Sextoy Review: De Romant Wand, voor het stevige werk!

Ik kreeg de Romant Wand toegestuurd van een webshop die intussen niet meer bestaat. Ik heb zelf een mooie collectie speeltjes, maar ik hoop in de toekomst regelmatig een toy te krijgen, kwestie van het financieel haalbaar te houden. 🙂 De review van het speeltje zal altijd eerlijk zijn, gekregen of niet. Daar hebben we denk ik allemaal het meest aan.

Opgelet! De Romant Wand is intussen nergens meer te koop! Kijk zeker eens naar de Bella van Rianne S als je op zoek bent naar een gelijkaardig model!

Ik had zelf nog geen Wand in mijn collectie, dus joepie! 🙂
En het merk Romant kende ik niet. Het is een Chinees merk dat in sommige landen blijkbaar wel redelijk bekend is, maar ik vind er online eigenlijk weinig informatie over. De kans is dus zeer bestaande dat dit gewoon een “White Label” toy is. Een speeltje dat in China gemaakt wordt en waar dan verschillende merken op geplakt worden. Dat wil daarom nog niet zeggen dat ze slecht zijn. Ze zijn gewoon niet echt uniek. 

Romant Wand komt uit de doos
De doos met de leuke roze Wand

Hoe komt de Romant Wand aan?

Hij wordt geleverd in een bescheiden witte doos. De doos is wel wat fragiel en licht dus niet echt gemaakt om je speeltje in te bewaren. Ik ben ook niet echt fan van dat plastiek om mijn toy in te steken en weer uit te halen. Dat is gewoon niet makkelijk…
Daarnaast is het wel echt een mooie verpakking, dus het ziet er allemaal  heel leuk en proper uit!

In de doos zelf vind je de knalroze Wand (ik blijf fan van roze vibrators), een laadkabel en een lekker beperkte handleiding. Het is geen gecompliceerde vibrator, dus dat is helemaal prima. Het boekje is ook duidelijk een goed leesbaar. Pluspunten dus.

Ik was wel wat verrast door de grootte van het speeltje. Of eerder: hoe klein het is. Bij “Wand” had ik me een relatief groot ding voorgesteld en dit is eigenlijk echt een kleintje. Mijn eigen schuld, ik moet leren dat soort dingen te bekijken als ik iets kies!
Daarnaast: de grootte zegt ook absoluut niet altijd iets!

Je kan de vibrator laden door het pinnetje vanachter door de silicone te drukken. Dat lijkt in het begin wat vreemd, maar werkt wel prima.

Volgens de doos is hij gemaakt van 100% medische silicone en ABS, wat beide veilige materialen zijn. Hij ruikt niet, wat een goed teken is.
Hij is volledig waterdicht, waar ik ook erg blij mee ben. Dat maakt het namelijk een pak makkelijker om hem proper te houden.

De Wand kuisen doe je dus best gewoon met warm water en af en toe eens een desinfecterende spray of doekjes, die speciaal voor medische silicone gemaakt zijn. Zoveel te beter je hem proper houdt, zoveel te lange gaat je toy mee! Meer over het reinigen van je speeltje lees je hier

Wat doet hij?

Het is een behoorlijk krachtige vibrator. Voor mij zelfs een beetje té krachtig.

Om hem alleen te gebruiken, geeft hij eigenlijk wat te veel, naar mijn persoonlijk gevoel. En de vibraties zijn ook nogal scherp. En de enige manier waarop je hem minder kan zetten is door te switchen naar de intervallen. Nu vind ik patroontjes zo tussendoor wel af en toe eens leuk, maar soms wil ik ook gewoon straight forward rechtlijnige vibratie. En als ik dat met deze Romant Wand zou doen, dan denk ik dat mijn clitoris achteraf voor even zo goed als gevoelloos is.

Ik heb hem even vergeleken met 1 van mijn andere vibrators en die moet ik echt wel op zo goed als de hardste stand zetten voor je er dezelfde kracht uit haalt.
Dat kan uiteraard een voordeel zijn, als je fan bent van krachtige vibratie. Maar ik heb liever iets subtieler en teasender.

Ik heb dan maar even getest hoe de verschillende vibratiepatronen aanvoelen, want de gewone vibratie vind ik dus té.
En dat is al een pak beter. Er zitten wel wat vibratiesnelheden tussen die me wel kunnen bekoren. Alleen is het wat jammer dat de vibratieintervallen best wel fel verschillen in sterkte. Dus als je wil verzetten om net iets harder te gaan, dan schrik je soms wel even van het verschil in sterkte.

Uiteindelijk heb ik van zo’n intervallen-standje wel een orgasme kunnen krijgen, dus hij doet wel echt wat hij moet doen. Maar hij doet het aan zo’n kracht dat je precies een stroomstoot krijgt en dat is gewoon niet meteen wat ik nodig heb als ik op een rustig moment denk om eens een vibrator te gebruiken.

Wat wel werkt is om de vibrator plat te leggen. Dat is nu eenmaal mijn meest favoriete manier om een speeltje te gebruiken en hoewel deze daar absoluut niet voor ontworpen is, is de vibratie rechtstreeks op mijn clitoris een pak fijner als ik hem plat leg over de hele lengte van mijn vulva. Dan zit de zwaarste vibratie achteraan aan mijn opening en dat is eigenlijk best wel aangenaam, zo voel ik de vibraties vrij goed naar binnen gaan.

Het kopje van de Wand is vrij flexibel en dat is wel fijn, ook om tegen de clit te drukken. Ik zet persoonlijk wel graag een beetje druk op mijn vibrator. Misschien daarom ook dat het allemaal niet zo hard hoeft voor mij.

Algemeen is het eigenlijk een hele stille vibrator. Je hoort de vibraties uiteraard wel, maar voor de power die eruit komt, is het echt maar minimaal. Jammer genoeg begint hij meer lawaai te maken als je de kop wat ombuigt. Dan klinkt hij een beetje brommend.

Een klein leuk detail is het spiegeltje onderaan. Niet iets wat ik zelf meteen zou gebruiken (het is zo’n onflaterende hoek ook!), maar mijn vriend merkte het meteen op 🙂

De knoppen?

Er staan 2 eenvoudige knoppen op de vibrator. 1tje om hem aan en uit te zetten, de andere om te wisselen tussen de 7 snelheden. Om hem aan te zetten, duw je 3 seconden op de “aan” knop. Afzetten gaat sneller. De knopjes zijn wel erg makkelijk in te duwen en de bediening is ook wel heel eenvoudig.
Door de lichtjes die gaan branden, heb je een iets beter zicht op de knopjes. Kan handig zijn!

De 7 standen zijn 1 rechtlijnige vibratie en dan 6 verschillende intervallen, waarvan er enkele dus best wel leuk zijn!

Samen of alleen?

Absoluut samen! Om alleen te gebruiken vind ik hem echt veel te hard. Met partner kan ik meestal iets meer stimulans gebruiken om een orgasme te krijgen. Het voordeel aan deze Wand is dat de vibratie hard genoeg gaat om de stimulans te blijven voelen, ook als het er allemaal wat harder aan toe gaat.

Ook de vorm is wel handig bij sommige standjes. De Romant Wand ligt makkelijk in de hand en is ook makkelijk vast te houden tijdens het vrijen.

Om mee te masseren kan deze wand wel leuk zijn, maar in mijn geval dan liever met de minder harde vibratie-patronen.

Meestal vind ik vibratie op mijn tepels ook wel leuk, maar het ging hiervoor voor mij toch wat te hard. Dat hangt er maar vanaf wat je leuk vindt natuurlijk 😉

Conclusie

De Romant Wand is best ok als je van stevige vibratie houdt of als je fan bent van intervalletjes. Ben je op zoek naar een verfijndere vibrator of is dit de eerste vibrator die je wil kopen? Dan raad ik je aan een andere te proberen.

De vibraties zijn redelijk scherp en buzzy, wat dus niet echt mijn ding is. Maar het zal voor sommige lichamen zeker wel werken.

De Romant Wand is intussen niet meer te koop bij VibratorAnoniem, aangezien de webshop niet meer bestaat. Ik heb even gezocht, maar kan hem nergens meer vinden, dus hij is volgens mij gewoon niet meer te koop.

Als alternatief kijk je best eens naar de Rianne S Bella!

One thought on “Sextoy Review: De Romant Wand, voor het stevige werk!

  1. Ik heb het gevoel dat sommige parties aan huis ook zo’n whitelabels verkopen maar voor heeeeeeel veel geld. Hoe kun je deze het best herkennen? Ik denk aan de spulletjes van upperdare en ladies night.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *