Review: Pjur Back Door op waterbasis

Jep, ik hou van glijmiddel! Het is voor mij echt een onmisbaar deel van mijn seksleven. Uiteraard vrij ik ook wel eens zonder, vaginaal dan toch. Anaal is echt een heel ander verhaal. Dan wil ik absoluut glijmiddel en veel ook! Of dat nu met speeltjes is of met partner. 

Deze Pjur Back Door… Ik hoorde er voor de eerste keer van van een vriend die er mee aan het lachen was dat dat er een glijmiddel wat dat “achterdeur” heette. (Hij vond het verder wel goed, btw). Daarna heb ik eigenlijk een hele tijd moeten proberen voor ik het ergens opgestuurd kreeg. Vreemd, want de Pjur Back Door is echt wel 1 van hun bestsellers. Maar het is dus eindelijk zover, Easytoys stuurde me een flesje! 😀

Details

Het flesje dat ik kreeg is een kleiner flesje van de Pjur Back Door. Je hebt ze ook nog in 100ml, de normale flesjes, maar dat van mij is dus maar 30 ml. Helemaal prima en groot genoeg om uit te testen. Ik vind dit formaat echt perfect als je nog niet helemaal zeker bent van je aankoop. 

Daarnaast heeft Pjur ook best makkelijke flesjes: ze hebben een draaidop en een doseer-dopje dat ervoor zorgt dat je niet morst of dat het flesje niet lekt. Eerlijk: ik vind dat draaidopje wat minder. Ja: het flesje blijft hierdoor mooi proper. Maar dat dopje, dat is echt sukkelen in het heetst van de strijd…

In dit glijmiddel zit trouwens ook pantehnol. Dat is een stofje dat helpt huid helpt om meer vocht aan te maken, waardoor je anus sneller weer ontspant en mogelijke scheurtjes sneller helen. Meer daarover verder in deze review. 

De Test

Al snel werd dit glijmiddel eens boven gehaald tijdens een vrij-sessie. Ik heb een ongelooflijke haat-liefde relatie met anaal. Soms vind ik het helemaal geweldig, soms vind ik het echt helemaal maar niets. Maar het juiste glijmiddel kan me echt heel erg helpen om er toch echt van te kunnen genieten. 

De Pjur Back Door die ik heb is op waterbasis. Je hebt er ook op silicone-basis en enkele serums die je kunnen helpen beter te ontspannen (meer over de verschillende glijmiddelen lees je hier). Het voordeel aan een waterbasis glijmiddel, is dat je het ook kunt gebruiken met je silicone speeltjes. En heel wat van de anale speeltjes die ik heb, zijn effectief van silicone gemaakt. 

Ik heb het glijmiddel uitgetest met speeltjes en gewoon tijdens het vrijen met mijn partner en eigenlijk was het resultaat voor beiden zo wat hetzelfde: het geeft me een beetje een branderig gevoel. Ik ben niet helemaal zeker waar het gevoel van komt, maar het enige wat anders lijkt bij dit glijmiddel is de Pathenol die er in zit, dus ik ga er vanuit dat dat blijkbaar niet helemaal fantastisch is voor mijn lichaam.

Om zeker te zijn dat ik het me niet inbeeld, hebben we ook een paar keer gewoon random glijmiddel gebruikt: ik weet op dat moment niet wat we gebruiken. En het verschil is voor mij best duidelijk: deze Pjur Back Door wordt warm voor mij. 

Omdat ik dat gevoel niet 100% vertrouw, is het ook best moeilijk om hier een eerlijke en objectieve review over te schrijven: misschien heeft enkel mijn lichaam dit. En daarnaast: dat lichaam van mij kan moeilijk ontspannen als ik ergens last van heb of als ik iets ervaar waarvan ik niet weet of het wel zo hoort. 

De textuur van het glijmiddel is wel leuk, trouwens. Het is eerder aan die iets dikkere kant, waardoor het goed blijft liggen op speeltjes/een penis. Het voelt ook best wel zijdezacht aan.

Als ik objectief probeer te zijn: het glijmiddel glijdt goed. Het voelt ook lang zacht aan en dus niet snel plakkerig (wat sommige glijmiddelen wel hebben en wat niet heel handig is voor anaal gebruik). Op zich had het dus echt wel prima kunnen zijn! (misschien moet ik toch de versie zonder pathenol eens uitproberen binnenkort.)

Conclusie

Dat hierboven was eigenlijk al wel wat een conclusie, denk ik. 🙂
Maar ik ben dus blij dat sommige glijmiddelen in kleine flesjes te koop zijn. Zo kan je uitproberen of iets werkt voor jouw lichaam of niet.

En over het algemeen denk ik ook dat het beter is om voor een glijmiddel te kiezen waar niet te veel extra’s aan toegevoegd zijn. Gewoon basic en van goede kwaliteit lijkt me meer dan voldoende. Minder kans op bijwerkingen en ingrediënten waar je lichaam niet tegen kan. 

Wil je de Pjur Back Door graag uitproberen? Ze hebben het hele gamma bij Easytoys! (en dus ook de kleine flesjes ;)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *