam. Ze zijn heel erg zacht en het is ook heel fijn om er je huid mee te strelen op zachte manier.
Dat gevoel trekt zich ook door als ik de Sweet Treat op mijn intieme delen ga gebruiken. Op zich voelt het niet heel slecht en ik denk dat ik er wel een orgasme van zou kunnen krijgen. Alleen vind ik de flapjes echt recht tegen mijn clitoris toch ook al snel heel erg intens, dus ik zou sowieso wel al behoorlijk opgewonden moeten zijn voor ik dat echt helemaal leuk zou kunnen vinden. Maar er zijn een aantal zaken die toch echt helemaal mis lopen met dit speeltje. 

Om te beginnen is de vorm dus al niet ideaal. Ik heb kleine handen, misschien heeft dat er iets mee te zien, misschien ook niet. Maar iedere keer als ik het speeltje durf verzetten op mijn lichaam, of als ik probeer op de knopjes te duwen, dan heb ik dus per ongeluk het bovenste ronddraaiende deel vast. En dat werkt gewoon niet, het blokkeert de hele beweging, het verkeerde deel begint rond te draaien in je hand en… zucht… ik snap het gewoon niet. 

Als ik dan eindelijk gevonden heb hoe ik de Sweet Treat zonder al te veel problemen kan vasthouden en ik besluit om het speeltje net ietsje harder tegen mijn lichaam te drukken, dan houdt de Sweet Treat er gewoon mee op. Want het motortje dat het bovenste stukje doet ronddraaien is gewoon niet krachtig genoeg om druk aan te kunnen. Nog meer zuchten dus. 

Conclusie

Ja, het is een schattig speeltje. En ja, het is een leuk idee. En nog meer ja, het voelt op zich niet echt slecht. Maar er zijn gewoon zoveel dingen niet helemaal ok aan deze Sweet Treat. Maar mijn gevoel is het eerder een collectors-item. Iets wat je graag wil omdat het er zo leuk uit ziet. En als je van hele lichte strelingen en aanrakingen houdt, dan kan het gevoel dat deze sweet treat geeft misschien nog wel. Of als je van hele directe stimulans op je clitoris houdt, die ook wel een beetje scherp overkomt.

Maar cru gezegd is mijn persoonlijke mening toch dat er echt wel betere speeltjes op de markt zijn. 

Als je de Sweet Treat toch wil kopen, dan kan dat bij bol voor amper €25.

9 thoughts on “Sextoy Review: Satisfyer Sweet Treat. Schattig, maar…

  1. Ja, dat zou ik wel doen. Het is zeker iets speciaals, maar er is gewoon niet genoeg over nagedacht.
   Mocht het nu 20€ kosten, zou ik zeggen: ga ervoor en probeer het. Maar voor 36€ wil je wel dat het werkt he.

  1. Snel is helaas nooit echt van toepassing 🙂 Ik heb echt nog super veel speeltjes liggen (alles wat een zandlopertje heeft in mijn “speeltjesschuif”). Maar ik hoop ze in Maart wel gereviewd te hebben! 🙂

     1. Het volgen van de sites van toytesters is om miskopen te voorkomen, en dat werkt goed 🙂
      Iets helemaal anders: kunnen jullie bij loveware de tantus-artikelen niet naar België brengen? Wat zijn die moeilijk verkrijgbaar (ik bestel veel online, maar enkel uit België en Nederland) 🙁

     2. We hebben tantus bij Loveware, maar die staan denk ik nog niet op de site (site is pas vernieuwd, dus artikelen worden langzaam toegevoegd). Als je mailt naar info@loveware.be kan je eventueel via daar doorgeven welke artikelen je graag zou willen bestellen, dan regelen we dat voor jou 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *