Sextoy Review: Hot Octopuss DiGiT

Op EroFame kwam ik Hot Octopuss tegen. Een merk dat ik op zich alles tijdje relatief goed ken, aangezien we er penisringen en een mannenspeeltje van verkopen in de Loveware winkel en op onze FUN Factory Homeparty’s. Maar zelf had ik nog geen speeltjes van hen. Dus sprak ik hen aan. En ik kreeg meteen 2 van hun prachtige speeltjes mee: de DiGiT en de Ami. De review van de Ami komt sowieso ook heel erg snel online, maar hier gaat het dus over de DiGiT!

Hot Octopuss is een Engels merk dat de zaken een beetje anders aanpakt dan vele andere merken. Ze zetten duidelijk in op kwaliteit, innovatie en design. In het begin kwamen ze voornamelijk met speeltjes voor mannen (al heb je als vrouw uiteraard ook wel heel wat aan een penisring met vibratie). Hun allereerste vrouwenspeeltje werd niet meteen succesvol, maar de DiGiT ziet er alvast veelbelovend uit.

De DiGiT is een soort Bullet-vibrators. Daarvan zijn er, naar mijn gevoel veel te weinig op de markt. Veel te weinig goeie dan toch. Ik was dus meteen heel erg enthousiast toen ik de vibratie van dit speeltje voelde!

Het doosje van de Hot Octopuss DiGiT

De verpakking

De verpakkingen van de Hot Octopuss speeltjes zijn echt prachtig! De DiGiT zit in een klein blinkend rood doosje, met daarop een foto van de DiGiT zelf. Echt heel mooi en ook best wel opvallend tussen vele andere verpakkingen. 

In het doosje zit de DiGiT in een zwart kartonnen omhulseltje. Yesss, hier ben ik echt heel blij mee. Een pak minder plastiek afval dan ik gewend ben als ik een speeltje krijg. Alles mag dus gewoon bij het papier en karton.
Verder zit er in de verpakking nog een handleiding, een quick start guide, een oplaadkabel en een zakje. Prachtig en compleet allemaal. Het voelt allemaal heel erg luxe als je dit uitpakt. 

Opladen

Het oplaadkabeltje werkt met een pinnetje en aan de andere kant een USB stekkertje. Je duwt het pinnetje door de silicone van de DiGiT. Het blijft me een raar gevoel geven om op die manier een kabel in je nieuwe toy te duwen. En het maakt ook dat ik telkens wat ongerust word over de waterdichtheid ervan. Maar veel speeltjes worden zo opgeladen, dus het went wel op den duur 🙂

Opladen gaat lekker snel en je kan ook wel een heel tijd door met 1 oplaadbeurt. Helemaal prima. 

Proper maken

Het reinigen van de DiGiT vind ik wel een beetje een dingetje. Het is namelijk een prachtig afgewerkt speeltje, maar het heeft veel randjes en kantjes. Als je, zoals ik, graag veel glijmiddel gebruikt, dan komt er in al die hoekjes en kantjes wel eens wat prut te zitten. En dat was je er niet altijd even makkelijk af. 

Bij een speeltje als dit, waarbij de knopjes een reliëf zijn in het speeltje en ook de naam er in gegraveerd staat, raad ik aan om een tandenborstel aan de kant te houden om je toy mee te reinigen. En heel wat milde zeep en/of toy cleaner zijn je beste vriend op zo’n moment. (meer over het reinigen van je speeltjes lees je hier!)

Dat gezegd zijnde is de DiGiT wel 100% waterdicht en kan je hem dus makkelijk helemaal onder de kraan houden of zelfs onderdompelen. Het speeltje is gemaakt van silicone en dus heel bodysafe, maar ook moeilijk om er echt proper te doen uitzien. Dat heeft goeie silicone nogal, dus trek je er verder maar niet te veel van aan. 🙂

Knopjes

De knopjes van de Hot Octopuss DiGiT zijn wel nogal bijzonder. De meeste knopjes liggen bovenop het speeltje, deze zitten precies een beetje “inwendig”, ingezonken in de DiGiT.

Langs de 1e kant heb je 1 knopje en daarmee zet je het speeltje aan en uit en kan je ook wisselen tussen de verschillende standjes. 
De andere kant heeft 2 knopjes en daarmee kan je de DiGiT harder en zachter zetten. 

Het is in het begin een beetje zoeken, want ze zijn niet altijd even makkelijk indrukbaar. Of dat lijkt toch zo in ieder geval. Uiteindelijk blijkt vooral het aan- en uitzetten wat lastiger.  Omdat je iedere keer best wel lang moet duwen voor het speeltje aan of uit gaat. Eens je dat door hebt, gaat het eigenlijk echt wel makkelijk. En het voorkomt natuurlijk heel goed dat de DiGiT aangaat op een moment dat je dat niet wil. Met een meeneem-formaat als dit, is dat echt wel noodzakelijk. 😉

De knopjes liggen ergonomisch ook heel erg interessant: je kan met je ringvinger aan de aan/uit knop en met je duim aan de harder/zachter knop als je het speeltje aan je vingers hangt (aan je middenvinger wel te verstaan). En dat werkt echt beter en makkelijker dan verwacht!

De test

1e poging

Al van bij het aanzetten is duidelijk dat deze DiGiT een heerlijke diepe vibratie heeft. Maar bullet vibrators blijven toch altijd een beetje een twijfelgevalletje bij mij. En al zeker 1tje die zo duidelijk een specifieke functie en manier van vasthouden heeft. Daar ben ik namelijk niet zo voor. Ik doe dingen het liefst helemaal op mijn eigen manier. 😉

De DiGiT is dus gemaakt om op je vingers te schuiven. Het middenstuk over de middenvinger, het kleine stuk over je ringvinger. Als je rechtshandig bent, zoals ik, tenminste. Voor de linkshandige wordt in de handleiding mooi uitgelegd hoe het links het makkelijkst werkt. Er wordt aan alles gedacht bij Hot Octopuss!

Door het speeltje op die manier op je hand te zetten, creëer je als het ware een vibrerende middenvinger. En dat werkt eigenlijk verbazingwekkend goed! De vibratie is zacht en diep (op het eerste standje) en dus perfect om je hele lichaam mee te gaan strelen en te verkennen. Op de zachtste stand is de DiGiT voor mij ook echt perfect om te integreren bij het voorspel. Dit is 1 van de weinige speeltjes die ik zonder angst meteen aan mijn partner doorgeef. Bij veel andere vibrerende toys durft het soms nogal te hard en te direct te zijn, maar deze DiGiT is echt prima daarvoor. 

Voor mij past het vingerstukje relatief goed. Het stoort me soms wel wat dat ik zo weinig bewegingsvrijheid heb, maar dat is ook maar een detail. Maar ik vraag me we af of het speeltje voor iedereen past. Mijn partner heeft namelijk alles behalve dikke vingers en het was bij hem al relatief nipt. Dus als je van jezelf weet dat je vingers wat voller zijn, misschien toch eerst eens even ergens gaan proberen in een winkel ofzo. 

Dat gezegd zijnde: deze DiGiT bezorgt mij echt hemelse orgasmes. De vibraties zijn gewoon echt fantastisch. Ik voel gewoon van in het begin dat ik dit speeltje begin te gebruiken, dat een orgasme niet kan uitblijven. Zalig gewoon. 

Ik las intussen ook de review van Tess en voor haar vallen de vibraties precies weg als ze de DiGiT harder aanduwt. Persoonlijk heb ik daar helemaal geen last van, ik voel de vibraties dan precies net dieper in mijn lijf doortrekken en vind dat best een heerlijk gevoel. Maar! Ik ben dan ook iemand die niet meteen super krachtige vibraties nodig heeft. Als je van jezelf weet dat je die kracht nodig hebt, kan deze DiGiT misschien minder goed werken voor jou.

Als ik dan toch 1 nadeel moet geven, dan is het het vinger-systeem, waar ik toch niet echt mijn draai mee vind. Soms trillen precies mijn vingers ook helemaal mee met het speeltje en dat vind ik gewoon echt niet aangenaam. En dan moet je je hand in alle mogelijke bochten wringen om dat te voorkomen. 

Nog meer testen!

De volgende pogingen die ik deed met deze DiGiT merkte ik dat ik steeds beter werd in het vasthouden van het speeltje. Het vingerstukje werd steeds minder storend en steeds meer een handige tool. 

Ook integreerden we deze toy moeiteloos in ons gezamenlijk seksleven. Het is een klein en handig speeltje, ideaal voor voorspel, maar net zo goed voor “the final touch”. Je kan het vingerstuk makkelijk lostrekken en het speeltje op of van je vingers halen. En mijn hele lichaam houdt ervan om gestreeld te worden met vibraties erbij, blijkbaar. 

Wat wel wat lastiger is, is dat mijn partner niet precies voelt waar het speeltje zich bevindt. Het is een soort 5e vinger, maar dan wel een gevoelloze. Daardoor is het wel noodzakelijk om wat gerichte aanwijzingen te geven als je het speeltje samen gebruikt.

Maar dit is echt een toy die lekker dicht bij mijn bed mag blijven liggen. 

Het Engelse kroontje in de achterkant van de DiGiT
Die prachtige details!

Conclusie

Welja, dat stukje hierboven was eigenlijk al wel een beetje een conclusie: dit is een heel fijn speeltje. Klein en handig, zodat je het overal mee naartoe kan nemen. De vibraties zitten helemaal prima, wat mij betreft.
En tegelijkertijd vormt het ook geen bedreiging voor een mogelijke partner die bang is om vervangen te worden, waardoor je het makkelijk samen kan gebruiken.

Jep, ik ben fan en kan niet wachten om de Ami te proberen!

Je koopt de DiGiT voor €69,00 via de site van Hot Octopuss zelf.
Ze verkopen hem ook bij Bol, mocht je dat makkelijker vinden!

2 thoughts on “Sextoy Review: Hot Octopuss DiGiT

  1. Dankzij deze geweldige review overgegaan tot de aankoop van de Digit!
    Het vinger stukje is zeer handig, zowel solo, als met twee!
    De knopjes zijn zoals je beschreef wel even zoeken. De trilpatronen was ook even uitzoeken hoe het net werkte, maar eenmaal je alles doorhebt, een zeer goede aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *