Sextoy Review: Lily Vibe. Een echte low budget vibrator.

Van Easytoys kreeg ik deze Lily Vibe!
Hij komt uit hun eigen lijn en is ontworpen voor beginners: mensen die voor de eerste keer een vibrator willen kopen en testen, om erna eventueel over te stappen op een duurder model. Ik kreeg er ook een zakje bij van Easytoys om deze Lily in te bewaren. En ook een waterbasis glijmiddel en cleaner. Leuk leuk!

Ik begrijp het idee om goedkope speeltjes te maken, zodat iedereen eerst kan zoeken wat ze leuk vinden. Echt!
Maar waarom dan toch niet voor een net iets degelijker model gaan? Het geeft me een beetje het gevoel alsof je iemand koffie leert drinken door er oploskoffie van mindere kwaliteit aan te serveren. Kan werken: het kan dat je die persoon zo koffie leert drinken. Maar het kan ook dat die persoon nooit meer in zijn leven koffie zal drinken, of dat hij/zij nooit zal wennen aan echte goeie koffie en dus de rest van zijn/haar leven slappe slechte koffie zal drinken… Maar goed. 😀 Dat is maar hypothetisch natuurlijk. 😉

Aan de andere kant begrijp ik niet zo heel goed waarom je een model kiest dat je zo vaak ziet terugkomen. Ik heb deze Lily Vibe dan ook al op zo veel verschillende locaties gezien. Online, op beurzen, … Gewoon telkens onder een andere merknaam en ook meestal met iets verschillende knopjes. 
En dat is zonde, naar mijn mening. Ik begrijp dat je als webshop niet zomaar een nieuw product kunt ontwikkelen. Maar dit is echt een vaak voorkomend model.

Na deze kritische kijk op het concept achter het speeltje, is het nu tijd om de vibrator toch even een degelijke review te geven! 🙂

De verpakking

Deze Lily Vibrator koop je in een mooi en eenvoudig doosje. Het is wit met muntgroen en de knalroze vibrator steekt er mooi tegen af. Leuke kleuren-keuze, vind ik.

In het doosje vind je een plastieken verpakking met de Lily Vibe er in. Het is een vibrator die werkt op 2 AAA batterijen, dus geen oplaadkabel nodig. 

Ook qua handleiding is er niet veel nodig, maar ik vind de verpakking wel super verwarrend en misleidend.

Wat staat er op de verpakking?

Soft Silicone: ja, soft is Lily zeker. Maar echt 100% silicone? Zou kunnen van wel en ook van niet. Zelfs na gebruik en enkele grondige wasbeurten hangt er nog steeds een plastiekerig geurtje aan. Maar dat zegt natuurlijk niet alles.
Beneden op de doos staat ook ergens dat Lily in elkaar gezet is in PRC, wat uiteraard gewoon een mooie manier van zeggen is dat het speeltje in China gemaakt is.
Maar goed: het is een goedkope vibrator en het is een zacht en fijn materiaal. Ik raad je gewoon aan hem niet jarenlang te gebruiken. Dit soort speeltjes vervang je best regelmatig.

En dan komt de verwarring met de verpakking…
20 speeds. Bizar, want ik voel er maar 10. Misschien mis ik ergens iets? Nochtans heeft de Lilly Vibe maar 2 knoppen die nogal gemakkelijk te bedienen zijn. Misschien hebben ze het hier over de 2 delen van de Lily vibe? 10 snelheden in het lange deeltje en 10 op de clitoris? Zo iets?

Waterproof: ok… ja. Zo ziet Lily er niet uit. Maar: ik heb het getest! En welja, er kwam geen water in. Al zou ik er toch een beetje voorzichtig mee blijven.

Lily Vibe werkt dus op batterijen (en die zitten er niet bij, zoals duidelijk aangegeven op de website van Easytoys).
Maar op de zijkant van de doos staat dan weer dat het een rechargeable vibe is… Dit is dus echt super verwarrend!

En dan komt het meest verontrustende! Want helemaal beneden bij de kleine lettertjes staat vrij duidelijk “for external use only”. 😮 Waaat? Euhm… Wie zet er zo iets op de doos van een vibrator. Die ik natuurlijk wel dacht in te brengen… Want moet ik hier nu mee?
Na wat opzoekwerk kwam ik er achter dat de vagina ook gezien wordt als “external” in de medische wereld. Oef, opluchting!

En dan uitproberen natuurlijk! 😉

Lily Vibe is een beetje een specialleke!

Na het uitpakken uit de eerst best wel goed uitziende en later erg verwarrend wordende doos, kreeg ik de Lily Vibe voor het eerst in mijn handen. En dat was wel een beetje een verrassing.
Ik dacht dat deze Lily een harde en stevige vibrator ging zijn en niets is minder waar. Ze is echt super flexibel. Het lange deel plooit echt alle kanten op en ook het korte stukje kan je helemaal achterover plooien.

Ik ben wel fan van flexibele vibrators en al zeker als het rabbit vibrators zijn. Want dat dingetje voor op je clitoris raakt mijn clitoris meestal gewoon niet. Dus misschien heb ik een super abnormaal lichaam… of misschien zijn die dingen gewoon niet altijd even goed gemaakt. Who knows!
Maar dat zal bij deze Lily Vibe dus hopelijk wat minder problemen geven. 

Waar ik me wel wat vragen bij stel is bij het deel dat mijn G-spot zou moeten raken. Doordat het zo flexibel is betwijfel ik of ik genoeg druk ga kunnen zetten om het echt goed te voelen.

Hoe hou je de Lily Vibe proper?

Om proper te maken kan je de Lily Vibe gewoon afwassen onder de kraan. Uiteraard raad ik je aan om er een toycleaner bij te kopen, zo hou je je speeltje proper en vrij van bacteriën. Zeker als je, zoals bij deze Lily, een beetje twijfelt aan het materiaal. 

Lees hier meer over het proper houden en opbergen van je toys.

De knopjes

Om het kort te houden: het zijn er 2. Met de onderste zet je Lily aan en uit. Met het bovenste knopje zap je door de 10 standjes: 3 rechtlijnig, 7 intervalletjes. 10 standjes dus. Geen 20. Of ze zitten ergens verstopt in een super geheime knoppen combinatie die ik dus niet heb kunnen vinden.

De knopjes voelen wel echt heel erg goedkoop aan. En dat kan ik eigenlijk over heel deze Lily Vibe zeggen. Ik begrijp het: ’t is een low budget vibrator. Maar het goedkoop of duur aanvoelen is uiteraard niet zo heel erg belangrijk… Veel belangrijker is of dit speeltje ook doet wat het moet doen.

Wat vind ik van de Lily Vibe?

Met een beetje glijmiddel glijdt Lily echt heel makkelijk naar binnen.
Zoals ik al vreesde, is Lily wel een beetje te flexibel om mijn G-spot goed te raken. En doordat ze zo licht is (wat ook wel een voordeel is natuurlijk), krijg ik moeilijk echt druk uitgeoefend op mijn G-spot.
Zonde, maar eigenlijk geen ramp. Lily glijdt dus echt wel goed in en uit. En naar mijn mening is het design eigenlijk nog wel vrij ok om alles te raken wat ik fijn vind. Al is het dan op een eender lichte manier.

En het clitoris-armpje zit ook wel waar het moet zitten: op mijn clitoris. Ik moest soms wat schuiven en trekken om de juiste stimulans te vinden, maar dat is door de flexibiliteit echt helemaal geen probleem.
Daarnaast hebben ze hier in het design echt aan beginners gedacht: je kan je clitoris op 2 manieren stimuleren met dit armpje. Er is een puntje voor directe clitoris stimulans. En een platter vlak, voor als je de vibratie liever wat breder hebt.

De vibratie op zich is eigenlijk ook nog wel ok. Niet super diep, maar ook niet te licht. Ze wordt alleen wat oppervlakkiger en dunner als je de Lily harder zet. En dat is dan weer jammer natuurlijk.

Eigenlijk vind ik bij deze Lily Vibe de interval-standjes beter (raar maar waar). Die gaan precies dieper en fijner door heel je lijf.
Maar ik mis toch echt wel wat power, over het algemeen.
Een beetje meer kracht in de vibratie en een beetje meer mogelijkheid om door te duwen, daar waar ik het nodig heb, zouden deze Lily Vibe echt een pak beter kunnen maken.

Dussss?

Dit is best een leuke vibrator voor de spotgoedkope prijs.
Ik zou de Lily Vibe nooit aanraden aan iemand die al wat vibrator-ervaring heeft.
Maar als je een totale beginner bent én echt heel weinig budget het, dan denk ik dat je je hier wel mee kan amuseren. Je kan bijvoorbeeld met deze Lily Vibe uitzoeken wat je leuk vindt en erna kan overstappen naar een meer geavanceerd model.

Je kan deze Lily Vibe kopen bij Easytoys voor €29,90.

2 thoughts on “Sextoy Review: Lily Vibe. Een echte low budget vibrator.

 1. Hi!
  Heb nog 1 vraagje: ik ben nieuw bij het kopen en uitproberen van vibrators en dacht dat dit een goeie zou zijn om mee te beginnen. Echter ben ik wel gevoelig voor chemische stofjes down there en moet ik heel voorzichtig zijn met wat ik gebruik in de area. Zou je het me hierdoor afraden deze te kopen?

  1. Hoi H.!
   Het is op zich een leuke vibrator, waar je vooral mee kan experimenteren. Maar je realiseert je best wel dat een vibrator in deze prijsklasse, nooit echt van bodysafe materiaal gemaakt zal zijn. Er is geen wetgeving rond de materialen die gebruikt worden in sekstoys. Een fabrikant kan dus eender wat op het doosje zetten, vanaf het moment dat er maar een kleine hoeveelheid van een bepaalde stof in gebruikt wordt (in dit geval is dat dus “bodysafe silicone”).
   De prijs is echter zo laag, dat je je wel kan laten verleiden om het te proberen. Investeer dan zeker in een goed glijmiddel op waterbasis, dat zal het gebruik van de vibrator alvast vergemakkelijken (en vaak komt de irritatie ook eerder van een glijmiddel van van het speeltje zelf). Bij dit soort goedkope speeltjes raad ik ook aan om hem niet te lang te gebruiken (niet langer dan een jaar bijvoorbeeld) en gewoon regelmatig te vernieuwen. Dan blijft het risico op irritatie kleiner.
   Hopelijk heb ik je hiermee een beetje vooruit geholpen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *