Review: Perifit! Speels je bekkenbodemspieren trainen!

De Perifit! Een “speeltje” dat niet echt een speeltje is. Ik zag hem passeren op de site van Tess en besloot dat ik er ook graag eentje wou. Bekkenbodemspieren trainen en vooral leren ervaren en controleren is nu eenmaal iets wat ik echt heel erg interessant vind! Combineer dat met spelletjes spelen en ik word helemaal wild. 😀 Gelukkig kreeg ik een Perifit van Rebecca van Loveware. Meteen ermee naar huis en aan de slag met dat uittesten! 

Details

De Perifit zit in een klein wit doosje. Het ziet er allemaal nogal medisch uit, maar ook wel stijlvol. Plus: het is ook niet echt een speeltje in de letterlijke zin van het woord, dus uiteindelijk mag het doosje er dan wel wat minder speels uitzien. Al vond ik wel dat ze de heldere en vrolijke kleuren van de spelletjes hadden mogen doortrekken in hun verpakking. 

Het doosje klapt open met een magneetstrookje. Binnenin vind je een handleiding, in de bovenkant van het doosje. Aan de onderkant zit de Perifit zelf. 

En dan… zocht ik me dood naar een oplaadkabel. Die blijkt er gewoon niet te zijn! De batterij van de Perifit zou een 10-tal jaar moeten mee gaan. Uiteraard onmogelijk voor mij om dit te testen en te bewijzen. Enfin ja: ik kom er over een paar jaar op terug. 😀

Het speeltje zelf heeft maar 1 knopje: het staat aan of het staat uit. Dat zie je aan een groen lichtje dat knippert in de lotus aan de onderkant. En zo op zichzelf doet de Perifit echt helemaal niets. Geen vibratie, geen speciaal gevoel, echt niets. Het zit zelfs eerder ongemakkelijk als je het inbrengt, maar daarover zometeen meer.  

Reinigen is redelijk makkelijk, zoals gewoonlijk. De Perifit is gemaakt van silicone en dus een lichaamsveilig materiaal. Gewoon afspoelen onder de kraan met een zachte zeep of toy cleaner en klaar. Let wel op dat je ook de onderkant telkens heel goed proper houdt, net als het koordje eraan. Meer over het reinigen van je toys lees je hier.

De Test

Een “speeltje” als de Perifit is wat moeilijker om echt grondig getest te krijgen. Zo beloofde ik mezelf dat ik de toy een maand lang alle dagen zou gebruiken om echt goed te kunnen testen en te kijken of er verbetering in zat, maar zoals altijd bij mij: ik ben niet zo goed in dingen verplicht alle dagen doen… Dat lukte dus niet.

Maar ik merkte wel dat, iedere keer als ik de Perifit gebruikt had, ik weer zin had om er meer aandacht aan te besteden. Het programma erachter is namelijk echt wel leuk gemaakt en zet ook absoluut aan tot regelmatige training. Ik ben alles behalve een echte bekkenbodem-experte. Ik weet wat dingen, ik begrijp redelijk goed hoe dat gebied in elkaar zit enzo, maar ik vraag me echt af wat échte experten van dit speeltje en deze app zouden vinden. Ik heb namelijk de indruk dat daar vaak een redelijk snelle “alle kegel-speeltjes zijn slecht” uitkomt. 

Ik heb door het gebruik van de Perifit wel echt wat dingen geleerd over mijn eigen bekkenbodemspieren. Ook dingen waarvan ik dacht dat ik het wist of al deed. Zo blijk ik echt veel moeite te hebben om volledig te ontspannen en gewoon alles volledig los te laten. Dat merk je pas als het speeltje aangeeft dat je echt niet zo ontspannen bent als je zelf denkt. Best een bewustwording… 😀 

Het touwtje

Nog één dingetje voor we echt verder gaan over het testen (en spelen!) zelf: het langere touwtje aan de Perifit is ineens ook de “antenne” van het speeltje. Dit moet dus altijd goed duidelijk uit je lichaam hangen en liefst ook nog naar vore gericht zonder al te veel aan te raken.
Hier heb ik in het begin best wel mee gesukkeld. Het is wat zoeken hoe je het best kan houden en ik wou eerst ook graag gewoon mijn kleding erover aan doen ofzo. Dit is dus niet de bedoeling. 

Nu leg ik me altijd rustig op bed of zet ik me in mijn blote billen zo comfortabel mogelijk op een stoel. Het is wat zoeken, want het onderste deel van de Perifit blijft ook steeds uit je lichaam, waardoor niet alle houdingen even aangenaam zijn. Maar eens je het door hebt, werkt het allemaal wel prima. 

De App

Ik begin even bij het begin. Als je de Perifit App voor de eerste keer gebruikt, doorloop je eerst een aantal stappen om je wegwijs te maken met het speeltje. In het doosje zit een kleine handleiding, maar de echt handleiding krijg je in de App zelf. 

Om te beginnen kies je een programma. Hiervoor kan je ook een korte vragenlijst doorlopen, mocht je niet meteen weten waarom je wil trainen. Je hebt programma’s voor het verbeteren van je genot tijdens sexualiteit, een programma voor na de zwangerschap, een programma tegen urineverlies bij het sporten, … Afhankelijk van welk programma je kiest, krijg je andere oefeningen en wordt er gefocust op andere dingen. 

Mocht je iemand zijn die zich graag eerst wat inleest: in de Perfit App vind je ook heel wat blog-artikelen over de gezondheid van je bekken. Echt heel interessant! En bovendien is alles ook beschikbaar in het Nederlands. 

Daarnaast houdt de App ook heel goed je evolutie bij en krijg je telkens een statistiek te zien met enkele verschillende pijlers. Je kan zo zien hoe goed je Contractiekwalitei is, hoeveel kracht je uitoefent, hoe het met je Flexibiliteit gesteld is en je Uithoudingsvermogen en dan ook nog de ontspanning van je Bekkenbodemspieren. Echt heel boeiend!

De oefeningen

En dan is het tijd voor het echte werk! Iedere keer als je de Perifit gaat gebruiken, doe je eerst een kalibratie-testje. Dit is om na te gaan hoe veel kracht je kan zetten met je Bekkenbodem en hoe los je loslaten precies is. Aan de hand hiervan ga je spelletjes spelen. Het is dus iedere keer een beetje anders. En: als je niveau’s omhoog gaat, worden de spelletjes ook beduidend moeilijk!

De spelletjes lijken allemaal wel wat op elkaar: je vliegt of zweeft met een vogel, vlinder, vlieger of iets anders en probeert bolletjes te raken of door hoepels te gaan. De meeste spelletjes hebben ook een soort van vijand die je niet mag raken. Echt gamification dus! Je speelt ook eigenlijk telkens maar een korte periode. 10 minuutjes effectief spelen is best al wel een uitdaging. 

Terwijl je het spelletje speelt, kan je vaak ook zien of je oppervlakkig of dieper in je vagina samen trekt. De Perifit heeft twee bolletjes, dus het gaat dan over het onderste of bovenste bolletje. Ook het loslaten van je bekkenbodemspieren is hierdoor heel goed zichtbaar en voor mij ook best wel moeilijk. 

In totaal zijn er 10 verschillende spelletjes. Je speelt deze vrij door verder te evolueren doorheen de levels.
Daarnaast kan je ook nog trainingsdoelen instellen, mocht je bijvoorbeeld graag een bepaalde kracht willen ontwikkelen in je bekkenbodem (om welke reden dan ook). 

Conclusie

De Perifit is zeker geen goedkoop speeltje, maar als je graag je bekkenbodemspieren wil gaan trainen, dan raad ik deze super toffe toy zeker aan! Vooral alle informatie die je erbij krijgt en alle “zichtbaarheid” en bewustwording van je eigen bekkengebied is echt super interessant. Ik ben echt aangenaam verrast over hoe graag ik hiermee speel!

Of het een speeltje is dat echt helemaal aangeraden kan worden bij zware problemen van je bekkenbodem? Dat denk ik niet. Ze raden ook zelf aan om met grote problemen of bijvoorbeeld verzakkingen zeker langs te gaan bij een professional. Maar als je meer voeling wil met je bekkengebied en/of beter wil begrijpen hoe alles daar werkt, dan is de Perifit echt de max!

Je koopt de Perifit voor €169,90 bij Loveware!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *